TOTS ELS ÀUDIOS

  • Consells per dormir millor
    Escolta àudio

    Consells per dormir millor

    Et costa conciliar el son? T'aixeques a la nit amb atacs de gana incontrolables? Et lleves cansat? Dormir bé és un dels hàbits més importants però no sempre ens en sortim. En parlem amb Raquel Marín, neurocientífica i catedràtica de fisiologia.

    Et costa conciliar el son? T'aixeques a la nit amb atacs de gana incontrolables? Et lleves cansat? Dormir bé és un dels hàbits més importants però no sempre ens en sortim. En parlem amb Raquel Marín, neurocientífica i catedràtica de fisiologia.

  • Consells per preparar una cursa llarga
    Escolta àudio

    Consells per preparar una cursa llarga

    Amb la Marató de Barcelona del 9 de maig a tocar, en aquest episodi t'expliquem com preparar aquesta i altres curses de mitjana o llarga distància i també repassarem una estratègia nutricional per omplir bé els dipòsits d'energia: la càrrega d'hidrats els dies previs a la prova. En parlem amb el nutricionista Jaume Giménez.

    Amb la Marató de Barcelona del 9 de maig a tocar, en aquest episodi t'expliquem com preparar aquesta i altres curses de mitjana o llarga distància i també repassarem una estratègia nutricional per omplir bé els dipòsits d'energia: la càrrega d'hidrats els dies previs a la prova. En parlem amb el nutricionista Jaume Giménez.

  • Quanta aigua hem de beure?
    Escolta àudio

    Quanta aigua hem de beure?

    Dediquem aquest episodi a resoldre els dubtes més comuns sobre l'aigua, ja sigui en el dia a dia o durant la pràctica esportiva. Quanta aigua? A quina temperatura? Què és millor, beure'n poca i sovint o molta però amb menys freqüència. En parlem amb el nutricionista Jaume Giménez.

    Dediquem aquest episodi a resoldre els dubtes més comuns sobre l'aigua, ja sigui en el dia a dia o durant la pràctica esportiva. Quanta aigua? A quina temperatura? Què és millor, beure'n poca i sovint o molta però amb menys freqüència. En parlem amb el nutricionista Jaume Giménez.

  • Restrenyiment i altres alteracions digestives
    Escolta àudio

    Restrenyiment i altres alteracions digestives

    Quants cops hem d'anar de ventre a la setmana? Què és considera fisiològicament normal? Podem millorar problemes com l'"Helicobacter pylori" o l'hèrnia de hiat només amb l'alimentació? En parlem amb Ángela Quintas, química, experta en nutrició i autora del llibre "¿Por qué me duele la tripa?" (Planeta).

    Quants cops hem d'anar de ventre a la setmana? Què és considera fisiològicament normal? Podem millorar problemes com l'"Helicobacter pylori" o l'hèrnia de hiat només amb l'alimentació? En parlem amb Ángela Quintas, química, experta en nutrició i autora del llibre "¿Por qué me duele la tripa?" (Planeta).

  • Cinc consells senzills per millorar la salut
    Escolta àudio

    Cinc consells senzills per millorar la salut

    No tens temps per cuinar sa? Menges sense tenir gana? La dietista nutricionista Sònia González repassa alguns dels comentaris més habituals que apareixen en consulta i ens explica com abordar-los per fer petits canvis. Preneu-ne nota!

    No tens temps per cuinar sa? Menges sense tenir gana? La dietista nutricionista Sònia González repassa alguns dels comentaris més habituals que apareixen en consulta i ens explica com abordar-los per fer petits canvis. Preneu-ne nota!

  • Aprèn a crear hàbits saludables
    Escolta àudio

    Aprèn a crear hàbits saludables

    Menjar bé ens costa perquè sempre ho vivim com un sacrifici i ho acabem abandonant. Però hi ha un altre camí que ens pot ajudar a aconseguir els nostres objectius! En parlem amb Yolanda Fleta, experta en coaching nutricional.

