TOTS ELS ÀUDIOS

  • Les millors cartes de vins i un vi d'Antologia
    Escolta àudio

    Les millors cartes de vins i un vi d'Antologia

    Els Premis Cartaví, organitzats per la patronal Associació Vinícola Catalana (AVC), han arribat a la desena edició i han premiat, per les seves cartes de vins, fins a 16 restaurants. En parlem amb el president de l'AVC, Valentí Roqueta; el copropietari del restaurant Quatre Molins, Jaume Giralt; el sommelier del restaurant Windsor de Barcelona, Christian Aragone, i amb Maria Ángeles Chiriboga Varea, sommelier i parella del xef i propietari del restaurant La Boscana, Joel Castanyé. Avui també tastem un vi d'Antologia de Família Torres, el Mas de la Rosa del Priorat, amb l'enòleg Jordi Foraster. I a la secció "La caçadora de productes", la Sole Insua ens parla amb Joan Segura de Fruits Secs Les Garrigues, una cooperativa de segon grau amb seu a Maials formada per 1.300 socis, amb 8.359 hectàrees d'olivers i 4.211 hectàrees d'ametllers.

    Els Premis Cartaví, organitzats per la patronal Associació Vinícola Catalana (AVC), han arribat a la desena edició i han premiat, per les seves cartes de vins, fins a 16 restaurants. En parlem amb el president de l'AVC, Valentí Roqueta; el copropietari del restaurant Quatre Molins, Jaume Giralt; el sommelier del restaurant Windsor de Barcelona, Christian Aragone, i amb Maria Ángeles Chiriboga Varea, sommelier i parella del xef i propietari del restaurant La Boscana, Joel Castanyé. Avui també tastem un vi d'Antologia de Família Torres, el Mas de la Rosa del Priorat, amb l'enòleg Jordi Foraster. I a la secció "La caçadora de productes", la Sole Insua ens parla amb Joan Segura de Fruits Secs Les Garrigues, una cooperativa de segon grau amb seu a Maials formada per 1.300 socis, amb 8.359 hectàrees d'olivers i 4.211 hectàrees d'ametllers.

  • Sommeliers de campionat i viticultores de llibre
    Escolta àudio

    Sommeliers de campionat i viticultores de llibre

    Fins a tres sommeliers catalans s'han situat entre els quatre millors d'Espanya en un campionat en què s'ha imposat Ferran Vila, assessor enogastronòmic de Banyoles. Anna Casabona, comercial de Juvé & Camps, va aconseguir la tercera plaça, i Audrey Doré, d'El Celler de Can Roca de Girona, la quarta. D'altra banda, us parlem d'un llibre fotogràfic que recull mig centenar de dones viticultores del Penedès. L'autora dels textos i les fotos, sense ànim de lucre, és la vilafranquina Maria Rosa Ferré. Ens acompanyen també la Dolors Roca Puig, pagesa i viticultora de La Granada, i l'Helena Franch Pavia d'Avinyonet del Penedès, que és viticultora i emprenedora. I també us parlem de Lavora: carn ecològica de porcs criats a l'Empordà que s'envasa sense plàstics.

    Fins a tres sommeliers catalans s'han situat entre els quatre millors d'Espanya en un campionat en què s'ha imposat Ferran Vila, assessor enogastronòmic de Banyoles. Anna Casabona, comercial de Juvé & Camps, va aconseguir la tercera plaça, i Audrey Doré, d'El Celler de Can Roca de Girona, la quarta. D'altra banda, us parlem d'un llibre fotogràfic que recull mig centenar de dones viticultores del Penedès. L'autora dels textos i les fotos, sense ànim de lucre, és la vilafranquina Maria Rosa Ferré. Ens acompanyen també la Dolors Roca Puig, pagesa i viticultora de La Granada, i l'Helena Franch Pavia d'Avinyonet del Penedès, que és viticultora i emprenedora. I també us parlem de Lavora: carn ecològica de porcs criats a l'Empordà que s'envasa sense plàstics.

