TOTS ELS ÀUDIOS

 • Vanesa Lorenzo: "La disciplina positiva és un mètode per practicar amb la pandèmia"
  Escolta àudio

  Vanesa Lorenzo: "La disciplina positiva és un mètode per practicar amb la pandèmia"

  La model, escriptora i empresària Vanesa Lorenzo ens presenta el seu últim llibre, "Crecer juntos". Ens explica què és la disciplina positiva, un mètode educatiu que es basa en la idea de promoure el pensament crític dels nens i nenes a partir de l'estimulació i el respecte. Un mètode que es pot practicar també per superar aquests moments de pandèmia. L'emprenedor Josep Coll presenta Repscan, la seva nova start-up, que ofereix a qui ho vulgui la possibilitat d'esborrar d'internet en només unes hores informació falsa o que pot perjudicar la reputació personal. Jordi Urbea avança que la publicitat digital continuarà el seu creixement imparable durant el 2021 i que el vídeo és la clau de tot per comunicar. Amb Joan Romero, conseller delegat d'Acció, parlem de com el Brexit afecta les importacions i exportacions de les empreses catalanes. Finalment, de la mà de Carles Salvadó, de Fundació.cat, descobrim el portal brasiler Catalunha.cat, un portal de notícies escrit en català.

 • Joan Romero: "Més de 3.380 empreses catalanes exporten al Regne Unit"
  Escolta àudio

  Joan Romero: "Més de 3.380 empreses catalanes exporten al Regne Unit"

  Amb Joan Romero, conseller delegat d'ACCIÓ, l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa, parlem de com el Brexit afecta les importacions i exportacions de les empreses catalanes al Regne Unit. Coneixem què és la Finestreta Brexit, per ajudar empreses a exportar al Regne Unit amb les noves normatives.

 • Carles Salvadó: "El domini .cat ja té presència en 102 països del món"
  Escolta àudio

  Carles Salvadó: "El domini .cat ja té presència en 102 països del món"

  Amb el president de la Fundació.cat, Carles Salvadó, descobrim el portal Catalunha.cat i el seu responsable, el brasiler Rodrigo Alves, que ens explica per què sense haver estat mai a Catalunya va decidir crear al Brasil aquest portal de notícies escrit en català, i parlem de com creix el domini català en molts països del món.

 • Jordi Urbea: "El vídeo i el podcast seran cada vegada més consumits"
  Escolta àudio

  Jordi Urbea: "El vídeo i el podcast seran cada vegada més consumits"

  El publicista Jordi Urbea avança quines seran les tendències que viurà la publicitat durant aquest 2021 que acabem de començar. Per exemple, explica com la publicitat digital seguirà el seu creixement imparable i com les empreses que no siguin capaces de mostrar que estan compromeses socialment i no busquen només el benefici econòmic no seran ben valorades pels clients i, per tant, perdran oportunitats de negoci. També destaca com el vídeo és clau a internet.

 • Josep Coll: "Amb Repscan esborrem la mala reputació digital en hores"
  Escolta àudio

  Josep Coll: "Amb Repscan esborrem la mala reputació digital en hores"

  L'emprenedor Josep Coll ens presenta Repscan, la "start-up" que acaba de posar en marxa aquesta setmana i que ofereix, a qui ho vulgui, la possibilitat d'esborrar d'internet en hores informació falsa o que pot perjudicar la seva reputació personal. Coll explica com s'ha gestat la nova aventura empresarial i quin és el funcionament de la tecnologia que han desenvolupat.

 • Enrique Dans: "Telegram creix molt perquè WhatsApp i Facebook agafen les nostres dades sense moral"
  Escolta àudio

  Enrique Dans: "Telegram creix molt perquè WhatsApp i Facebook agafen les nostres dades sense moral"

  Xantal Llavina entrevista el prestigiós professor i expert en innovació tecnològica Enrique Dans, que parla de les tendències tecnològiques que predominaran durant el 2021. Dans explica per què creu que Facebook i WhatsApp són empreses que juguen amb les nostres dades i també ens parla de com les empreses milloraran les condicions del teletreball, com canviarà el concepte i l'ús de les oficines o com se sofisticaran les videoconferències gràcies a l'ús de nous recursos visuals. Dani Marco explica que l'any 2022 Catalunya es convertirà en un port digital d'entrada de cables submarins de fibra òptica. També parlem dels Innovation Hubs, una iniciativa conjunta entre la Universitat Politècnica de Catalunya i l'empresa Damm per buscar idees de talent universitari. I analitzem amb Núria Aymerich el cas d'una empresa familiar que acaba de celebrar el centenari i que aposta per la digitalització total.

 • Dani Marco: "Catalunya tindrà un port digital de referència el 2022"
  Escolta àudio

  Dani Marco: "Catalunya tindrà un port digital de referència el 2022"

  Sabíeu que les nostres dades van per sota de l'aigua? Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital, explica que l'any 2022 Catalunya es convertirà en un port d'entrada de cables submarins de fibra òptica que intercanvien milions de dades entre els continents. Aquesta infraestructura, que convertirà Barcelona en un port digital de referència europeu, pot atraure molta inversió i generar molts llocs de treball al sector TIC.

