TOTS ELS ÀUDIOS

  • Caves de famosos, i ovelles i vins
    Escolta àudio

    Caves de famosos, i ovelles i vins

    Els caves de famosos protagonitzen aquest nou programa. Per una banda, tenim un cava dedicat a Joan Laporta i a l'època daurada del Barça. Es diu El Cigalero, i ens el presenta Àlex Virgili, el director general del celler del Penedès que l'ha elaborat. D'altra banda, tastem el cava que Vilarnau ha elaborat per a Kylie Minogue, de la mà dels enòlegs Damià Deàs i Eva Plazas. També presentem un parell de projectes que van lligats a la sostenibilitat i a la manera antiga de fer les coses. Es tracta de Pla Oví, a Algerri (la Noguera), i del Celler Lagravera, d'Alfarràs. Ens ho expliquen Gemma Arnillas i Jordi Terés Gardeñes, i per part del celler de la DO Costers del Segre Pilar Salillas Teruel i Miquel Garcia Sanchez. El podcast es completa amb Elisabet de Anguera, dels cellers Nubac Priorat i Nubak Montsant, que han estat seleccionats pel Club de Vins amb Origen. En el consultori parlem de vi i embaràs.

    Els caves de famosos protagonitzen aquest nou programa. Per una banda, tenim un cava dedicat a Joan Laporta i a l'època daurada del Barça. Es diu El Cigalero, i ens el presenta Àlex Virgili, el director general del celler del Penedès que l'ha elaborat. D'altra banda, tastem el cava que Vilarnau ha elaborat per a Kylie Minogue, de la mà dels enòlegs Damià Deàs i Eva Plazas. També presentem un parell de projectes que van lligats a la sostenibilitat i a la manera antiga de fer les coses. Es tracta de Pla Oví, a Algerri (la Noguera), i del Celler Lagravera, d'Alfarràs. Ens ho expliquen Gemma Arnillas i Jordi Terés Gardeñes, i per part del celler de la DO Costers del Segre Pilar Salillas Teruel i Miquel Garcia Sanchez. El podcast es completa amb Elisabet de Anguera, dels cellers Nubac Priorat i Nubak Montsant, que han estat seleccionats pel Club de Vins amb Origen. En el consultori parlem de vi i embaràs.

  • Bag in box, Marc Roca i el Celler Vallès
    Escolta àudio

    Bag in box, Marc Roca i el Celler Vallès

    Us parlem del vi del dia a dia en un format que no requereix ni llevataps ni decantacions. És el bag in box, un envàs format bàsicament per una caixa i una bossa de poliuretà. Hem convidat el sommelier Xavier Barba, d'Entrevins, i el llicenciat en Filosofia, comerciant, elaborador i negociant de vins Oriol Pérez de Tudela, del projecte El Vi A Punt. També tenim el restaurador Marc Roca, que es va donar a conèixer a Begur i que ara triomfa al carrer Londres de Barcelona amb el seu Blau BCN. Impulsa un nou projecte on servirà un vi de taula en bag in box triat amb el sommelier Antonio Lopo. També ens acompanya Jordi Vallès, del Celler Vallès de Castelldefels; Anna Rovira, l'enòloga del Celler de Capçanes, per presentar el seu pinot noir emparat per la DO Catalunya, i Míriam Chivite, de Baldufa Vins, protagonista del Club de Vins amb Origen.

    Us parlem del vi del dia a dia en un format que no requereix ni llevataps ni decantacions. És el bag in box, un envàs format bàsicament per una caixa i una bossa de poliuretà. Hem convidat el sommelier Xavier Barba, d'Entrevins, i el llicenciat en Filosofia, comerciant, elaborador i negociant de vins Oriol Pérez de Tudela, del projecte El Vi A Punt. També tenim el restaurador Marc Roca, que es va donar a conèixer a Begur i que ara triomfa al carrer Londres de Barcelona amb el seu Blau BCN. Impulsa un nou projecte on servirà un vi de taula en bag in box triat amb el sommelier Antonio Lopo. També ens acompanya Jordi Vallès, del Celler Vallès de Castelldefels; Anna Rovira, l'enòloga del Celler de Capçanes, per presentar el seu pinot noir emparat per la DO Catalunya, i Míriam Chivite, de Baldufa Vins, protagonista del Club de Vins amb Origen.

