TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 820 resultats.

 • 2N fragment del llibre "Palabras sin música", les memòries de Philip Glass (Malpaso)
  Escolta àudio

  2N fragment del llibre "Palabras sin música", les memòries de Philip Glass (Malpaso)

  Traducció: Mariano López Veu: Adolf Beltran. Philip Glass (Baltimore, 1937) és un dels compositors més representatius i influents d'avui dia. Va estudiar a la Universitat de Chicago, a la Juilliard School i a Aspen amb Darius Milhaud. Insatisfet amb bona part del que passava a la música moderna, es va traslladar a Europa on va estudiar amb la pedagoga Nadia Boulanger i va treballar de prop amb el compositor i virtuós del sitar Ravi Shankar. El 1967 va tornar a Nova York i va formar el Philip Glass Ensemble. Música: De fons, "Allegro con fuoco", 4t mov. de la Simfonia n. 9 en mi m, op. 95, de Dvorák; i "Intermezzo" de la Suite Háry János, de Kodály; i el 4t mov., del Concert per a orquestra, Sz 116 BB 123, de Bartók. De tema: "Opus Half", de Benny Goodman.

 • Claudio Monteverdi: Il ritorno d'Ulisse in patria (Soli Deo Gloria)
  Escolta àudio

  Claudio Monteverdi: Il ritorno d'Ulisse in patria (Soli Deo Gloria)

  Intèrprets: Diversos cantants solistes. Monteverdi Choir English Baroque Soloists John Eliot Gardiner, direcció.

 • 1r fragment del llibre "Palabras sin música", les memòries de Philip Glass (Malpaso)
  Escolta àudio

  1r fragment del llibre "Palabras sin música", les memòries de Philip Glass (Malpaso)

  Traducció: Mariano López Veu: Adolf Beltran. Philip Glass (Baltimore, 1937) és un dels compositors més representatius i influents d'avui dia. Va estudiar a la Universitat de Chicago, a la Juilliard School i a Aspen amb Darius Milhaud. Insatisfet amb bona part del que passava a la música moderna, es va traslladar a Europa on va estudiar amb la pedagoga Nadia Boulanger i va treballar de prop amb el compositor i virtuós del sitar Ravi Shankar. El 1967 va tornar a Nova York i va formar el Philip Glass Ensemble.

 • DESTINATION RACHMANINOV - DEPARTURE: Piano Concertos 2 & 4 (Deutsche Grammophon)
  Escolta àudio

  DESTINATION RACHMANINOV - DEPARTURE: Piano Concertos 2 & 4 (Deutsche Grammophon)

  Intèrprets: Daniil Trifonov, piano. The Philadelphia Orchestra Yannick Nézet-Séguin, direcció. Obres: Concerto for Piano and Orchestra No. 2 in C minor, op. 18 Suite from J. S. Bach's Partita for Violin in E major, BWV 1006 Concerto for Piano and Orchestra No. 4 in G minor, op. 40

 • 5è fragment de la novel·la "Les formes del verb anar", de Jenny Erpenbeck (Angle Editorial)
  Escolta àudio

  5è fragment de la novel·la "Les formes del verb anar", de Jenny Erpenbeck (Angle Editorial)

  Traducció de Marta Pera Cucurell. Novel·la guanyadora del Premi Strega Europeu i finalista del Premi al Millor Llibre Alemany. Veu: Adolf Beltran Música: 'Jauchzet, frohlocket...!' (Alegreu-vos! exulteu!), cor inicial de la cantata n. 1 de l''Oratori de Nadal', BWV 248, de Johann Sebastian Bach. "Richard, un professor de Filologia clàssica jubilat, porta una existència rutinària fins que casualment a Alexanderplatz (Berlín) observa uns refugiats africans en vaga de fam. Això li fa recordar la seva pròpia condició, quan va haver de fugir de Polònia durant la Segona Guerra Mundial, i s'implica en el destí d'aquestes persones: travades en el laberint burocràtic, assetjades per la policia i la justícia, rebutjades per la societat que els hauria d'acollir. Però l'Europa que veurà reflectida en els seus ulls -un vell continent, culte, satisfet, insolidari - no li agradarà gens."

