TOTS ELS ÀUDIOS

  • La situació de l'escumós a Catalunya
    Escolta àudio

    La situació de l'escumós a Catalunya

    Volem fer un programa que posi ordre a la complicada situació des de la fragmentació de la DO Cava. En parlem amb Damià Deàs, Agustí Torelló, Xavier Nadal i Ramon Giró.

    Volem fer un programa que posi ordre a la complicada situació des de la fragmentació de la DO Cava. En parlem amb Damià Deàs, Agustí Torelló, Xavier Nadal i Ramon Giró.

  • La varietat merlot a Catalunya
    Escolta àudio

    La varietat merlot a Catalunya

    Parlarem amb elaboradors que treballen aquesta varietat tan mítica i capriciosa a casa nostra. Rosa Aguado, Ramon Roqueta i Ramon Masip.

    Parlarem amb elaboradors que treballen aquesta varietat tan mítica i capriciosa a casa nostra. Rosa Aguado, Ramon Roqueta i Ramon Masip.

  • El vi novell
    Escolta àudio

    El vi novell

    Volem parlar del ressorgiment del vi de l'any, mirant d'ajudar que hi hagi una tradició equivalent al Beaujolais Noveau. Sole G. Insúa, Pilar Just, Jaume Martí i Bernat Andreu.

    Volem parlar del ressorgiment del vi de l'any, mirant d'ajudar que hi hagi una tradició equivalent al Beaujolais Noveau. Sole G. Insúa, Pilar Just, Jaume Martí i Bernat Andreu.

  • Sommeliers que fan vi
    Escolta àudio

    Sommeliers que fan vi

    En aquest programa, parlem amb gent que prové del món del tast i s'ha passat a l'elaboració. Tertúlia amb Sergi Figueras, Jordi Grau i Xavier Nolla.

    En aquest programa, parlem amb gent que prové del món del tast i s'ha passat a l'elaboració. Tertúlia amb Sergi Figueras, Jordi Grau i Xavier Nolla.

  • Estudiants de sommelieria
    Escolta àudio

    Estudiants de sommelieria

    Parlem amb tres estudiants de sommelier per saber com veuen els estudis i quines perspectives laborals encaren. Tertúlia amb Núria Garcia, Roger Reverter i Glòria Puigdemont.

    Parlem amb tres estudiants de sommelier per saber com veuen els estudis i quines perspectives laborals encaren. Tertúlia amb Núria Garcia, Roger Reverter i Glòria Puigdemont.

  • Vins solidaris
    Escolta àudio

    Vins solidaris

    Parlem d'uns quants projectes on el vi es posa al servei d'una causa solidària. Tertúlia amb Mariona Rendé, Irene Alemany, Roger Bas i Eduard Sanfeliu.

    Parlem d'uns quants projectes on el vi es posa al servei d'una causa solidària. Tertúlia amb Mariona Rendé, Irene Alemany, Roger Bas i Eduard Sanfeliu.

  • Projectes singulars a la DO Catalunya
    Escolta àudio

    Projectes singulars a la DO Catalunya

    Coneixerem uns quants projectes peculiars dins de la DO patrocinadora del programa. Tertúlia amb Edith Soler, Imma Soler i Mercè Sangüesa.

    Coneixerem uns quants projectes peculiars dins de la DO patrocinadora del programa. Tertúlia amb Edith Soler, Imma Soler i Mercè Sangüesa.

  • Vins de mínima intervenció
    Escolta àudio

    Vins de mínima intervenció

    Volem parlar amb vinaters que fan vins on deixen que la natura tiri endavant amb una mínima actuació de l'elaborador. Tertúlia amb Joan València, Xavier Rutia, Nacho Montes i Albert Pérez.

    Volem parlar amb vinaters que fan vins on deixen que la natura tiri endavant amb una mínima actuació de l'elaborador. Tertúlia amb Joan València, Xavier Rutia, Nacho Montes i Albert Pérez.

  • El sector del vi després del confinament per Covid
    Escolta àudio

    El sector del vi després del confinament per Covid

    Volem copsar com ha anat el confinament al sector, tenint en compte que gran part de la producció va a restauració, que ha desaparegut durant 4 mesos. Tertúlia amb Albert Jané, Meritxell Falgueres, Albert Martí i Ariadna Julián.

