TOTS ELS ÀUDIOS

  • Un cop d'ull a la DO Alella
    Escolta àudio

    Un cop d'ull a la DO Alella

    La DO Alella és una de les més antigues de l'Estat. Reconeguda oficialment des dels anys 50 del segle XX, ja era terra de vins en l'època romana. La seva geografia peculiar, amb muntanyes molt a prop a la costa mediterrània, li dona una personalitat pròpia. És també una DO de les més petites, amb només nou cellers. El raïm per excel·lència de la DO és la pansa blanca, que és molt propera genèticament al xarel·lo. En negre, es fa servir sobretot la garnatxa. En els últims temps, Alella està canviant la manera de fer les coses, adaptant-se al gust creixent del consumidor de vi. Al programa hem portat tres representants de la DO, dels cellers Batlle, Can Matons i Testuan.

    La DO Alella és una de les més antigues de l'Estat. Reconeguda oficialment des dels anys 50 del segle XX, ja era terra de vins en l'època romana. La seva geografia peculiar, amb muntanyes molt a prop a la costa mediterrània, li dona una personalitat pròpia. És també una DO de les més petites, amb només nou cellers. El raïm per excel·lència de la DO és la pansa blanca, que és molt propera genèticament al xarel·lo. En negre, es fa servir sobretot la garnatxa. En els últims temps, Alella està canviant la manera de fer les coses, adaptant-se al gust creixent del consumidor de vi. Al programa hem portat tres representants de la DO, dels cellers Batlle, Can Matons i Testuan.

  • Un Sant Joan amb cava, Corpinnat i Clàssic Penedès
    Escolta àudio

    Un Sant Joan amb cava, Corpinnat i Clàssic Penedès

    El món de les bombolles és l'efervescent protagonista del nostre programa d'avui. S'acosta la revetlla de Sant Joan, una nit màgica per celebrar el solstici d'estiu, i hem volgut brindar amb productes catalans amb bombolles de la més alta gamma. La nostra particular revetlla avançada compta amb productes de la DO Cava, de Clàssic Penedès i de Corpinnat. Els nostres convidats són Jaume Vial, de les caves Mestres de Sant Sadurní d'Anoia; Marta Milà, del Clàssic Penedès Mas Comtal d'Avinyonet del Penedès i Toni de la Rosa Torelló, del Corpinnat Torelló de Gelida.

    El món de les bombolles és l'efervescent protagonista del nostre programa d'avui. S'acosta la revetlla de Sant Joan, una nit màgica per celebrar el solstici d'estiu, i hem volgut brindar amb productes catalans amb bombolles de la més alta gamma. La nostra particular revetlla avançada compta amb productes de la DO Cava, de Clàssic Penedès i de Corpinnat. Els nostres convidats són Jaume Vial, de les caves Mestres de Sant Sadurní d'Anoia; Marta Milà, del Clàssic Penedès Mas Comtal d'Avinyonet del Penedès i Toni de la Rosa Torelló, del Corpinnat Torelló de Gelida.

  • Via Veneto, Moments i les vinyes de Barcelona
    Escolta àudio

    Via Veneto, Moments i les vinyes de Barcelona

    Barcelona és la protagonista del programa d'avui. Just ara fa un any que la cooperativa L'Olivera va tancar el procés de micromecenatge per replantar la vinya de la finca de Can Calopa, les úniques vinyes de la ciutat de Barcelona. Ara treballen per donar continuïtat a aquest projecte social i mirar com fer-lo viable després de saber-se que l'Ajuntament de Barcelona deixarà de subvencionar-lo. L'eix social està en el nucli del seu projecte productiu. Per parlar-ne de tot plegat hem convidat al seu enòleg, l'Íñigo Haughey. Però en el programa d'avui també ens hem volgut acompanyar dels sommeliers de dos dels grans restaurants amb estrella de Barcelona. Per una banda, hem convidat José Martínez, del restaurant Via Veneto, i per l'altra, l'Àlex Escariz, del restaurant Moments. A "La caçadora de productes" ens acompanya Xavier Pallejà de The Syrup Factory, que ens presenta la seva gamma innovadora de concentrats i xarops.