  • Vins i formatges, Celler Vallès i els vins de Francesc Boronat
    Escolta àudio

    Vins i formatges, Celler Vallès i els vins de Francesc Boronat

    Vins i formatges, la botiga especialitzada en vins de Castelldefels, Celler Vallès i els vins de Francesc Boronat (Tanca els Ulls de Nulles) del Club de Vins amb Origen, protagonitzen el didàctic nou podcast. Per parlar dels formatges hem convidat tota una referència, l'Eva Vila de La Teca. Compten amb una impressionant selecció de més de 350 formatges artesanals entre els quals destaquen petits elaboradors de tot el món, que afinen personalment. Per al maridatge dels formatges amb els vins hem convidat un altre expert, el sommelier i redactor en cap de Vadevi, Ramon Roset.

    Vins i formatges, la botiga especialitzada en vins de Castelldefels, Celler Vallès i els vins de Francesc Boronat (Tanca els Ulls de Nulles) del Club de Vins amb Origen, protagonitzen el didàctic nou podcast. Per parlar dels formatges hem convidat tota una referència, l'Eva Vila de La Teca. Compten amb una impressionant selecció de més de 350 formatges artesanals entre els quals destaquen petits elaboradors de tot el món, que afinen personalment. Per al maridatge dels formatges amb els vins hem convidat un altre expert, el sommelier i redactor en cap de Vadevi, Ramon Roset.

  • Dones pageses, i també caviar i cava
    Escolta àudio

    Dones pageses, i també caviar i cava

    Ens sumem als actes commemoratius del 8 de març, i us servim un podcast amb molt d'accent femení. Les dones representen al voltant del 40% de les persones que treballen al sector agroalimentari. Us presentem el llibre "Terra de dones. Pageses de Catalunya", amb l'autora, la periodista Laura Saula. Us portem productes gastronòmics de luxe, el caviar i les millors bombolles per maridar-los. Hem convidat Laia Cisquella, de Nacarii, un exquisit caviar català, de la Vall d'Aran, que segueix el mètode tradicional dels mestres iranians, i Jaume Vial de Mestres, el director comercial d'unes caves amb productes de llarguíssima criança que són molt gastronòmics. També hem convidat el sommelier i fotògraf Arnau Barangé, que regenta la botiga especialitzada de vins La Copa Negra, d'Arenys de Mar. I comptem amb Núria Bigorra, del celler Terrers de Pallars, un dels projectes del Club de Vins amb Origen, i no hi falta el consultori, on parlem del color dels raïms.

    Ens sumem als actes commemoratius del 8 de març, i us servim un podcast amb molt d'accent femení. Les dones representen al voltant del 40% de les persones que treballen al sector agroalimentari. Us presentem el llibre "Terra de dones. Pageses de Catalunya", amb l'autora, la periodista Laura Saula. Us portem productes gastronòmics de luxe, el caviar i les millors bombolles per maridar-los. Hem convidat Laia Cisquella, de Nacarii, un exquisit caviar català, de la Vall d'Aran, que segueix el mètode tradicional dels mestres iranians, i Jaume Vial de Mestres, el director comercial d'unes caves amb productes de llarguíssima criança que són molt gastronòmics. També hem convidat el sommelier i fotògraf Arnau Barangé, que regenta la botiga especialitzada de vins La Copa Negra, d'Arenys de Mar. I comptem amb Núria Bigorra, del celler Terrers de Pallars, un dels projectes del Club de Vins amb Origen, i no hi falta el consultori, on parlem del color dels raïms.