  • Recuperant varietats en perill d'extinció
    Escolta àudio

    Recuperant varietats en perill d'extinció

    L'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de la Generalitat desenvolupa projectes en col·laboració amb viticultors, cellers i consells reguladors de les DO per recuperar varietats en perill de desaparició. Aquest esforç ha donat com a resultat la introducció en el potencial vitícola català de més de 10 varietats recuperades en els darrers 8 anys. Aquest projecte de l'Incavi i l'Irta, juntament amb més de 50 investigadors i 21 cellers de 14 DO, s'emmarca en el Minorvin. En parlem amb la directora general de l'Incavi, Alba Balcells, i Xoan Elorduy, cap de Servei de Viticultura, Enologia i Ampelografia. I també us presentem una novetat editorial: "El llibre dels vins", un tractat medieval del segle XIV atribuït a Arnau de Vilanova, el gran metge de papes i reis. Per parlar-ne hem convidat l'editora, Montserrat Serra. Estrenem una nova secció, "La caçadora de productes", on Sole G. Insúa ens portarà setmanalment productes gastronòmics de qualitat que hagi descobert recentment. En aquesta primera col·laboració, ens parla del projecte Dulcilight, una empresa catalana fundada per una família veneçolana que fan edulcorants alternatius al sucre i que en poc temps els han posicionat entre els 10 productes alimentaris més venuts a l'estat.

    L'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de la Generalitat desenvolupa projectes en col·laboració amb viticultors, cellers i consells reguladors de les DO per recuperar varietats en perill de desaparició. Aquest esforç ha donat com a resultat la introducció en el potencial vitícola català de més de 10 varietats recuperades en els darrers 8 anys. Aquest projecte de l'Incavi i l'Irta, juntament amb més de 50 investigadors i 21 cellers de 14 DO, s'emmarca en el Minorvin. En parlem amb la directora general de l'Incavi, Alba Balcells, i Xoan Elorduy, cap de Servei de Viticultura, Enologia i Ampelografia. I també us presentem una novetat editorial: "El llibre dels vins", un tractat medieval del segle XIV atribuït a Arnau de Vilanova, el gran metge de papes i reis. Per parlar-ne hem convidat l'editora, Montserrat Serra. Estrenem una nova secció, "La caçadora de productes", on Sole G. Insúa ens portarà setmanalment productes gastronòmics de qualitat que hagi descobert recentment. En aquesta primera col·laboració, ens parla del projecte Dulcilight, una empresa catalana fundada per una família veneçolana que fan edulcorants alternatius al sucre i que en poc temps els han posicionat entre els 10 productes alimentaris més venuts a l'estat.

  • Els llibres de vins
    Escolta àudio

    Els llibres de vins

    Un "Tast vertical" especial de Sant Jordi. En els últims anys s'ha ampliat força l'oferta tant a casa nostra com a fora en aquesta matèria especialitzada i, a més, ho ha fet amb llibres de gran nivell. François Chartier acaba de publicar (Planeta Gastro) un manifest on es demostra científicament l'impacte aromàtic de la biodiversitat del paisatge en el perfil aromàtic dels vins i els aliments. Per parlar-ne hem convidat la sommelier Isabelle Moren, coautora del llibre. També parlem de "Catalunya, terra de vi", llibre prologat pel sommelier Josep Roca que convida a fer un viatge per les dotze denominacions d'origen de Catalunya. Per parlar-ne hem convidat l'editor d'Andana, Ramon Nadal. Ferran Centelles ens acosta el volum 5 de "Vinos" de la Bullipedia, que tracta del tast de vins com a activitat, i l'escriptor Martí Gironell, l'autor de "La força d'un destí", ens explica aquesta novel·la inspirada en la vida de Jean Leon.