 • Expressions amb "ballar"
  Escolta àudio

  Expressions amb "ballar"

  "Ballar" està molt relacionat amb la música, entre altres coses perquè tant ballar com escoltar música fan augmentar el nivell d'endorfines, unes hormones naturals que ens generen benestar. Però "ballar" no sempre vol dir el mateix! En algunes frases fetes "ballar" té connotacions negatives. (Foto: Adrian Lumi)

 • 4t fragment de la novel·la "Les formes del verb anar", de Jenny Erpenbeck (Angle Editorial)
  Escolta àudio

  4t fragment de la novel·la "Les formes del verb anar", de Jenny Erpenbeck (Angle Editorial)

  Traducció de Marta Pera Cucurell. Novel·la guanyadora del Premi Strega Europeu i finalista del Premi al Millor Llibre Alemany. Veu: Adolf Beltran Música: Minuetto In Sol Maggiore K1E, de Wolfgang Amadeus Mozart. "Richard, un professor de Filologia clàssica jubilat, porta una existència rutinària fins que casualment a Alexanderplatz (Berlín) observa uns refugiats africans en vaga de fam. Això li fa recordar la seva pròpia condició, quan va haver de fugir de Polònia durant la Segona Guerra Mundial, i s'implica en el destí d'aquestes persones: travades en el laberint burocràtic, assetjades per la policia i la justícia, rebutjades per la societat que els hauria d'acollir. Però l'Europa que veurà reflectida en els seus ulls -un vell continent, culte, satisfet, insolidari - no li agradarà gens."

 • 3r fragment de la novel·la "Les formes del verb anar", de Jenny Erpenbeck (Angle Editorial)
  Escolta àudio

  3r fragment de la novel·la "Les formes del verb anar", de Jenny Erpenbeck (Angle Editorial)

  Traducció de Marta Pera Cucurell. Novel·la guanyadora del Premi Strega Europeu i finalista del Premi al Millor Llibre Alemany. Veu: Adolf Beltran Música: De fons, "Terra, terra" de les "Nou peces del ritual de difunts" per a piano, de Josep Soler; i "Agitato", peça n. 2 de la "Grosse passion" per a piano, de Josep Soler. De tema: Invention n. 1 en Do, BWV772 , de les "Quinze invencions" per a teclat, BWV 772–786", de Johann Sebastian Bach. "Richard, un professor de Filologia clàssica jubilat, porta una existència rutinària fins que casualment a Alexanderplatz (Berlín) observa uns refugiats africans en vaga de fam. Això li fa recordar la seva pròpia condició, quan va haver de fugir de Polònia durant la Segona Guerra Mundial, i s'implica en el destí d'aquestes persones: travades en el laberint burocràtic, assetjades per la policia i la justícia, rebutjades per la societat que els hauria d'acollir. Però l'Europa que veurà reflectida en els seus ulls -un vell continent, culte, satisfet, insolidari - no li agradarà gens."

 • Johann Sebastian Bach - Víkingur Olafsson (Deutsche Grammophon)
  Escolta àudio

  Johann Sebastian Bach - Víkingur Olafsson (Deutsche Grammophon)

  Intèrpret: Víkingur Ólafsson, piano. Obres per a teclat de Bach, però també transcripcions de la seva música que han fet diversos compositors com Wilhelm Kempff, August Stradal, Ferrucio Busoni, Serguei Rakhmàninov, Alexander Siloti i el mateix Víkingur Ólafsson.

