TOTS ELS ÀUDIOS

  • Els millors vins de Catalunya des de la Fundació Miró
    Escolta àudio

    Els millors vins de Catalunya des de la Fundació Miró

    En aquest darrer podcast abans de l'estiu, hem sortit de l'estudi i hem gravat un programa especial amb públic a la Fundació Miró. Hem volgut que els oients que s'han apuntat a través del diari Ara posin cara a alguns dels millors vins de Catalunya coneixent els seus elaboradors. Els convidats han estat Joan Rubió, del Celler Can Tiques; Joan Sanmartí, del Celler Sanmartí, i Irene Alemany i Laurent Corrio, del Celler Alemany i Corrio. Amb tots ells hem xerrat dels seus projectes, els hem tastat i hem comentat els vins amb l'ajut de la sommelier Ariadna Rubinart, de Wine Is Social. Ens ha acompanyat el professor de Filologia Clàssica de la UB Sergi Grau, que ha traduït expressament alguns poemes grecs sobre el món del vi pels volts del segle V aC. Posteriorment, es va fer al mirador de la Fundació un tast iniciàtic per als lectors del diari Ara que s'hi van apuntar.

    En aquest darrer podcast abans de l'estiu, hem sortit de l'estudi i hem gravat un programa especial amb públic a la Fundació Miró. Hem volgut que els oients que s'han apuntat a través del diari Ara posin cara a alguns dels millors vins de Catalunya coneixent els seus elaboradors. Els convidats han estat Joan Rubió, del Celler Can Tiques; Joan Sanmartí, del Celler Sanmartí, i Irene Alemany i Laurent Corrio, del Celler Alemany i Corrio. Amb tots ells hem xerrat dels seus projectes, els hem tastat i hem comentat els vins amb l'ajut de la sommelier Ariadna Rubinart, de Wine Is Social. Ens ha acompanyat el professor de Filologia Clàssica de la UB Sergi Grau, que ha traduït expressament alguns poemes grecs sobre el món del vi pels volts del segle V aC. Posteriorment, es va fer al mirador de la Fundació un tast iniciàtic per als lectors del diari Ara que s'hi van apuntar.

  • Les agències del vi, Miquel Àngel Bach, Glòria Romero i un paté de gall
    Escolta àudio

    Les agències del vi, Miquel Àngel Bach, Glòria Romero i un paté de gall

    Explorem el món de les agències que treballen a casa nostra amb el vi amb la directora i propietària de PCats, Sole G. Insúa; amb Montse Alonso, la directora de la divisió vínica de l'agència Mahala, i amb Rafa Gimena, de l'agència Comopomona. Al consultori ens preguntem què cal fer davant la confusió entre els consumidors pel que fa a la diversitat d'escumosos. Continuem amb un singular paté de gall del Penedès, que elabora la centenària Mallart Artesans Xarcuters de La Llacuna, que és una iniciativa social de la Fundació Mas Albornà, que treballa per la creació de llocs de feina a col·lectius vulnerables. També han posat en marxa el Pica Tast. Per parlar-ne ens acompanya la Cristina Barbacil, que és la directora de Comunicació de Mallart Artesans Xarcuters. I a l'estudi també ens acompanyen els propietaris de tres botigues de vins de Barcelona: El Taní, El Celleret i El Vinològic. Es diuen Miquel Àngel Bach i Glòria Romero.

    Explorem el món de les agències que treballen a casa nostra amb el vi amb la directora i propietària de PCats, Sole G. Insúa; amb Montse Alonso, la directora de la divisió vínica de l'agència Mahala, i amb Rafa Gimena, de l'agència Comopomona. Al consultori ens preguntem què cal fer davant la confusió entre els consumidors pel que fa a la diversitat d'escumosos. Continuem amb un singular paté de gall del Penedès, que elabora la centenària Mallart Artesans Xarcuters de La Llacuna, que és una iniciativa social de la Fundació Mas Albornà, que treballa per la creació de llocs de feina a col·lectius vulnerables. També han posat en marxa el Pica Tast. Per parlar-ne ens acompanya la Cristina Barbacil, que és la directora de Comunicació de Mallart Artesans Xarcuters. I a l'estudi també ens acompanyen els propietaris de tres botigues de vins de Barcelona: El Taní, El Celleret i El Vinològic. Es diuen Miquel Àngel Bach i Glòria Romero.