    Barcelona és la protagonista del programa d'avui. Just ara fa un any que la cooperativa L'Olivera va tancar el procés de micromecenatge per replantar la vinya de la finca de Can Calopa, les úniques vinyes de la ciutat de Barcelona. Ara treballen per donar continuïtat a aquest projecte social i mirar com fer-lo viable després de saber-se que l'Ajuntament de Barcelona deixarà de subvencionar-lo. L'eix social està en el nucli del seu projecte productiu. Per parlar-ne de tot plegat hem convidat al seu enòleg, l'Íñigo Haughey. Però en el programa d'avui també ens hem volgut acompanyar dels sommeliers de dos dels grans restaurants amb estrella de Barcelona. Per una banda, hem convidat José Martínez, del restaurant Via Veneto, i per l'altra, l'Àlex Escariz, del restaurant Moments. A "La caçadora de productes" ens acompanya Xavier Pallejà de The Syrup Factory, que ens presenta la seva gamma innovadora de concentrats i xarops.

  • Enoturisme a l'Anoia i "Vinyes mortes vora el cel"
    Escolta àudio

    Enoturisme a l'Anoia i "Vinyes mortes vora el cel"

    L'Anoia és un territori esquitxat de vinyes amb varietats pròpies i arrelades que ens regalen vins i caves excepcionals. Un territori que ara, amb una nova aposta enoturística impulsada per la Unió Empresarial de l'Anoia i amb una nova guia, es vol donar a conèixer. Per explicar-nos-ho ens acompanya Carles Carol de la Unió Empresarial de l'Anoia Turisme; Joan Pagès de Cava Pagès Entrena i Lluís Vich del celler Can Vich. I també parlem amb el poeta Santi Borrell, que avui divendres inaugura la instal·lació "Vinyes mortes vora el cel" als afores de Vilafranca del Penedès. Ha volgut representar la mort d'uns ceps que han estat arrencats d'una vinya i que pugen cap al cel en una elevació poètica i d'energia. Vol advertir del perill que corren les vinyes del Penedès, com tota l'agricultura en general, a Catalunya. I a la secció "La caçadora de productes", s'aborda un dels productes que més associem al luxe: el caviar. Ho fem de la mà de Sara Morales de Caviar Calvisius.

    L'Anoia és un territori esquitxat de vinyes amb varietats pròpies i arrelades que ens regalen vins i caves excepcionals. Un territori que ara, amb una nova aposta enoturística impulsada per la Unió Empresarial de l'Anoia i amb una nova guia, es vol donar a conèixer. Per explicar-nos-ho ens acompanya Carles Carol de la Unió Empresarial de l'Anoia Turisme; Joan Pagès de Cava Pagès Entrena i Lluís Vich del celler Can Vich. I també parlem amb el poeta Santi Borrell, que avui divendres inaugura la instal·lació "Vinyes mortes vora el cel" als afores de Vilafranca del Penedès. Ha volgut representar la mort d'uns ceps que han estat arrencats d'una vinya i que pugen cap al cel en una elevació poètica i d'energia. Vol advertir del perill que corren les vinyes del Penedès, com tota l'agricultura en general, a Catalunya. I a la secció "La caçadora de productes", s'aborda un dels productes que més associem al luxe: el caviar. Ho fem de la mà de Sara Morales de Caviar Calvisius.

  • La Florens i un bol de vi iber desenterrat al Penedès
    Escolta àudio

    La Florens i un bol de vi iber desenterrat al Penedès

    Dues grans històries vinculades al vi català. Florentina Closa Cos, a qui el seu fill Josep Grau sempre va anomenar la Florens, dona nom a una emocionant garnatxa de vinya centenària de Capçanes, a la DO Montsant. El vi homenatja una dona que va sobreviure miraculosament a un part prematur en què va morir la seva mare. També hem convidat l'arqueobotànic Dani López. I és que els treballs per replantar una vinya del celler Jean Leon van fer aflorar fortuïtament un jaciment d'època ibera. La peça més important del jaciment és un bol per beure vi amb una inscripció en escriptura ibèrica, la tercera feta sobre ceràmica més llarga de totes les que s'han documentat fins ara al món ibèric. I també ens acompanya la sommelier italiana Diana D'Urso, del restaurant Amar Barcelona, de Rafa Zafra, a l'Hotel Palace. I a la secció "La caçadora de productes", la Sole Insua ens descobreix, de la mà d'Enric Dalmau, el món de l'Oli d'Oliva Verge Extra de Les Garrigues.

