TOTS ELS ÀUDIOS

 • Sardanes
  Escolta àudio

  Sardanes

 • Sardanet 720: rotllanes invisibles de devoció
  Escolta àudio

  Sardanet 720: rotllanes invisibles de devoció

  Aquesta setmana farem un aturada a la casa de la sardana per explicar-vos que s'hi ha pogut visitar una singular exposició repassa, per primer cop, un model de devoció popular que és itinerant: les capelletes que visiten les cases dels feligresos. Aquesta tradició es manté des de fa segles. A la mostra s'hi reuneixen una trentena de capelletes que, sota diferents advocacions, han visitat centenars de llars del país al llarg dels anys. També repassem la cloenda de la temporada per part de les colles de Barcelona i Barcelona comarques, i alguns apunts del calendari. I a les llistes d'en sergi... les cinc coses que passen en una ballada de sardanes, que donem per normal, tot i que no ho són!!!

 • Llum! Marinada i Pere Martínez
  Escolta àudio

  Llum! Marinada i Pere Martínez

  L'espectacle LLUM és una obra coral amb el cantaor Pere Martínez, el compositor/director Vicens Martín i l'actor Albert Estengre Martí, que amb la Cobla Marinada presentaran aquest mes de febrer. Són una selecció de cançons protesta molt conegudes, que tan necessàries han estat per reivindicar els drets de les persones i per denunciar les injustícies de la societat en general.

 • Nou disc de la Sant Jordi: Grans clàssics (1)
  Escolta àudio

  Nou disc de la Sant Jordi: Grans clàssics (1)

  Aquest febrer es presenta l'enregistrament del primer volum de la nova col·lecció de discos "La Sardana, Grans Clàssics" de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. L'enregistrament obre una col·lecció que pretén recollir algunes de les obres mestres que amb el pas del temps han esdevingut els grans clàssics del món sardanista. Al "Sardanet" ens ho han explicat Pep Moliné i Oriol Gibert, i ens han parlat de creativitat, exigència, risc, rigor i sensibilitat de les quinze composicions de compositors diferents.

 • Sardanet 719: encoblats
  Escolta àudio

  Sardanet 719: encoblats

  Aquesta setmana tenim us presentem dues cites de cobla imperdibles: la Sant Jordi que estrena "Grans Clàssics" i la Marinada que s'acosta a la veu d'arrel flamenca de Pere Martínez amb "Llum". Si sou bons melòmans de la música per a cobla, atenció que el programa d'avui va per vosaltres.

 • Sardanet 718: la veu de Sebastià Alba
  Escolta àudio

  Sardanet 718: la veu de Sebastià Alba

  Aquesta setmana ens ha deixat una de les persones que més profunda haurà deixat la seva petjada en el món de la competició per a Cobla. És Sebastià Alba, qui va portar a les Violetes el Bosc a ser la Colla amb més campionats a la butxaca. Sentirem la seva veu, les seves inquietuds i el seu punt de vista de què és una colla de competició. I, atenció, que comença la temporada d'aplecs i ens volem posar al dia: coneixerem l'estructura de la UASC, la Unió d'aplecs sardanistes de Catalunya.

 • Sardanet 717: projectes musicals
  Escolta àudio

  Sardanet 717: projectes musicals

  Bons propòsits, són els que porten a terme les cobles i agrupacions quan comença l'any. Aquí us en portem uns quants: La cobla del Conservatori del Bruc, que celebra un concert amb el Cos de Dansa del conservatori; l'Agrupació cultural folklòrica d'Olesa, que presenta calendari anual; i la Reus Jove, que posa sobre la taula quatre propostes diferents de concerts. Ho repassem tot, ara, aquí. #Sardapunky #Sardanet

 • Sardanet 716: Sardana renovada de l'any
  Escolta àudio

  Sardanet 716: Sardana renovada de l'any

  Aquest any es presenta una nova versió del concurs de sardanes a la popularitat, el concurs de "la Sardana de l'any". Amb en Quim Rucabado, president de la Confederació Sardanista, repassem les noves condicions, que la fan més emocionant i de menys durada. També repassem dades sobre l'aplec internacional, així com InculCat, projectes d'Adifolk. I, finalment, obrim l'any Xaxu.

 • Sardanet 715: més enllà
  Escolta àudio

  Sardanet 715: més enllà

  Com la Cobla i els seus instruments es barregen, juguen i s'adapten a d'altres formacions? Doncs avui els barregem molt. Propostes de Llibert Fortuny, CoblaTròpic, Jordi Molina i Joan Díaz o bé Cigale et formiga amb la Ciutat de Tarragona.

 • Sardanet 714: dues de grosses, Arnau Tordera i el MHP Quim Torra
  Escolta àudio

  Sardanet 714: dues de grosses, Arnau Tordera i el MHP Quim Torra

  Avui us destaquem temes que ens ha fet molta il·lusió poder oferir-vos. Per un costat declaracions (en exclusiva) del president Torra sobre la seva experiència sardanista. I sentirem, també, Arnau Tordera parlant de la seva proposta amb Obeses i la Berga Jove. Entre d'altres!

 • Sardanet 713: de projectes parlem
  Escolta àudio

  Sardanet 713: de projectes parlem

  Aquesta setmana, al Sardanet, us repassem alguns dels projectes impulsats per músics que s'han dut a terme: el disc complicitats de la Bisbal, amb el bo i millor dels solistes Gerard Serrat i Jordi Gil; el pinzellades, d'en Xavi Piñol; el disc Complicitats, de l'Anna i l'Alfred Abad; o el canvi de xip de la cobla La Principal de Terrassa.

 • Sardanet 712: la versió esbiaixada de l'actualitat sardanista
  Escolta àudio

  Sardanet 712: la versió esbiaixada de l'actualitat sardanista

  En Sergi Vives diu que reinterperta l'actualitat i la sardanitza. La resta de l'equip diu que la manipula. En tot cas, programa, avui, per valorar què fa en Sergi.

 • Sardanet 711: nous discos d'aquest 2019
  Escolta àudio

  Sardanet 711: nous discos d'aquest 2019

  Fem un repàs a algunes de les publicacions discogràfiques més destacades d'aquest any 2019: la jovenívola d'agramunt, la fonoteca de la ciutat de Girona, que segueix endavant, i una xerrada amb Ferran Carballido

 • Sardanet 710: i els premis sardana són...
  Escolta àudio

  Sardanet 710: i els premis sardana són...

  Programa monogràfic on repassem i parlem amb alguns dels premiats amb el guardó Capital de la Sardana. Premis que s'entregaran a Perpinyà el proper dia 14 de desembre en el marc de la celebració de la Capital.

 • Immersió: Molina & Díaz
  Escolta àudio

  Immersió: Molina & Díaz

  Nou treball de Jordi Molina amb Joan Díaz, "Immersió". Es presenta aquest 6 de desembre a Figueres, a l'Auditori dels Caputxins, i és el resultat del treball conjunt dels músics més inquiets de l'escena actual a casa nostra, amb trajectòries dilatades i reconegudes. Jordi Molina a la tenora i Joan Díaz al piano uneixen esforços per revisitar algunes de les melodies més conegudes de la tradició catalana, sense oblidar la referència cultural comuna que associem a l'arc geogràfic dels Països Catalans.