TOTS ELS ÀUDIOS

  • Manual d'instruccions per entendre els additius "E". Ens han de fer por?
    Escolta àudio

    Manual d'instruccions per entendre els additius "E". Ens han de fer por?

    Tenim molt arrelat el costum de mirar les etiquetes dels aliments i comptar quantes "E" porten afegides. Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós ens expliquen què s'amaga darrere de les "E" més utilitzades per la indústria alimentària.

    Tenim molt arrelat el costum de mirar les etiquetes dels aliments i comptar quantes "E" porten afegides. Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós ens expliquen què s'amaga darrere de les "E" més utilitzades per la indústria alimentària.

  • Plàtan o banana. Banana o plàtan... La fruita dels ganduls
    Escolta àudio

    Plàtan o banana. Banana o plàtan... La fruita dels ganduls

    Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós ens parlen del conreu del plàtan i de les seves propietats, i ens responen l'eterna pregunta: puc dir indistintament plàtan i banana?

    Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós ens parlen del conreu del plàtan i de les seves propietats, i ens responen l'eterna pregunta: puc dir indistintament plàtan i banana?

  • Pastissets: competició per saber qui els fa més bons als dos costats del riu de la Sènia
    Escolta àudio

    Pastissets: competició per saber qui els fa més bons als dos costats del riu de la Sènia

    Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós repassen tots els tipus de pastissets que es fan a Catalunya i al País Valencià. Arrelats a la tradició i amb tantes variants com costums.

    Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós repassen tots els tipus de pastissets que es fan a Catalunya i al País Valencià. Arrelats a la tradició i amb tantes variants com costums.

  • Busques els puntets negres quan compres plàtan?
    Escolta àudio

    Busques els puntets negres quan compres plàtan?

    Banana o plàtan, parlem de la fruita més consumida arreu del món. La quantitat d'hidrats de carboni és tremenda. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens ho exploquin tot sobre aquesta fruita per a mandrosos.

    Banana o plàtan, parlem de la fruita més consumida arreu del món. La quantitat d'hidrats de carboni és tremenda. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens ho exploquin tot sobre aquesta fruita per a mandrosos.

  • Fricandó: un clàssic francès que vam tunejar amb bolets i picada
    Escolta àudio

    Fricandó: un clàssic francès que vam tunejar amb bolets i picada

    El fricandó és un dels guisats tradicionals de la cuina catalana, fet de vedella i bolets. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen la seva història particular: va arribar per la cuina francesa refinada i aquí es va tunejar amb bolets i picada.

    El fricandó és un dels guisats tradicionals de la cuina catalana, fet de vedella i bolets. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen la seva història particular: va arribar per la cuina francesa refinada i aquí es va tunejar amb bolets i picada.

  • Hummus, l'esmorzar del Pròxim Orient
    Escolta àudio

    Hummus, l'esmorzar del Pròxim Orient

    Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós ens expliquen l'origen i la recepta d'aquesta crema de cigrons delicada i sedosa. És un fons d'armari de la cuina del Pròxim Orient. Revisem la seva història amb Salah Jamal, que recorda els seus esmorzars d'infantesa a Nablus, Palestina.

    Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós ens expliquen l'origen i la recepta d'aquesta crema de cigrons delicada i sedosa. És un fons d'armari de la cuina del Pròxim Orient. Revisem la seva història amb Salah Jamal, que recorda els seus esmorzars d'infantesa a Nablus, Palestina.

  • Què és l'oli de palma? Per què té enemics arreu del món?
    Escolta àudio

    Què és l'oli de palma? Per què té enemics arreu del món?

    Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós ens resumeixen el que hem de saber sobre l'oli de palma, que trobem a la meitat dels productes dels lineals dels supermercats. On es conrea? En quina mesura és dolent per a la salut? Què el fa tan cridaner per a la indústria? Quin problemes mediambientals suposa el seu conreu?

    Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós ens resumeixen el que hem de saber sobre l'oli de palma, que trobem a la meitat dels productes dels lineals dels supermercats. On es conrea? En quina mesura és dolent per a la salut? Què el fa tan cridaner per a la indústria? Quin problemes mediambientals suposa el seu conreu?

  • Si no tinguéssim la maionesa, hauríem d'inventar-la!
    Escolta àudio

    Si no tinguéssim la maionesa, hauríem d'inventar-la!

    La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen la història d'una de les salses més universals. Sense la maionesa, desapareixeria una part enorme de la gastronomia universal. Us expliquem la seva història i les seves virtuts.

    La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen la història d'una de les salses més universals. Sense la maionesa, desapareixeria una part enorme de la gastronomia universal. Us expliquem la seva història i les seves virtuts.

  • D'on ve el costum dominical de menjar pollastre a l'ast?
    Escolta àudio

    D'on ve el costum dominical de menjar pollastre a l'ast?

    Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós hi diuen la seva sobre el pollastre a l'ast. Quina és la clau per aconseguir un pollastre sucós? Com ha passat de ser un producte de luxe, als anys 50 del segle passat, a ser el rei del menjar per emportar-se?

    Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós hi diuen la seva sobre el pollastre a l'ast. Quina és la clau per aconseguir un pollastre sucós? Com ha passat de ser un producte de luxe, als anys 50 del segle passat, a ser el rei del menjar per emportar-se?

  • La sangria no és només per als turistes!
    Escolta àudio

    La sangria no és només per als turistes!

    Els menús turístics, invenció de Manuel Fraga Iribarne, van donar el tret de sortida a la sangria, una beguda que els turistes van trobar molt simpàtica. Després es va pervertir amb succedanis... I potser hauríem d'apreciar més aquesta beguda refrescant i aromàtica. Ens ho expliquen la Paula Molés i el Salvador Garcia Arbós.

    Els menús turístics, invenció de Manuel Fraga Iribarne, van donar el tret de sortida a la sangria, una beguda que els turistes van trobar molt simpàtica. Després es va pervertir amb succedanis... I potser hauríem d'apreciar més aquesta beguda refrescant i aromàtica. Ens ho expliquen la Paula Molés i el Salvador Garcia Arbós.

  • No trenquem l'encanteri i mengem coca de Sant Joan!
    Escolta àudio

    No trenquem l'encanteri i mengem coca de Sant Joan!

    Per la nit de Sant Joan, qui més qui menys menjarà coca amb cava, beurà algun licoret i tirarà petards. A taula, trobarem diferents tipus de coca, però quina és la més tradicional? És cert que fa uns quants anys la coca de Sant Joan era rodona com un tortell de Reis? La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens ho expliquen tot!

    Per la nit de Sant Joan, qui més qui menys menjarà coca amb cava, beurà algun licoret i tirarà petards. A taula, trobarem diferents tipus de coca, però quina és la més tradicional? És cert que fa uns quants anys la coca de Sant Joan era rodona com un tortell de Reis? La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens ho expliquen tot!

  • Gaspatxo i salmorejo: semblants, però del tot diferents
    Escolta àudio

    Gaspatxo i salmorejo: semblants, però del tot diferents

    El gaspatxo i el salmorejo són dues sopes fredes andaluses que tenen com a base el tomàquet. En què es diferencien? Originàriament es feien com les fem ara? La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós fan l'oda a dues de les preparacions més desitjades i desitjables de l'estiu.

    El gaspatxo i el salmorejo són dues sopes fredes andaluses que tenen com a base el tomàquet. En què es diferencien? Originàriament es feien com les fem ara? La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós fan l'oda a dues de les preparacions més desitjades i desitjables de l'estiu.

  • Els taps de suro es reivindiquen
    Escolta àudio

    Els taps de suro es reivindiquen

    Si passegeu pels boscos del Maresme, la Selva, el Vallès Oriental, el Gironès i l'Empordà veureu molts arbres amb l'escorça pelada: són alzines sureres, que és d'on surten els taps de suro. Per què cada vegada en veiem menys, de taps de suro? Ens ho expliquen la Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós.

    Si passegeu pels boscos del Maresme, la Selva, el Vallès Oriental, el Gironès i l'Empordà veureu molts arbres amb l'escorça pelada: són alzines sureres, que és d'on surten els taps de suro. Per què cada vegada en veiem menys, de taps de suro? Ens ho expliquen la Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós.

  • De tots els picants del món, el pebre és el més utilitzat
    Escolta àudio

    De tots els picants del món, el pebre és el més utilitzat

    A gairebé totes les cases hi ha un molinet de pebre... El pebre negre, juntament amb la sal, és un fons d'armari imprescindible a la cuina. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen els diferents tipus de pebre que hi ha, com s'obté aquesta espècia i com se'n pot gaudir al màxim.

    A gairebé totes les cases hi ha un molinet de pebre... El pebre negre, juntament amb la sal, és un fons d'armari imprescindible a la cuina. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen els diferents tipus de pebre que hi ha, com s'obté aquesta espècia i com se'n pot gaudir al màxim.

  • Mengem caragols i ningú s'escandalitza!
    Escolta àudio

    Mengem caragols i ningú s'escandalitza!

    Els caragols els podem cuinar de mil maneres, però els que els detesten no se'ls menjaran ni a la llauna, ni amb salsa, ni amb arròs. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen quines varietats de caragols hi ha i ens descobreixen que els grecs ja se n'atipaven.

    Els caragols els podem cuinar de mil maneres, però els que els detesten no se'ls menjaran ni a la llauna, ni amb salsa, ni amb arròs. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen quines varietats de caragols hi ha i ens descobreixen que els grecs ja se n'atipaven.

Anar al contingut