    Dues grans històries vinculades al vi català. Florentina Closa Cos, a qui el seu fill Josep Grau sempre va anomenar la Florens, dona nom a una emocionant garnatxa de vinya centenària de Capçanes, a la DO Montsant. El vi homenatja una dona que va sobreviure miraculosament a un part prematur en què va morir la seva mare. També hem convidat l'arqueobotànic Dani López. I és que els treballs per replantar una vinya del celler Jean Leon van fer aflorar fortuïtament un jaciment d'època ibera. La peça més important del jaciment és un bol per beure vi amb una inscripció en escriptura ibèrica, la tercera feta sobre ceràmica més llarga de totes les que s'han documentat fins ara al món ibèric. I també ens acompanya la sommelier italiana Diana D'Urso, del restaurant Amar Barcelona, de Rafa Zafra, a l'Hotel Palace. I a la secció "La caçadora de productes", la Sole Insua ens descobreix, de la mà d'Enric Dalmau, el món de l'Oli d'Oliva Verge Extra de Les Garrigues.

  • El triestrellat ABaC, el món del rom i les noves Riedel
    Escolta àudio

    El triestrellat ABaC, el món del rom i les noves Riedel

    La més alta cuina a Barcelona és un dels grans protagonistes d'avui. Hem convidat Alejandro Icart, que, a més de sommelier, és el nou director de l'ABaC, el triestrellat restaurant del televisiu Jordi Cruz. També parlem amb Oriol Elias i Beltrán Ferri, del Barcelona Rum Club, amb seu a la cocteleria Collage del barri del Born de Barcelona, que ja supera els 100 associats i disposa de més de 200 referències d'aquest destil·lat. I també tastem amb unes noves copes de Riedel ben especials. Es tracta de la nova sèrie Veloce, de la qual ens parla Jordi Segura, d'Euroselecció i Wito. I a la secció 'La caçadora de productes' ens acompanya en Marc Castells de Marisc Mediterrani, productors artesanals d'ostres i de musclos al delta de l'Ebre des de l'any 1985.

    La més alta cuina a Barcelona és un dels grans protagonistes d'avui. Hem convidat Alejandro Icart, que, a més de sommelier, és el nou director de l'ABaC, el triestrellat restaurant del televisiu Jordi Cruz. També parlem amb Oriol Elias i Beltrán Ferri, del Barcelona Rum Club, amb seu a la cocteleria Collage del barri del Born de Barcelona, que ja supera els 100 associats i disposa de més de 200 referències d'aquest destil·lat. I també tastem amb unes noves copes de Riedel ben especials. Es tracta de la nova sèrie Veloce, de la qual ens parla Jordi Segura, d'Euroselecció i Wito. I a la secció 'La caçadora de productes' ens acompanya en Marc Castells de Marisc Mediterrani, productors artesanals d'ostres i de musclos al delta de l'Ebre des de l'any 1985.

  • Les millors cartes de vins i un vi d'Antologia
    Escolta àudio

    Les millors cartes de vins i un vi d'Antologia

    Els Premis Cartaví, organitzats per la patronal Associació Vinícola Catalana (AVC), han arribat a la desena edició i han premiat, per les seves cartes de vins, fins a 16 restaurants. En parlem amb el president de l'AVC, Valentí Roqueta; el copropietari del restaurant Quatre Molins, Jaume Giralt; el sommelier del restaurant Windsor de Barcelona, Christian Aragone, i amb Maria Ángeles Chiriboga Varea, sommelier i parella del xef i propietari del restaurant La Boscana, Joel Castanyé. Avui també tastem un vi d'Antologia de Família Torres, el Mas de la Rosa del Priorat, amb l'enòleg Jordi Foraster. I a la secció "La caçadora de productes", la Sole Insua ens parla amb Joan Segura de Fruits Secs Les Garrigues, una cooperativa de segon grau amb seu a Maials formada per 1.300 socis, amb 8.359 hectàrees d'olivers i 4.211 hectàrees d'ametllers.

