TOTS ELS ÀUDIOS
Cap d'any amb cava i...
En l'últim programa de l'any hem vingut a parlar de bombolles amb uns quants representants de la D.O Cava, una D.O que ha comunicat que les vendes d'enguany han estat magnífiques. Per parlar-ne hem convidat la Gemma Torelló, propietària del celler Agustí Torelló i Mata, als afores de Sant Sadurní, i la Mercè Sumarroca, responsable d'enoturisme i relacions públiques al Celler Sumarroca, entre Sant Sadurní i Gelida. A més, també parlem amb Ivà Gallego, enòleg d'un projecte personal anomenat vins Paret Seca, vins de mínima intervenció, que ha iniciat una campanya per recaptar fons per anar comprant vinya vella. A més, també comptem amb Margalida Ripoll, periodista especialitzada en enologia. A la secció de la Laia Sala coneixem com beu cava la gent del carrer i a la Caçadora de Productes, la Sole ens presenta el Millor Panettone Artesà de Xocolata estatal 2022 de la mà d'Eric Ortuño de la botiga i escola de pastisseria l'Atelier Barcelona.
En l'últim programa de l'any hem vingut a parlar de bombolles amb uns quants representants de la D.O Cava, una D.O que ha comunicat que les vendes d'enguany han estat magnífiques. Per parlar-ne hem convidat la Gemma Torelló, propietària del celler Agustí Torelló i Mata, als afores de Sant Sadurní, i la Mercè Sumarroca, responsable d'enoturisme i relacions públiques al Celler Sumarroca, entre Sant Sadurní i Gelida. A més, també parlem amb Ivà Gallego, enòleg d'un projecte personal anomenat vins Paret Seca, vins de mínima intervenció, que ha iniciat una campanya per recaptar fons per anar comprant vinya vella. A més, també comptem amb Margalida Ripoll, periodista especialitzada en enologia. A la secció de la Laia Sala coneixem com beu cava la gent del carrer i a la Caçadora de Productes, la Sole ens presenta el Millor Panettone Artesà de Xocolata estatal 2022 de la mà d'Eric Ortuño de la botiga i escola de pastisseria l'Atelier Barcelona.
Vins de finca qualificada
Enguany l'INCAVI ha atorgat la prestigiosa qualificació Vi de Finca Qualificada a dos vins de casa nostra. Per parlar-ne hem convidat Xavier Agell, cap de secretaria de l'INCAVI, encarregats de decidir si el vi compleix els requisits per tenir aquesta distinció. Parlem amb Carme Casacuberta, propietària i enòloga de Vinyes d'Olivardots, que han obtingut la qualificació de Vi de Finca Qualificada amb el seu V.d'O2, fet a l'Empordà, i amb Eudald i Oriol Massana i Ester Tous, propietaris del Cellers Eudald Massana, que han obtingut la qualificació de Vi de Finca amb L'Avi Ton. Com a sommelier convidat en parlem amb Fredi Bassal, enòleg de la botiga Vinus&Brindis, i també Txell Oto, una oient escocesa que ens plantejarà els seus dubtes entorn del vi. A la secció de la Laia Sala coneixerem quins són els vins ideals per a aquest Nadal.
Enguany l'INCAVI ha atorgat la prestigiosa qualificació Vi de Finca Qualificada a dos vins de casa nostra. Per parlar-ne hem convidat Xavier Agell, cap de secretaria de l'INCAVI, encarregats de decidir si el vi compleix els requisits per tenir aquesta distinció. Parlem amb Carme Casacuberta, propietària i enòloga de Vinyes d'Olivardots, que han obtingut la qualificació de Vi de Finca Qualificada amb el seu V.d'O2, fet a l'Empordà, i amb Eudald i Oriol Massana i Ester Tous, propietaris del Cellers Eudald Massana, que han obtingut la qualificació de Vi de Finca amb L'Avi Ton. Com a sommelier convidat en parlem amb Fredi Bassal, enòleg de la botiga Vinus&Brindis, i també Txell Oto, una oient escocesa que ens plantejarà els seus dubtes entorn del vi. A la secció de la Laia Sala coneixerem quins són els vins ideals per a aquest Nadal.
