Tu menges, tu manes
Què és l'Agència de Seguretat Alimentària?
Hi ha un organisme que vetlla per la seguretat de tots els productes alimentaris que arriben al nostre plat, però de vegades hi ha interessos amagats que condicionen les decisions. Ens en podem refiar? Amb Esther Vivas.
El costat fosc dels productes estrella de l'estiu
Saps d'on venen algunes de les xufles de l'orxata? Com es fan alguns gelats? En quines condicions es cullen algunes síndries? T'ho expliquem perquè puguis fer tries responsables, sanes i sostenibles. Amb Esther Vivas.
Cal prendre suplements per estar sans?
Marta Nogués, tecnòloga dels aliments, ens explica què són els suplements i quin paper juguen en una dieta saludable
Alimentació per mantenir la salut del planeta
La periodista Esther Vivas torna al "Sans" amb tres consells bàsics per tenir una alimentació sana per a nosaltres i per al planeta.
El negoci del biberó
Esther Vivas ens parla de les estratègies de la indústria per imposar la llet de biberó i de la importància de donar el pit per a la salut del nadó i de la mare.
Aprèn a reduir els tòxics ambientals
El doctor Miquel Porta, catedràtic de Salut Pública, presenta el seu llibre "Vivir más y mejor: reduciendo tóxicos y contaminantes ambientales".
Informe Arran sobre la situació de l'agricultura a Catalunya
Quin és el conreu més habitual a Catalunya? Quanta gent és pagesa? Quant consumim i quant exportem? En parlem amb Esther Vivas i Ariadna Pomar, una de les autores de l'informe.
Alimentació infantil: ens enganyen?
Coneixes la campanya "Mi primer veneno: la gran estafa de la alimentación infantil", de Justicia Alimentaria? En parlem amb el director d'aquesta ONG, Javier Guzmán, i la periodista Esther Vivas.
Saps què són els deserts alimentaris?
Hi ha milers de persones que viuen en ciutats però que no tenen a prop cap botiga amb aliments: viuen en veritables deserts alimentaris. En parlem amb la periodista Esther Vivas.
Aposta pels mercats municipals
La periodista Esther Vivas ens parla del model de mercats municipals català, únic a tot Europa.
L'impacte de la indústria porcina
Amb la periodista Esther Vivas entrevistem Pino Delàs, productor de porcs ecològics, que ens parla de la indústria porcina a Catalunya.
Segur que mengem tan bé?
Realment mengem tan bé com ens pensem? Comprem productes de qualitat, els cuinem i seiem a la taula per menjar? O seguim només els que ens interessa per quedar bé a les fotos? La periodista Esther Vivas qüestiona la moda de menjar bé.
Qui decideix el que mengem?
La periodista Esther Vivas ens parla de sobirania alimentària i de com uns pocs decideixen què mengem i quant paguem per menjar-nos-ho.
La greu explotació de les temporeres de la maduixa a Huelva
Vigila d'on venen les maduixes que compres! La periodista Esther Vivas ens parla de les precàries condicions laborals que tenen les dones temporeres que recullen maduixes a Huelva.
Els supermercats cooperatius
Saps què són els supermercats cooperatius? Una iniciativa brillant per millorar la qualitat dels aliments i reduir-ne els costos. Ens ho explica la periodista Esther Vivas.