TOTS ELS ÀUDIOS

 • "Quaderns tantinyans": "La sardana que espero d'Igor Stravinsky"
  Escolta àudio

  "Quaderns tantinyans": "La sardana que espero d'Igor Stravinsky"

  Anna Tantinyà fa una incursió a la vida d'aquest compositor rus que va quedar meravellat, diuen, amb la música de cobla i amb la creativitat de Juli Garreta. Amb ella repassem què va passar amb la seva composició (més o menys) i us convidem a escriure'n una com si fóssiu el mateix autor. Amb el seu to, és clar, el dels "Quaderns tantinyans".

 • Sardacrets, Sergi Vives: el que va passar a la inauguració dels JJOO de Barcelona amb la sardana
  Escolta àudio

  Sardacrets, Sergi Vives: el que va passar a la inauguració dels JJOO de Barcelona amb la sardana

  En Sergi ens explica un dels capítols més exitosos i reconeguts del món de la sardana: la sardana que es va ballar a la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona, el juliol del 1992. I ens explicarà un dels secrets més ben guardats que té tothom que va assistir a la inauguració. O no.

 • Stravinsky acabarà composant una sardana?
  Escolta àudio

  Stravinsky acabarà composant una sardana?

  Diuen, diuen, diuen... que Igor Stravinsky va venir a Barcelona i li van posar la Cobla Barcelona al davant, tocant la sardana "Juny", de Juli Garreta. Bé, no sabem si per l'emoció de la música o perquè tenia els tenores i els tibles massa a prop, però es va aixecar enfervorit i va cridar: "Més Garreta!" I fins i tot va dir que compondria una sardana. Les cròniques del moment ho diuen, però mai se n'ha vist la partitura. Bé, perquè es faci una realitat, l'editorial FICTA ha proposat un concurs de composició per a cobla i per a piano per trobar o sentir una sardana que podria ser la del mateix autor rus. Us ho expliquem.

 • Torna Sardanova!
  Escolta àudio

  Torna Sardanova!

  Aquest mes de gener torna Sardanova, el projecte dels anys 90 en què Santi Arisa tenia la valentia d'encarar una formació de jazz-rock amb una cobla. De l'experiència, del temps que ha passat i de com es presentarà, avui, en parlem, llargament, a Sardanet.

 • Sardanet, 16/01/2021
  Escolta àudio

  Sardanet, 16/01/2021

  Sardanet 749: Sardanova i Stravinsy, combinat explossiu Al Sardanet comencem l'any amb un combinat explossiu per fer-nos passar el fred. D'una banda parlem amb Santi Arisa qui recupera, per aquest 2021 i ara amb la cobla Contemporània, el seu projecte de Sardanova. També descobrim un concurs de composició molt curiós que porta per títol "La sardana d'Igor Stravinsky". Tot plegat molt llaminer i que no escapa de la mirada irònica dels nostres "Quaderns Tantinyana" o de les mitges veritats de Sergi Vives.

 • Sardanet, 09/01/2021
  Escolta àudio

  Sardanet, 09/01/2021

  L'àmbit de la música de cobla ha continuat ple d'activitat, si més no pel que fa a elaborar projectes: la Sant Jordi ofereix un espectacle amb circ; la Principal de la Bisbal es decanta cap a les cançons de mar i muntanya; la Cobla dels Sons essencials reversiona la Cançó d'amor i de guerra; i la cobla els Montgrins ens presenta el disc "Reptes extrems".

 • Sardanet, 02/01/2021
  Escolta àudio

  Sardanet, 02/01/2021

  Les cobles, fa força temps, que es fusionen amb la música simfònica. Coneixem tres projectes en aquest sentit: el de la Simfònica de cobla i corda, el de Sant Jordi amb Josep Fadó i el de la Maricel amb Andreu Miret.

 • Sardanet, 26/12/2020
  Escolta àudio

  Sardanet, 26/12/2020

  Coneixem alguns dels projectes artístics que han estat preparant els músics de l'àmbit de cobla. És el cas de l'espectacle Llum! amb la Cobla Marinada i Pere Martínez i la "Cani go!" de Xevi Capdevila.