    Els Premis Cartaví, organitzats per la patronal Associació Vinícola Catalana (AVC), han arribat a la desena edició i han premiat, per les seves cartes de vins, fins a 16 restaurants. En parlem amb el president de l'AVC, Valentí Roqueta; el copropietari del restaurant Quatre Molins, Jaume Giralt; el sommelier del restaurant Windsor de Barcelona, Christian Aragone, i amb Maria Ángeles Chiriboga Varea, sommelier i parella del xef i propietari del restaurant La Boscana, Joel Castanyé. Avui també tastem un vi d'Antologia de Família Torres, el Mas de la Rosa del Priorat, amb l'enòleg Jordi Foraster. I a la secció "La caçadora de productes", la Sole Insua ens parla amb Joan Segura de Fruits Secs Les Garrigues, una cooperativa de segon grau amb seu a Maials formada per 1.300 socis, amb 8.359 hectàrees d'olivers i 4.211 hectàrees d'ametllers.

  • Sommeliers de campionat i viticultores de llibre
    Escolta àudio

    Sommeliers de campionat i viticultores de llibre

    Fins a tres sommeliers catalans s'han situat entre els quatre millors d'Espanya en un campionat en què s'ha imposat Ferran Vila, assessor enogastronòmic de Banyoles. Anna Casabona, comercial de Juvé & Camps, va aconseguir la tercera plaça, i Audrey Doré, d'El Celler de Can Roca de Girona, la quarta. D'altra banda, us parlem d'un llibre fotogràfic que recull mig centenar de dones viticultores del Penedès. L'autora dels textos i les fotos, sense ànim de lucre, és la vilafranquina Maria Rosa Ferré. Ens acompanyen també la Dolors Roca Puig, pagesa i viticultora de La Granada, i l'Helena Franch Pavia d'Avinyonet del Penedès, que és viticultora i emprenedora. I també us parlem de Lavora: carn ecològica de porcs criats a l'Empordà que s'envasa sense plàstics.

    Fins a tres sommeliers catalans s'han situat entre els quatre millors d'Espanya en un campionat en què s'ha imposat Ferran Vila, assessor enogastronòmic de Banyoles. Anna Casabona, comercial de Juvé & Camps, va aconseguir la tercera plaça, i Audrey Doré, d'El Celler de Can Roca de Girona, la quarta. D'altra banda, us parlem d'un llibre fotogràfic que recull mig centenar de dones viticultores del Penedès. L'autora dels textos i les fotos, sense ànim de lucre, és la vilafranquina Maria Rosa Ferré. Ens acompanyen també la Dolors Roca Puig, pagesa i viticultora de La Granada, i l'Helena Franch Pavia d'Avinyonet del Penedès, que és viticultora i emprenedora. I també us parlem de Lavora: carn ecològica de porcs criats a l'Empordà que s'envasa sense plàstics.

  • Recuperant varietats en perill d'extinció
    Escolta àudio

    Recuperant varietats en perill d'extinció

    L'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de la Generalitat desenvolupa projectes en col·laboració amb viticultors, cellers i consells reguladors de les DO per recuperar varietats en perill de desaparició. Aquest esforç ha donat com a resultat la introducció en el potencial vitícola català de més de 10 varietats recuperades en els darrers 8 anys. Aquest projecte de l'Incavi i l'Irta, juntament amb més de 50 investigadors i 21 cellers de 14 DO, s'emmarca en el Minorvin. En parlem amb la directora general de l'Incavi, Alba Balcells, i Xoan Elorduy, cap de Servei de Viticultura, Enologia i Ampelografia. I també us presentem una novetat editorial: "El llibre dels vins", un tractat medieval del segle XIV atribuït a Arnau de Vilanova, el gran metge de papes i reis. Per parlar-ne hem convidat l'editora, Montserrat Serra. Estrenem una nova secció, "La caçadora de productes", on Sole G. Insúa ens portarà setmanalment productes gastronòmics de qualitat que hagi descobert recentment. En aquesta primera col·laboració, ens parla del projecte Dulcilight, una empresa catalana fundada per una família veneçolana que fan edulcorants alternatius al sucre i que en poc temps els han posicionat entre els 10 productes alimentaris més venuts a l'estat.