 • 2n fragment de la novel·la "Les formes del verb anar", de Jenny Erpenbeck (Angle Editorial)
  Escolta àudio

  2n fragment de la novel·la "Les formes del verb anar", de Jenny Erpenbeck (Angle Editorial)

  Traducció de Marta Pera Cucurell. Novel·la guanyadora del Premi Strega Europeu i finalista del Premi al Millor Llibre Alemany. Veu: Adolf Beltran Música de fons: Nocturn en do # m, op. 19 n. 4 (versió per a viola i piano), de Piotr Ílitx Txaikovski. "Richard, un professor de Filologia clàssica jubilat, porta una existència rutinària fins que casualment a Alexanderplatz (Berlín) observa uns refugiats africans en vaga de fam. Això li fa recordar la seva pròpia condició, quan va haver de fugir de Polònia durant la Segona Guerra Mundial, i s'implica en el destí d'aquestes persones: travades en el laberint burocràtic, assetjades per la policia i la justícia, rebutjades per la societat que els hauria d'acollir. Però l'Europa que veurà reflectida en els seus ulls –un vell continent, culte, satisfet, insolidari– no li agradarà gens."

 • Anima Sacra. (Erato)
  Escolta àudio

  Anima Sacra. (Erato)

  Intèrprets: Jakub Józef Orliński, contratenor. Il Pomo d'Oro Maxim Emelyanychev, direcció. Obres de Nicola Fago, Johan David Heinichen, Domènec Terradellas, Domenico Sarro, Francesco Feo, Jan Dismas Zelenka, Johann Adolf Hasse, Gaetano Maria Schiassi i Francesco Durante.

 • 1r fragment de la novel·la "Les formes del verb anar", de Jenny Erpenbeck (Angle Editorial)
  Escolta àudio

  1r fragment de la novel·la "Les formes del verb anar", de Jenny Erpenbeck (Angle Editorial)

  Traducció de Marta Pera Cucurell. Novel·la guanyadora del Premi Strega Europeu i finalista del Premi al Millor Llibre Alemany. Veu: Adolf Beltran Música: Improvisació per a piano, H 333, de Bohuslav Martinu. "Richard, un professor de Filologia clàssica jubilat, porta una existència rutinària fins que casualment a Alexanderplatz (Berlín) observa uns refugiats africans en vaga de fam. Això li fa recordar la seva pròpia condició, quan va haver de fugir de Polònia durant la Segona Guerra Mundial, i s'implica en el destí d'aquestes persones: travades en el laberint burocràtic, assetjades per la policia i la justícia, rebutjades per la societat que els hauria d'acollir. Però l'Europa que veurà reflectida en els seus ulls –un vell continent, culte, satisfet, insolidari– no li agradarà gens."

 • Massenet: La Navarraise (Warner classics)
  Escolta àudio

  Massenet: La Navarraise (Warner classics)

  Obra: "La Navarreaise", de Jules Massenet. Intèrprets: Aleksandra Kurzak, mezzosoprano (Anita) Toberto Alagna, tenor (Araquil) George Andguladze, baix (Garrido) Brian Kontes, baríton (Remigio) Issachah Savage, tenor (Ramon) Michael Antohony McGe, baríton (Bustamante) New York Choral Ensemble Italo Marchini, (director del cor) Opera Orchestra of New York Alberto Veronesi, director d'orquestra.

 • Parlant de música: "Frère Jacques" i la litotomia
  Escolta àudio

  Parlant de música: "Frère Jacques" i la litotomia

  Gairebé tothom coneix el Frère Jacques o Germà Jaume, un monjo que ha passat a la posteritat pel fet de ser un pèl mandrós. A la cançó infantil que protagonitza, les estrofes es repeteixen en forma de cànon, de manera que les campanes que criden a l'oració van sonant, i al final, quan la cançó s'acaba, ens quedem sense saber si el monjo s'ha llevat o no s'ha llevat. Probablement, no.

 • Mozart - Mysliveček: Flute Concertos (Pentatone)
  Escolta àudio

  Mozart - Mysliveček: Flute Concertos (Pentatone)

  Intèrprets: Ana de la Vega Englisch Chamber Orchestra Obres: Wolfgang Amadeus Mozart: Flute Concerto, No. 2 in D major, K. 314; i Flute Concerto No. 1 in G major, K. 313 Josef Mysliveček: Flute Concerto in D major