    Volem copsar com ha anat el confinament al sector, tenint en compte que gran part de la producció va a restauració, que ha desaparegut durant 4 mesos. Tertúlia amb Albert Jané, Meritxell Falgueres, Albert Martí i Ariadna Julián.

  • Parelles de vi
    Escolta àudio

    Parelles de vi

    Al món del vi, com en altres sectors, hi ha uns quants cellers que els porten parelles. En aquest programa parlem amb tres d'aquestes parelles perquè d'una manera alegra expliquin les seves "batalles" i "baralles".

    Al món del vi, com en altres sectors, hi ha uns quants cellers que els porten parelles. En aquest programa parlem amb tres d'aquestes parelles perquè d'una manera alegra expliquin les seves "batalles" i "baralles".

  • "Influencers" al món del vi
    Escolta àudio

    "Influencers" al món del vi

    Avui en dia es parla molt dels "influencers", persones que poden arribar a marcar tendències en el consum de roba, música, restaurants... La seva activitat va molt relacionada amb l'ús de les xarxes socials. En el món del vi també n'hi ha i el "Tast vertical" reuneix quatre dels més importants de casa nostra. Són Meritxell Falgueras, periodista i sommelier de la família del Celler de Gelida, amb més de 6.100 seguidors a Instagram i més de 12.000 a Twitter; Luisa Ramos, redactora "freelance" a diferents publicacions i autora de l'Instagram @bacoyboca; Ion Bogdan Zovoianu, sommelier i autor de l'Instagram @Phototannins, amb més de 16.000 seguidors; i Zoltan Nagy, sommelier amb els bessons Torres i autor del llibre "Reinas de copas".

    Avui en dia es parla molt dels "influencers", persones que poden arribar a marcar tendències en el consum de roba, música, restaurants... La seva activitat va molt relacionada amb l'ús de les xarxes socials. En el món del vi també n'hi ha i el "Tast vertical" reuneix quatre dels més importants de casa nostra. Són Meritxell Falgueras, periodista i sommelier de la família del Celler de Gelida, amb més de 6.100 seguidors a Instagram i més de 12.000 a Twitter; Luisa Ramos, redactora "freelance" a diferents publicacions i autora de l'Instagram @bacoyboca; Ion Bogdan Zovoianu, sommelier i autor de l'Instagram @Phototannins, amb més de 16.000 seguidors; i Zoltan Nagy, sommelier amb els bessons Torres i autor del llibre "Reinas de copas".

  • Les fires populars de vins
    Escolta àudio

    Les fires populars de vins

    Una de les maneres més directes de fer arribar el vi a la gent és a través de les fires populars, un lloc on consumidors i elaboradors entren directament en contacte. El "Tast vertical" reuneix responsables de diferents fires per explorar les oportunitats que generen. Són Salvador Puig, director de l'INCAVI i un dels responsables de la Mostra de Vins de Catalunya que es fa dins les Festes de la Mercè de Barcelona; Carles Brull, alcalde de Falset, on se celebra una de les fires més importants de Catalunya; Ricard Rull, president de la Cooperativa Falset-Marçà, organitzador de la Fira de Falset; Joan Ramon Escoda, del celler Escoda-Sanahuja, organitzador de la Fira H2O especialitzada en vins naturals; Anton Maria Miró, president de l'Associació Festa del Trepat de Barberà de la Conca, i Josep Bertran i Jordi Lluch, organitzadors de la Fira DVins d'Agramunt.

    Una de les maneres més directes de fer arribar el vi a la gent és a través de les fires populars, un lloc on consumidors i elaboradors entren directament en contacte. El "Tast vertical" reuneix responsables de diferents fires per explorar les oportunitats que generen. Són Salvador Puig, director de l'INCAVI i un dels responsables de la Mostra de Vins de Catalunya que es fa dins les Festes de la Mercè de Barcelona; Carles Brull, alcalde de Falset, on se celebra una de les fires més importants de Catalunya; Ricard Rull, president de la Cooperativa Falset-Marçà, organitzador de la Fira de Falset; Joan Ramon Escoda, del celler Escoda-Sanahuja, organitzador de la Fira H2O especialitzada en vins naturals; Anton Maria Miró, president de l'Associació Festa del Trepat de Barberà de la Conca, i Josep Bertran i Jordi Lluch, organitzadors de la Fira DVins d'Agramunt.

