TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 397 resultats.

 • David Bueno: neurociència i educació; Housfy: revolució immobiliària i el fracàs en els negocis
  Escolta àudio

  David Bueno: neurociència i educació; Housfy: revolució immobiliària i el fracàs en els negocis

  Parlem amb David Bueno, biòleg especialista en genètica, que afirma que com més entenguem el nostre cervell, més podrem millorar la nostra vida. Duem el nostre destí escrit als gens des que naixem? Podem modificar la nostra genètica amb el nostre estil de vida i les nostres actituds? Podem canviar els gens que vam heretar dels nostres pares? David Bueno té resposta per a totes aquestes preguntes en el llibre "Epigenoma para cuidar tu cuerpo y tu vida" que acaba de publicar. Coneixem Albert Bosch, CEO de Housfy, per parlar del model revolucionari d'aquesta immobiliària que està canviant el sector i que s'emmarca en el que es comença a conèixer com PropTech. Amb Max Reig i Juan Margareto, de The Walking Bit, parlem de "blockchain" i noves tecnologies des del punt de vista d'una associació que les vol difondre sense ànim de lucre. I acabem el programa amb l'expert en transformació digital, Amador Hernández, que ens explica com perdre la por al fracàs en els negocis.

 • David Bueno: "La neurociència canviarà molt l'educació"
  Escolta àudio

  David Bueno: "La neurociència canviarà molt l'educació"

  Xantal Llavina entrevista David Bueno, biòleg especialista en genètica que cada dia se submergeix en el cervell humà amb un objectiu: com més l'entenguem, més podrem millorar la nostra vida. Duem el destí escrit als gens des que naixem? Podem modificar la nostra genètica amb el nostre estil de vida i les nostres actituds? Podem canviar els gens que vam heretar dels pares perquè els que heretin els nostres fills siguin diferents? David Bueno té resposta per a totes aquestes preguntes al llibre "Epigenoma para cuidar tu cuerpo y tu vida", que ha publicat recentment. Incansable divulgador de la neurociència i les seves aplicacions en el terreny de l'educació, assegura que les emocions haurien d'entrar a les aules. I també reflexiona sobre les conseqüències de la utilització massiva de la tecnologia en el nostre món.

 • Startup Housfy: vendre el pis per internet estalviant costos
  Escolta àudio

  Startup Housfy: vendre el pis per internet estalviant costos

  A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet ens porta Albert Bosch, CEO de Housfy, per parlar del model revolucionari d'aquesta immobiliària que està canviant el sector i que s'emmarca en el que es comença a conèixer com a PropTech. Mitjançant l'ús de la tecnologia i del Big Data, Housfy ha aconseguit ser la immobiliària que més va créixer l'any passat. La seva aposta passa per donar tot el protagonisme a comprador i venedor i deixar que sigui aquest qui ensenyi els pisos i doni tota la informació rellevant. Treballen sense comissions, a través d'una tarifa fixa, i asseguren que venen l'immoble en menys de tres mesos.

 • Gràcies al "blockchain" en el periodisme les dades seran més segures i correctes
  Escolta àudio

  Gràcies al "blockchain" en el periodisme les dades seran més segures i correctes

  A "Connexions", parlem de "blockchain" i noves tecnologies des del punt de vista d'una associació que les vol difondre sense ànim de lucre. Amb Fran Soley coneixem Max Reig i Juan Margareto, impulsors de The Walking Bit. Sota el lema "El software lliure pot fer una societat millor", aquesta associació neix de la inquietud dels seus socis, que tenen clar que el camí per millorar la societat és la formació i la col·laboració. Asseguren que els tres eixos sobre els quals girarà tota la nostra activitat són: el codi obert, el software lliure i el coneixement lliure.

 • Per què només tenen èxit 2 de cada 10 "start-ups"?
  Escolta àudio

  Per què només tenen èxit 2 de cada 10 "start-ups"?

  Moltes "start-ups" no se'n surten i han de plegar. Hauríem de normalitzar la paraula "fracàs" al món dels negocis? En parlem amb l'expert en transformació digital Amador Hernández. Les estadístiques no enganyen: 8 de cada 10 "start-ups" no tenen èxit i partint d'aquesta base, explorem les raons per les quals fracassa una empresa i també expliquem quins són els punts forts per fer-la prosperar.