20 anys de la DO Montsant
En el programa d'avui celebrem el vintè aniversari d'una de les DO més joves de Catalunya: la DO Montsant, amb una personalitat pròpia, vins molt alegres, acolorits i amb menys maduració que la vall prioratenca. Per parlar-ne hem convidat Pilar Just, propietària dels Cellers Sant Rafel, a Pradell de la Teixeta i presidenta de la DO Montsant; Josep Blanch, un dels fundadors de la DO i expresident de la Cooperativa de Capçanes, i Mercè Ramos, propietària del Celler la Placeta, als Guiamets. A més, també comptem amb Ruth Troyano, una de les grans periodistes enològiques de Catalunya. A la secció de Laia Sala coneixerem quin és el pla perfecte per acompanyar amb una copa de vi. A la "Caçadora de productes", la Sole ens porta el vermut solidari Musugorri, que col·labora amb diferents associacions que recapten fons per a la investigació contra el càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu.
En el programa d'avui celebrem el vintè aniversari d'una de les DO més joves de Catalunya: la DO Montsant, amb una personalitat pròpia, vins molt alegres, acolorits i amb menys maduració que la vall prioratenca. Per parlar-ne hem convidat Pilar Just, propietària dels Cellers Sant Rafel, a Pradell de la Teixeta i presidenta de la DO Montsant; Josep Blanch, un dels fundadors de la DO i expresident de la Cooperativa de Capçanes, i Mercè Ramos, propietària del Celler la Placeta, als Guiamets. A més, també comptem amb Ruth Troyano, una de les grans periodistes enològiques de Catalunya. A la secció de Laia Sala coneixerem quin és el pla perfecte per acompanyar amb una copa de vi. A la "Caçadora de productes", la Sole ens porta el vermut solidari Musugorri, que col·labora amb diferents associacions que recapten fons per a la investigació contra el càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu.
El vi novell 2022
El vi novell és el de la collita de l'any, que amb un temps molt curt ja està disponible i té unes característiques pròpies i diferents del vi envellit. Un vi amb festa pròpia organitzada per l'INCAVI i que just se celebra aquest 10 de desembre al Palau Robert de Barcelona, enguany amb convidats de Mallorca. En parlem amb Bernat Andreu, propietari del Celler Carles Andreu, a la Conca de Barberà; Oleguer Brunet, propietari del celler Vins Petxina, amb vins de la DO Conca de Barberà i la DO Tarragona, i amb Rafel Pino, director comercial del Celler Masroig, un celler centenari que ha estat fonamental per a la recuperació de la tradició del vi novell. També comptem amb Marta Clot, una jove sommelier que aposta per acostar el vi a la gent jove i és coneguda a xarxes pel compte Vi i Companyia. Amb la Laia Sala veurem per què als joves no els interessa el vi. A "La caçadora de productes", la Sole torna amb una promesa, la salsa de calçots de Cal Ganxo.
El vi novell és el de la collita de l'any, que amb un temps molt curt ja està disponible i té unes característiques pròpies i diferents del vi envellit. Un vi amb festa pròpia organitzada per l'INCAVI i que just se celebra aquest 10 de desembre al Palau Robert de Barcelona, enguany amb convidats de Mallorca. En parlem amb Bernat Andreu, propietari del Celler Carles Andreu, a la Conca de Barberà; Oleguer Brunet, propietari del celler Vins Petxina, amb vins de la DO Conca de Barberà i la DO Tarragona, i amb Rafel Pino, director comercial del Celler Masroig, un celler centenari que ha estat fonamental per a la recuperació de la tradició del vi novell. També comptem amb Marta Clot, una jove sommelier que aposta per acostar el vi a la gent jove i és coneguda a xarxes pel compte Vi i Companyia. Amb la Laia Sala veurem per què als joves no els interessa el vi. A "La caçadora de productes", la Sole torna amb una promesa, la salsa de calçots de Cal Ganxo.