  • Els Casacas Rojas, Ca N'Estruc i la Sílvia Puig
    Escolta àudio

    Els Casacas Rojas, Ca N'Estruc i la Sílvia Puig

    Els Casacas Rojas, els membres d'una societat gastronòmica catalana que defensa l'excel·lència culinària i el bon vi, obren el nou programa. Se'ls reconeix per la camisa vermella i pel seu crit de guerra: Festi-Festi-vaaaaaal! Per parlar d'aquesta associació hem convidat el seu president, Gregori Salas, i un dels seus membres més significats, Enrique Tomás, que té com a repte posar nom al pernil a tot el món. Després d'obrir boca amb els Casacas, continuem amb en Siscu Martí, que és copropietari de la distribuïdora Vila Viniteca i també propietari del celler d'Esparreguera Ca N'Estruc, amb vins emparats per la DO Catalunya. I també ens acompanya la vitivinicultora del Priorat Sílvia Puig. Les botes del seu celler de Gratallops estan dedicades a personatges famosos. La Sílvia Puig elabora grans vins sota la marca En Números Vermells, tota una declaració d'intencions. En el consultori ens pregunten pels vins brisats.

    Els Casacas Rojas, els membres d'una societat gastronòmica catalana que defensa l'excel·lència culinària i el bon vi, obren el nou programa. Se'ls reconeix per la camisa vermella i pel seu crit de guerra: Festi-Festi-vaaaaaal! Per parlar d'aquesta associació hem convidat el seu president, Gregori Salas, i un dels seus membres més significats, Enrique Tomás, que té com a repte posar nom al pernil a tot el món. Després d'obrir boca amb els Casacas, continuem amb en Siscu Martí, que és copropietari de la distribuïdora Vila Viniteca i també propietari del celler d'Esparreguera Ca N'Estruc, amb vins emparats per la DO Catalunya. I també ens acompanya la vitivinicultora del Priorat Sílvia Puig. Les botes del seu celler de Gratallops estan dedicades a personatges famosos. La Sílvia Puig elabora grans vins sota la marca En Números Vermells, tota una declaració d'intencions. En el consultori ens pregunten pels vins brisats.

  • La nova directora de l'Incavi, Mas d'en Gil, Pascona i Quim Batlle
    Escolta àudio

    La nova directora de l'Incavi, Mas d'en Gil, Pascona i Quim Batlle

    La nova directora general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, la linyolenca Alba Balcells, vol "incentivar els vins de qualitat i fer-los més competitius de cara als mercats; impulsar la recerca, l'experimentació i la transferència tecnològica i difondre i fomentar el coneixement sobre els vins catalans, les seves DO i la cultura i el patrimoni vitivinícola". Ens ho explica en aquest nou programa, on també comptem amb la Marta Rovira, la directora del celler Mas d'en Gil de Bellmunt del Priorat. En el consultori ens preguntem sobre la decantació de vins. A la secció dedicada a les parelles del vi tenim el Toni Ripoll i la Lídia Valls. Es van conèixer a través d'una festa organitzada pel celler Pascona de Falset. El vi que els va unir és el Trencaclosques. I a l'estudi també ens acompanya en Quim Batlle, el president del consell regulador de la DO Alella i propietari del celler de Tiana que porta el seu nom. Acaben de presentar el vi Foranell Coriolis 2019.

    La nova directora general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, la linyolenca Alba Balcells, vol "incentivar els vins de qualitat i fer-los més competitius de cara als mercats; impulsar la recerca, l'experimentació i la transferència tecnològica i difondre i fomentar el coneixement sobre els vins catalans, les seves DO i la cultura i el patrimoni vitivinícola". Ens ho explica en aquest nou programa, on també comptem amb la Marta Rovira, la directora del celler Mas d'en Gil de Bellmunt del Priorat. En el consultori ens preguntem sobre la decantació de vins. A la secció dedicada a les parelles del vi tenim el Toni Ripoll i la Lídia Valls. Es van conèixer a través d'una festa organitzada pel celler Pascona de Falset. El vi que els va unir és el Trencaclosques. I a l'estudi també ens acompanya en Quim Batlle, el president del consell regulador de la DO Alella i propietari del celler de Tiana que porta el seu nom. Acaben de presentar el vi Foranell Coriolis 2019.

