TOTS ELS ÀUDIOS

 • Joel Joan: "Prou por! Si omplim els metros, omplim els teatres"
  Escolta àudio

  Joel Joan: "Prou por! Si omplim els metros, omplim els teatres"

  Entrevistem l'actor, productor, director, guionista i dramaturg Joel Joan, que torna al teatre amb "Escape Room". L'actor valora com el confinament ha perjudicat greument molts professionals de les arts escèniques i critica que s'hagi estigmatitzat el teatre mentre que en altres sectors hi ha molta més permissivitat i més ajudes. A la secció "MasterClass", el catedràtic d'Economia Santiago Niño-Becerra es fa ressò de les previsions econòmiques pessimistes que han fet darrerament entitats com el Banc d'Espanya i explica que cada vegada veurem més fusions de bancs a Europa. El publicista Jordi Urbea estrena secció al "Revolució" i ho fa explicant que la publicitat està canviant en els darrers temps, i que les dades seran bàsiques.També estrena secció Dionís Guzmán, director de l'escola de negocis digital ISDI, i posa noms a professions de futur i explica què vol dir reinventar-se laboralment i digitalment.

 • Santiago Niño-Becerra: "Algun banc alemany absorbirà CaixaBank?"
  Escolta àudio

  Santiago Niño-Becerra: "Algun banc alemany absorbirà CaixaBank?"

  A la secció "MasterClass", el catedràtic d'Economia Santiago Niño-Becerra es fa ressò de les previsions econòmiques pessimistes que han fet darrerament entitats com el Banc d'Espanya. I pronostica que les conseqüències econòmiques de la pandèmia es notaran fins al 2024. També analitza la fusió culminada aquesta setmana entre les entitats CaixaBank i Bankia, i parla de la tendència de fusionar bancs a nivell europeu.

 • Jordi Urbea: "Si les marques no es comprometen amb la societat, perdran clients"
  Escolta àudio

  Jordi Urbea: "Si les marques no es comprometen amb la societat, perdran clients"

  El publicista Jordi Urbea estrena secció al "Revolució" i ho fa explicant que la publicitat està canviant en els darrers temps. Urbea deixa clar que les marques i les agències han de tenir molt en compte el consumidor si volen estar ben posicionades. Les seves dades digitals seran clau en el futur.

 • Dionís Guzmán: "Cada 5 anys ens haurem de reinventar laboralment"
  Escolta àudio

  Dionís Guzmán: "Cada 5 anys ens haurem de reinventar laboralment"

  Dionís Guzmán, director de l'escola de negocis digital ISDI, estrena secció al "Revolució 4.0". L'expert en digitalització explica com aquesta escola prepara els futurs professionals per a un món laboral cada vegada més canviant i més exigent. També posa noms a professions de futur i explica què vol dir reinventar-se laboralment i digitalment.

 • Victor Küppers: "Sortim del bucle pandèmia i siguem positius"
  Escolta àudio

  Victor Küppers: "Sortim del bucle pandèmia i siguem positius"

  Entrevistem l'expert en conferències motivacionals Victor Küppers, que ens presenta el llibre "Viure i treballar amb entusiasme". Ens explica les claus de la psicologia positiva que defensa en aquest llibre i en les seves exitoses conferències. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s'estrena com a col·laborador i ens explica per què troba una mala notícia la fusió de CaixaBank i Bankia. I també en què consisteix el programa Startup Catalonia. Amb la Bet Madera, mestra i cap de formació de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, abordem el començament del curs escolar. Finalment, a la secció "Catalunya Valley", el col·laborador Ricard Castellet i el CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí, expliquen el projecte Pier 05 que aquest ecosistema de start-ups i emprenedors tecnològics ha posat en marxa a l'edifici de la Borsa del passeig de Gràcia de Barcelona. Descobrim les claus del que ells anomenen "hub fintech".

 • Joan Canadell: "Hem d'aconseguir crear 400 empreses noves cada any"
  Escolta àudio

  Joan Canadell: "Hem d'aconseguir crear 400 empreses noves cada any"

  El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s'estrena com a col·laborador aquesta temporada del programa. Canadell explica per què troba una mala notícia la fusió de CaixaBank i Bankia. I també ens parla del programa Startup Catalonia que ha posat en marxa la Cambra per impulsar projectes innovadors i tecnològics de la indústria 4.0. Canadell, com farà en aquesta temporada al "Revolució 4.0", explica per què és tan important l'aposta per aquest tipus d'empresa i per què és clau també la recerca d'inversió estrangera que aposti pel nostre ecosistema empresarial.

 • Bet Madera: "El que passa a l'escola no ho podem reproduir en ordinadors"
  Escolta àudio

  Bet Madera: "El que passa a l'escola no ho podem reproduir en ordinadors"

  Amb Bet Madera, mestra i cap de formació de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, abordem l'inici del curs escolar. Madera explica per què és tan important garantir l'escola presencial en aquests temps de pandèmia, i analitza quins són els reptes més importants que té ara la comunitat educativa.

 • Miguel Martí: "Hem creat un 'hub fintech', la banca s'està transformant"
  Escolta àudio

  Miguel Martí: "Hem creat un 'hub fintech', la banca s'està transformant"

  A la secció "Catalunya Valley" d'aquesta setmana, el col·laborador Ricard Castellet i el CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí, expliquen el projecte Pier 05 que aquest ecosistema de "start-ups" i emprenedors tecnològics ha posat en marxa a l'edifici de la Borsa, al passeig de Gràcia de Barcelona. Coneixem les claus del que ells anomenen "hub fintech", i que és un exemple més de com la transformació digital també està impactant en el món financer.

