TOTS ELS ÀUDIOS

 • El teixit associatiu de Sant Andreu de Palomar presenta espectacle - ANUL.LAT
  Escolta àudio

  El teixit associatiu de Sant Andreu de Palomar presenta espectacle - ANUL.LAT

  Sant Andreu de Palomar és una zona on el teixit associatiu és gran i divers. I les entitats de cultura popular són moltes i amb moltes ganes de renovar llenguatges. Aquest cap de setmana presenten "Alè", un espectacle multidisciplinari que busca, precisament, acostar-se al públic i teixir llaços entre les entitats. I entre elles, el Grup Maig o la Satànica de Sant Andreu. De moment, tot plegat haurà d'esperar un temps, perquè s'ha anul·lat.

 • Sardanet 724: duel de Presidents
  Escolta àudio

  Sardanet 724: duel de Presidents

  Aquesta setmana, al sardanet, tenim dos presidents de la Confederació, el sortint i l'entrant. Són Quim Rucabado i Xavier Treserras, en aquest ordre. Amb ells parlem del llegat que deixa la junta que ha liderat Rucabado, de com continuaran els canvis, i dels projectes que hi ha sobre la taula amb la nova llista, liderada per Treserras. A més, jugaran al trivial sardanista i els hi farem propostes per a la nova legislatura.

 • 11+1: una nova proposta per a cobla i actriu per acostar-se al públic familiar - ANUL·LAT
  Escolta àudio

  11+1: una nova proposta per a cobla i actriu per acostar-se al públic familiar - ANUL·LAT

  Aquesta setmana us descobrim una representació que s'estrenarà a Igualada i que pretén acostar la cobla i la seva sonoritat al públic familiar. Ho farà una cobla muntada expressament per a la ocasió, amb l'actiu Anna Tantinyà, sardanista i especialitzada amb públic infantil. I pretén una cosa tan fàcil (i tan difícil) com fer que als nens i nenes la cobla i el seu repertori, la sardana i altres danses, els siguin més properes. De moment, haurà d'esperar l'estrena...

 • Sardanet 723: Perpinyà acaba el mandat com Capital de la sardana
  Escolta àudio

  Sardanet 723: Perpinyà acaba el mandat com Capital de la sardana

  Aquest cap de setmana s'acomiada Perpinyà com a Capital de la sardana. De què ha servit? què en quedarà? quins actes han quedat al calaix? en parlem avui. I també us expliquem la proposta de cobla amb l'actriu Anna Tantinyà que s'estrena aquesta setmana i que pretén fer que els nens coneguin la sardana i la cobla amb normalitat.

 • Les llistes d'en Sergi: les cinc dones més destacades del sardanisme
  Escolta àudio

  Les llistes d'en Sergi: les cinc dones més destacades del sardanisme

  En Sergi repassa els noms de cinc dones que han donat molt a l'àmbit del sardanisme. Compositores, cantants o activistes que hi han deixat l'empremta. Sempre des d'un punt de vista humorístic, és clar.

 • Les llistes d'en Sergi: les cinc pitjors morts per a un sardanista
  Escolta àudio

  Les llistes d'en Sergi: les cinc pitjors morts per a un sardanista

  Aquesta setmana en Sergi es posa catastrofista i busca quines són les pitjors morts per a un sardanista o un músic de cobla. Sempre fent el punky, és clar.

 • Sardanet 722: propostes musicals úniques
  Escolta àudio

  Sardanet 722: propostes musicals úniques

  Aquestes setmanes de finals d'hivern, un cop ha passat el carnaval, les cobles posen sobre la taula algunes de les millor propostes que no es poden fer sonar al llarg de la programació habitual de l'any. Avui ens acompanya en Gerard Pastor, director de la Cobla Simfònica Catalana per parlar del concert d'aquesta formació al voltant de músiques de John Williams. També sentirem la proposta de Xavi Pinyol que fa entrar el tible a un teatre per convertir-lo en un actor més. O bé, un any més la proposta de Tiana per reivindicar el paper de la dona a l'àmbit musical de la cobla.

