TOTS ELS ÀUDIOS

 • Marin Marais: Couplets de Folie. Pieces pour viole et autres instruments (Natives)
  Escolta àudio

  Marin Marais: Couplets de Folie. Pieces pour viole et autres instruments (Natives)

  Intèrprets: Philippe Foulon, viola de gamba. Lachrime Consort

  Intèrprets: Philippe Foulon, viola de gamba. Lachrime Consort

 • "En sentir una simfonia de Beethoven", poema d'Edna St. Vincent Millay (traducció de Marcel Riera)
  Escolta àudio

  "En sentir una simfonia de Beethoven", poema d'Edna St. Vincent Millay (traducció de Marcel Riera)

  "En sentir una simfonia de Beethoven", de l'Antologia poètica "L'amor no ho és tot", d'Edna St. Vincent Millay (Selecció i traducció de Marcel Riera, Quaderns Crema)

  Veu: Adolf Beltran.

  Música: De fons, 2n mov., "Andante con moto", de la Simfonia n. 5, en do m, op. 67, de Ludwig van Beethoven. De tema, "Hirtengesang. Frohe und dankbare Gefühle nach dem Sturm" (Cant dels pastors. Sentiments d'alegria i agraïment després de la tempesta), 5è mov. de la Simfonia n. 6 en Fa "Pastoral", op. 68, de Ludwig van Beethoven.

  "En sentir una simfonia de Beethoven", de l'Antologia poètica "L'amor no ho és tot", d'Edna St. Vincent Millay (Selecció i traducció de Marcel Riera, Quaderns Crema) Veu: Adolf Beltran. Música: De fons, 2n mov., "Andante con moto", de la Simfonia n. 5, en do m, op. 67, de Ludwig van Beethoven. De tema, "Hirtengesang. Frohe und dankbare Gefühle nach dem Sturm" (Cant dels pastors. Sentiments d'alegria i agraïment després de la tempesta), 5è mov. de la Simfonia n. 6 en Fa "Pastoral", op. 68, de Ludwig van Beethoven.

 • Saint-Saëns: Organ Symphony - Carnival of the Animals (Warner classics)
  Escolta àudio

  Saint-Saëns: Organ Symphony - Carnival of the Animals (Warner classics)

  Simfonia n. 3, en do m, op. 78 (Simfonia amb orgue)

  Daniele Rossi, orgue.
  Orquestra de l'Acadèmia Nacional de Santa Cecília.
  Antonio Pappano, direcció.


  El carnaval dels animals

  Marta Argerich i Antonio Pappano, pianos.
  Solistes de l'Orquestra de Santa Cecília.


  Simfonia n. 3, en do m, op. 78 (Simfonia amb orgue) Daniele Rossi, orgue. Orquestra de l'Acadèmia Nacional de Santa Cecília. Antonio Pappano, direcció. El carnaval dels animals Marta Argerich i Antonio Pappano, pianos. Solistes de l'Orquestra de Santa Cecília.

 • 5è i 6è fragments del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Ed. Cruïlla)
  Escolta àudio

  5è i 6è fragments del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Ed. Cruïlla)

  5è i 6è fragments del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla), Premi Gran Angular 2004.

  "Aleshores els va interrompre l'Anton, que va arribar esbufegant amb un embalum rectangular sota el braç que tenia tot l'aspecte d'un quadre. (...)"

  "L'impacte que li va causar l'explosió de colors en arribar al poble va ser tan gran que, gairebé per respecte, va tardar una setmana a combinar els seus en una tela. Aquell bielorús alegre, Marc Chagall, amb qui va fer coneixença, li va revelar que a ell li havia passat exactament el mateix. (...)"

  Així comencen els dos fragments.

  Veu: Adolf Beltran.

  Música: De fons, "Canto del pescador" DLRIII:8 i "Andantino espressivo" DLRIV:11, d'Enric Granados. De tema, "Les flors de maig", de Josep Anselm Clavé.

  5è i 6è fragments del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla), Premi Gran Angular 2004. "Aleshores els va interrompre l'Anton, que va arribar esbufegant amb un embalum rectangular sota el braç que tenia tot l'aspecte d'un quadre. (...)" "L'impacte que li va causar l'explosió de colors en arribar al poble va ser tan gran que, gairebé per respecte, va tardar una setmana a combinar els seus en una tela. Aquell bielorús alegre, Marc Chagall, amb qui va fer coneixença, li va revelar que a ell li havia passat exactament el mateix. (...)" Així comencen els dos fragments. Veu: Adolf Beltran. Música: De fons, "Canto del pescador" DLRIII:8 i "Andantino espressivo" DLRIV:11, d'Enric Granados. De tema, "Les flors de maig", de Josep Anselm Clavé.