    L'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de la Generalitat desenvolupa projectes en col·laboració amb viticultors, cellers i consells reguladors de les DO per recuperar varietats en perill de desaparició. Aquest esforç ha donat com a resultat la introducció en el potencial vitícola català de més de 10 varietats recuperades en els darrers 8 anys. Aquest projecte de l'Incavi i l'Irta, juntament amb més de 50 investigadors i 21 cellers de 14 DO, s'emmarca en el Minorvin. En parlem amb la directora general de l'Incavi, Alba Balcells, i Xoan Elorduy, cap de Servei de Viticultura, Enologia i Ampelografia. I també us presentem una novetat editorial: "El llibre dels vins", un tractat medieval del segle XIV atribuït a Arnau de Vilanova, el gran metge de papes i reis. Per parlar-ne hem convidat l'editora, Montserrat Serra. Estrenem una nova secció, "La caçadora de productes", on Sole G. Insúa ens portarà setmanalment productes gastronòmics de qualitat que hagi descobert recentment. En aquesta primera col·laboració, ens parla del projecte Dulcilight, una empresa catalana fundada per una família veneçolana que fan edulcorants alternatius al sucre i que en poc temps els han posicionat entre els 10 productes alimentaris més venuts a l'estat.

  • Els llibres de vins
    Escolta àudio

    Els llibres de vins

    Un "Tast vertical" especial de Sant Jordi. En els últims anys s'ha ampliat força l'oferta tant a casa nostra com a fora en aquesta matèria especialitzada i, a més, ho ha fet amb llibres de gran nivell. François Chartier acaba de publicar (Planeta Gastro) un manifest on es demostra científicament l'impacte aromàtic de la biodiversitat del paisatge en el perfil aromàtic dels vins i els aliments. Per parlar-ne hem convidat la sommelier Isabelle Moren, coautora del llibre. També parlem de "Catalunya, terra de vi", llibre prologat pel sommelier Josep Roca que convida a fer un viatge per les dotze denominacions d'origen de Catalunya. Per parlar-ne hem convidat l'editor d'Andana, Ramon Nadal. Ferran Centelles ens acosta el volum 5 de "Vinos" de la Bullipedia, que tracta del tast de vins com a activitat, i l'escriptor Martí Gironell, l'autor de "La força d'un destí", ens explica aquesta novel·la inspirada en la vida de Jean Leon.

    Un "Tast vertical" especial de Sant Jordi. En els últims anys s'ha ampliat força l'oferta tant a casa nostra com a fora en aquesta matèria especialitzada i, a més, ho ha fet amb llibres de gran nivell. François Chartier acaba de publicar (Planeta Gastro) un manifest on es demostra científicament l'impacte aromàtic de la biodiversitat del paisatge en el perfil aromàtic dels vins i els aliments. Per parlar-ne hem convidat la sommelier Isabelle Moren, coautora del llibre. També parlem de "Catalunya, terra de vi", llibre prologat pel sommelier Josep Roca que convida a fer un viatge per les dotze denominacions d'origen de Catalunya. Per parlar-ne hem convidat l'editor d'Andana, Ramon Nadal. Ferran Centelles ens acosta el volum 5 de "Vinos" de la Bullipedia, que tracta del tast de vins com a activitat, i l'escriptor Martí Gironell, l'autor de "La força d'un destí", ens explica aquesta novel·la inspirada en la vida de Jean Leon.

  • Bojos pel vi
    Escolta àudio

    Bojos pel vi

    Un vi emparat per la DO Montsant, de Vinyes Domènech de Capçanes, ret homenatge a una cançó que ha marcat tota una generació: el "Boig per tu" de Sau. A nosaltres ens ha atrapat servilment aquesta història enomusical. El Boig per Tu és un cupatge de tres varietats de raïm negres: garnatxa negra, garnatxa peluda i carinyena. Per parlar-ne de tot plegat hem convidat el músic Pep Sala, la seva mànager Gemma Larrègola i el propietari del celler que l'ha elaborat, Joan Ignasi Domènech. També ens acompanya Carles Mata, el director de la botiga El Petit Celler del carrer Beethoven de Barcelona, per parlar-nos d'etiquetes artístiques i vi. I ens ha portat a l'estudi un vi icònic de Jean Leon, el DO Penedès Vinya La Scala, que en la seva darrera anyada es vesteix amb una etiqueta obra de Josep Guinovart. Al "Consultori" ens pregunten què podem fer per encertar-la quan regalem un vi.