 • Niño-Becerra: "És significatiu que grans empreses es preparin per a un nou confinament"
  Escolta àudio

  Niño-Becerra: "És significatiu que grans empreses es preparin per a un nou confinament"

  En el primer programa de la cinquena temporada, el catedràtic d'Economia Santiago Niño-Becerra analitza la situació econòmica actual i les previsions pels pròxims mesos. Becerra creu que la situació és molt complicada i no es creu les previsions optimistes del govern espanyol. També afirma que no hi ha diners per allargar indefinidament els ERTOs del sector turístic. La cofundadora d'Holaluz, Carlota Pi, s'estrena amb la secció "Canviem el món". Pi reflexiona sobre com des de les empreses es pot transformar la societat per fer-la més sostenible i més humana. A la seva secció, Dani Marco explica què és el DESI, un índex de la Comissió Europea que a partir de valors objectius econòmics i digitals analitza el nivell digital dels països. I a la secció "Emprèn Internet" analitzem com la pandèmia està afectant les petites i mitjanes empreses catalanes i plantegem com la digitalització i altres mesures poden ser les seves millors aliades per sortir enfortides de la crisi actual.

 • Carlota Pi: "Fem teletreball: no controlem horaris, treballem per objectius"
  Escolta àudio

  Carlota Pi: "Fem teletreball: no controlem horaris, treballem per objectius"

  La cofundadora de l'empresa elèctrica Holaluz, Carlota Pi, s'estrena com a col·laboradora amb la secció "Canviem el món". A banda de repassar la seva trajectòria com a emprenedora que l'ha dut a liderar una empresa que de zero ha aconseguit una posició destacada en el mercat elèctric, Pi reflexiona sobre com des de les empreses es pot transformar la societat per fer-la més sostenible i més humana.

 • Lluís Junca: "S'ha d'ajudar les empreses per canviar el tipus de model de negoci"
  Escolta àudio

  Lluís Junca: "S'ha d'ajudar les empreses per canviar el tipus de model de negoci"

  A la secció "Emprèn internet", analitzem com la pandèmia està afectant les petites i mitjanes empreses catalanes i plantegem com la digitalització i altres mesures poden ser les seves millors aliades per sortir enfortides de la crisi actual.

 • Dani Marco: "En connectivitat Catalunya és el quart país d'Europa"
  Escolta àudio

  Dani Marco: "En connectivitat Catalunya és el quart país d'Europa"

  Dani Marco explica què és el DESI, un índex de la Comissió Europea que a partir de valors objectius econòmics i digitals analitza el nivell digital dels països. I explica per què aquest índex ha determinat que Catalunya es troba entre els cinc països d'Europa més desenvolupats digitalment.

 • Ernesto Ekaizer: "Veurem el rei Joan Carles citat a declarar com a imputat"
  Escolta àudio

  Ernesto Ekaizer: "Veurem el rei Joan Carles citat a declarar com a imputat"

  Entrevistem el periodista Ernesto Ekaizer, amb qui analitzem l'actualitat i les previsions econòmiques en aquests temps de pandèmia. També ens presenta el seu darrer llibre, "El crispavirus". Fa un pronòstic: veurem el rei Joan Carles declarant com a imputat pels seus suposats delictes econòmics. També descobrirem la transformació digital que està vivint l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, amb iniciatives com SmartProcess i SmartCare, que milloren l'atenció als pacients i la feina dels professionals que hi treballen. Descobrim la "start-up" MiWendo Solutions, del sector biomèdic, que treballa per oferir a partir del 2021 un tractament pioner en el diagnòstic del càncer colorectal, que afecta cada any prop d'un milió i mig de persones. Parlem del projecte Webs.cat, de creació de llocs web en català/valencià, una iniciativa conjunta de la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació PuntCat per oferir formació digital al professorat d'educació primària i de grau superior.

 • Sala d'Espera Virtual
  Escolta àudio

  Sala d'Espera Virtual

  Amb Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat de Catalunya, i Marta Carbonell, subdirectora d'Informàtica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, coneixem la transformació digital que està vivint l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona amb iniciatives com "Smartprocess" i "Smart process", que milloren l'atenció als pacients i la feina dels professionals que hi treballen. En aquest sentit, descobrim com funciona per exemple l'anomenada Sala d'Espera Virtual, que és tota una revolució en l'atenció hospitalària.

 • Íngrid Rubio: "He viscut el confinament aquí. Després de molts anys torno a viure a Catalunya"
  Escolta àudio

  Íngrid Rubio: "He viscut el confinament aquí. Després de molts anys torno a viure a Catalunya"

  L'actriu Íngrid Rubio ens parla dels seus nous projectes professionals i vitals, ja que després de molts anys ha tornat a viure a Catalunya. També descobrim com fa servir les noves tecnologies i les xarxes socials. Dani Marco explica el projecte Corredor Mediterrani 5G, que ha aprovat recentment la Unió Europea. Coneixem les aplicacions d'aquesta tecnologia i descobrim com ens canviarà la vida. Marco fa especial esment dels projectes que prepara l'administració pública catalana perquè el 5G arribi a tot el territori català. El consultor digital Marc Griful aborda un tema clau en els darrers mesos: el teletreball. Com diu ell, el teletreball és com el colesterol: n'hi ha de bo i de dolent. Amb els responsables de l'Institut Català de Finances i de la PIMEC parlem dels préstecs que els micro, petits i mitjans empresaris poden sol·licitar per fer front a la crisi generada pel coronavirus.

Anar al contingut