    Un "Tast vertical" especial de Sant Jordi. En els últims anys s'ha ampliat força l'oferta tant a casa nostra com a fora en aquesta matèria especialitzada i, a més, ho ha fet amb llibres de gran nivell. François Chartier acaba de publicar (Planeta Gastro) un manifest on es demostra científicament l'impacte aromàtic de la biodiversitat del paisatge en el perfil aromàtic dels vins i els aliments. Per parlar-ne hem convidat la sommelier Isabelle Moren, coautora del llibre. També parlem de "Catalunya, terra de vi", llibre prologat pel sommelier Josep Roca que convida a fer un viatge per les dotze denominacions d'origen de Catalunya. Per parlar-ne hem convidat l'editor d'Andana, Ramon Nadal. Ferran Centelles ens acosta el volum 5 de "Vinos" de la Bullipedia, que tracta del tast de vins com a activitat, i l'escriptor Martí Gironell, l'autor de "La força d'un destí", ens explica aquesta novel·la inspirada en la vida de Jean Leon.

  • Bojos pel vi
    Escolta àudio

    Bojos pel vi

    Un vi emparat per la DO Montsant, de Vinyes Domènech de Capçanes, ret homenatge a una cançó que ha marcat tota una generació: el "Boig per tu" de Sau. A nosaltres ens ha atrapat servilment aquesta història enomusical. El Boig per Tu és un cupatge de tres varietats de raïm negres: garnatxa negra, garnatxa peluda i carinyena. Per parlar-ne de tot plegat hem convidat el músic Pep Sala, la seva mànager Gemma Larrègola i el propietari del celler que l'ha elaborat, Joan Ignasi Domènech. També ens acompanya Carles Mata, el director de la botiga El Petit Celler del carrer Beethoven de Barcelona, per parlar-nos d'etiquetes artístiques i vi. I ens ha portat a l'estudi un vi icònic de Jean Leon, el DO Penedès Vinya La Scala, que en la seva darrera anyada es vesteix amb una etiqueta obra de Josep Guinovart. Al "Consultori" ens pregunten què podem fer per encertar-la quan regalem un vi.

    Un vi emparat per la DO Montsant, de Vinyes Domènech de Capçanes, ret homenatge a una cançó que ha marcat tota una generació: el "Boig per tu" de Sau. A nosaltres ens ha atrapat servilment aquesta història enomusical. El Boig per Tu és un cupatge de tres varietats de raïm negres: garnatxa negra, garnatxa peluda i carinyena. Per parlar-ne de tot plegat hem convidat el músic Pep Sala, la seva mànager Gemma Larrègola i el propietari del celler que l'ha elaborat, Joan Ignasi Domènech. També ens acompanya Carles Mata, el director de la botiga El Petit Celler del carrer Beethoven de Barcelona, per parlar-nos d'etiquetes artístiques i vi. I ens ha portat a l'estudi un vi icònic de Jean Leon, el DO Penedès Vinya La Scala, que en la seva darrera anyada es vesteix amb una etiqueta obra de Josep Guinovart. Al "Consultori" ens pregunten què podem fer per encertar-la quan regalem un vi.

  • La viticultura regenerativa i els ceps que el Cumbre Vieja va enterrar
    Escolta àudio

    La viticultura regenerativa i els ceps que el Cumbre Vieja va enterrar

    Amb la voluntat d'impulsar un canvi de paradigma en la gestió de les vinyes que es basa en el cicle del carboni per regenerar els sòls, frenar l'erosió, fomentar la biodiversitat i lluitar contra el canvi climàtic, s'ha creat la nova Associació de Viticultura Regenerativa. És la primera que es crea a Espanya. Els fundadors són Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; Francesc Font, director d'AgroAssessor; Christian Barbier, responsable de viticultura del celler del Priorat Clos Mogador; Joan Huguet, propietari del celler Can Feixes de Cabrera d'Anoia, i Mireia Torres, directora de Jean Leon de Torrelavit. En parlem amb Montse Catasús, de Família Torres; Pep Riba, de Clos Pachem, i Christian Barbier, de Clos Mogador. També parlem amb Francesca Fort, del Grup d'Investigació en Tecnologia Enològica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, de com a Tarragona es poden salvar antics ceps de La Palma sepultats per l'erupció del volcà Cumbre Vieja.