    Un vi emparat per la DO Montsant, de Vinyes Domènech de Capçanes, ret homenatge a una cançó que ha marcat tota una generació: el "Boig per tu" de Sau. A nosaltres ens ha atrapat servilment aquesta història enomusical. El Boig per Tu és un cupatge de tres varietats de raïm negres: garnatxa negra, garnatxa peluda i carinyena. Per parlar-ne de tot plegat hem convidat el músic Pep Sala, la seva mànager Gemma Larrègola i el propietari del celler que l'ha elaborat, Joan Ignasi Domènech. També ens acompanya Carles Mata, el director de la botiga El Petit Celler del carrer Beethoven de Barcelona, per parlar-nos d'etiquetes artístiques i vi. I ens ha portat a l'estudi un vi icònic de Jean Leon, el DO Penedès Vinya La Scala, que en la seva darrera anyada es vesteix amb una etiqueta obra de Josep Guinovart. Al "Consultori" ens pregunten què podem fer per encertar-la quan regalem un vi.

  • La viticultura regenerativa i els ceps que el Cumbre Vieja va enterrar
    Escolta àudio

    La viticultura regenerativa i els ceps que el Cumbre Vieja va enterrar

    Amb la voluntat d'impulsar un canvi de paradigma en la gestió de les vinyes que es basa en el cicle del carboni per regenerar els sòls, frenar l'erosió, fomentar la biodiversitat i lluitar contra el canvi climàtic, s'ha creat la nova Associació de Viticultura Regenerativa. És la primera que es crea a Espanya. Els fundadors són Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; Francesc Font, director d'AgroAssessor; Christian Barbier, responsable de viticultura del celler del Priorat Clos Mogador; Joan Huguet, propietari del celler Can Feixes de Cabrera d'Anoia, i Mireia Torres, directora de Jean Leon de Torrelavit. En parlem amb Montse Catasús, de Família Torres; Pep Riba, de Clos Pachem, i Christian Barbier, de Clos Mogador. També parlem amb Francesca Fort, del Grup d'Investigació en Tecnologia Enològica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, de com a Tarragona es poden salvar antics ceps de La Palma sepultats per l'erupció del volcà Cumbre Vieja.

    Amb la voluntat d'impulsar un canvi de paradigma en la gestió de les vinyes que es basa en el cicle del carboni per regenerar els sòls, frenar l'erosió, fomentar la biodiversitat i lluitar contra el canvi climàtic, s'ha creat la nova Associació de Viticultura Regenerativa. És la primera que es crea a Espanya. Els fundadors són Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; Francesc Font, director d'AgroAssessor; Christian Barbier, responsable de viticultura del celler del Priorat Clos Mogador; Joan Huguet, propietari del celler Can Feixes de Cabrera d'Anoia, i Mireia Torres, directora de Jean Leon de Torrelavit. En parlem amb Montse Catasús, de Família Torres; Pep Riba, de Clos Pachem, i Christian Barbier, de Clos Mogador. També parlem amb Francesca Fort, del Grup d'Investigació en Tecnologia Enològica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, de com a Tarragona es poden salvar antics ceps de La Palma sepultats per l'erupció del volcà Cumbre Vieja.

  • Barcelona recupera la capitalitat del vi
    Escolta àudio

    Barcelona recupera la capitalitat del vi

    Obrim nova temporada amb un programa que hem volgut dedicar a la segona edició de la Barcelona Wine Week (BWW), que se celebrarà del 4 al 6 d'abril al palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. Un total de 650 cellers espanyols, i més de 60 denominacions d'origen i indicacions geogràfiques protegides, participaran en un saló on s'esperen prop de 350 compradors internacionals procedents de 54 països. Barcelona, després de la pandèmia, recupera la capitalitat del vi. Per parlar del saló hem convidat el seu president i també del Consell Regulador del Cava, Javier Pagés, i la seva project manager, Marta Macías. També comptem amb al director tècnic de Família Torres, Josep Sabarich, que ens parla sobre el seu projecte de recuperació de varietats ancestrals catalanes, que serà protagonista de la BWW.

    Obrim nova temporada amb un programa que hem volgut dedicar a la segona edició de la Barcelona Wine Week (BWW), que se celebrarà del 4 al 6 d'abril al palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. Un total de 650 cellers espanyols, i més de 60 denominacions d'origen i indicacions geogràfiques protegides, participaran en un saló on s'esperen prop de 350 compradors internacionals procedents de 54 països. Barcelona, després de la pandèmia, recupera la capitalitat del vi. Per parlar del saló hem convidat el seu president i també del Consell Regulador del Cava, Javier Pagés, i la seva project manager, Marta Macías. També comptem amb al director tècnic de Família Torres, Josep Sabarich, que ens parla sobre el seu projecte de recuperació de varietats ancestrals catalanes, que serà protagonista de la BWW.