  • El primer Master of Wine català, la cuina de Fran López, Sant Josep Vins de Bot i Cellers Domenys
    Escolta àudio

    El primer Master of Wine català, la cuina de Fran López, Sant Josep Vins de Bot i Cellers Domenys

    Entrevistem Álvaro Ribalta, qui s'ha convertit en el primer català a formar part del selecte grup dels Master of Wine. El títol és el màxim reconeixement mundial per als més grans experts en vins. Quan va arribar a Londres l'any 2006, amb prou feines parlava anglès i no en tenia ni idea de vins. Treballant de cambrer li va venir la fal·lera. Ara aquest enginyer és tota una referència del món del vi. En el programa d'avui també comptem amb Fran López, el xef que es va donar a conèixer amb l'estrellat restaurant Villa Retiro de Xerta, un establiment de referència a les Terres de l'Ebre que acaba de fitxar el sommelier Bruno Tanino. A la secció de vins de la DO Catalunya us presentem el celler cooperatiu Agrícola Sant Josep de Bot a través de Jaume Martí, que és el seu director general i un dels seus socis. També comptem amb Ciríac Carbó, el director tècnic del grup cooperatiu Cellers Domenys. Al consultori ens pregunten com la podem encertar escollint vins.

    Entrevistem Álvaro Ribalta, qui s'ha convertit en el primer català a formar part del selecte grup dels Master of Wine. El títol és el màxim reconeixement mundial per als més grans experts en vins. Quan va arribar a Londres l'any 2006, amb prou feines parlava anglès i no en tenia ni idea de vins. Treballant de cambrer li va venir la fal·lera. Ara aquest enginyer és tota una referència del món del vi. En el programa d'avui també comptem amb Fran López, el xef que es va donar a conèixer amb l'estrellat restaurant Villa Retiro de Xerta, un establiment de referència a les Terres de l'Ebre que acaba de fitxar el sommelier Bruno Tanino. A la secció de vins de la DO Catalunya us presentem el celler cooperatiu Agrícola Sant Josep de Bot a través de Jaume Martí, que és el seu director general i un dels seus socis. També comptem amb Ciríac Carbó, el director tècnic del grup cooperatiu Cellers Domenys. Al consultori ens pregunten com la podem encertar escollint vins.

  • La distribució del vi, el Shanghai, Bernat Vilarrubla i el darrer vi de Torres
    Escolta àudio

    La distribució del vi, el Shanghai, Bernat Vilarrubla i el darrer vi de Torres

    A casa nostra tenim distribuïdores de vi molt destacades, com ara Vila Viniteca, Excelsia-El Petit Celler, Vincelona, Perelada Comercial i un llarg etcètera. Per parlar d'aquest món hem convidat el director a Barcelona de Primeras Marcas, Albert Hernández Pagán, i el propietari de Cuvée 3000, Joan València, que acaba d'obrir botiga a Barcelona. També ens acompanya Jordi Estalella, el director de Tastets, que defensa la sobirania alimentària i ofereix productes selectes catalans. A la secció dedicada a les parelles del vi tenim el sommelier Lluís Kao i el seu germà, el xef Josep Maria Kao, del restaurant Shanghai de Barcelona. També conversem amb el sommelier dels restaurants Alkimia i Al Kostat, Bernat Vilarrubla. I el director general de Família Torres, Miquel Torres, ens presenta el seu darrer vi de la DO Penedès, un negre que incorpora la recuperada varietat ancestral moneu. Al consultori ens pregunten sobre els escumosos ancestrals.

    A casa nostra tenim distribuïdores de vi molt destacades, com ara Vila Viniteca, Excelsia-El Petit Celler, Vincelona, Perelada Comercial i un llarg etcètera. Per parlar d'aquest món hem convidat el director a Barcelona de Primeras Marcas, Albert Hernández Pagán, i el propietari de Cuvée 3000, Joan València, que acaba d'obrir botiga a Barcelona. També ens acompanya Jordi Estalella, el director de Tastets, que defensa la sobirania alimentària i ofereix productes selectes catalans. A la secció dedicada a les parelles del vi tenim el sommelier Lluís Kao i el seu germà, el xef Josep Maria Kao, del restaurant Shanghai de Barcelona. També conversem amb el sommelier dels restaurants Alkimia i Al Kostat, Bernat Vilarrubla. I el director general de Família Torres, Miquel Torres, ens presenta el seu darrer vi de la DO Penedès, un negre que incorpora la recuperada varietat ancestral moneu. Al consultori ens pregunten sobre els escumosos ancestrals.

