TOTS ELS ÀUDIOS

 • "The prom", el musical de la generació Z
  Escolta àudio

  "The prom", el musical de la generació Z

  Netflix estrenarà el dia 11 el musical "The prom". Marc Garriga ha pogut assistir a la première mundial i a la roda de premsa posterior dels seus protagonistes, entre ells, Meryl Streep, Nicole Kidman i James Corden. Els dirigeix Ryan Murphy.

 • La cartellera s'inunda de novetats amb les sales obertes de nou
  Escolta àudio

  La cartellera s'inunda de novetats amb les sales obertes de nou

  Les sales de cinema estrenen novetats aquesta setmana, com "Érase una vez" o "Contagio en alta mar", però també recuperen estrenes que encara no s'havien pogut veure aquí pel fet que a Catalunya les sales portaven un mes tancades per la pandèmia. És el cas de "Sentimental", "Ondina. Un amor es para siempre", "Emma", "Lux aeterna", "Adam", "El año que dejamos de jugar", "Las brujas (de Roald Dahl)" i "Jóvenes y brujas". A més, hi ha una gran oferta de documentals, com ara "El año del descubrimiento", "Para Sama", "2020", "Pa'trás ni pa'tomar impulso" i "Dear Werner". I les plataformes segueixen presentant novetats, entre d'altres, "Resistencia" o les sèries "30 monedas", "The flight attendant" i "Women make film". Una oferta molt extensa, comentada pel nostre especialista, Marc Garriga.

 • Netflix accelera i presenta "Mank" i "Hillbilly"
  Escolta àudio

  Netflix accelera i presenta "Mank" i "Hillbilly"

  Els cinemes estan a punt de reobrir, però el "Travelling" d'aquesta setmana encara se centra en l'oferta de les plataformes. Tot i que hi ha dues pel·lícules de Netflix que també arribaran a les sales, "Mank" i "Hillbilly, una elegía rural". El nostre expert, Marc Garriga, comenta també "Historias lamentables", "Uncle Frank", "Crazy, not insane" i les sèries "Marvel 616" i "Parlement".

 • Javier Fesser estrena les seves "Historias lamentables" a Amazon Prime
  Escolta àudio

  Javier Fesser estrena les seves "Historias lamentables" a Amazon Prime

  Javier Fesser, que va recollir el Goya a la millor pel·lícula per "Campeones" el 2019, reverteix les finestres d'exhibició i la seva última pel·lícula passarà primer per una plataforma de "streaming", i d'aquí uns mesos arribarà a les sales de cinema. "Historias lamentables" reuneix diversos relats plens d'humor, mala llet i tendresa. Marc Garriga hi ha parlat.

 • En poc temps, anar al cinema ja mai més serà com abans
  Escolta àudio

  En poc temps, anar al cinema ja mai més serà com abans

  Les sales de cinema estan tancades i els grans estudis, arreu del món, estan posposant les seves estrenes més importants. Amb algunes, de fet, ja han desistit i les han derivat definitivament al mercat domèstic. Molts experts consideren que tot plegat forma part d'una estratègia, que s'ha accelerat amb la pandèmia, perquè les "majors" acaparin tot el mercat. Estaríem, en definitiva, davant d'un canvi del model d'exhibició que, a llarg termini, acabarà modificant la nostra forma de consumir cinema. És un reportatge de Marc Garriga amb intervencions de Carlota Caso, professora de Film Business de l'ESCAC; Ramiro Ledo, president de la xarxa de cinemes independents PROMIO; i Camilo Tarrazón, president del Gremi de Cinemes de Catalunya.

 • "El año del descubrimiento", el retrat més honest i directe de la classe treballadora
  Escolta àudio

  "El año del descubrimiento", el retrat més honest i directe de la classe treballadora

  "El año del descubrimiento", una producció catalana dirigida per Luis López Carrasco, inaugura avui el festival de cinema independent de Barcelona, L'Alternativa. El film ja ha passat per altres festivals, com el de Rotterdam o Sevilla, i ha impactat allà on s'ha projectat. És un documental sobre la classe treballadora murciana, que es va revoltar l'any 1992, mentre se celebraven els Jocs Olímpics a Barcelona i l'Expo de Sevilla. I les reflexions que s'hi fan són extrapolables a l'actualitat i a tot el sud d'Europa. Es pot veure a la plataforma Vimeo. És un reportatge de Marc Garriga.

 • Sophia Loren i les bandes de Londres regnen a les plataformes, amb permís de Lady Di
  Escolta àudio

  Sophia Loren i les bandes de Londres regnen a les plataformes, amb permís de Lady Di

  Sophia Loren estrena "La vida por delante" a Netflix, mentre "Gangs of London" arriba a Starzplay. Són dues de les estrenes destacades de la setmana, juntament amb la quarta temporada de "The crown". Al "Travelling" de la setmana, Marc Garriga comenta també "Los favoritos de Midas", "Transhood", "The split", "Asesinato en Middle Beach", "Talking Heads", "Lego Star Wars: especial felices fiestas" i "Inside Pixar".