    Amb la voluntat d'impulsar un canvi de paradigma en la gestió de les vinyes que es basa en el cicle del carboni per regenerar els sòls, frenar l'erosió, fomentar la biodiversitat i lluitar contra el canvi climàtic, s'ha creat la nova Associació de Viticultura Regenerativa. És la primera que es crea a Espanya. Els fundadors són Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; Francesc Font, director d'AgroAssessor; Christian Barbier, responsable de viticultura del celler del Priorat Clos Mogador; Joan Huguet, propietari del celler Can Feixes de Cabrera d'Anoia, i Mireia Torres, directora de Jean Leon de Torrelavit. En parlem amb Montse Catasús, de Família Torres; Pep Riba, de Clos Pachem, i Christian Barbier, de Clos Mogador. També parlem amb Francesca Fort, del Grup d'Investigació en Tecnologia Enològica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, de com a Tarragona es poden salvar antics ceps de La Palma sepultats per l'erupció del volcà Cumbre Vieja.

  • Barcelona recupera la capitalitat del vi
    Escolta àudio

    Barcelona recupera la capitalitat del vi

    Obrim nova temporada amb un programa que hem volgut dedicar a la segona edició de la Barcelona Wine Week (BWW), que se celebrarà del 4 al 6 d'abril al palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. Un total de 650 cellers espanyols, i més de 60 denominacions d'origen i indicacions geogràfiques protegides, participaran en un saló on s'esperen prop de 350 compradors internacionals procedents de 54 països. Barcelona, després de la pandèmia, recupera la capitalitat del vi. Per parlar del saló hem convidat el seu president i també del Consell Regulador del Cava, Javier Pagés, i la seva project manager, Marta Macías. També comptem amb al director tècnic de Família Torres, Josep Sabarich, que ens parla sobre el seu projecte de recuperació de varietats ancestrals catalanes, que serà protagonista de la BWW.

    Obrim nova temporada amb un programa que hem volgut dedicar a la segona edició de la Barcelona Wine Week (BWW), que se celebrarà del 4 al 6 d'abril al palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. Un total de 650 cellers espanyols, i més de 60 denominacions d'origen i indicacions geogràfiques protegides, participaran en un saló on s'esperen prop de 350 compradors internacionals procedents de 54 països. Barcelona, després de la pandèmia, recupera la capitalitat del vi. Per parlar del saló hem convidat el seu president i també del Consell Regulador del Cava, Javier Pagés, i la seva project manager, Marta Macías. També comptem amb al director tècnic de Família Torres, Josep Sabarich, que ens parla sobre el seu projecte de recuperació de varietats ancestrals catalanes, que serà protagonista de la BWW.

  • Els winelovers
    Escolta àudio

    Els winelovers

    Fa temps David Manso escrivia a Vinetur que es podien considerar autèntics winelovers aquells que es reconeixen bevedors habituals de vi, haver visitat algun celler o simplement conèixer un gran nombre de vins. La dedicació de temps al vi d'un winelover no només es limita a unes poques hores d'intercanviar opinions a la barra d'un bar o amb una ampolla a la taula d'un restaurant. Volem saber com són els winelovers amb Jordi Utset de Terrassa, que és òptic i optometrista; Lluís Ariza, que és arquitecte tècnic jubilat i participa en els concursos de tast de vins a cegues, i Joan Pujol, que també està jubilat i s'ha passat bona part de la vida venent tabac, tot i que també va exercir l'arquitectura. A la secció dedicada als elaboradors de la DO Catalunya ens acompanya Rubén Pedregosa, de Castelo de Pedregosa. I també comptem amb Iban Espinoza, el director comercial de la divisió de vins de la distribuïdora Escolà Vins i Destil·lats.