Els vins de vinya heroica i de muntanya
La nostra darrera proposta és d'altitud. I és que Catalunya té més de 6.500 hectàrees de vinya heroica i de muntanya, viticultura que té lloc en terrenys amb més del 30% de desnivell i una altitud superior als 500 metres sobre el nivell del mar. L'Incavi de la Generalitat té diferents línies de treball destinades a aquestes elaboracions i vinyes singulars. Per parlar-ne hem convidat la investigadora de l'Incavi Carme Domingo; l'Anna Baquès, copropietària del celler Llivins de Llívia; Joaquim Gay de Montellà, director del grup Torre del Veguer, amb un projecte pioner a la Cerdanya, i Guillermo Marqués, del celler Totó Marqués de Prades. La Laia Sala ens desvela de quina DO o zona catalana prefereixen el vi els seus enquestats, i "La caçadora de productes" ens parla de la primera Fira de Vins Rancis i Dolços de Falset, amb l'alcalde de la capital del Priorat, Carles Brull, i amb el periodista i escriptor Toni Orensanz.
La nostra darrera proposta és d'altitud. I és que Catalunya té més de 6.500 hectàrees de vinya heroica i de muntanya, viticultura que té lloc en terrenys amb més del 30% de desnivell i una altitud superior als 500 metres sobre el nivell del mar. L'Incavi de la Generalitat té diferents línies de treball destinades a aquestes elaboracions i vinyes singulars. Per parlar-ne hem convidat la investigadora de l'Incavi Carme Domingo; l'Anna Baquès, copropietària del celler Llivins de Llívia; Joaquim Gay de Montellà, director del grup Torre del Veguer, amb un projecte pioner a la Cerdanya, i Guillermo Marqués, del celler Totó Marqués de Prades. La Laia Sala ens desvela de quina DO o zona catalana prefereixen el vi els seus enquestats, i "La caçadora de productes" ens parla de la primera Fira de Vins Rancis i Dolços de Falset, amb l'alcalde de la capital del Priorat, Carles Brull, i amb el periodista i escriptor Toni Orensanz.
Michelin-Parker distingeix Recaredo. I també l'Anna Espelt i la Núria Vilanova
Michelin-The Robert Parker Wine Advocate va atorgar aquest dimarts al celler Recaredo de Sant Sadurní d'Anoia el Green Emblem. Es tracta del segon celler espanyol que el rep, i el primer de Catalunya. La distinció posa en valor les accions posades en marxa per part dels cellers en relació amb la sostenibilitat i la protecció de la biodiversitat a llarg termini. En parlem amb el director general de Recaredo, Ferran Junoy, i amb el director de comunicació, Santi Redondo. Anem cap a l'Empordà per retrobar-nos amb l'Anna Espelt. Recentment ha estat notícia al Financial Times. I la Núria Vilanova amb la seva parella, en Toni Trullols, ha obert a Falset un petit establiment, acollidor i informal, per gaudir dels vins de les DO Priorat i Montsant: Lo Petit Sommelier. La Laia Sala descobreix què està disposada a pagar la gent per una ampolla de vi, mentre "La caçadora de productes" ens presenta Tòfones Montfertru, de la Conca de Barberà, amb Adrià Montcusí i Sergi Fernández.
Michelin-The Robert Parker Wine Advocate va atorgar aquest dimarts al celler Recaredo de Sant Sadurní d'Anoia el Green Emblem. Es tracta del segon celler espanyol que el rep, i el primer de Catalunya. La distinció posa en valor les accions posades en marxa per part dels cellers en relació amb la sostenibilitat i la protecció de la biodiversitat a llarg termini. En parlem amb el director general de Recaredo, Ferran Junoy, i amb el director de comunicació, Santi Redondo. Anem cap a l'Empordà per retrobar-nos amb l'Anna Espelt. Recentment ha estat notícia al Financial Times. I la Núria Vilanova amb la seva parella, en Toni Trullols, ha obert a Falset un petit establiment, acollidor i informal, per gaudir dels vins de les DO Priorat i Montsant: Lo Petit Sommelier. La Laia Sala descobreix què està disposada a pagar la gent per una ampolla de vi, mentre "La caçadora de productes" ens presenta Tòfones Montfertru, de la Conca de Barberà, amb Adrià Montcusí i Sergi Fernández.
