TOTS ELS ÀUDIOS
Tot el que has de saber sobre el vertigen i el mareig
Vuit de cada deu persones han patit algun episodi de vertigen o mareig en algun moment de la seva vida. T'expliquem què són, quines causes tenen i com es poden tractar amb el fisioterapeuta i professor universitari Santiago Crucci, expert en alteracions del sistema vestibular. Després, la Gina Estapé ens parla de les propietats de la xocolata: és compatible amb una dieta sana?
Com solucionar el vertigen i el mareig
És normal marejar-se al cotxe? Es pot evitar? Per què tantes persones pateixen de vertigen? En parlem amb el fisioterapeuta i professor universitari Santiago Crucci, expert en alteracions del sistema vestibular.
Xocolata sí, però quina?
La dietista i cuinera Gina Estapé ens ajuda a esbrinar quina és la millor xocolata des del punt de vista nutricional i ens explica quin paper pot tenir en una dieta sana.
Especial Marató de Barcelona
Si el 15 de març participes a la Marató de Barcelona, no et pots perdre aquest especial. Evita els errors més comuns que poden impedir que no acabis la prova, aprèn a hidratar-te correctament i descobreix com es fa una bona càrrega d'hidrats per poder rendir al màxim de les teves capacitats sens comprometre la salut. Ens ho explicarà Jaume Gimnénez, nutricionista expert en nutrició esportiva.
Com hidratar-se abans d'una prova esportiva
La deshidratació redueix el rendiment i pot comprometre el resultat de la cursa, fer que abandonis o, en el pitjor dels casos, causar-te problemes greus de salut. És millor beure aigua sola? O amb sals minerals? O una isotònica? O...? Aprèn a hidratar-te correctament amb el DN expert en nutrició esportiva Jaume Giménez.
Càrrega d'hidrats per a la pràctica esportiva
Saps què és una càrrega d'hidrats abans d'una cursa? Saps quina utilitat té? Saps com es fa correctament? T'ho explica tot el DN expert en nutrició esportiva Jaume Giménez.
Si corres la marató, no facis això
Mesos d'entrenament se'n poden anar en orris per un petit error abans de la cursa: estrenar vambes, no haver esmorzat correctament o provar algun producte nou al qual no estem acostumats. Repassem els errors més habituals abans d'una cursa amb el DN expert en nutrició esportiva Jaume Giménez.
Alimentació per reduir la inflamació
La inflamació és una de les conseqüències de la pràctica esportiva, però una bona gestió nutricional ens pot ajudar a reduir-la. Ens ho explica el DN expert en nutrició esportiva Jaume Giménez. També parlem amb la dietista Gina Estapé, que ens explica els beneficis de menjar iogurts, quefir i altres productes fermentats de manera regular.
Les meravelloses propietats dels aliments fermentats
La dietista Gina Estapé ens explica els beneficis de menjar iogurts, quefir i altres productes fermentats de manera regular.
Estratègies alimentàries per reduir la inflamació
La inflamació és una de les conseqüències de la pràctica esportiva, però una bona gestió nutricional ens pot ajudar a reduir-la. Ens ho explica el DN expert en nutrició esportiva Jaume Giménez.
Com podem menjar per no contribuir al canvi climàtic
L'escriptor nord-americà Jonathan Safran Foer presenta "Podem salvar el món abans de sopar" (Ara llibres/Seix Barral), on explica què podem fer per reduir les emissions de gasos contaminants: el més important, reduir el consum de carn. També serà amb nosaltres la dietista Gina Estapé, que repassa els aliments que ens poden ajudar a millorar la salut cardiovascular.
Jonathan Safran Foer: "Per salvar el planeta és urgent que reduïm el consum de carn"
Si mengem molta carn contribuïm al canvi climàtic? Conversem amb l'escriptor nord-americà Jonathan Safran Foer, que presenta 'Podem salvar el món abans de sopar' (Ara llibres/Seix Barral).
Menja això per tenir una bona salut cardiovascular
La dietista Gina Estapé ens parla dels aliments que poden contribuir a millorar la salut cardiovascular.
Que és una intolerància alimentària?
Si tens la panxa inflada, problemes de pell o vas fluix de ventre massa sovint és possible que tinguis alguna intolerància alimentària. En parlem amb la dietista nutricionista Sonia González, que juntament amb M. Pilar Gómez ha escrit el llibre "Intolerancia a la fructosa" (Lectio). També passarà pel "Sans" la dietista Gina Estapé, que ens parla de les propietats dels aliments liofilitzats.
L'epidèmia de les intoleràncies alimentàries
Si tens la panxa inflada, problemes de pell o vas fluix de ventre sovint, és possible que tinguis alguna intolerància alimentària. En parlem amb la dietista nutricionista Sonia González, que juntament amb M. Pilar Gómez ha escrit el llibre "Intolerancia a la fructosa" (Lectio).