    Fa temps David Manso escrivia a Vinetur que es podien considerar autèntics winelovers aquells que es reconeixen bevedors habituals de vi, haver visitat algun celler o simplement conèixer un gran nombre de vins. La dedicació de temps al vi d'un winelover no només es limita a unes poques hores d'intercanviar opinions a la barra d'un bar o amb una ampolla a la taula d'un restaurant. Volem saber com són els winelovers amb Jordi Utset de Terrassa, que és òptic i optometrista; Lluís Ariza, que és arquitecte tècnic jubilat i participa en els concursos de tast de vins a cegues, i Joan Pujol, que també està jubilat i s'ha passat bona part de la vida venent tabac, tot i que també va exercir l'arquitectura. A la secció dedicada als elaboradors de la DO Catalunya ens acompanya Rubén Pedregosa, de Castelo de Pedregosa. I també comptem amb Iban Espinoza, el director comercial de la divisió de vins de la distribuïdora Escolà Vins i Destil·lats.

  • 20 anys de la DO Montsant, i l'Alba Balcells
    Escolta àudio

    20 anys de la DO Montsant, i l'Alba Balcells

    La denominació d'origen Montsant acaba de complir 20 anys. El 5 de novembre de 2001 es publicava al DOGC el reglament de la seva creació amb 28 cellers adscrits, la meitat dels que la constitueixen avui (61). Des del Consell Regulador s'afirma que "al llarg d'aquestes dues dècades, la DO Montsant ha aconseguit ser un referent en el panorama vitivinícola, tant nacional com internacional". Així, actualment és possible trobar els seus vins a taules de més de 40 països, i les xifres no deixen de créixer. Per parlar de l'aniversari hem convidat l'actual presidenta del Consell Regulador, Pilar Just, i el primer president, Jaume Domènech. També ens acompanya la directora general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, Alba Balcells, i la head sommelier Xènia Blanco Capdet, de la distribuïdora Bodedis, que assessora botigues com ara Bodeguitas del carrer Berlín de Barcelona. Proposen "educar el paladar amb els millors vins i menjars".

    La denominació d'origen Montsant acaba de complir 20 anys. El 5 de novembre de 2001 es publicava al DOGC el reglament de la seva creació amb 28 cellers adscrits, la meitat dels que la constitueixen avui (61). Des del Consell Regulador s'afirma que "al llarg d'aquestes dues dècades, la DO Montsant ha aconseguit ser un referent en el panorama vitivinícola, tant nacional com internacional". Així, actualment és possible trobar els seus vins a taules de més de 40 països, i les xifres no deixen de créixer. Per parlar de l'aniversari hem convidat l'actual presidenta del Consell Regulador, Pilar Just, i el primer president, Jaume Domènech. També ens acompanya la directora general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, Alba Balcells, i la head sommelier Xènia Blanco Capdet, de la distribuïdora Bodedis, que assessora botigues com ara Bodeguitas del carrer Berlín de Barcelona. Proposen "educar el paladar amb els millors vins i menjars".

  • La garnatxa, segons Álvaro Palacios i Anna Espelt
    Escolta àudio

    La garnatxa, segons Álvaro Palacios i Anna Espelt

    La garnatxa negra és la varietat mediterrània més cultivada arreu del món, utilitzada pràcticament en totes les denominacions d'origen de Catalunya. El nom procedeix de Vernazza, una població italiana de la regió de la Ligúria. Tot i que l'origen és incert, molts el situen a l'Aragó. Nosaltres hem volgut saber-ne més, d'aquesta varietat, a través de la interpretació de dos dels grans elaboradors del nostre país, al Priorat i a l'Empordà. Es tracta d'Álvaro Palacios i d'Anna Espelt. També comptem amb Josep Puiggrós, del celler de la DO Catalunya que porta el seu nom. Des del 1843 que la seva família ha elaborat vi a la masia Cal Pau Palomas, a Òdena, a la comarca de l'Anoia. També hem convidat Iñaki Aldrey, cuiner del restaurant Atempo de Barcelona, i al consultori ens pregunten com hem de refrigerar els vins.