 • "Revolució 4.0" especial Nadal
  Escolta àudio

  "Revolució 4.0" especial Nadal

  "Revolució 4.0" celebra el Nadal amb un programa especial i diferent en què, per una vegada, la innovació i les noves tecnologies no seran les protagonistes. Xantal Llavina parla amb alguns dels col·laboradors del programa per saber com passen les festes, quines són les tradicions que no es perden mai i què demanen al 2019, que està a punt de començar.

 • Ferran Latorre: De la muntanya al lideratge; Premis #DonaTIC 2018 i prevenir l'ictus amb un paper
  Escolta àudio

  Ferran Latorre: De la muntanya al lideratge; Premis #DonaTIC 2018 i prevenir l'ictus amb un paper

  Xantal Llavina entrevista Ferran Latorre, un emprenedor de la muntanya des dels 13 anys que ocupa un lloc d'honor a l'alpinisme català: és el primer que ha pujat les 14 muntanyes de més de vuit mil metres que hi ha al món. Ens diu que per ell passió, cor i curiositat és el que mou el món, i que aquesta experiència de vida inspira les conferències que dona des de fa més de vint anys i que se sustenten sobre valors com el lideratge, l'esperit d'equip, la incertesa davant el desafiament i la resolució en moments crítics. Amb Dani Marco i Joana Barbany coneixem la llista de les premiades de la convocatòria dels Premis Dona TIC 2108. Sabrem com funciona Mondo, una plataforma digital que posa la tecnologia al servei de les assegurances de viatges. I per acabar parlem de Paperdrop, una plataforma que ha creat un test per diagnosticar de forma ràpida i econòmica el risc de malalties con l'ictus isquèmic.

 • Mondo: Tecnologia innovadora i econòmica per assegurar viatges
  Escolta àudio

  Mondo: Tecnologia innovadora i econòmica per assegurar viatges

  A la secció "Startups", Yolanda Pérez ens presenta un nou emprenedor tecnològic, Ricard Domenech, cofundador de Mondo, una plataforma digital que posa la tecnologia al servei de les assegurances de viatges. La seva intenció és revolucionar el sector, ja que l'algoritme que utilitzen permet oferir directament el producte que més bé s'adapta a les necessitats específiques de cada viatger.

 • La "start-up" disruptiva Paperdrop: prevenir l'ictus amb un paper
  Escolta àudio

  La "start-up" disruptiva Paperdrop: prevenir l'ictus amb un paper

  A "Emprèn Internet", Alexandre Gonzalez ens porta Marc Gallegos i Daniel Quesada de Paperdrop, una plataforma que desenvolupa un test de diagnòstic ràpid molt econòmic, basat en tecnologia de Flux Lateral (LF) i que ha estat escollida per ESADECreapolis com una de les 10 "start-ups" més disruptives, per formar part del seu programa d'acceleració. Amb una senzilla tira de paper i una sola gota de sang es pot saber, en pocs segons, si una persona pateix una malaltia o si pot arribar a tenir, per exemple, un ictus isquèmic. La idea dels fundadors de Paperdrop és llançar comercialment el producte el 2021.

 • Ferran Latorre: "No soc conscient que he estat a punt de morir moltes vegades"
  Escolta àudio

  Ferran Latorre: "No soc conscient que he estat a punt de morir moltes vegades"

  Xantal Llavina entrevista Ferran Latorre, un emprenedor de la muntanya des dels 13 anys que ocupa un lloc d'honor a l'alpinisme català: ser el primer que ha pujat les 14 muntanyes de més de 8.000 metres que hi ha al món. Ens diu que per ell passió, cor i curiositat és el que mou el món i que arribar a fer cim és com conquerir el Sant Greal. Latorre és feliç escalant, superant reptes i encarant les dificultats, una experiència de vida que inspira les conferències que fa des de fa més de vint anys i que se sustenten sobre valors com el lideratge, l'esperit d'equip, la incertesa davant el desafiament i la resolució en moments crítics. Ve al "Revolució 4.0" per explicar-nos com aplicar els reptes de la seva feina a l'emprenedoria i el món dels negocis. Assegura que més que una professió té una passió i tant és així que no és conscient que ha estat a punt de morir moltes vegades.

