La recepta
Bunyols
Uns bunyols a l'estil medieval, segons el Llibre del Sent Soví. Ens els porta Martí Sans, del web sentsovi.cat
Uns bunyols a l'estil medieval, segons el Llibre del Sent Soví. Ens els porta Martí Sans, del web sentsovi.cat
Freixures
Una nova aproximació a la cuina medieval a través del Llibre del Sent Soví i de qui ens el presenta setmana rere setmana: el nostre col·laborador Martí Sans.
Una nova aproximació a la cuina medieval a través del Llibre del Sent Soví i de qui ens el presenta setmana rere setmana: el nostre col·laborador Martí Sans.
Cigrons tendres
Descobrim els cigrons tendres de què ens parla el llibre del Sent Soví, gràcies al nostre col·laborador Martí Sans.
Descobrim els cigrons tendres de què ens parla el llibre del Sent Soví, gràcies al nostre col·laborador Martí Sans.
Formatjades
Ampliem el nostre repertori de receptes medievals amb una nova edició d'aquesta secció que dediquem al llibre del Sent Soví, gràcies a en Martí Sans. Avui, amb formatjades!
Ampliem el nostre repertori de receptes medievals amb una nova edició d'aquesta secció que dediquem al llibre del Sent Soví, gràcies a en Martí Sans. Avui, amb formatjades!
Arrioc
Martí Sans ens acosta una de les receptes incloses al "Llibre del Sent Soví", dins la secció "La recepta". El receptari més antic de cuina catalana, al vostre abast!
Martí Sans ens acosta una de les receptes incloses al "Llibre del Sent Soví", dins la secció "La recepta". El receptari més antic de cuina catalana, al vostre abast!
Llet d'ametlles
Un plat que ens duu una mica més enllà de la llet d'ametlles a què estem acostumats, directe des del segle XIV i gràcies a en Martí Sans.
Un plat que ens duu una mica més enllà de la llet d'ametlles a què estem acostumats, directe des del segle XIV i gràcies a en Martí Sans.
Sols
Escabetxem al més pur estil medieval, gràcies a la recepta que ens presenta Martí Sans, de sentsovi.cat. Instruccions que ens arriben directes del segle XIV!
Escabetxem al més pur estil medieval, gràcies a la recepta que ens presenta Martí Sans, de sentsovi.cat. Instruccions que ens arriben directes del segle XIV!
Lletugat
En Martí Sans ens presenta una crema d'enciam i llet d'ametlles que no pot faltar a les vostres cuines "medievals" del segle XXI. Una nova aportació, directa del "Llibre del Sent Soví".
En Martí Sans ens presenta una crema d'enciam i llet d'ametlles que no pot faltar a les vostres cuines "medievals" del segle XXI. Una nova aportació, directa del "Llibre del Sent Soví".
Resoles
En Martí Sans ens presenta una nova i medieval recepta: les resoles. Unes porcions de massa fregida que ens duran a la cuina catalana del segle XIV gràcies al "Llibre del Sent Soví". Tots els detalls de la recepta els trobareu a sentsovi.cat!
En Martí Sans ens presenta una nova i medieval recepta: les resoles. Unes porcions de massa fregida que ens duran a la cuina catalana del segle XIV gràcies al "Llibre del Sent Soví". Tots els detalls de la recepta els trobareu a sentsovi.cat!
Panades d'aucells
Martí Sans ens visita amb un nova -antiga- recepta del "Llibre del Sent Soví", el primer receptari medieval català que conservem: les panades d'aucells. En descobrim la seva història i la seva el·laboració.
Martí Sans ens visita amb un nova -antiga- recepta del "Llibre del Sent Soví", el primer receptari medieval català que conservem: les panades d'aucells. En descobrim la seva història i la seva el·laboració.
Pastanagat
Avui cuinem una crema de pastanagues feta amb brou de moltó i formatge, al més pur estil del segle XIV. Tot i que, no penseu que quedarà gaire taronja! Ens ho descobreix Martí Sans, gràcies al "Llibre del Sent Soví", el receptari medieval més antic escrit en llengua catalana.
Avui cuinem una crema de pastanagues feta amb brou de moltó i formatge, al més pur estil del segle XIV. Tot i que, no penseu que quedarà gaire taronja! Ens ho descobreix Martí Sans, gràcies al "Llibre del Sent Soví", el receptari medieval més antic escrit en llengua catalana.
Cabrit en ast
Una elaboració de l'edat mitjana passada pel filtre de la cuina del segle XXI. Martí Sans ens acosta una nova recepta del "Llibre del Sent Soví": cabrit en ast.
Una elaboració de l'edat mitjana passada pel filtre de la cuina del segle XXI. Martí Sans ens acosta una nova recepta del "Llibre del Sent Soví": cabrit en ast.
Mig-raust
El "Llibre del Sent Soví" presenta aquest plat d'au a l'ast, amb salsa de brou, ametlles i espècies. En Martí Sans ens l'explica i adapta a les cuines del segle XXI.
El "Llibre del Sent Soví" presenta aquest plat d'au a l'ast, amb salsa de brou, ametlles i espècies. En Martí Sans ens l'explica i adapta a les cuines del segle XXI.
Salsa de peix
A la secció "La recepta", ens acostem a la cuina medieval més pràctica, amb Martí Sans. Aquesta setmana ens explica com fer una salsa de peix.
A la secció "La recepta", ens acostem a la cuina medieval més pràctica, amb Martí Sans. Aquesta setmana ens explica com fer una salsa de peix.
Si vols fer escabetx
Descobrim com es feia l'escabetx a les cuines catalanes del segle XIV, gràcies al "Llibre del Sent Soví" i al nostre cuiner i fotògraf, en Martí Sans.
Descobrim com es feia l'escabetx a les cuines catalanes del segle XIV, gràcies al "Llibre del Sent Soví" i al nostre cuiner i fotògraf, en Martí Sans.