Priorat en femení, i el Topik
Dedicat al molt talent femení que hi ha al Priorat. D'una banda hem convidat l'Ester Nin. Aquesta vitivinicultora, a qui acompanya la seva parella i soci Carles Ortiz, ha sumat enguany l'astronòmica xifra de 299 punts Parker amb només tres vins (dos de propis). Nit de Nin Mas d'en Caçador 2020 de Família Nin-Ortiz i Clos i Terrasses Clos Erasmus 2020 de la suïssa Daphne Glorian, on Ester Nin és la directora tècnica, han obtingut els cobejats 100 punts. D'altra banda, hem convidat l'Anne-Joséphine Cannan, ja que el celler Clos Figueras de Gratallops acaba de festejar el seu 25è aniversari. La propietat va ser adquirida l'octubre del 1997 pels seus pares, Charlotte i Christopher Cannan. I avui també comptem amb el xef Adelf Morales, del barceloní restaurant Topik. A la secció de la Laia Sala descobrirem quin vi demana la gent quan va al restaurant, i a la de "La caçadora de productes" la Sole G. Insua ens descobreix els calçots d'Horta Blanch.
Dedicat al molt talent femení que hi ha al Priorat. D'una banda hem convidat l'Ester Nin. Aquesta vitivinicultora, a qui acompanya la seva parella i soci Carles Ortiz, ha sumat enguany l'astronòmica xifra de 299 punts Parker amb només tres vins (dos de propis). Nit de Nin Mas d'en Caçador 2020 de Família Nin-Ortiz i Clos i Terrasses Clos Erasmus 2020 de la suïssa Daphne Glorian, on Ester Nin és la directora tècnica, han obtingut els cobejats 100 punts. D'altra banda, hem convidat l'Anne-Joséphine Cannan, ja que el celler Clos Figueras de Gratallops acaba de festejar el seu 25è aniversari. La propietat va ser adquirida l'octubre del 1997 pels seus pares, Charlotte i Christopher Cannan. I avui també comptem amb el xef Adelf Morales, del barceloní restaurant Topik. A la secció de la Laia Sala descobrirem quin vi demana la gent quan va al restaurant, i a la de "La caçadora de productes" la Sole G. Insua ens descobreix els calçots d'Horta Blanch.
La setmana del vi català
Per celebrar la Setmana del Vi Català ens traslladem al Gastronomic Forum Barcelona, situat a Fira de Barcelona, on fem un programa amb convidats de luxe. És una cita anual que dona a conèixer i promociona els vins del territori català amb ponències, debats o tastos, entre altres activitats. Al programa, parlem amb la directora de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, Alba Balcells, que ens fa cinc cèntims de la riquesa del vi de les nostres terres. També comptem amb Jordi Grau, adjunt a la gerència de Vins i Licors Grau de Palafrugell, i amb dos elaboradors: Jordi Vidal de la Conreria de Scala Dei i Josep Maria Albet del celler penedesenc pioner en l'agricultura ecològica Albet i Noya de Sant Pau d'Ordal. Aquests elaboradors ens deixen tastar els seus vins. A més a més, també fem una volta per veure què podem trobar a la fira. D'altra banda, amb La caçadora de productes descobrim les singularitats i característiques del formatge de Maó.
Per celebrar la Setmana del Vi Català ens traslladem al Gastronomic Forum Barcelona, situat a Fira de Barcelona, on fem un programa amb convidats de luxe. És una cita anual que dona a conèixer i promociona els vins del territori català amb ponències, debats o tastos, entre altres activitats. Al programa, parlem amb la directora de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, Alba Balcells, que ens fa cinc cèntims de la riquesa del vi de les nostres terres. També comptem amb Jordi Grau, adjunt a la gerència de Vins i Licors Grau de Palafrugell, i amb dos elaboradors: Jordi Vidal de la Conreria de Scala Dei i Josep Maria Albet del celler penedesenc pioner en l'agricultura ecològica Albet i Noya de Sant Pau d'Ordal. Aquests elaboradors ens deixen tastar els seus vins. A més a més, també fem una volta per veure què podem trobar a la fira. D'altra banda, amb La caçadora de productes descobrim les singularitats i característiques del formatge de Maó.
