TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 1096 resultats.

 • Sardanet 672: els premis sardana
  Escolta àudio

  Sardanet 672: els premis sardana

  Aquesta setmana us repassem els premiats del dia de la sardana. Uns guardons anunciats a Perpinyà aquest març, però que no s'entregaran fins a la tardor. Entre ells, el músic Marc Timon.

 • Sardanes a banda i tible. El Xavier Ventosa més acadèmic
  Escolta àudio

  Sardanes a banda i tible. El Xavier Ventosa més acadèmic

  L'agrupació cultural folklòrica d'Olesa de Montserrat fa una aposta inusual: agafar un treball final de carrera a l'Escola Superior de Música de Catalunya i portar-lo a l'escenari. En aquest cas és la proposta de Xavier Ventosa, tible i director de la Banda de Cardona. Ha ajuntat aquests dos mons i presenta un concert únic i difícilment irrepetible. Diumenge 24, a la tarda, a la UEC d'Olesa.

 • Sardanet 671: Sardanes a Banda i 90 anys de la Principal del Llobregat
  Escolta àudio

  Sardanet 671: Sardanes a Banda i 90 anys de la Principal del Llobregat

  Començarem sabent com van les coses a la competició sardanista, que va arrencant, mica en mica, motors. I us farem dues propostes musicals per als propers dies. El concert de la Banda de Cardona i el tible de Xavier Ventosa, així com els 90 anys de la cobla la Principal del Llobregat, que es presenten amb forma de disc. No podrem sentir el concert, perquè no està enregistrat, i no podrem sentir el disc, perquè està a fàbrica. Però en parlem perquè hi aneu. Ei! si voleu!

 • Sardane 670: Perpinyà, capital de la sardana (en dansa)
  Escolta àudio

  Sardane 670: Perpinyà, capital de la sardana (en dansa)

  Comença una nova capitalitat de la sardana. Aquest cop a Perpinyà. La ciutat agafa el relleu de Montblanc amb la voluntat de convertir-se en un epicentre de cultura popular i tradicional de primer ordre dintre l'àmbit dels Països Catalans. Coneixerem quins són els primers actes i quin és l'interès de la ciutat en tenir aquesta titulació. Sentirem, també, el nou "Fonoteca de la Cobla" Ciutat de Girona, que presenten en Breu, així com parlarem d'un nou acte dels 90 anys de l'agrupació sardanista de Manlleu.

 • Sardanet 669: un comiat i dos inicis
  Escolta àudio

  Sardanet 669: un comiat i dos inicis

  Comencen les temporades de: sardana esportiva i aplecs! Acaba la capitalitat de Montblanc com a Capital de la sardana. És a dir, us parlem dels aplecs de Girona i Barcelona, us parlem del primer concurs de l'any (a Almacelles) i diem adéu a la gent de Montblanc, que donarà pas a la Capitalitat de Perpinyà.

 • Els esbarts mostren múscul a la 40ena Roda
  Escolta àudio

  Els esbarts mostren múscul a la 40ena Roda

  Al voltant de 500 nois i noies participaran fins a aquest juny a la Roda d?Esbarts Catalònia. Una roda que arriba als quaranta anys i que demostra el bon moment que viuen les escoles de dansa tradicional.

 • Sardanet 668: Cicle a l'espai Ter de Torroella de Montgrí, l'essència festiva de les Cobles
  Escolta àudio

  Sardanet 668: Cicle a l'espai Ter de Torroella de Montgrí, l'essència festiva de les Cobles

  Que les cobles han sigut el fil conductor de les Festes Majors d'arreu de Catalunya els darrers 100 (o més) anys, és un fet. I l'espai Ter de Torroella de Montgrí ho demostra amb un cicle: els Montgrins més clàssics, la Metropol més festamajonera, la Bisbal més actual i essencial, la Bisbal jove més pedagògica i els Biflats més gamberros ho demostraran aquesta primera part de l'any.