  • Tornen les fires del vi
    Escolta àudio

    Tornen les fires del vi

    La nova normalitat ha permès que es vagin recuperant les fires del vi a casa nostra. Per tota la geografia catalana van tornant les mostres i showrooms de vins, i fins i tot hi ha noves propostes que posen l'accent en el fet que són activitats lliures de Covid. Per parlar d'algunes d'aquestes iniciatives hem convidat l'Òscar Villagarcía, de Temps de Vi, de Vilanova i la Geltrú; Ton Rimbau, de Vins Rebels, de Vilafranca del Penedès, i l'alcalde d'Avinyonet del Penedès, Cèsar Herráiz, per parlar-nos del Microvi. En la secció de parelles del vi comptem amb Raimon i Isabel Castellví, del Celler de l'Encastell de Porrera i de Cal Bessó dels Guiamets. En el consultori ens pregunten sobre el consum de vi català a Catalunya.

    La nova normalitat ha permès que es vagin recuperant les fires del vi a casa nostra. Per tota la geografia catalana van tornant les mostres i showrooms de vins, i fins i tot hi ha noves propostes que posen l'accent en el fet que són activitats lliures de Covid. Per parlar d'algunes d'aquestes iniciatives hem convidat l'Òscar Villagarcía, de Temps de Vi, de Vilanova i la Geltrú; Ton Rimbau, de Vins Rebels, de Vilafranca del Penedès, i l'alcalde d'Avinyonet del Penedès, Cèsar Herráiz, per parlar-nos del Microvi. En la secció de parelles del vi comptem amb Raimon i Isabel Castellví, del Celler de l'Encastell de Porrera i de Cal Bessó dels Guiamets. En el consultori ens pregunten sobre el consum de vi català a Catalunya.

  • Nandu Jubany, la importància de les copes i el festival oríGenes
    Escolta àudio

    Nandu Jubany, la importància de les copes i el festival oríGenes

    Un dels cuiners més destacats de Catalunya, Nandu Jubany, ens detalla un gran menú gastronòmic harmonitzat amb vins que proposa la sommelier Marta Mudarra. En el consultori ens pregunten sobre la importància de les copes, i Lluís Cintas, un dels organitzadors del festival oríGenes, ens parla d'aquesta nova iniciativa que es fa de l'11 al 13 de juny al Palauet de Teià, amb 12 artesans i vins triats pel marxant Quim Vila, de Vila Viniteca. S'anuncia com un viatge maridat amb vins naturals i una alimentació ètica, sana i saborosa.

    Un dels cuiners més destacats de Catalunya, Nandu Jubany, ens detalla un gran menú gastronòmic harmonitzat amb vins que proposa la sommelier Marta Mudarra. En el consultori ens pregunten sobre la importància de les copes, i Lluís Cintas, un dels organitzadors del festival oríGenes, ens parla d'aquesta nova iniciativa que es fa de l'11 al 13 de juny al Palauet de Teià, amb 12 artesans i vins triats pel marxant Quim Vila, de Vila Viniteca. S'anuncia com un viatge maridat amb vins naturals i una alimentació ètica, sana i saborosa.

  • Vi i comunicació, i el Penedès
    Escolta àudio

    Vi i comunicació, i el Penedès

    Repassem el món de la comunicació en català del vi català. Hem volgut convidar quatre dels representants d'alguns dels mitjans més significats del país. D'un cantó recuperem l'Eva Vicens, la directora del Vadevi. També tenim el Sergi Cortés, el director de Cupatges. Des d'Alella ens arriba l'Òscar Pallarès, el redactor en cap de la publicació Papers de vi. I completem la taula amb Sergi Saborit, director de The New Barcelona Post. També us parlem del projecte de Viver de Cellers del Penedès, que ha aconseguit el suport econòmic d'Europa per tirar endavant. El Viver es crea "perquè els joves emprenedors puguin engegar els seus propis projectes vitivinícoles". Per parlar-ne hem convidat el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Joan Huguet, i dos representants de destacats cellers penedesencs: el director de Llopart, Jordi Bort, i el director tècnic d'Heretat MontRubí, Josep Queralt. Al consultori ens pregunten pels vins amb rapa.