 • Els Premis #DonaTIC 2018 de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya
  Escolta àudio

  Els Premis #DonaTIC 2018 de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya

  A la secció "Catalunya Valley", Dani Marco, director de SmartCatalonia, ve acompanyat per Joana Barbany, directora de Societat Digital, per parlar-nos dels Premis Dona TIC que s'han entregat aquest dijous, 20 de desembre. Impulsats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Tertúlia Digital i l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, aquests premis van néixer el 2015 per reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació. Aquest any, Xantal Llavina, directora i presentadora del "Revolució 4.0" de Catalunya Ràdio, ha estat guardonada amb el Premi Dona TIC Divulgadora 2018.

 • Andrés Velencoso, inversor de startups; protegir la identitat digital; enginyeres informàtiques
  Escolta àudio

  Andrés Velencoso, inversor de startups; protegir la identitat digital; enginyeres informàtiques

  El model, actor i empresari Andrés Velencoso, ve al "Revolució per repassar els 20 anys de la seva carrera professional, ara que n'ha fet 40. També ens parla de la seva entrada en el món empresarial com a inversor d'una startup de camises i del seu interès per obrir nous àmbits laborals. Ens diu que ell mateix gestiona les seves xarxes socials que, segons afirma, s'han convertit en una eina molt important per obrir-se pas com a model. En l'entrevista assegura que els assetjaments sexuals del cinema i la moda s'han de denunciar i que justament són les persones més populars o famoses les que han de donar veu a campanyes com "Me too". Amb Josep Maria Ganyet sabrem què podem fer per tenir una identitat digital segura. Coneixerem Karina Gibert, que ens explica la creació de la comissió Dones-COEINF del Col·legi d'Enginyeria Informàtica de Catalunya. I amb Marta Royo, parlem de com arribar de forma més directa als clients amb l'exemple de Cristina Plana, emprenedora del món de la nutrició.

 • Què podem fer per tenir una identitat digital segura?
  Escolta àudio

  Què podem fer per tenir una identitat digital segura?

  A la seva secció quinzenal, Ganyet Time, l'expert en transformació digital Josep Maria Ganyet es mostra crític amb la situació de la nostra identitat digital i ens explica com podem protegir-la dels ciberatacs. No dubta a qualificar-la de pobra, bruta, trista i dissortada, i ens assegura que ens han fet creure que la gestionem, però no és veritat. Per això ens dona les claus fonamentals per tenir una identitat digital més forta i segura, i ens posa exemples pràctics que ens ajuden mentre no arriben eines de protecció més avançades.

 • Andrés Velencoso: "Els assetjaments sexuals al cinema i a la moda s'han de denunciar"
  Escolta àudio

  Andrés Velencoso: "Els assetjaments sexuals al cinema i a la moda s'han de denunciar"

  Entrevistem el model, actor i empresari Andrés Velencoso. En conversa des de Londres, on viu des de fa temps, ens parla de la seva entrada en el món empresarial com a inversor d'una startup de camises i del seu interès per obrir noves perspectives laborals. Emprenedor i "influencer", ell mateix gestiona les seves xarxes socials, que, segons afirma, s'han convertit en una eina molt important per obrir-se pas com a model, malgrat que de vegades no tenen gaire autenticitat. Sense embuts i contundent, assegura que els assetjaments sexuals del cinema i la moda s'han de denunciar, i que justament són les persones més populars o famoses les que han de donar veu a campanyes com "Me too" per ajudar els que no són tan coneguts a posar sobre la taula aquesta greu situació. Satisfet de la seva vida professional i personal, ens diu que malgrat viure fora i passar-se molt de temps viatjant, no en pot deixar passar massa sense tornar a casa, a Tossa de Mar, on va néixer i on té arrels i família.

 • Karina Gibert: "En enginyeria informàtica, la presència femenina és mínima"
  Escolta àudio

  Karina Gibert: "En enginyeria informàtica, la presència femenina és mínima"

  A la secció "ADN digital" parlem amb Karina Gibert, vicedegana del Col·legi d'Enginyeria Informàtica de Catalunya. Ens explica que la junta del Col·legi ha aprovat la creació d'una comissió Dones-COEINF amb l'objectiu de fer el seguiment de la bretxa de gènere a l'enginyeria informàtica. Aquesta professió és un cas d'especial singularitat pel que fa a la presència femenina dins el sector, sensiblement inferior a altres titulacions STEM i objecte de preocupació internacional.