Anar a la navegació principalAnar al contingut
Tast vertical

La garnatxa, segons Álvaro Palacios i Anna Espelt

Durada: 1 h 18 min
19/11/2021
La garnatxa negra és la varietat mediterrània més cultivada arreu del món, utilitzada pràcticament en totes les denominacions d'origen de Catalunya. El nom procedeix de Vernazza, una població italiana de la regió de la Ligúria. Tot i que l'origen és incert, molts el situen a l'Aragó. Nosaltres hem volgut saber-ne més, d'aquesta varietat, a través de la interpretació de dos dels grans elaboradors del nostre país, al Priorat i a l'Empordà. Es tracta d'Álvaro Palacios i d'Anna Espelt. També comptem amb Josep Puiggrós, del celler de la DO Catalunya que porta el seu nom. Des del 1843 que la seva família ha elaborat vi a la masia Cal Pau Palomas, a Òdena, a la comarca de l'Anoia. També hem convidat Iñaki Aldrey, cuiner del restaurant Atempo de Barcelona, i al consultori ens pregunten com hem de refrigerar els vins.

Àudios