TOTS ELS ÀUDIOS

 • Sardanet 733: em miro la febre per tocar sardanes, no per prendre una cervesa amb 10 amics més.
  Escolta àudio

  Sardanet 733: em miro la febre per tocar sardanes, no per prendre una cervesa amb 10 amics més.

  Mentre per ballar et posen el termòmetre, a pocs metres hi ha una terrassa plena de gent Portem uns dies on els músics de cobla estan començant a tenir "certa" activitat amb normalitat. Però la normalitat i poder fer activitat, vol dir acomplir tota una sèrie de requisits que la fant MOLT difícil. És el cas d'una ballada de sardanes: cua, temperatura, llista de gent, contactes, grups tancats, cobla aïllada a vint metres... i al costat de la ballada, una terrassa plena de gent sense cap mena de requisit. Això és el que ha denunciat un músic de cobla, en Magí Canyelles, de la cobla Sabadell. Amb ell ho analitzem. Descobrirem una noia, la Paula de Reus, balladora de l'agrupació Tarragona Dansa, que té 14 anys i que (oh!) estrena una sardana! I, finalment, us descobrirem el micromecenatge de la cobla contemporània per fer el novè "Contemporanis", així com el curset obert i a plaça de la Riallera de Vic.

 • Sardanet 732: Què n'hem de fer de la competició sardanista? I la contractació de cobles?
  Escolta àudio

  Sardanet 732: Què n'hem de fer de la competició sardanista? I la contractació de cobles?

  Al sardanet d'aquesta setmana volem saber quines possibilitats hi ha de reempendre part de l'activitat sardanista. Es comença a dibuixar que les colles de competició pugin reemprendre l'activitat? Hi ha alguna possibilitat de fer algun concurs abans que acabi l'any? I les cobles? En quina situació estan ara mateix? Es pot plantejar la pandèmia com una oportunitat per canviar dinàmiques? I, finalment, un exemple pràctic: l'aplec del baix camp, que ja ha sobrepassat les 50 edicions i no vol deixar de celebrar-se: concerts, en lloc de ballades, i concurs virtual de colles improvisades.

 • Sardanet 731: cobla ciutat d'Amposta, de la sardana a la jota
  Escolta àudio

  Sardanet 731: cobla ciutat d'Amposta, de la sardana a la jota

  Us parlem d'una nova cobla que ha nascut amb voluntat de ser una entitat que vol remoure la cultura popular Ampostina. I és que no només volen ser una formació per tocar sardanes, volen també marcar una línia pròpia on la sardana i la jota puguin conviure a la mateixa plaça. I amb els mateixos balladors! Aprofitem per parlar amb el president de la Confederació sardanista, i saber per on van els trets aquest final d'estiu. Sabrem que ja poden tornar els concursos! I finalment, la cobla Ciutat de Girona, la més contractada cada any, doncs ens explica com ha caigut la contractació en un 70%. Un drama, vaja.

 • Sardanes
  Escolta àudio

  Sardanes

 • Sardanes
  Escolta àudio

  Sardanes

 • Sardanes
  Escolta àudio

  Sardanes

 • Sardanes
  Escolta àudio

  Sardanes

 • Sardanes
  Escolta àudio

  Sardanes

 • Reprenem el Sardanet
  Escolta àudio

  Reprenem el Sardanet

  Sardanet 725. El sardanet torna després del confinament forçat per explicar com respira el sardanisme en la seva temporada més complicada. Parlem amb en Conrad Rafart del nou disc dels Mongrins, i amb en Joan Druguet, contrabaix de la Cobla Sant Jordi.

 • El teixit associatiu de Sant Andreu de Palomar presenta espectacle - ANUL.LAT
  Escolta àudio

  El teixit associatiu de Sant Andreu de Palomar presenta espectacle - ANUL.LAT

  Sant Andreu de Palomar és una zona on el teixit associatiu és gran i divers. I les entitats de cultura popular són moltes i amb moltes ganes de renovar llenguatges. Aquest cap de setmana presenten "Alè", un espectacle multidisciplinari que busca, precisament, acostar-se al públic i teixir llaços entre les entitats. I entre elles, el Grup Maig o la Satànica de Sant Andreu. De moment, tot plegat haurà d'esperar un temps, perquè s'ha anul·lat.

 • Sardanet 724: duel de Presidents
  Escolta àudio

  Sardanet 724: duel de Presidents

  Aquesta setmana, al sardanet, tenim dos presidents de la Confederació, el sortint i l'entrant. Són Quim Rucabado i Xavier Treserras, en aquest ordre. Amb ells parlem del llegat que deixa la junta que ha liderat Rucabado, de com continuaran els canvis, i dels projectes que hi ha sobre la taula amb la nova llista, liderada per Treserras. A més, jugaran al trivial sardanista i els hi farem propostes per a la nova legislatura.

 • 11+1: una nova proposta per a cobla i actriu per acostar-se al públic familiar - ANUL·LAT
  Escolta àudio

  11+1: una nova proposta per a cobla i actriu per acostar-se al públic familiar - ANUL·LAT

  Aquesta setmana us descobrim una representació que s'estrenarà a Igualada i que pretén acostar la cobla i la seva sonoritat al públic familiar. Ho farà una cobla muntada expressament per a la ocasió, amb l'actiu Anna Tantinyà, sardanista i especialitzada amb públic infantil. I pretén una cosa tan fàcil (i tan difícil) com fer que als nens i nenes la cobla i el seu repertori, la sardana i altres danses, els siguin més properes. De moment, haurà d'esperar l'estrena...

 • Sardanet 723: Perpinyà acaba el mandat com Capital de la sardana
  Escolta àudio

  Sardanet 723: Perpinyà acaba el mandat com Capital de la sardana

  Aquest cap de setmana s'acomiada Perpinyà com a Capital de la sardana. De què ha servit? què en quedarà? quins actes han quedat al calaix? en parlem avui. I també us expliquem la proposta de cobla amb l'actriu Anna Tantinyà que s'estrena aquesta setmana i que pretén fer que els nens coneguin la sardana i la cobla amb normalitat.

 • Les llistes d'en Sergi: les cinc dones més destacades del sardanisme
  Escolta àudio

  Les llistes d'en Sergi: les cinc dones més destacades del sardanisme

  En Sergi repassa els noms de cinc dones que han donat molt a l'àmbit del sardanisme. Compositores, cantants o activistes que hi han deixat l'empremta. Sempre des d'un punt de vista humorístic, és clar.

 • Sardanet 722: propostes musicals úniques
  Escolta àudio

  Sardanet 722: propostes musicals úniques

  Aquestes setmanes de finals d'hivern, un cop ha passat el carnaval, les cobles posen sobre la taula algunes de les millor propostes que no es poden fer sonar al llarg de la programació habitual de l'any. Avui ens acompanya en Gerard Pastor, director de la Cobla Simfònica Catalana per parlar del concert d'aquesta formació al voltant de músiques de John Williams. També sentirem la proposta de Xavi Pinyol que fa entrar el tible a un teatre per convertir-lo en un actor més. O bé, un any més la proposta de Tiana per reivindicar el paper de la dona a l'àmbit musical de la cobla.

Anar al contingut