    Menjar bé ens costa perquè sempre ho vivim com un sacrifici i ho acabem abandonant. Però hi ha un altre camí que ens pot ajudar a aconseguir els nostres objectius! En parlem amb Yolanda Fleta, experta en coaching nutricional.

  • Obesitat infantil: n'hi ha per tant?
    Escolta àudio

    Obesitat infantil: n'hi ha per tant?

    El 40% de les criatures del nostre país tenen obesitat o sobrepès. A quins problemes de salut s'exposen? En parlem amb Alejandro Martínez Berriochoa, president de la Fundació Eroski, que acaba de presentar la guia "Informe sobre la obesidad infantil en España 2021".

    El 40% de les criatures del nostre país tenen obesitat o sobrepès. A quins problemes de salut s'exposen? En parlem amb Alejandro Martínez Berriochoa, president de la Fundació Eroski, que acaba de presentar la guia "Informe sobre la obesidad infantil en España 2021".

  • La teva dieta pot salvar el planeta
    Escolta àudio

    La teva dieta pot salvar el planeta

    Quan pensem en menjar només tenim en compte aspectes com el pes o la salut, però les nostres eleccions alimentàries tenen conseqüències determinants sobre el medi ambient. En parlem amb Aitor Sánchez, nutricionista i autor del llibre "Tu dieta puede salvar el planeta" (Paidós). A més, sis consells concentrats en tres minuts per no malbaratar a casa.

    Quan pensem en menjar només tenim en compte aspectes com el pes o la salut, però les nostres eleccions alimentàries tenen conseqüències determinants sobre el medi ambient. En parlem amb Aitor Sánchez, nutricionista i autor del llibre "Tu dieta puede salvar el planeta" (Paidós). A més, sis consells concentrats en tres minuts per no malbaratar a casa.

  • La carn de macrogranja és de pitjor qualitat nutricional?
    Escolta àudio

    La carn de macrogranja és de pitjor qualitat nutricional?

    Les declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, sobre les macrogranges han tornat a generar polèmica. Té raó? Expliquem què diu l'evidència científica sobre l'impacte que té la carn en la salut i en el medi ambient i quines alternatives tenim si volem comprar-ne de més bona qualitat i reduir-ne o eliminar-ne el consum. Una conversa de l'Adam Martín amb la dietista-nutricionista Lucía Martínez.

    Les declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, sobre les macrogranges han tornat a generar polèmica. Té raó? Expliquem què diu l'evidència científica sobre l'impacte que té la carn en la salut i en el medi ambient i quines alternatives tenim si volem comprar-ne de més bona qualitat i reduir-ne o eliminar-ne el consum. Una conversa de l'Adam Martín amb la dietista-nutricionista Lucía Martínez.

  • Tòxics persistents: què són, on són i com afecten la nostra salut?
    Escolta àudio

    Tòxics persistents: què són, on són i com afecten la nostra salut?

    Sabies que mai has de deixar cap aliment o beguda calenta en contacte amb el plàstic, i que hi ha substàncies al menjar, a l'aire, a l'aigua o que estan relacionades amb una llarga llista de problemes de salut? Adam Martín s'ha plantat al despatx del doctor Miquel Porta, investigador de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), per saber-ne més.

    Sabies que mai has de deixar cap aliment o beguda calenta en contacte amb el plàstic, i que hi ha substàncies al menjar, a l'aire, a l'aigua o que estan relacionades amb una llarga llista de problemes de salut? Adam Martín s'ha plantat al despatx del doctor Miquel Porta, investigador de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), per saber-ne més.

  • Tot el que has de saber sobre el vertigen i el mareig
    Escolta àudio

    Tot el que has de saber sobre el vertigen i el mareig

    Vuit de cada deu persones han patit algun episodi de vertigen o mareig en algun moment de la seva vida. T'expliquem què són, quines causes tenen i com es poden tractar amb el fisioterapeuta i professor universitari Santiago Crucci, expert en alteracions del sistema vestibular. Després, la Gina Estapé ens parla de les propietats de la xocolata: és compatible amb una dieta sana?