    Repassem el món de la comunicació en català del vi català. Hem volgut convidar quatre dels representants d'alguns dels mitjans més significats del país. D'un cantó recuperem l'Eva Vicens, la directora del Vadevi. També tenim el Sergi Cortés, el director de Cupatges. Des d'Alella ens arriba l'Òscar Pallarès, el redactor en cap de la publicació Papers de vi. I completem la taula amb Sergi Saborit, director de The New Barcelona Post. També us parlem del projecte de Viver de Cellers del Penedès, que ha aconseguit el suport econòmic d'Europa per tirar endavant. El Viver es crea "perquè els joves emprenedors puguin engegar els seus propis projectes vitivinícoles". Per parlar-ne hem convidat el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Joan Huguet, i dos representants de destacats cellers penedesencs: el director de Llopart, Jordi Bort, i el director tècnic d'Heretat MontRubí, Josep Queralt. Al consultori ens pregunten pels vins amb rapa.

  • Anem de vermut, i un cava d'Oscar
    Escolta àudio

    Anem de vermut, i un cava d'Oscar

    Hi ha una beguda amb base de vi que fa anys que està de plena moda: el vermut. Històricament s'havia consumit entre la sortida de la missa de 12 i l'hora de dinar, especialment en diumenge. Ara es beu amb qualsevol excusa. Ens en parlen l'impulsor de la recuperació de la marca Antich de Barcelona, Pau Matias-Guiu; el director del celler De Muller, Eduard Martorell; el coordinador de Casa Vermouth Padró, Marc Saperas, i el seu brand ambassador, Jordi Vizcarro, i la directora del concurs Premis Vinari dels Vermuts Catalans, Ester Bachs. A la secció dedicada a les parelles del món del vi ens acompanyen el president i la primera executiva de les caves Juvé & Camps. Són en Joan i la Meritxell Juvé. El seu cava Reserva de la Família se serveix a la pel·lícula danesa "Otra ronda", que han proclamat com a millor llargmetratge estranger. També hem convidat la Marta Sánchez, del restaurat El Marge de Badalona.

    Hi ha una beguda amb base de vi que fa anys que està de plena moda: el vermut. Històricament s'havia consumit entre la sortida de la missa de 12 i l'hora de dinar, especialment en diumenge. Ara es beu amb qualsevol excusa. Ens en parlen l'impulsor de la recuperació de la marca Antich de Barcelona, Pau Matias-Guiu; el director del celler De Muller, Eduard Martorell; el coordinador de Casa Vermouth Padró, Marc Saperas, i el seu brand ambassador, Jordi Vizcarro, i la directora del concurs Premis Vinari dels Vermuts Catalans, Ester Bachs. A la secció dedicada a les parelles del món del vi ens acompanyen el president i la primera executiva de les caves Juvé & Camps. Són en Joan i la Meritxell Juvé. El seu cava Reserva de la Família se serveix a la pel·lícula danesa "Otra ronda", que han proclamat com a millor llargmetratge estranger. També hem convidat la Marta Sánchez, del restaurat El Marge de Badalona.

  • El vi en llauna, Perelada i Vinyes de l'Albà
    Escolta àudio

    El vi en llauna, Perelada i Vinyes de l'Albà

    El vi enllaunat és ara tendència i emergeixen nous projectes de manera accelerada. Per a parlar-ne hem convidat Sana Khouja, fundadora i CEO de la marca Zeena; Joan Anton Romero i els seus Glass Canned Wines de la nova empresa Aluvinum Wines de Sant Sadurní d'Anoia; Cristina Vaqué de Can-vi, que elaboren el vi amb en Jordi Llorens de la Conca de Barberà, i Toni Gálvez, el director general de Maieutiké Winery, una empresa de La Ràpita de Santa Margarida i els Monjos especialitzada en l'elaboració de begudes aromatitzades i escumosos amb el mètode Charmat. En el consultori us expliquem com conservar una ampolla d'escumós a casa. I continuem el programa amb el responsable d'un gran grup vitivinícola i el d'un de molt petit. Es tracta del director general del nou celler de Perelada, Eugeni Llos, i de Carles Figueras, el vitivinicultor propietari de Vinyes de l'Albà d'Aiguamúrcia, de la DO Catalunya.