    La garnatxa negra és la varietat mediterrània més cultivada arreu del món, utilitzada pràcticament en totes les denominacions d'origen de Catalunya. El nom procedeix de Vernazza, una població italiana de la regió de la Ligúria. Tot i que l'origen és incert, molts el situen a l'Aragó. Nosaltres hem volgut saber-ne més, d'aquesta varietat, a través de la interpretació de dos dels grans elaboradors del nostre país, al Priorat i a l'Empordà. Es tracta d'Álvaro Palacios i d'Anna Espelt. També comptem amb Josep Puiggrós, del celler de la DO Catalunya que porta el seu nom. Des del 1843 que la seva família ha elaborat vi a la masia Cal Pau Palomas, a Òdena, a la comarca de l'Anoia. També hem convidat Iñaki Aldrey, cuiner del restaurant Atempo de Barcelona, i al consultori ens pregunten com hem de refrigerar els vins.

  • Dones i vi, i Òscar Manresa i la seva filla Nicole
    Escolta àudio

    Dones i vi, i Òscar Manresa i la seva filla Nicole

    El del vi ha estat, històricament, un món molt masculinitzat. Ara, però, les coses han canviat molt i tenim sommeliers, enòlogues, propietàries de cellers, viticultores, venedores, periodistes i comunicadores o propietàries de botigues especialitzades de primer nivell. Fins i tot hi ha fires de vins de dones. Per parlar del tema hem convidat Jacinta Llopart, a qui tothom coneix com Jesi. És un dels germans propietaris del celler Llopart de Subirats. També ens acompanya la periodista i sommelier Ruth Troyano, que col·labora amb diversos mitjans de comunicació en català. I per tancar el cercle hem convidat Núria Avellaneda, del celler Di-Vi, amb dues botigues al carrer Muntaner de Barcelona. Al consultori Janina Saumell ens pregunta per la tendència de vins elaborats amb varietats autòctones de raïm, i a la secció de les parelles del vi tenim dos coneguts restauradors i sommeliers: Òscar Manresa i la seva filla Nicole.

    El del vi ha estat, històricament, un món molt masculinitzat. Ara, però, les coses han canviat molt i tenim sommeliers, enòlogues, propietàries de cellers, viticultores, venedores, periodistes i comunicadores o propietàries de botigues especialitzades de primer nivell. Fins i tot hi ha fires de vins de dones. Per parlar del tema hem convidat Jacinta Llopart, a qui tothom coneix com Jesi. És un dels germans propietaris del celler Llopart de Subirats. També ens acompanya la periodista i sommelier Ruth Troyano, que col·labora amb diversos mitjans de comunicació en català. I per tancar el cercle hem convidat Núria Avellaneda, del celler Di-Vi, amb dues botigues al carrer Muntaner de Barcelona. Al consultori Janina Saumell ens pregunta per la tendència de vins elaborats amb varietats autòctones de raïm, i a la secció de les parelles del vi tenim dos coneguts restauradors i sommeliers: Òscar Manresa i la seva filla Nicole.