 • Sardanet, 19/20/2020
  Escolta àudio

  Sardanet, 19/20/2020

  Sardanet 747: Especial preva de Nadal. Amb Anna Tantinyà a l'escenari, escoltem la nadala que ens ha dedicat. Amb l'humor irreverent que caracteritza el sardanet celebrarem el Nadal abans d'hora. Ens hi ajudarà Anna Tantinyà amb la seva secció Quaderns Tantinyana, de la qual farem un repàs.

 • Anna Tantinyà: "Estimat músic de cobla..."
  Escolta àudio

  Anna Tantinyà: "Estimat músic de cobla..."

  No hi ha res com els músics de cobla perquè una jove sardanista com Anna Tantinyà els dediqui els seus minuts de secció. Amb amor i ironia fina. És el que tenen els quaderns tantinyans, que quan es deixen anar... mai saps per on acabaran sortint!

 • Una colla de sardanes actuant per a l'exèrcit? Va passar?
  Escolta àudio

  Una colla de sardanes actuant per a l'exèrcit? Va passar?

  Aquest és el secret que pregunta i posa sobre la taula Sergi Vives: una colla de sardanes actuant per a l'exèrcit? I a més amb la "Santa Espina" per exhibició? Va passar? És el "Sardacret" que presenta aquest dissabte el "Sardanet".

 • La cobla Maricel més concertística
  Escolta àudio

  La cobla Maricel més concertística

  Ja us hem presentat la proposta per a tenor i cobla d'Andreu Miret i la cobla Maricel. Avui fem un avançament de les propostes de concert que tenen preparades, moltes i molt variades: Eduard Toldrà, canta'm un conte; la Música Dona!; Arran de Terra, música i vi. Familiar, reivindicativa i patrimonial, així es presenta la formació sitgetana. Marià Franco, el seu representant, ens ho explica.

 • Tol el què cal saber per un 2021 sardanista
  Escolta àudio

  Tol el què cal saber per un 2021 sardanista

  La Confederació Sardanista de Catalunya es prepara per tancar un 2020 de dubtosa glòria i obrir un 2021 amb un calendari ja marcat i ben ple d'activitat. Ho farà amb la presentació de la guia per a l'any que ve. Una guia amb tota l'activitat més destacada que veurà la llum en el concert de Sant Esteve de Sabadell, el dia 20 de desembre. Teresa Pujol, responsable de l'àrea de comunicació, ens presenta la guia i l'acte que es farà.

 • Sardanet, 12/12/2020
  Escolta àudio

  Sardanet, 12/12/2020

  Sardanet 745: La guia d'aplecs, el gran opuscle anual sardanista que produeix la Confederació Sardanista de Catalunya, es presenta el diumenge dia 20 de desembre a Sabadell. Tot i que aquest any la programació sardanista s'ha vist afectada amb més del 80% de la seva activitat habitual, el sector es prepara per celebrar, l'any que ve, una temporada potent que ha de servir per reemprendre l'activitat. I la cobla Maricel, de Sitges, es prepara per rebre la temporada amb un munt de noves propostes concertístiques: Toldrà, la terra de vins o el paper de la dona seran els eixos centrals de les propostes que ens porten. I en mig de tot això, l'amor incondicional cap als músics de cobla dels Quaderns Tantinyanna i els secrets d'en Sergi. O no tan secrets. Al Sardanet, el programa més #sardapunk

 • Anna Tantinyà: "M'enamoren els monitors de colla", a Quaderns Tantinyanna
  Escolta àudio

  Anna Tantinyà: "M'enamoren els monitors de colla", a Quaderns Tantinyanna

  Ja sabeu que formar part d'un grup com una colla sardanista de competició, així com d'esplais, caus o altres elements... doncs fa que els monitors es converteixin en esperits guies. Avui, l'Anna els fa el seu particular homenatge.

Anar al contingut