  • Calçotades i vi, i els vins que venen
    Escolta àudio

    Calçotades i vi, i els vins que venen

    Una calçotada vallenca amb tots els ets i uts, i com harmonitzar-la amb diversos vins. Aquest és el plat principal del gustós menú del "Tast vertical". Per parlar-ne hem convidat dos germans: Judit i Jordi Solé. La primera regenta el restaurant Ca l'Àngel de Valls, i en Jordi és sommelier i ven vins amb la distribuïdora Tot Selecta. També comptem amb un productor de calçots que, a més, és el president del Consell Regulador de la DO Catalunya i vicepresident de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya: Xavier Pié. El podcast també s'interessa per les conclusions dels "Vins vinents", una reflexió a futur del sector del vi a Catalunya impulsada per la patronal Associació Vinícola Catalana i per l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat. I també us parlem d'un singular macabeu del celler ecològic baixpenedesenc Un sol cel, de Pere Lluch, un dels vins del Club de Vins amb Origen.

    Una calçotada vallenca amb tots els ets i uts, i com harmonitzar-la amb diversos vins. Aquest és el plat principal del gustós menú del "Tast vertical". Per parlar-ne hem convidat dos germans: Judit i Jordi Solé. La primera regenta el restaurant Ca l'Àngel de Valls, i en Jordi és sommelier i ven vins amb la distribuïdora Tot Selecta. També comptem amb un productor de calçots que, a més, és el president del Consell Regulador de la DO Catalunya i vicepresident de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya: Xavier Pié. El podcast també s'interessa per les conclusions dels "Vins vinents", una reflexió a futur del sector del vi a Catalunya impulsada per la patronal Associació Vinícola Catalana i per l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat. I també us parlem d'un singular macabeu del celler ecològic baixpenedesenc Un sol cel, de Pere Lluch, un dels vins del Club de Vins amb Origen.

  • Què ha passat amb el consum de vi a Catalunya durant la pandèmia?
    Escolta àudio

    Què ha passat amb el consum de vi a Catalunya durant la pandèmia?

    Un estudi encarregat pel clúster Innovi ha conclòs que hi ha hagut un augment significatiu del consum de vi a casa a Catalunya, amb un increment del 28%, durant la pandèmia. Les dades denoten un creixement del 13% en el consum del vi elaborat a Catalunya, enfront a increments més modestos d'entorn al 5% del vins d'altres zones. D'aquest interessant tema en parlem en el nou "Tast Vertical". Ho fem amb el director-gerent d'Innovi, Eloi Montcada Elias, i amb Ton Lladó, de Vins Noé de Sant Cugat del Vallès. També comptem amb una parella destacada del món del vi català: Josep Maria Pujol-Busquets i la seva filla Mireia, dels cellers Alta Alella i de les Aus. El programa es completa amb les perdius, pernils, oli, vi i escumosos del celler Costers del Sió i amb els vins de la DO Catalunya del celler L'Olivera.

    Un estudi encarregat pel clúster Innovi ha conclòs que hi ha hagut un augment significatiu del consum de vi a casa a Catalunya, amb un increment del 28%, durant la pandèmia. Les dades denoten un creixement del 13% en el consum del vi elaborat a Catalunya, enfront a increments més modestos d'entorn al 5% del vins d'altres zones. D'aquest interessant tema en parlem en el nou "Tast Vertical". Ho fem amb el director-gerent d'Innovi, Eloi Montcada Elias, i amb Ton Lladó, de Vins Noé de Sant Cugat del Vallès. També comptem amb una parella destacada del món del vi català: Josep Maria Pujol-Busquets i la seva filla Mireia, dels cellers Alta Alella i de les Aus. El programa es completa amb les perdius, pernils, oli, vi i escumosos del celler Costers del Sió i amb els vins de la DO Catalunya del celler L'Olivera.

  • El vi a l'antiguitat
    Escolta àudio

    El vi a l'antiguitat

    Explorem com era i com es bevia el vi a l'antiguitat. Ho fem amb Sergi Grau, doctor en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona; amb Xavier Fornos, director del Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès, i amb Fredi Bassal, que regenta la botiga i barra de vins Vinus & Brindis del carrer Calaf de Barcelona. També coneixerem els projectes de Judit Sogas del Club de Vins amb Origen i de Vins Família Ferrer, amb Judit Llop (DO Catalunya).