 • "Pioners, revolucionaris i contemporanis": cicle de cobla a Torroella de Montgrí
  Escolta àudio

  "Pioners, revolucionaris i contemporanis": cicle de cobla a Torroella de Montgrí

  L'any 2019 l'Auditori Teatre Espai Ter porta a terme el projecte "Pioners, revolucionaris i contemporanis", que té per objecte difondre el paper de la cobla com un element clau de la cultura popular i tradicional catalana. La proposta, que s'adreça a tots els públics, vol mostrar, d'una manera oberta i desenfadada, l'evolució de la cobla des dels seus orígens fins a l'actualitat a partir de cinc concerts: La Principal de la Bisbal (02/02/19) i Metropol (23/03/19), dins del cicle Grans Orquestres; la cobla Montgrins (23/02/19) i Biflats (13/04/19), dins de la programació estable de l'Espai Ter, i finalment la cobla Bisbal Jove (29/03/19), dins de les propostes educatives de música adreçades a escoles d'educació infantil i primària.

 • 30 anys de la Jovenívola d'Agramunt, en disc
  Escolta àudio

  30 anys de la Jovenívola d'Agramunt, en disc

  Aquest gener la Cobla Jovenívola d'Agramunt ha presentat el disc de commemoració dels 30 anys de la seva formació. Un disc amb vuit sardanes, totes noves, dedicades a la cobla, entre les quals estrenes de Gerard Pastor i Òscar Barqué, exdirector i director actual, respectivament, que ens expliquen el disc i el treball amb la Cobla en aquest reportatge.

 • Sardanet 667: 30 anys de la jovenívola d'Agramunt en un disc
  Escolta àudio

  Sardanet 667: 30 anys de la jovenívola d'Agramunt en un disc

  Us presentem el disc commemoratiu dels 30 anys de la fundació de la Jovenívola d'Agramunt, cobla amb experiència i jove de plantilla. També us expliquem el concert de la Cobla Reus Jove al voltant de músiques d'arreu dels Països Catalans.

 • Arrenca el cicle Cultura Popular als Ateneus 2019
  Escolta àudio

  Arrenca el cicle Cultura Popular als Ateneus 2019

  Tres esbarts, tres corals, dues bandes, una cobla, una colla sardanista i cinc ateneus. Aquestes són les peces bàsiques del cicle Cultura Popular als Ateneus 2019. La primera part es farà entre els mesos de febrer, març i abril i consisteix en nou actuacions. Totes són d'àmbits ben diversos de la cultura popular barcelonina i es fan a les seus de cinc entitats històriques que pertanyen a la Xarxa d'Ateneus de Catalunya.

 • La Reus Jove repassa tots els Països Catalans
  Escolta àudio

  La Reus Jove repassa tots els Països Catalans

  La Cobla Reus Jove, una de les formacions més inquietes del país, presenta un concert que té forma de recorregut musical per arreu dels Països Catalans. Des de sardanes clàssiques fins a versions de peces històriques per autors contemporanis. Es podrà sentir al Bartrina, el 24 de febrer a la tarda, a Reus.

 • Sardanet 666: sardanes de bruixes i diables
  Escolta àudio

  Sardanet 666: sardanes de bruixes i diables

  Sí, programa 666 pensat en clau musical de sardanes amb diables i bruixes. No us espanteu! a més, parlem del cicle "Masquefa Sona Bé", dels projectes de la Sant Jordi i d'una nova entitat sardanista a Mallorca!

 • Sardanes 665: De les Serenates a Ricard Viladesau
  Escolta àudio

  Sardanes 665: De les Serenates a Ricard Viladesau

  Continua la febre concertística a l'àmbit de la cobla. Amb la Principal de la Bisbal, aquests dies hi ha dues propostes: la presentació del disc "Serenata.cat, volum 1" i la cloenda de l'any Viladesau, amb una gala sorprenent a l'auditori de Girona. També us presentem el disc de cobla de Francesc Pujol, promogut per Músics per la Cobla i el Palau de la Música Catalana.

 • La cloenda de l'Any Viladesau, a Girona i amb tots els honors
  Escolta àudio

  La cloenda de l'Any Viladesau, a Girona i amb tots els honors

  L'auditori de Girona acollirà dissabte 9 de febrer la cloenda de l'Any Viladesau. Un any ple d'iniciatives al voltant del "príncep de la tenora". La cloenda serà sonada, amb moltes intervencions sorprenents i, musicalment, molt potent.