  • El maridatge
    Escolta àudio

    El maridatge

    Anar a un restaurant i fer un menú degustació és una bona manera de conèixer el lloc. Sovint, en aquests menús ofereixen maridatge amb vi. El "Tast vertical" reuneix quatre experts de luxe per conèixer com hem de combinar el menjar amb el vi. Són Joan Carles Ibañez, cap de sala del restaurant Lasarte; Ferran Centelles, sommelier, director de Wine is social i excap de sommeliers d'El Bulli; Xavi Fitó, el barman durant anys del Dry Martini i propietari d'un restaurant-cocteleria de Sant Cugat, i Philippe Regol, crític gastronòmic i col·laborador d'"Un restaurant caníbal a Berlín".

    Anar a un restaurant i fer un menú degustació és una bona manera de conèixer el lloc. Sovint, en aquests menús ofereixen maridatge amb vi. El "Tast vertical" reuneix quatre experts de luxe per conèixer com hem de combinar el menjar amb el vi. Són Joan Carles Ibañez, cap de sala del restaurant Lasarte; Ferran Centelles, sommelier, director de Wine is social i excap de sommeliers d'El Bulli; Xavi Fitó, el barman durant anys del Dry Martini i propietari d'un restaurant-cocteleria de Sant Cugat, i Philippe Regol, crític gastronòmic i col·laborador d'"Un restaurant caníbal a Berlín".

  • La fil·loxera al vi català
    Escolta àudio

    La fil·loxera al vi català

    Sovint, quan fem visites a cellers o llegim articles del món del vi, topem amb el concepte "prefil·loxèric" associat a certs productes. La fil·loxera va ser una plaga que fa 200 anys va fer desaparèixer la producció de vi a gairebé tot Europa. Es va perdre molta vinya i moltes varietats es van perdre. Parlem sobre què va significar aquell període amb Miquel Torres, propietari de Bodegas Torres, una empresa que treballa per recuperar varietats prefil·loxèriques; Montse Nadal, professora de la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, i Lluís Giralt, investigador de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat.

    Sovint, quan fem visites a cellers o llegim articles del món del vi, topem amb el concepte "prefil·loxèric" associat a certs productes. La fil·loxera va ser una plaga que fa 200 anys va fer desaparèixer la producció de vi a gairebé tot Europa. Es va perdre molta vinya i moltes varietats es van perdre. Parlem sobre què va significar aquell període amb Miquel Torres, propietari de Bodegas Torres, una empresa que treballa per recuperar varietats prefil·loxèriques; Montse Nadal, professora de la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, i Lluís Giralt, investigador de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat.

  • Valorem prou el vi catàlà?
    Escolta àudio

    Valorem prou el vi catàlà?

    Regions vinícoles com Toro, Ribera de Duero, Rioja, Bordeus o Califòrnia saben com cuidar i valorar els seus productes. A les cartes dels restaurants o a les botigues el primer que mostren són els vins de les seves zones. I a Catalunya, ens creiem prou el producte fet a casa? Convidem propietaris de botigues i restaurants perquè ens expliquin quina és la seva filosofia. Són Marisol Hernàndez propietària de la vinateria vermuteria Verol, a Barcelona, especialitzada en petits cellers de vins i caves, Víctor Jiménez, propietari de la botiga La Vinícola, situada també a la capital catalana, especialitzada en vins catalans i especialment de la Catalunya Nord i Santi Amigó, propietari del Restaurant Cal Cim, de Sant Pau d'Ordal, a l'Alt Penedès, on la carta és exclusivament de vins de la comarca.

    Regions vinícoles com Toro, Ribera de Duero, Rioja, Bordeus o Califòrnia saben com cuidar i valorar els seus productes. A les cartes dels restaurants o a les botigues el primer que mostren són els vins de les seves zones. I a Catalunya, ens creiem prou el producte fet a casa? Convidem propietaris de botigues i restaurants perquè ens expliquin quina és la seva filosofia. Són Marisol Hernàndez propietària de la vinateria vermuteria Verol, a Barcelona, especialitzada en petits cellers de vins i caves, Víctor Jiménez, propietari de la botiga La Vinícola, situada també a la capital catalana, especialitzada en vins catalans i especialment de la Catalunya Nord i Santi Amigó, propietari del Restaurant Cal Cim, de Sant Pau d'Ordal, a l'Alt Penedès, on la carta és exclusivament de vins de la comarca.

Anar al contingut