Juguem amb el vi escumós
Al programa, hem parlat molts cops sobre el cava, el corpinnat, el clàssic penedès, l'ancestral, el xampany, el prosecco¿ com a productes molt delicats (segons quins), però avui ho volem enfocar des d'un altre punt de vista. En cuina, si volem fer un bon plat, queda molt bé dir que és ideal que tots els ingredients siguin de primera, però potser per fer una vedella amb bolets, no cal que sigui Kobe, no? O sí? Avui fem servir el cava com a ingredient. Per parlar-ne, tenim tres convidats que en saben bastant: Fede Sardà, propietari de Luz de Gas, que ens presenta una tisana de cava, de nom Sunset, que comença a comercialitzar ara; Pep Torres, de Caves Bertha, ens parla del seus productes, tant els més clàssics i gastronòmics com els més enfocats a altres escenaris, com el cava Lounge, i Josep Maria Gotarda, de la cocteleria Ideal, ens explica com s'han fet còctels de cava o xampany des de fa molt de temps.
Al programa, hem parlat molts cops sobre el cava, el corpinnat, el clàssic penedès, l'ancestral, el xampany, el prosecco¿ com a productes molt delicats (segons quins), però avui ho volem enfocar des d'un altre punt de vista. En cuina, si volem fer un bon plat, queda molt bé dir que és ideal que tots els ingredients siguin de primera, però potser per fer una vedella amb bolets, no cal que sigui Kobe, no? O sí? Avui fem servir el cava com a ingredient. Per parlar-ne, tenim tres convidats que en saben bastant: Fede Sardà, propietari de Luz de Gas, que ens presenta una tisana de cava, de nom Sunset, que comença a comercialitzar ara; Pep Torres, de Caves Bertha, ens parla del seus productes, tant els més clàssics i gastronòmics com els més enfocats a altres escenaris, com el cava Lounge, i Josep Maria Gotarda, de la cocteleria Ideal, ens explica com s'han fet còctels de cava o xampany des de fa molt de temps.
Enoturisme, molt més que tastar vins
Des de la Generalitat s'afirma que el vi i el cava formen part de la història de Catalunya. S'afegeix que cada copa conserva una petita part del passat, i que per això l'enoturisme a Catalunya és molt més que tastar vins. És l'experiència de fer-ne un glop al costat de la vinya, de dormir en un celler, de fer un tractament de vinoteràpia o de passejar entre les vinyes en burricleta o en segway. Per parlar-ne hem convidat la directora general de Turisme, Marta Domènech, que entén que l'enoturisme ha de ser vist com una palanca, com un aliat no sols per generar riquesa, sinó també per proporcionar als ciutadans i ciutadanes progrés, benestar i qualitat de vida. I també ens acompanya Maria Baró, la responsable d'activitats i visites del flamant celler de Perelada, on ofereixen una de les experiències enoturístiques més diversificades i úniques del país, combinant alta gastronomia, patrimoni històric, naturalesa, paisatge, esport, oci, art i cultura.
Des de la Generalitat s'afirma que el vi i el cava formen part de la història de Catalunya. S'afegeix que cada copa conserva una petita part del passat, i que per això l'enoturisme a Catalunya és molt més que tastar vins. És l'experiència de fer-ne un glop al costat de la vinya, de dormir en un celler, de fer un tractament de vinoteràpia o de passejar entre les vinyes en burricleta o en segway. Per parlar-ne hem convidat la directora general de Turisme, Marta Domènech, que entén que l'enoturisme ha de ser vist com una palanca, com un aliat no sols per generar riquesa, sinó també per proporcionar als ciutadans i ciutadanes progrés, benestar i qualitat de vida. I també ens acompanya Maria Baró, la responsable d'activitats i visites del flamant celler de Perelada, on ofereixen una de les experiències enoturístiques més diversificades i úniques del país, combinant alta gastronomia, patrimoni històric, naturalesa, paisatge, esport, oci, art i cultura.
Els millors vins catalans
El Cabrida 2020 del Celler de Capçanes (DO Montsant) i el Josep Coca 2015 de Castellroig-Sabaté i Coca (Corpinnat), han estat proclamats, respectivament, com a millor vi i millor escumós de Catalunya, segons els Premis Vinari. A més, Vallformosa ha estat nomenat per tercer any seguit com el millor celler de Catalunya en una edició en la qual s'han presentat un miler de mostres. Per parlar-ne ens acompanya el sommelier del Celler de Capçanes a Barcelona, Xavi Castellet; el copropietari del celler Sabaté i Coca, Marcel Sabaté, i la primera executiva de les caves Vallformosa, Marta Vidal. I també ens acompanya un conegut sommelier català, en Toni Albiol, que regenta l'enobotiga Divins, de la plaça Joan Serrats de Martorell.