 • Te amb txa-txa-txa
  Escolta àudio

  Te amb txa-txa-txa

  Potser no s'ha plantejat mai ningú que el txa-txa-txa pugui estar relacionat amb el te... Sí: en portuguès del te se'n diu "cha", i per tant tres tasses de te seguides farien un "cha-cha-cha".

  Potser no s'ha plantejat mai ningú que el txa-txa-txa pugui estar relacionat amb el te... Sí: en portuguès del te se'n diu "cha", i per tant tres tasses de te seguides farien un "cha-cha-cha".

 • 4t fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla)
  Escolta àudio

  4t fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla)

  4t fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla), Premi Gran Angular 2004.

  "Quan van arribar a la galeria, el noi que els havia d'obrir el magatzem encara no hi era. Van haver d'esperar ben bé mitja hora fins que va aparèixer, amb una boina al cap, tot xiulant una melodia d'un anunci d'un automòbil inspirada en una de les simfonies de Mahler, (...)"

  Veu: Adolf Beltran.

  Música: "Allegro energico ma non troppo", 1r mov. de la Simfonia n. 6 en la m, de Gustav Mahler.

  4t fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla), Premi Gran Angular 2004. "Quan van arribar a la galeria, el noi que els havia d'obrir el magatzem encara no hi era. Van haver d'esperar ben bé mitja hora fins que va aparèixer, amb una boina al cap, tot xiulant una melodia d'un anunci d'un automòbil inspirada en una de les simfonies de Mahler, (...)" Veu: Adolf Beltran. Música: "Allegro energico ma non troppo", 1r mov. de la Simfonia n. 6 en la m, de Gustav Mahler.

 • 3r fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla)
  Escolta àudio

  3r fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla)

  3r fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla), Premi Gran Angular 2004.

  "Quan la Mariona torna al poble, sola, amb el cotxe de la mare, un dia núvol del mes de febrer, el vent és l'amo i senyor de la situació. Des d'uns quants revolts abans d'arribar-hi, s'endevina la seva força per les pinzellades de blanc sobre les crestes de les onades. (...)"

  Veu: Adolf Beltran.

  Música: "Cantus in memoriam Benjamin Britten", per a orquestra de corda campana, d'Arvo Pärt.

  3r fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla), Premi Gran Angular 2004. "Quan la Mariona torna al poble, sola, amb el cotxe de la mare, un dia núvol del mes de febrer, el vent és l'amo i senyor de la situació. Des d'uns quants revolts abans d'arribar-hi, s'endevina la seva força per les pinzellades de blanc sobre les crestes de les onades. (...)" Veu: Adolf Beltran. Música: "Cantus in memoriam Benjamin Britten", per a orquestra de corda campana, d'Arvo Pärt.

 • BEETHOVEN: CELLO SONATAS & VARIATIONS (aglae)
  Escolta àudio

  BEETHOVEN: CELLO SONATAS & VARIATIONS (aglae)

  Intèrprets: Arnau Tomàs, violoncel. Kennedy Moretti, piano.

  Intèrprets: Arnau Tomàs, violoncel. Kennedy Moretti, piano.

 • 2n fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla)
  Escolta àudio

  2n fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla)

  2n fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla), Premi Gran Angular 2004.

  "Aquest és un dels pocs espais de la ciutat on regna el xivarri a primera hora del matí. En Ferran hi va sovint, una mitjana de dos cops al mes; es dedica a recuperar coses antigues per restaurar-les o trobar-los una utilitat diferent, (...)"

  Veu: Adolf Beltran.

  Música: "Market place", escrita per Ravon Darnell, Ray Stanley i Scott Johnson.

  2n fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla), Premi Gran Angular 2004. "Aquest és un dels pocs espais de la ciutat on regna el xivarri a primera hora del matí. En Ferran hi va sovint, una mitjana de dos cops al mes; es dedica a recuperar coses antigues per restaurar-les o trobar-los una utilitat diferent, (...)" Veu: Adolf Beltran. Música: "Market place", escrita per Ravon Darnell, Ray Stanley i Scott Johnson.

 • DÚO CASSADÓ - ROJO (Warner Classics)
  Escolta àudio

  DÚO CASSADÓ - ROJO (Warner Classics)

  Intèrprets: Dúo Cassadó (Damian Martínez Marco, violoncel; i Marta Moll de Alba, piano) Obres de Yuri Shaporin, Ernesto Halffter, Nikolai Miaskovski i Gaspar Cassadó.

