Anar a la navegació principalAnar al contingut

El Barça dona prioritat a la reforma del Camp Nou, abans que la del Palau

Durada: 4 min
22/05/2020
El club estudia la possibilitat de demanar una moratòria a l'Eurolliga per seguir competint a la instal·lació del Palau.

Aquesta reforma, que s'ha d'aprovar en un referèndum que encara no té data, és la prioritat, i això dificulta que es pugui tirar endavant, de moment, el nou Palau Blaugrana. La prioritat del Camp Nou es vertebra en dos grans arguments:

El primer, la necessitat de reforçar una estructura i una instal·lació obsoletes. Aquesta necessitat s'ha vist alimentada, a més, amb les conseqüències del coronavirus. Si fos necessari aplicar mesures sanitàries per impedir els contagis al Camp Nou, el Barça considera que l'estadi té poca capacitat de maniobra.

I segon. I més important. Els ingressos per acolliment. Bàsicament, els ingressos que es deriven de les llotges VIP. Ara, el Barça ingressa uns 12-15 milions d'euros per temporada per aquest concepte. I les estimacions del club assenyalen que, un cop reformat l'estadi, es passarà a ingressar-ne 150 per aquesta partida.

És una operació complexa, que s'enfila als gairebé 900 milions d'euros i té un sistema de finançament a través de Goldmann Sachs amb unes condicions que, des del club, asseguren, són molt bones. Amb un interès que no supera l'1,3%.

Àudios