El Cabrida 2020 del Celler de Capçanes (DO Montsant) i el Josep Coca 2015 de Castellroig-Sabaté i Coca (Corpinnat), han estat proclamats, respectivament, com a millor vi i millor escumós de Catalunya, segons els Premis Vinari. A més, Vallformosa ha estat nomenat per tercer any seguit com el millor celler de Catalunya en una edició en la qual s'han presentat un miler de mostres. Per parlar-ne ens acompanya el sommelier del Celler de Capçanes a Barcelona, Xavi Castellet; el copropietari del celler Sabaté i Coca, Marcel Sabaté, i la primera executiva de les caves Vallformosa, Marta Vidal. I també ens acompanya un conegut sommelier català, en Toni Albiol, que regenta l'enobotiga Divins, de la plaça Joan Serrats de Martorell.
El perfum de la vinya
Un grup operatiu format pels cellers catalans Vinyes Domènech (DO Montsant), Can Feixes (DO Penedès i Corpinnat), Perelada (DO Empordà), LaFou (DO Terra Alta) i La Gravera (DO Costers del Segre), el clúster vitivinícola Innovi i l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat han fet un estudi sobre la biodiversitat a les seves vinyes. S'ha demostrat que "el perfum de la vinya" també es replica en els vins que s'hi elaboren. S'han estudiat cinc parcel·les de vinya per conèixer la vegetació que envolta cadascuna, i relacionar-la amb les aromes dels vins obtinguts. Per parlar-ne hem convidat Enric Bartra, investigador de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, i els elaboradors que han participat en l'estudi: Joan Ignasi Domènech, de Vinyes Domènech, que ha liderat el grup, i Joan Huguet, de Can Feixes.
Un grup operatiu format pels cellers catalans Vinyes Domènech (DO Montsant), Can Feixes (DO Penedès i Corpinnat), Perelada (DO Empordà), LaFou (DO Terra Alta) i La Gravera (DO Costers del Segre), el clúster vitivinícola Innovi i l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat han fet un estudi sobre la biodiversitat a les seves vinyes. S'ha demostrat que "el perfum de la vinya" també es replica en els vins que s'hi elaboren. S'han estudiat cinc parcel·les de vinya per conèixer la vegetació que envolta cadascuna, i relacionar-la amb les aromes dels vins obtinguts. Per parlar-ne hem convidat Enric Bartra, investigador de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, i els elaboradors que han participat en l'estudi: Joan Ignasi Domènech, de Vinyes Domènech, que ha liderat el grup, i Joan Huguet, de Can Feixes.
La verema tardana
Hi ha elaboradors que decideixen esperar que el raïm tingui una concentració tal de sucre que els permeti vinificar en dolç. És un procés arriscat, perquè han d'equilibrar el sucre amb l'acidesa que no faci el vi embafador. Ho fem amb els guanyadors del premi Vinari a millor vi de l'any 2021, "Puig de les Guilles", del Celler Oliveda, representats per la seva directora Ingrid Teixidor. També ens acompanya Ramón Jané, del Celler Mas Candí, que de la tragèdia n'han fet una oportunitat, i aprofitant una pedregada que els va malmetre part de la collita han decidit deixar el raïm macat a la vinya fins que maduri prou per fer el primer dolç. A banda, tenim un producte molt especial, unes melmelades de raïm (no de vi) que respecten la monovarietalitat (ull de llebre, xarel·lo, macabeu...). Es tracta de Melmelades Vinyet, i ens les presenta la seva propietària, Maria Àngels Saumell, que presumeix de ser, a més, la pagesa de la vinya.