 • Isaki Lacuesta rodarà una pel·lícula sobre l'atemptat a la sala Bataclan de París
  Escolta àudio

  Isaki Lacuesta rodarà una pel·lícula sobre l'atemptat a la sala Bataclan de París

  Isaki Lacuesta engegarà a principis de l'any que ve el rodatge d'"Un año, una noche", una pel·lícula sobre l'atemptat jihadista a la sala Bataclan de París, del qual avui es compleixen cinc anys. El cineasta català s'ha inspirat en el relat d'un dels supervivents d'aquella nit, l'espanyol Ramon González, que va escriure el llibre autobiogràfic "Paz, amor y death metal", en relació amb el grup que tocava en aquell moment, els Eagles of Death Metal. El nostre company Marc Garriga ha parlat amb ell.

 • Torna Sophia Loren de la mà de Netflix i amb la catalana Abril Zamora
  Escolta àudio

  Torna Sophia Loren de la mà de Netflix i amb la catalana Abril Zamora

  Sophia Loren, la primera actriu que va guanyar un Oscar amb una pel·lícula de parla no anglesa, tot un mite del cinema, estrena aquest divendres a Netflix la seva primera pel·lícula en deu anys, "La vida por delante". Està dirigida pel seu fill Edoardo Ponti, i al seu costat hi ha l'actriu catalana Abril Zamora, amb qui ha parlat el nostre company Marc Garriga.

 • El risc i la diversitat tornen a L'Alternativa per 27a vegada
  Escolta àudio

  El risc i la diversitat tornen a L'Alternativa per 27a vegada

  El festival de cinema independent de Barcelona, L'Alternativa, començarà dilluns vinent a Filmin. Aquesta vint-i-setena edició oferirà, fins al 26 de novembre, una vintena de llargmetratges i una trentena de curts, que seran una mostra de cinema divers, arriscat i experimental. Aquest matí s'ha fet la presentació de la programació i l'ha seguida el nostre company Marc Garriga.

 • El Carnaval de Cadis, reivindicat a l'In-Edit
  Escolta àudio

  El Carnaval de Cadis, reivindicat a l'In-Edit

  S'acaba el festival In-Edit, però encara volem destacar alguns dels documentals que es poden veure a la seva plataforma. En aquesta edició coincideixen dos títols que ¿volen reivindicar la qualitat literària del Carnaval de Cadis i que giren al voltant de dos dels autors i músics més reverenciats: el ja difunt Juan Carlos Aragón, a "Palabra de capitán", i José Luis García Cossío, "El Selu", a "El que la lleva la entiende". És un reportatge de Marc Garriga.

 • Joies i passatemps a HBO, Filmin, Netflix i Movistar+
  Escolta àudio

  Joies i passatemps a HBO, Filmin, Netflix i Movistar+

  Una setmana més sense estrenes al cinema, però amb diverses novetats a les plataformes, començant per "How to with John Wilson". El nostre especialista Marc Garriga també destaca altres sèries, com "Adult material", "A teacher", "Nasdrovia", "Moonbase 8", "Industry", "Dash & Lily" i "Romulus". Entre les pel·lícules que s'estrenen a la petita pantalla hi ha "Operación Feliz Navidad", "Finales, principios" i "El viaje más largo".

 • Les dones es reivindiquen a l'In-Edit
  Escolta àudio

  Les dones es reivindiquen a l'In-Edit

  Les dones han estat sovint obviades per la història, i la música o el panorama del documental musical no en són cap excepció. L'In-Edit les reivindica de diverses formes. Primer, amb un homenatge a Marie Losier, una directora amb un segell personal molt especial, però també programant dos documentals dirigits per dones que reivindiquen, d'una banda, les pioneres oblidades de la música electrònica i, d'una altra, un misteriós músic d'electrònica-folk que ha triomfat als 74 anys, Beverly Glenn-Copeland. És un reportatge de Marc Garriga.

 • "La trinchera infinita" comença la batalla per arribar als Oscars
  Escolta àudio

  "La trinchera infinita" comença la batalla per arribar als Oscars

  "La trinchera infinita" és finalment el títol escollit pels acadèmics del cinema espanyol per a la cursa cap als Òscars. Ha deixat enrere "El hoyo", el film amb participació catalana que va guanyar el Festival de Sitges l'any passat, i la gallega "O que arde". Ara, per a la campanya als Estats Units comptaran amb la col·laboració de Netflix, que és la propietària dels drets en aquell país. Marc Garriga ha parlat amb un dels seus directors, Aitor Arregi.

 • Marcel Barrena: "La vida d'Òscar Camps l'hauria d'haver rodat Spielberg"
  Escolta àudio

  Marcel Barrena: "La vida d'Òscar Camps l'hauria d'haver rodat Spielberg"

  L'odissea d'Òscar Camps, el fundador de l'ONG Open Arms, es podrà veure en pantalla gran gràcies al film "Mediterráneo", que s'ha acabat de rodar a Mataró. La dirigeix Marcel Barrena i la protagonitza Eduard Fernández, a qui l'acompanyen, entre d'altres, Dani Rovira, Anna Castillo i Sergi López. El nostre company Marc Garriga ha visitat el rodatge, el seu últim dia, a Mataró, per parlar amb Barrena i Fernández.

Anar al contingut