Anar a la navegació principalAnar al contingut
Tast vertical

La Florens i un bol de vi iber desenterrat al Penedès

Durada: 1 h 4 min
27/05/2022
Dues grans històries vinculades al vi català. Florentina Closa Cos, a qui el seu fill Josep Grau sempre va anomenar la Florens, dona nom a una emocionant garnatxa de vinya centenària de Capçanes, a la DO Montsant. El vi homenatja una dona que va sobreviure miraculosament a un part prematur en què va morir la seva mare. També hem convidat l'arqueobotànic Dani López. I és que els treballs per replantar una vinya del celler Jean Leon van fer aflorar fortuïtament un jaciment d'època ibera. La peça més important del jaciment és un bol per beure vi amb una inscripció en escriptura ibèrica, la tercera feta sobre ceràmica més llarga de totes les que s'han documentat fins ara al món ibèric. I també ens acompanya la sommelier italiana Diana D'Urso, del restaurant Amar Barcelona, de Rafa Zafra, a l'Hotel Palace. I a la secció "La caçadora de productes", la Sole Insua ens descobreix, de la mà d'Enric Dalmau, el món de l'Oli d'Oliva Verge Extra de Les Garrigues.

Àudios