    Explorem com era i com es bevia el vi a l'antiguitat. Ho fem amb Sergi Grau, doctor en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona; amb Xavier Fornos, director del Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès, i amb Fredi Bassal, que regenta la botiga i barra de vins Vinus & Brindis del carrer Calaf de Barcelona. També coneixerem els projectes de Judit Sogas del Club de Vins amb Origen i de Vins Família Ferrer, amb Judit Llop (DO Catalunya).

  • Els vins que agraden a Carlos Latre, i molt més
    Escolta àudio

    Els vins que agraden a Carlos Latre, i molt més

    Els vins que agraden a Carlos Latre; el nou llibre "Cuaderno práctico de maridaje" del sommelier Xavier Ayala; les propostes enoturístiques del celler manresà Oller del Mas de la mà de Frank Margenat, i un nou elaborador del Club de Vins amb Origen. Aquests són els continguts de l'interessant quart podcast del "Tast vertical".

    Els vins que agraden a Carlos Latre; el nou llibre "Cuaderno práctico de maridaje" del sommelier Xavier Ayala; les propostes enoturístiques del celler manresà Oller del Mas de la mà de Frank Margenat, i un nou elaborador del Club de Vins amb Origen. Aquests són els continguts de l'interessant quart podcast del "Tast vertical".

  • Els 125 anys del Celler de Gelida i el cava d'una "celebrity"
    Escolta àudio

    Els 125 anys del Celler de Gelida i el cava d'una "celebrity"

    Els 125 anys de la botiga especialitzada Celler de Gelida, de la mà de Toni i Meritxell Falgueras; el cava de Kylie Minogue; les noves accions promocionals de la DO Catalunya amb Sole G. Ínsua i David Jobé (Enoturista) i la pagesa Eva Bonet del celler de la DO Costers del Segre Comalats, del Club de Vins amb Origen, protagonitzen el nou podcast del "Tast vertical".

    Els 125 anys de la botiga especialitzada Celler de Gelida, de la mà de Toni i Meritxell Falgueras; el cava de Kylie Minogue; les noves accions promocionals de la DO Catalunya amb Sole G. Ínsua i David Jobé (Enoturista) i la pagesa Eva Bonet del celler de la DO Costers del Segre Comalats, del Club de Vins amb Origen, protagonitzen el nou podcast del "Tast vertical".

  • Cava, carn ecològica del Pirineu, els "Cellers d'Or" i la vitivinicultora Blanca Ozcáriz
    Escolta àudio

    Cava, carn ecològica del Pirineu, els "Cellers d'Or" i la vitivinicultora Blanca Ozcáriz

    La nova normativa de la DO Cava, que permet singularitzar els caves catalans de la resta i que eleva els condicionants qualitatius amb una nova segmentació, presideix aquest podcast del "Tast vertical". Ens acompanya el president del Consell Regulador del Cava, Javier Pagès. El programa es completa amb la carn ecològica de vedella del Pirineu, la de Casa Cerdanya; amb la directora de la revista Vadevi, Margalida Ripoll, que ens presenta el llibre "Cellers d'Or', i amb l'elaboradora penedesenca Blanca Ozcáriz, propietària del celler El Jardí dels Sentits, un dels protagonistes del Club de Vins amb Origen d'Ametller Origen.

    La nova normativa de la DO Cava, que permet singularitzar els caves catalans de la resta i que eleva els condicionants qualitatius amb una nova segmentació, presideix aquest podcast del "Tast vertical". Ens acompanya el president del Consell Regulador del Cava, Javier Pagès. El programa es completa amb la carn ecològica de vedella del Pirineu, la de Casa Cerdanya; amb la directora de la revista Vadevi, Margalida Ripoll, que ens presenta el llibre "Cellers d'Or', i amb l'elaboradora penedesenca Blanca Ozcáriz, propietària del celler El Jardí dels Sentits, un dels protagonistes del Club de Vins amb Origen d'Ametller Origen.