  Intèrprets: Dúo Cassadó (Damian Martínez Marco, violoncel; i Marta Moll de Alba, piano) Obres de Yuri Shaporin, Ernesto Halffter, Nikolai Miaskovski i Gaspar Cassadó.

 • 1r fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla)
  Escolta àudio

  1r fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla)

  1r fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla), Premi Gran Angular 2004.

  "Va enfilar amb la bicicleta el carrer dels Pescadors fins a arribar al taller. Les portes eren obertes i hi sonava música clàssica. (...)"

  Veu: Adolf Beltran.

  Música: De fons, 1r mov., "Allegretto Cantabile", del Concertino per a violí i orquestra de corda, op. 42, de Mieczysław Weinberg. De tema, el 3r mov., "Allegro moderato poco rubato", d'aquesta mateixa obra.

  1r fragment del llibre "Els colors de la memòria", de Bernat i Daniel Romaní (Editorial Cruïlla), Premi Gran Angular 2004. "Va enfilar amb la bicicleta el carrer dels Pescadors fins a arribar al taller. Les portes eren obertes i hi sonava música clàssica. (...)" Veu: Adolf Beltran. Música: De fons, 1r mov., "Allegretto Cantabile", del Concertino per a violí i orquestra de corda, op. 42, de Mieczysław Weinberg. De tema, el 3r mov., "Allegro moderato poco rubato", d'aquesta mateixa obra.

 • FREDERIC RZEWSKI: THE PEOPLE UNITED WILL NEVER BE DEFEATED! (Etcetera Records)
  Escolta àudio

  Intèrpret: Daan Vandewalle, piano.

 • "La veu (2)", del llibre "La biblioteca fantasma", de Jordi Masó Rahola
  Escolta àudio

  "La veu (2)", del llibre "La biblioteca fantasma", de Jordi Masó Rahola

  "La veu (2)", del llibre "La biblioteca fantasma", de Jordi Masó Rahola (Males Herbes, 2018)

  "El dia que complia cinquanta anys, en Genís
  Recasens va decidir començar la carrera de cantant melòdic. Era una decisió conscienciosament meditada, no pas un rampell, però de seguida va conèixer la incomprensió social de l'artista. (...)"

  Veu: Adolf Beltran.

  Música: De fons, "Love is here to stay", de George i Ira Gershwin. De tema, "Tot de mi" (All of me), de Gerald Marks i Seymour Simons.

  "La veu (2)", del llibre "La biblioteca fantasma", de Jordi Masó Rahola (Males Herbes, 2018) "El dia que complia cinquanta anys, en Genís Recasens va decidir començar la carrera de cantant melòdic. Era una decisió conscienciosament meditada, no pas un rampell, però de seguida va conèixer la incomprensió social de l'artista. (...)" Veu: Adolf Beltran. Música: De fons, "Love is here to stay", de George i Ira Gershwin. De tema, "Tot de mi" (All of me), de Gerald Marks i Seymour Simons.

 • La roseta
  Escolta àudio

  La roseta

  La roseta és el forat rodó que hi ha en alguns instruments de corda pinçada, de vegades amb un calat molt treballat amb forma de rosa

  La roseta és el forat rodó que hi ha en alguns instruments de corda pinçada, de vegades amb un calat molt treballat amb forma de rosa

 • "La veu (1)", del llibre "La biblioteca fantasma", de Jordi Masó Rahola
  Escolta àudio

  "La veu (1)", del llibre "La biblioteca fantasma", de Jordi Masó Rahola

  "La veu (1)", del llibre "La biblioteca fantasma", de Jordi Masó Rahola (Males Herbes, 2018)

  "El dia que complia cinquanta anys, en Genís
  Recasens va decidir començar la carrera de cantant melòdic. (...)"

  Veu: Adolf Beltran.

  Música: De fons, "Love is here to stay", de George i Ira Gershwin. De tema, "Ànima i cor (Heart and soul), de Hoagy Carmichael (lletra de Frank Loesser)

  "La veu (1)", del llibre "La biblioteca fantasma", de Jordi Masó Rahola (Males Herbes, 2018) "El dia que complia cinquanta anys, en Genís Recasens va decidir començar la carrera de cantant melòdic. (...)" Veu: Adolf Beltran. Música: De fons, "Love is here to stay", de George i Ira Gershwin. De tema, "Ànima i cor (Heart and soul), de Hoagy Carmichael (lletra de Frank Loesser)

Anar al contingut