    El vi enllaunat és ara tendència i emergeixen nous projectes de manera accelerada. Per a parlar-ne hem convidat Sana Khouja, fundadora i CEO de la marca Zeena; Joan Anton Romero i els seus Glass Canned Wines de la nova empresa Aluvinum Wines de Sant Sadurní d'Anoia; Cristina Vaqué de Can-vi, que elaboren el vi amb en Jordi Llorens de la Conca de Barberà, i Toni Gálvez, el director general de Maieutiké Winery, una empresa de La Ràpita de Santa Margarida i els Monjos especialitzada en l'elaboració de begudes aromatitzades i escumosos amb el mètode Charmat. En el consultori us expliquem com conservar una ampolla d'escumós a casa. I continuem el programa amb el responsable d'un gran grup vitivinícola i el d'un de molt petit. Es tracta del director general del nou celler de Perelada, Eugeni Llos, i de Carles Figueras, el vitivinicultor propietari de Vinyes de l'Albà d'Aiguamúrcia, de la DO Catalunya.

  • Vi natural, vi convencional, vi suís, Xic del Mel i una enòloga per amor
    Escolta àudio

    Vi natural, vi convencional, vi suís, Xic del Mel i una enòloga per amor

    Posem damunt la taula dos mons que semblen situar-se als antípodes l'un de l'altre, els vins anomenats naturals o de mínima intervenció i els vins anomenats convencionals. Alguns elaboradors de vins naturals diuen que segueixen la tradició d'uns vins elaborats com ho feien els seus avis. Ara bé, hi ha qui alerta dels suposats perills per a la salut que es poden amagar rere la ingesta dels vins de mínima intervenció. Ho debatem amb un elaborador de vins naturals, Manel Aviñó, del celler Clos Lentiscus, i amb la Dèlia Garcia, directora de Monvínic Store de Barcelona. A l'altra banda del ring tenim el president de l'Associació Catalana d'Enòlegs i degà de la Facultat d'Enologia de la URV de Tarragona, Joan Miquel Canals. Al consultori parlem dels vins de Suïssa, us presentem una enòloga que va deixar el món de la farmàcia per amor, la Marta Casas, i el seu marit Josep Cusiné de Parés Baltà, i us presentem el projecte de vins naturals de Xic del Mel.

    Posem damunt la taula dos mons que semblen situar-se als antípodes l'un de l'altre, els vins anomenats naturals o de mínima intervenció i els vins anomenats convencionals. Alguns elaboradors de vins naturals diuen que segueixen la tradició d'uns vins elaborats com ho feien els seus avis. Ara bé, hi ha qui alerta dels suposats perills per a la salut que es poden amagar rere la ingesta dels vins de mínima intervenció. Ho debatem amb un elaborador de vins naturals, Manel Aviñó, del celler Clos Lentiscus, i amb la Dèlia Garcia, directora de Monvínic Store de Barcelona. A l'altra banda del ring tenim el president de l'Associació Catalana d'Enòlegs i degà de la Facultat d'Enologia de la URV de Tarragona, Joan Miquel Canals. Al consultori parlem dels vins de Suïssa, us presentem una enòloga que va deixar el món de la farmàcia per amor, la Marta Casas, i el seu marit Josep Cusiné de Parés Baltà, i us presentem el projecte de vins naturals de Xic del Mel.

  • Maridatges impossibles, Clos d'Agon i roses pintades amb vi
    Escolta àudio

    Maridatges impossibles, Clos d'Agon i roses pintades amb vi

    Avui és Sant Jordi, i us hem dedicat un programa molt especial on no falta una rosa pintada amb vi. Comencem, però, parlant de maridatges impossibles. Com podem harmonitzar productes que no solen acompanyar bé amb els vins? Carxofes, espàrrecs, ous, escabetxos i plats avinagrats, verdures... Per resoldre la qüestió hem convidat els sommeliers Ferran Centelles i Bruno Tanino i els restauradors Carles Gaig i Joan Quintana, del bar de tapes i restaurant La Morera de Mataró. També parlem de la garnatxa La Florens de Josep Grau, viticultor (DO Montsant) i, amb Miguel Coronado, d'un celler amb vins emparats a la DO Catalunya: Clos d'Agon. I també tenim a l'estudi l'artista Marta Arañó, que pinta una rosa de Sant Jordi amb el vi blanc de Clos d'Agon.