  • Els winelovers
    Escolta àudio

    Els winelovers

    Fa temps David Manso escrivia a Vinetur que es podien considerar autèntics winelovers aquells que es reconeixen bevedors habituals de vi, haver visitat algun celler o simplement conèixer un gran nombre de vins. La dedicació de temps al vi d'un winelover no només es limita a unes poques hores d'intercanviar opinions a la barra d'un bar o amb una ampolla a la taula d'un restaurant. Volem saber com són els winelovers amb Jordi Utset de Terrassa, que és òptic i optometrista; Lluís Ariza, que és arquitecte tècnic jubilat i participa en els concursos de tast de vins a cegues, i Joan Pujol, que també està jubilat i s'ha passat bona part de la vida venent tabac, tot i que també va exercir l'arquitectura. A la secció dedicada als elaboradors de la DO Catalunya ens acompanya Rubén Pedregosa, de Castelo de Pedregosa. I també comptem amb Iban Espinoza, el director comercial de la divisió de vins de la distribuïdora Escolà Vins i Destil·lats.

    Fa temps David Manso escrivia a Vinetur que es podien considerar autèntics winelovers aquells que es reconeixen bevedors habituals de vi, haver visitat algun celler o simplement conèixer un gran nombre de vins. La dedicació de temps al vi d'un winelover no només es limita a unes poques hores d'intercanviar opinions a la barra d'un bar o amb una ampolla a la taula d'un restaurant. Volem saber com són els winelovers amb Jordi Utset de Terrassa, que és òptic i optometrista; Lluís Ariza, que és arquitecte tècnic jubilat i participa en els concursos de tast de vins a cegues, i Joan Pujol, que també està jubilat i s'ha passat bona part de la vida venent tabac, tot i que també va exercir l'arquitectura. A la secció dedicada als elaboradors de la DO Catalunya ens acompanya Rubén Pedregosa, de Castelo de Pedregosa. I també comptem amb Iban Espinoza, el director comercial de la divisió de vins de la distribuïdora Escolà Vins i Destil·lats.

  • 20 anys de la DO Montsant, i l'Alba Balcells
    Escolta àudio

    20 anys de la DO Montsant, i l'Alba Balcells

    La denominació d'origen Montsant acaba de complir 20 anys. El 5 de novembre de 2001 es publicava al DOGC el reglament de la seva creació amb 28 cellers adscrits, la meitat dels que la constitueixen avui (61). Des del Consell Regulador s'afirma que "al llarg d'aquestes dues dècades, la DO Montsant ha aconseguit ser un referent en el panorama vitivinícola, tant nacional com internacional". Així, actualment és possible trobar els seus vins a taules de més de 40 països, i les xifres no deixen de créixer. Per parlar de l'aniversari hem convidat l'actual presidenta del Consell Regulador, Pilar Just, i el primer president, Jaume Domènech. També ens acompanya la directora general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, Alba Balcells, i la head sommelier Xènia Blanco Capdet, de la distribuïdora Bodedis, que assessora botigues com ara Bodeguitas del carrer Berlín de Barcelona. Proposen "educar el paladar amb els millors vins i menjars".

    La denominació d'origen Montsant acaba de complir 20 anys. El 5 de novembre de 2001 es publicava al DOGC el reglament de la seva creació amb 28 cellers adscrits, la meitat dels que la constitueixen avui (61). Des del Consell Regulador s'afirma que "al llarg d'aquestes dues dècades, la DO Montsant ha aconseguit ser un referent en el panorama vitivinícola, tant nacional com internacional". Així, actualment és possible trobar els seus vins a taules de més de 40 països, i les xifres no deixen de créixer. Per parlar de l'aniversari hem convidat l'actual presidenta del Consell Regulador, Pilar Just, i el primer president, Jaume Domènech. També ens acompanya la directora general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, Alba Balcells, i la head sommelier Xènia Blanco Capdet, de la distribuïdora Bodedis, que assessora botigues com ara Bodeguitas del carrer Berlín de Barcelona. Proposen "educar el paladar amb els millors vins i menjars".

Anar al contingut