Hi ha un organisme que vetlla per la seguretat de tots els productes alimentaris que arriben al nostre plat, però de vegades hi ha interessos amagats que condicionen les decisions. Ens en podem refiar? Amb Esther Vivas.
Saps d'on venen algunes de les xufles de l'orxata? Com es fan alguns gelats? En quines condicions es cullen algunes síndries? T'ho expliquem perquè puguis fer tries responsables, sanes i sostenibles. Amb Esther Vivas.
Marta Nogués, tecnòloga dels aliments, ens explica què són els suplements i quin paper juguen en una dieta saludable
La periodista Esther Vivas torna al "Sans" amb tres consells bàsics per tenir una alimentació sana per a nosaltres i per al planeta.
Esther Vivas ens parla de les estratègies de la indústria per imposar la llet de biberó i de la importància de donar el pit per a la salut del nadó i de la mare.
El doctor Miquel Porta, catedràtic de Salut Pública, presenta el seu llibre "Vivir más y mejor: reduciendo tóxicos y contaminantes ambientales".
Quin és el conreu més habitual a Catalunya? Quanta gent és pagesa? Quant consumim i quant exportem? En parlem amb Esther Vivas i Ariadna Pomar, una de les autores de l'informe.
Coneixes la campanya "Mi primer veneno: la gran estafa de la alimentación infantil", de Justicia Alimentaria? En parlem amb el director d'aquesta ONG, Javier Guzmán, i la periodista Esther Vivas.
Hi ha milers de persones que viuen en ciutats però que no tenen a prop cap botiga amb aliments: viuen en veritables deserts alimentaris. En parlem amb la periodista Esther Vivas.
La periodista Esther Vivas ens parla del model de mercats municipals català, únic a tot Europa.
Amb la periodista Esther Vivas entrevistem Pino Delàs, productor de porcs ecològics, que ens parla de la indústria porcina a Catalunya.
Realment mengem tan bé com ens pensem? Comprem productes de qualitat, els cuinem i seiem a la taula per menjar? O seguim només els que ens interessa per quedar bé a les fotos? La periodista Esther Vivas qüestiona la moda de menjar bé.
La periodista Esther Vivas ens parla de sobirania alimentària i de com uns pocs decideixen què mengem i quant paguem per menjar-nos-ho.
Vigila d'on venen les maduixes que compres! La periodista Esther Vivas ens parla de les precàries condicions laborals que tenen les dones temporeres que recullen maduixes a Huelva.
Saps què són els supermercats cooperatius? Una iniciativa brillant per millorar la qualitat dels aliments i reduir-ne els costos. Ens ho explica la periodista Esther Vivas.
Saps quants quilòmetres ha recorregut l'aliment que t'has posat al plat? No t'ho pots imaginar! Quin sentit té? Hi ha alguna alternativa? Ens ho explica la periodista Esther Vivas.
Coca-Cola té uns vincles molt estrets amb associacions mèdiques i científiques i sovint fa servir la seva enorme capacitat econòmica per influir sobre els estudis. Ens ho explica la periodista Esther Vivas.
Tot el que comprem té conseqüències directes sobre l'economia i el nostre entorn. La periodista Esther Vivas, experta en consum crític, ens explica 10 idees fonamentals per convertir-nos en bons consumidors.