 • Les llistes d'en Sergi: les cinc millors disfresses per a un sardanista
  Escolta àudio

  Les llistes d'en Sergi: les cinc millors disfresses per a un sardanista

  Aquest cap de setmana, que és carnaval, us proposem cinc disfresses que segur que seran el millor de la plaça. Propostes imperdibles per a moments innecessaris.

 • Sardanet 721: Primers concursos!!!
  Escolta àudio

  Sardanet 721: Primers concursos!!!

  Arriben els primers concursos de la temporada. Són vàlids per a Lleida, per al campionat de ponent, però comencen a posar a prova els balladors. També us parlarem de les jornades estudiants d'instruments de cobla o la trobada de fiscornaires, així com de la nova proposta de la Ciutat de Girona al voltant del teatre líric català.

 • Sardanet 720: rotllanes invisibles de devoció
  Escolta àudio

  Sardanet 720: rotllanes invisibles de devoció

  Aquesta setmana farem un aturada a la casa de la sardana per explicar-vos que s'hi ha pogut visitar una singular exposició repassa, per primer cop, un model de devoció popular que és itinerant: les capelletes que visiten les cases dels feligresos. Aquesta tradició es manté des de fa segles. A la mostra s'hi reuneixen una trentena de capelletes que, sota diferents advocacions, han visitat centenars de llars del país al llarg dels anys. També repassem la cloenda de la temporada per part de les colles de Barcelona i Barcelona comarques, i alguns apunts del calendari. I a les llistes d'en sergi... les cinc coses que passen en una ballada de sardanes, que donem per normal, tot i que no ho són!!!

 • Les llistes d'en Sergi: les cinc coses que no són normals
  Escolta àudio

  Les llistes d'en Sergi: les cinc coses que no són normals

  Hi ha coses que "sempre s'han fet així". I el sardanisme n'està farcit. Però és normal tot plegat? En Sergi detalla coses que poden semblar normals en l'activitat sardanista però que no ho són!

 • Llum! Marinada i Pere Martínez
  Escolta àudio

  Llum! Marinada i Pere Martínez

  L'espectacle LLUM és una obra coral amb el cantaor Pere Martínez, el compositor/director Vicens Martín i l'actor Albert Estengre Martí, que amb la Cobla Marinada presentaran aquest mes de febrer. Són una selecció de cançons protesta molt conegudes, que tan necessàries han estat per reivindicar els drets de les persones i per denunciar les injustícies de la societat en general.

 • Nou disc de la Sant Jordi: Grans clàssics (1)
  Escolta àudio

  Nou disc de la Sant Jordi: Grans clàssics (1)

  Aquest febrer es presenta l'enregistrament del primer volum de la nova col·lecció de discos "La Sardana, Grans Clàssics" de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. L'enregistrament obre una col·lecció que pretén recollir algunes de les obres mestres que amb el pas del temps han esdevingut els grans clàssics del món sardanista. Al "Sardanet" ens ho han explicat Pep Moliné i Oriol Gibert, i ens han parlat de creativitat, exigència, risc, rigor i sensibilitat de les quinze composicions de compositors diferents.

 • Sardanet 719: encoblats
  Escolta àudio

  Sardanet 719: encoblats

  Aquesta setmana tenim us presentem dues cites de cobla imperdibles: la Sant Jordi que estrena "Grans Clàssics" i la Marinada que s'acosta a la veu d'arrel flamenca de Pere Martínez amb "Llum". Si sou bons melòmans de la música per a cobla, atenció que el programa d'avui va per vosaltres.

 • Les llistes d'en Sergi: les cinc pitjors sardanes per a un músic de cobla
  Escolta àudio

  Les llistes d'en Sergi: les cinc pitjors sardanes per a un músic de cobla

  Avui en Sergi s'atreveix a posar noms i cognoms a les sardanes que més pot arribar a odiar un músic de cobla. Tot plegat amb els comentaris subliminals d'en Martí Fontclara, fiscorn de la Marinada.

Anar al contingut