  • La promoció del vi català
    Escolta àudio

    La promoció del vi català

    La promoció dels vins catalans des de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, amb el director general, Salvador Puig, inaugura el primer podcast del "Tast vertical". El programa sobre l'univers del vi català es completa amb el testimoni de l'esfondrament del celler La Final de Vall Llach de Porrera, amb Albert Costa, i l'atemptat patit en vinyes de la DO Tarragona d'Eduard Sanromà. També s'inclou un consultori vitivinícola que s'estrena donant resposta a per què hi ha vins de preus molt elevats.

    La promoció dels vins catalans des de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, amb el director general, Salvador Puig, inaugura el primer podcast del "Tast vertical". El programa sobre l'univers del vi català es completa amb el testimoni de l'esfondrament del celler La Final de Vall Llach de Porrera, amb Albert Costa, i l'atemptat patit en vinyes de la DO Tarragona d'Eduard Sanromà. També s'inclou un consultori vitivinícola que s'estrena donant resposta a per què hi ha vins de preus molt elevats.

  • Especial Nadal
    Escolta àudio

    Especial Nadal

    Programa especial de "Tast vertical", el programa de vins a Catalunya Ràdio. En aquesta entrega que inaugura el format podcast del programa, hem convidat grans personalitats del món del vi a casa nostra, perquè ens facin propostes de maridatge, pensant sobretot en el sopar de Cap d'Any. Quim Vila ens parla dels plats per emportar que han fet grans xefs catalans, i les seves propostes de vins afins. Eva Vicens ens explica quins vins servir a l'aperitiu. Ferran Centelles ens fa propostes per combinar els plats de carn. Ricard Rofes ens parlarà dels vins de postres. El nostre col·laborador Ramon Francàs ens parla de les novetats d'escumosos d'enguany, amb vins per a totes les butxaques.

    Programa especial de "Tast vertical", el programa de vins a Catalunya Ràdio. En aquesta entrega que inaugura el format podcast del programa, hem convidat grans personalitats del món del vi a casa nostra, perquè ens facin propostes de maridatge, pensant sobretot en el sopar de Cap d'Any. Quim Vila ens parla dels plats per emportar que han fet grans xefs catalans, i les seves propostes de vins afins. Eva Vicens ens explica quins vins servir a l'aperitiu. Ferran Centelles ens fa propostes per combinar els plats de carn. Ricard Rofes ens parlarà dels vins de postres. El nostre col·laborador Ramon Francàs ens parla de les novetats d'escumosos d'enguany, amb vins per a totes les butxaques.

  • Els animals a la vinya
    Escolta àudio

    Els animals a la vinya

    Parlarem amb elaboradors que han tornat a fer ús d'animals a la vinya: falcons, abelles, mules... Teresa Martínez, Toni de la Rosa i Marta Rovira.

    Parlarem amb elaboradors que han tornat a fer ús d'animals a la vinya: falcons, abelles, mules... Teresa Martínez, Toni de la Rosa i Marta Rovira.

  • Priorat vs. Montsant
    Escolta àudio

    Priorat vs. Montsant

    Plantegem aquest programa com un cara a cara entre dues DO germanes que comparteixen territori però tenen clares diferències. Josep Grau, Valentí Llagostera, Manel Subirà i Salustià Álvarez.

    Plantegem aquest programa com un cara a cara entre dues DO germanes que comparteixen territori però tenen clares diferències. Josep Grau, Valentí Llagostera, Manel Subirà i Salustià Álvarez.

  • Vins lleugers dels Vinyerons
    Escolta àudio

    Vins lleugers dels Vinyerons

    Parlem amb pagesos que fan vi, especialment de baixa graduació, alguns per sota dels 10º. Eduard Pié, Toni Carbó, Patri Murillo i Xavi Barba.

    Parlem amb pagesos que fan vi, especialment de baixa graduació, alguns per sota dels 10º. Eduard Pié, Toni Carbó, Patri Murillo i Xavi Barba.

Anar al contingut