    Vuit de cada deu persones han patit algun episodi de vertigen o mareig en algun moment de la seva vida. T'expliquem què són, quines causes tenen i com es poden tractar amb el fisioterapeuta i professor universitari Santiago Crucci, expert en alteracions del sistema vestibular. Després, la Gina Estapé ens parla de les propietats de la xocolata: és compatible amb una dieta sana?

  • Especial Marató de Barcelona
    Escolta àudio

    Especial Marató de Barcelona

    Si el 15 de març participes a la Marató de Barcelona, no et pots perdre aquest especial. Evita els errors més comuns que poden impedir que no acabis la prova, aprèn a hidratar-te correctament i descobreix com es fa una bona càrrega d'hidrats per poder rendir al màxim de les teves capacitats sens comprometre la salut. Ens ho explicarà Jaume Gimnénez, nutricionista expert en nutrició esportiva.

    Si el 15 de març participes a la Marató de Barcelona, no et pots perdre aquest especial. Evita els errors més comuns que poden impedir que no acabis la prova, aprèn a hidratar-te correctament i descobreix com es fa una bona càrrega d'hidrats per poder rendir al màxim de les teves capacitats sens comprometre la salut. Ens ho explicarà Jaume Gimnénez, nutricionista expert en nutrició esportiva.

  • Alimentació per reduir la inflamació
    Escolta àudio

    Alimentació per reduir la inflamació

    La inflamació és una de les conseqüències de la pràctica esportiva, però una bona gestió nutricional ens pot ajudar a reduir-la. Ens ho explica el DN expert en nutrició esportiva Jaume Giménez. També parlem amb la dietista Gina Estapé, que ens explica els beneficis de menjar iogurts, quefir i altres productes fermentats de manera regular.

    La inflamació és una de les conseqüències de la pràctica esportiva, però una bona gestió nutricional ens pot ajudar a reduir-la. Ens ho explica el DN expert en nutrició esportiva Jaume Giménez. També parlem amb la dietista Gina Estapé, que ens explica els beneficis de menjar iogurts, quefir i altres productes fermentats de manera regular.

  • Com podem menjar per no contribuir al canvi climàtic
    Escolta àudio

    Com podem menjar per no contribuir al canvi climàtic

    L'escriptor nord-americà Jonathan Safran Foer presenta "Podem salvar el món abans de sopar" (Ara llibres/Seix Barral), on explica què podem fer per reduir les emissions de gasos contaminants: el més important, reduir el consum de carn. També serà amb nosaltres la dietista Gina Estapé, que repassa els aliments que ens poden ajudar a millorar la salut cardiovascular.

    L'escriptor nord-americà Jonathan Safran Foer presenta "Podem salvar el món abans de sopar" (Ara llibres/Seix Barral), on explica què podem fer per reduir les emissions de gasos contaminants: el més important, reduir el consum de carn. També serà amb nosaltres la dietista Gina Estapé, que repassa els aliments que ens poden ajudar a millorar la salut cardiovascular.

  • Que és una intolerància alimentària?
    Escolta àudio

    Que és una intolerància alimentària?

    Si tens la panxa inflada, problemes de pell o vas fluix de ventre massa sovint és possible que tinguis alguna intolerància alimentària. En parlem amb la dietista nutricionista Sonia González, que juntament amb M. Pilar Gómez ha escrit el llibre "Intolerancia a la fructosa" (Lectio). També passarà pel "Sans" la dietista Gina Estapé, que ens parla de les propietats dels aliments liofilitzats.

    Si tens la panxa inflada, problemes de pell o vas fluix de ventre massa sovint és possible que tinguis alguna intolerància alimentària. En parlem amb la dietista nutricionista Sonia González, que juntament amb M. Pilar Gómez ha escrit el llibre "Intolerancia a la fructosa" (Lectio). També passarà pel "Sans" la dietista Gina Estapé, que ens parla de les propietats dels aliments liofilitzats.

Anar al contingut