 • Núria Aymerich: "Les empreses de 100 anys també s'estan adaptant a la indústria 4.0"
  Escolta àudio

  Núria Aymerich: "Les empreses de 100 anys també s'estan adaptant a la indústria 4.0"

  De la mà de Núria Aymerich analitzem el cas de Cafès Cornellà, una empresa familiar que acaba de celebrar el centenari i que aposta per la digitalització i la innovació per continuar la seva història empresarial d'èxit. Pere Cornellà ens parla fins i tot de la cafetera 4.0!

 • 400 estudiants de la UPC han buscat solucions digitals per als bars
  Escolta àudio

  400 estudiants de la UPC han buscat solucions digitals per als bars

  Coneixem l'Innovatios Hubs, una iniciativa conjunta entre la Universitat Politècnica de Catalunya i l'empresa Damm en què estudiants universitaris estudien i proposen nous models de negoci basats en la nova normalitat i la sostenibilitat. Vols saber quins projectes disruptius han pensat?

 • Niño-Becerra: "Oblidem-nos de la recuperació econòmica fins que no hi hagi vacunació massiva"
  Escolta àudio

  Niño-Becerra: "Oblidem-nos de la recuperació econòmica fins que no hi hagi vacunació massiva"

  Xantal Llavina entrevista el catedràtic d'Economia Santiago Niño-Becerra, amb qui analitzem la situació econòmica pel proper 2021 i com pot evolucionar en els pròxims mesos. Becerra creu fins que no hi hagi una distribució massiva de la vacuna ens podem oblidar que l'economia es recuperi. També ens diu que les grans empreses es quedaran les ajudes econòmiques europees i que els preus dels pisos cauran. Carlota Pi, cofundadora i CEO d'Holaluz, ens descobreix el segell BCorp, que s'atorga a les empreses d'economia justa. També coneixem la "start-up" healthtech Matchtrail amb Ricard Castellet, que, gràcies a l'ús de la intel·ligència artificial, vol revolucionar els tractaments oncològics. I finalment, parlem amb l'emprenedor Hernan Camps de RobinBrick, una empresa que vol revolucionar la manera com les grans firmes venen els seus productes, tant de manera presencial com virtual.

 • Hernan Camps: "Videoecommerce. Parlar amb els venedors per videoconferència des de casa"
  Escolta àudio

  Hernan Camps: "Videoecommerce. Parlar amb els venedors per videoconferència des de casa"

  Parlem amb l'emprenedor Hernan Camps de l'empresa RobinBrick, que ens explica què és la seva proposta Phygital, una idea que vol revolucionar la manera com les grans firmes venen els seus productes, tant de manera presencial com virtual. A través d'un assistent virtual els venedors es poden posar en contacte amb els clients.

 • Carlota Pi: "Només 3.000 empreses tenen el segell d'economia justa"
  Escolta àudio

  Carlota Pi: "Només 3.000 empreses tenen el segell d'economia justa"

  L'emprenedora Carlota Pi, cofundadora i CEO de l'empresa de distribució elèctrica Holaluz, recomana a la seva secció que els consumidors, ara que arriben les rebaixes, apostin per "comprar bé". En aquest sentit, explica què és el segell BCorp, que s'atorga a les empreses que, més enllà de buscar rendibilitat econòmica, demostren que tenen polítiques socialment responsables i sostenibles.

 • Castellet: "Matchtrial gestiona una comunitat amb la mateixa malaltia per trobar solucions amb IA"
  Escolta àudio

  Castellet: "Matchtrial gestiona una comunitat amb la mateixa malaltia per trobar solucions amb IA"

  De la mà de Ricard Castellet, CCO de Barcelona Tech City, coneixem la "start-up" healthtech Matchtrail que, gràcies a l'ús de la intel·ligència artificial, vol revolucionar els tractaments oncològics. En aquest sentit, analitzem també per què Barcelona continua sent una de les ciutats preferides per a les empreses biomèdiques per instal·lar-s'hi.

 • Àlex Arenas: "La normalitat d'abans pot no arribar fins a l'estiu del 2022"
  Escolta àudio

  Àlex Arenas: "La normalitat d'abans pot no arribar fins a l'estiu del 2022"

  Xantal Llavina entrevista el físic Àlex Arenas, que des que va començar la pandèmia treballa en col·laboració amb les autoritats sanitàries analitzant dades i fent prediccions sobre com evolucionaran els contagis. Arenas mostra preocupació per l'augment dels casos de coronavirus de cara al gener i ens recorda que queda un any de mascaretes tot i les vacunes. A la seva secció, el publicista Jordi Urbea explica l'èxit de les plataformes televisives i diu que les empreses tindran aviat canals digitals de televisió. Mònica Roca des de la Cambra ens parla de la nova economia de l'espai, amb 250 empreses catalanes. I parlem de ProAcció 4.0 per digitalitzar empreses catalanes, on queda clar que la propera dècada a Europa serà digital i sostenible.

 • Mònica Roca: "Es desconeix que moltes empreses catalanes treballen a l'espai"
  Escolta àudio

  Mònica Roca: "Es desconeix que moltes empreses catalanes treballen a l'espai"

  La vicepresidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca, explica com aquesta entitat se suma al suport i la promoció de l'anomenat New Space, un sector de la indústria espacial centrada en la construcció i la posada en marxa de nanosatèl·lits i que, segons les previsions, creixerà molt a Catalunya durant els pròxims anys.

Anar al contingut