Hi ha elaboradors que decideixen esperar que el raïm tingui una concentració tal de sucre que els permeti vinificar en dolç. És un procés arriscat, perquè han d'equilibrar el sucre amb l'acidesa que no faci el vi embafador. Ho fem amb els guanyadors del premi Vinari a millor vi de l'any 2021, "Puig de les Guilles", del Celler Oliveda, representats per la seva directora Ingrid Teixidor. També ens acompanya Ramón Jané, del Celler Mas Candí, que de la tragèdia n'han fet una oportunitat, i aprofitant una pedregada que els va malmetre part de la collita han decidit deixar el raïm macat a la vinya fins que maduri prou per fer el primer dolç. A banda, tenim un producte molt especial, unes melmelades de raïm (no de vi) que respecten la monovarietalitat (ull de llebre, xarel·lo, macabeu...). Es tracta de Melmelades Vinyet, i ens les presenta la seva propietària, Maria Àngels Saumell, que presumeix de ser, a més, la pagesa de la vinya.
El Cavatast, el cava Kripta i els vins lliures
La 26ena del Cavatast Sant Sadurní d'Anoia torna amb la tan desitjada normalitat després de la pandèmia, del 7 al 9 d'octubre. I a més, estrena nova ubicació: el Parc Lluís Companys. Hi haurà 24 estands de caves i 9 de gastronomia. Per parlar-ne, hem convidat l'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Ton Amat. I entre els molts actes de l'edició d'enguany hi ha la presentació i tast, el 9 d'octubre, de la col·lecció Kripta Origen de caves Agustí Torelló Mata. Són tres anyades úniques de 15, 10 i 5 anys de criança en una vertical exclusiva d'aquest cava icònic. Per parlar-ne tenim a l'estudi 5 de Catalunya Ràdio el director tècnic i membre de la família propietària d'aquestes caves sadurninenques, l'Àlex Torelló Sibill. I avui reblem el clau presentant un llibre sobre vins lliures, sense etiquetes. És el llibre 'Vinos libres', que ens presenta el seu autor: Jordi Luque.
La 26ena del Cavatast Sant Sadurní d'Anoia torna amb la tan desitjada normalitat després de la pandèmia, del 7 al 9 d'octubre. I a més, estrena nova ubicació: el Parc Lluís Companys. Hi haurà 24 estands de caves i 9 de gastronomia. Per parlar-ne, hem convidat l'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Ton Amat. I entre els molts actes de l'edició d'enguany hi ha la presentació i tast, el 9 d'octubre, de la col·lecció Kripta Origen de caves Agustí Torelló Mata. Són tres anyades úniques de 15, 10 i 5 anys de criança en una vertical exclusiva d'aquest cava icònic. Per parlar-ne tenim a l'estudi 5 de Catalunya Ràdio el director tècnic i membre de la família propietària d'aquestes caves sadurninenques, l'Àlex Torelló Sibill. I avui reblem el clau presentant un llibre sobre vins lliures, sense etiquetes. És el llibre 'Vinos libres', que ens presenta el seu autor: Jordi Luque.
Un raïm a preus ruïnosos i la Festa de la Verema del Bages
Els sindicats agraris han denunciat que no hi ha raons de mercat que justifiquin els baixos preus que els cellers estan pagant pel raïm i el vi en aquesta campanya. Diuen que els preus són ruïnosos. Per parlar-ne hem convidat Joan Josep Raventós, responsable del sector del vi i el cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; Jaume Domènech, el cap sectorial de la vinya i el vi de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya; i Josep Marrugat, el responsable nacional de la vinya i el vi del també Sindicat Agrari Unió de Pagesos. I amb l'Enric Forcada, que és l'alcalde d'Artés i president de la comissió organitzadora de la Festa de la Verema de la DO Pla de Bages, coneixem com es presenta la 27a edició de l'esdeveniment.
Els sindicats agraris han denunciat que no hi ha raons de mercat que justifiquin els baixos preus que els cellers estan pagant pel raïm i el vi en aquesta campanya. Diuen que els preus són ruïnosos. Per parlar-ne hem convidat Joan Josep Raventós, responsable del sector del vi i el cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; Jaume Domènech, el cap sectorial de la vinya i el vi de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya; i Josep Marrugat, el responsable nacional de la vinya i el vi del també Sindicat Agrari Unió de Pagesos. I amb l'Enric Forcada, que és l'alcalde d'Artés i president de la comissió organitzadora de la Festa de la Verema de la DO Pla de Bages, coneixem com es presenta la 27a edició de l'esdeveniment.