  • Vi al marge de les DO
    Escolta àudio

    Vi al marge de les DO

    En els últims anys, no pocs cellers de prestigi han decidit sortir de l'empara de les denominacions d'origen catalanes o bé ja han començat a elaborar, des de la seva fundació, al marge de les DO. Alguns elaboradors busquen una llibertat creativa més gran i d'altres han descobert que s'hi viu molt bé sense DO. La qüestió ha generat controvèrsia i certa preocupació per part de l'administració. Ens acompanyen Toni Carbó de La Salada (de Les Parellades del Pla del Penedès), Ignasí Seguí de Vinyes Singulars (de Pacs del Penedès) i Eduard Pié de Sicus Terrers Mediterranis (de Bonastre). Al consultori ens pregunten per les varietats amb més potencial d'envelliment. I recuperem la secció de les parelles del vi amb un pare i una filla. Ells són Jordi Casanovas Bohigas i Maria Casanovas Giró. Són de Fermí Bohigas, un celler familiar amb més de vuit segles d'història a Òdena.

    En els últims anys, no pocs cellers de prestigi han decidit sortir de l'empara de les denominacions d'origen catalanes o bé ja han començat a elaborar, des de la seva fundació, al marge de les DO. Alguns elaboradors busquen una llibertat creativa més gran i d'altres han descobert que s'hi viu molt bé sense DO. La qüestió ha generat controvèrsia i certa preocupació per part de l'administració. Ens acompanyen Toni Carbó de La Salada (de Les Parellades del Pla del Penedès), Ignasí Seguí de Vinyes Singulars (de Pacs del Penedès) i Eduard Pié de Sicus Terrers Mediterranis (de Bonastre). Al consultori ens pregunten per les varietats amb més potencial d'envelliment. I recuperem la secció de les parelles del vi amb un pare i una filla. Ells són Jordi Casanovas Bohigas i Maria Casanovas Giró. Són de Fermí Bohigas, un celler familiar amb més de vuit segles d'història a Òdena.

  • Sommeliers de primer nivell
    Escolta àudio

    Sommeliers de primer nivell

    Cinc sommeliers han representat l'Associació Catalana de Sommeliers a la 26a edició del Campionat Nacional de Sommeliers d'Espanya. El concurs celebrat a Madrid, en el marc del 34è Salón Gourmet, va coronar el mallorquí Gabriel Lucas Dimmock com a millor sommelier d'Espanya. Dues catalanes, però, van aconseguir arribar al top 10 del concurs: Audrey Doré, del Celler de Can Roca, i Anna Casabona, de Juvé & Camps, a qui hem convidat a un programa dedicat als sommeliers, que són aquelles persones que ens serveixen tanta felicitat. També hem convidat el d'un restaurant dues estrelles Michelin, Eric Vicente del Cinc Sentits, i el d'un restaurant amb una estrella que fa molt que mereix la segona: Albert Ribas, del Koy Shunka. Al consultori ens pregunten per la malvasia de Sitges. I també ens acompanyen el president del Consell Regulador de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, i el director del celler LaFou de Batea, Ramon Roqueta, per parlar-nos de la nova Ruta del Vi de la DO Terra Alta.

    Cinc sommeliers han representat l'Associació Catalana de Sommeliers a la 26a edició del Campionat Nacional de Sommeliers d'Espanya. El concurs celebrat a Madrid, en el marc del 34è Salón Gourmet, va coronar el mallorquí Gabriel Lucas Dimmock com a millor sommelier d'Espanya. Dues catalanes, però, van aconseguir arribar al top 10 del concurs: Audrey Doré, del Celler de Can Roca, i Anna Casabona, de Juvé & Camps, a qui hem convidat a un programa dedicat als sommeliers, que són aquelles persones que ens serveixen tanta felicitat. També hem convidat el d'un restaurant dues estrelles Michelin, Eric Vicente del Cinc Sentits, i el d'un restaurant amb una estrella que fa molt que mereix la segona: Albert Ribas, del Koy Shunka. Al consultori ens pregunten per la malvasia de Sitges. I també ens acompanyen el president del Consell Regulador de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, i el director del celler LaFou de Batea, Ramon Roqueta, per parlar-nos de la nova Ruta del Vi de la DO Terra Alta.