    Avui és Sant Jordi, i us hem dedicat un programa molt especial on no falta una rosa pintada amb vi. Comencem, però, parlant de maridatges impossibles. Com podem harmonitzar productes que no solen acompanyar bé amb els vins? Carxofes, espàrrecs, ous, escabetxos i plats avinagrats, verdures... Per resoldre la qüestió hem convidat els sommeliers Ferran Centelles i Bruno Tanino i els restauradors Carles Gaig i Joan Quintana, del bar de tapes i restaurant La Morera de Mataró. També parlem de la garnatxa La Florens de Josep Grau, viticultor (DO Montsant) i, amb Miguel Coronado, d'un celler amb vins emparats a la DO Catalunya: Clos d'Agon. I també tenim a l'estudi l'artista Marta Arañó, que pinta una rosa de Sant Jordi amb el vi blanc de Clos d'Agon.

  • Angules del delta de l'Ebre, cabres hispàniques dels Ports i vins de la DO Terra Alta
    Escolta àudio

    Angules del delta de l'Ebre, cabres hispàniques dels Ports i vins de la DO Terra Alta

    Parlem amb Joan Arrufí, el president del Consell Regulador de la DO Terra Alta; amb l'Anna Miralles del restaurant Miralles d'Horta de Sant Joan i amb el president de l'Associació de Pescadors Professionals d'Angula de Sant Jaume d'Enveja, Josep Oliver Bernadó. En el consultori parlem de les varietats autòctones de raïm catalanes, i comptem amb l'Antoni Falcón, que va crear el celler Vins de Taller el 2002 a Siurana d'Empordà. Vins de Taller, de la DO Catalunya, és la culminació d'un somni perseguit per un expert en plantes, jardins i paisatge, que va convertir un erm en un jardí, i uns camps en unes vinyes. També us presentem l'interessant projecte del celler Carisma (Montanissell i Montant), del Club de Vins amb Origen, de la mà de Xavier Ribes. La secció "La botiga" la protagonitza Jordi Riu de Milvins, un establiment especialitzat de vins de Berga que ens presenta el cava Coquet de Mestres.

    Parlem amb Joan Arrufí, el president del Consell Regulador de la DO Terra Alta; amb l'Anna Miralles del restaurant Miralles d'Horta de Sant Joan i amb el president de l'Associació de Pescadors Professionals d'Angula de Sant Jaume d'Enveja, Josep Oliver Bernadó. En el consultori parlem de les varietats autòctones de raïm catalanes, i comptem amb l'Antoni Falcón, que va crear el celler Vins de Taller el 2002 a Siurana d'Empordà. Vins de Taller, de la DO Catalunya, és la culminació d'un somni perseguit per un expert en plantes, jardins i paisatge, que va convertir un erm en un jardí, i uns camps en unes vinyes. També us presentem l'interessant projecte del celler Carisma (Montanissell i Montant), del Club de Vins amb Origen, de la mà de Xavier Ribes. La secció "La botiga" la protagonitza Jordi Riu de Milvins, un establiment especialitzat de vins de Berga que ens presenta el cava Coquet de Mestres.

  • El vi més cooperatiu, Avgvstvs i el primer Master of Wine català
    Escolta àudio

    El vi més cooperatiu, Avgvstvs i el primer Master of Wine català

    Programa dedicat al vi cooperatiu català. Amb Miquel Coca us parlem de LaCoop, un projecte cooperatiu entre petits cellers independents; i amb Ramon Masip, de Coopera, una iniciativa social fruit de la col·laboració de les cooperatives Covides, Entrem i Actua. També comptem amb Xavier Pié, el vicepresident de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i president de la DO Catalunya. En el nou programa també us parlem del 30è aniversari dels cellers Avgvstvs Forvm de Sant Vicenç de Calders (DO Penedès), amb Enric i Albert Roca, i entrevistem el primer Master of Wine català, Álvaro Ribalta. Així mateix, Maria Piñol ens explica el Club de Vins amb Origen.

    Programa dedicat al vi cooperatiu català. Amb Miquel Coca us parlem de LaCoop, un projecte cooperatiu entre petits cellers independents; i amb Ramon Masip, de Coopera, una iniciativa social fruit de la col·laboració de les cooperatives Covides, Entrem i Actua. També comptem amb Xavier Pié, el vicepresident de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i president de la DO Catalunya. En el nou programa també us parlem del 30è aniversari dels cellers Avgvstvs Forvm de Sant Vicenç de Calders (DO Penedès), amb Enric i Albert Roca, i entrevistem el primer Master of Wine català, Álvaro Ribalta. Així mateix, Maria Piñol ens explica el Club de Vins amb Origen.

Anar al contingut