  • El canvi climàtic no es brinda al vi
    Escolta àudio

    El canvi climàtic no es brinda al vi

    Els efectes del canvi climàtic sobre la vinya i els vins no són cap fotesa. Les vinyes s'eleven sobre el nivell del mar i a la vegada s'aposta per varietats autòctones o modificades genèticament, i per nous mètodes de conreu. N'hem volgut parlar amb un conegut meteoròleg, l'Eloi Cordomí. També ens acompanya el director tècnic del celler manresà Oller del Mas, l'enòleg Carles Muray; Joaquim Gay de Montellà, el director general de Torre del Veguer, un celler del Penedès que compta amb un pioner projecte vitivinícola a la Cerdanya; Sergi Figueras, sommelier i copropietari de Thunder Wine Makers, i Brad Call, un nord-americà que ha impulsat el projecte vitivinícola de Mas Clarella, a Santa Maria de Besora, a la comarca d'Osona. Al consultori també ens pregunten pel canvi climàtic.

    Els efectes del canvi climàtic sobre la vinya i els vins no són cap fotesa. Les vinyes s'eleven sobre el nivell del mar i a la vegada s'aposta per varietats autòctones o modificades genèticament, i per nous mètodes de conreu. N'hem volgut parlar amb un conegut meteoròleg, l'Eloi Cordomí. També ens acompanya el director tècnic del celler manresà Oller del Mas, l'enòleg Carles Muray; Joaquim Gay de Montellà, el director general de Torre del Veguer, un celler del Penedès que compta amb un pioner projecte vitivinícola a la Cerdanya; Sergi Figueras, sommelier i copropietari de Thunder Wine Makers, i Brad Call, un nord-americà que ha impulsat el projecte vitivinícola de Mas Clarella, a Santa Maria de Besora, a la comarca d'Osona. Al consultori també ens pregunten pel canvi climàtic.

  • Vins de premi
    Escolta àudio

    Vins de premi

    Purgatori 2017, un negre de Família Torres emparat per la DO Costers de Segre s'ha proclamat millor vi català de l'any a la novena edició dels Premis Vinari. Va obtenir la major puntuació entre els prop de 850 vins que hi han concursat. A més, el Premi a la Trajectòria Professional en el Món del Vi ha estat per al president de Família Torres, Miguel A. Torres; i el guardó al millor celler, per a les caves Vallformosa. El millor escumós ha estat el cava Carles Andreu Reserva Brut Nature 2017. Per parlar d'uns Vinari que es van lliurar divendres passat comptem amb Miquel Torres, el director general de Família Torres; amb la directora general de Vallformosa, Marta Vidal, i amb el director de les caves Carles Andreu de Pira, en Bernat Andreu. També ens acompanya la sommelier Ester Bachs, que és la directora dels Vinari. Al consultori ens pregunten pels vins de Lleida i també ens acompanya una de les grans novetats de la DO Catalunya, el celler Vinyes del Terrer de Vila-seca.

    Purgatori 2017, un negre de Família Torres emparat per la DO Costers de Segre s'ha proclamat millor vi català de l'any a la novena edició dels Premis Vinari. Va obtenir la major puntuació entre els prop de 850 vins que hi han concursat. A més, el Premi a la Trajectòria Professional en el Món del Vi ha estat per al president de Família Torres, Miguel A. Torres; i el guardó al millor celler, per a les caves Vallformosa. El millor escumós ha estat el cava Carles Andreu Reserva Brut Nature 2017. Per parlar d'uns Vinari que es van lliurar divendres passat comptem amb Miquel Torres, el director general de Família Torres; amb la directora general de Vallformosa, Marta Vidal, i amb el director de les caves Carles Andreu de Pira, en Bernat Andreu. També ens acompanya la sommelier Ester Bachs, que és la directora dels Vinari. Al consultori ens pregunten pels vins de Lleida i també ens acompanya una de les grans novetats de la DO Catalunya, el celler Vinyes del Terrer de Vila-seca.

Anar al contingut