TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 381 resultats.

 • Molina-Cordomí: La Tecnologia al Temps. Niño Becerra i l'electricitat. App per a pacients crònics
  Escolta àudio

  Molina-Cordomí: La Tecnologia al Temps. Niño Becerra i l'electricitat. App per a pacients crònics

  Els meteoròlegs Tomàs Molina i Eloi Cordomí ens expliquen com ha canviat la manera de fer les previsions del temps. Asseguren que la tecnologia que fan servir a TV3 és pionera i que sempre han estat a l'avantguarda dels països d'Europa i, fins i tot, del món. Ens diuen que les apps els fan seriosa competència, però que la seva estratègia és diferenciar-se explicant el temps i les circumstàncies que envolten les prediccions. Afirmen que tot i que les eines que utilitzen són cada cop més fiables, encertar el temps al 100% no passarà mai. Santiago Niño Becerra ens porta un tema que afecta molt les butxaques dels consumidors: el preu de l'electricitat, que a l'estat espanyol és el més car en relació al PIB per càpita. Coneixem Qida marketplace que permet contractar cuidadors qualificats per atendre les necessitats de les persones amb dependència i millorar la seva qualitat de vida. I amb Jordi Griful sabrem què són els "roadmaps" digitals personalitzats.

 • Niño-Becerra: "L'electricitat a l'estat espanyol és la més cara en relació amb el PIB per càpita"
  Escolta àudio

  Niño-Becerra: "L'electricitat a l'estat espanyol és la més cara en relació amb el PIB per càpita"

  A la secció "Master class Becerra", l'economista Santiago Niño Becerra ens porta un tema que afecta molt les butxaques dels consumidors: el preu de l'electricitat. Afirma, contundent, que a l'estat espanyol és el més car en relació amb el PIB per càpita i ens dona les claus per entendre-ho. També ens parla de l'estudi de la consultora Accenture, segons el qual les noves tecnologies i, més concretament, la intel·ligència artificial, crearà més llocs de treball dels que destruirà. A punt d'acabar l'any, també parlem amb ell de com s'espera aquest 2019 que encetarem d'aquí a poques setmanes.

 • Què són els "roadmaps" digitals personalitzats?
  Escolta àudio

  Què són els "roadmaps" digitals personalitzats?

  A la secció "ADN digital", Jordi Griful ens parla de conceptes amb els quals segur que tots ens anirem familiaritzant cada vegada més. Comença per parlar-nos de la transformació digital de les empreses a través de "roadmaps" digitals personalitzats i ens posa exemples que ens fan entendre millor aquesta nova forma d'acompanyament empresarial. També ens explica què és el "rapid prototyping" i com s'utilitza per testar i validar de manera ràpida noves idees innovadores de les empreses.

 • Qida: "marketplace" d'atenció domiciliaria a persones amb dependència
  Escolta àudio

  Qida: "marketplace" d'atenció domiciliaria a persones amb dependència

  A la secció "Start-up", amb Yolanda Pérez, coneixem Oriol Fuentes, CEO de Qida, un "marketplace" que permet contractar cuidadors qualificats per atendre les necessitats de les persones amb dependència i millorar la seva qualitat de vida. A banda d'intentar transformar l'atenció sanitària i social, també volen revaloritzar l'status social del col·lectiu de cuidadors que acostuma estar mal valorat, mal pagat i mal format. Els seus serveis estan disponibles a tot Catalunya i el primer trimestre del 2019 començarà la seva expansió per tot l'estat espanyol.

 • Molina-Cordomí: "Les apps del temps ens fan competència però nosaltres ho expliquem millor"
  Escolta àudio

  Molina-Cordomí: "Les apps del temps ens fan competència però nosaltres ho expliquem millor"

  Parlem amb els meteoròlegs Tomàs Molina i Eloi Cordomí de com ha canviat en els darrers anys la manera de fer les previsions del temps. Els dos asseguren que la tecnologia que fan servir a TV3 és pionera i que sempre han estat a l'avantguarda dels països d'Europa i, fins i tot, del món. Ens diuen que les apps els fan seriosa competència, però que la seva estratègia és diferenciar-se no donant només les dades, sinó explicant el temps i les circumstàncies que envolten les prediccions. Afirmen que tot i que les eines que utilitzen són cada cop més fiables, encertar el temps al 100% no passarà mai. Es confessen totalment tecnològics i ens parlen del salt qualitatiu que ha experimentat la meteorologia al llarg dels darrers anys. Des dels mapes dibuixats que feien servir els primers homes del temps, a la realitat virtual dels platós actuals de la televisió, coincideixen a dir que la tecnologia ha revolucionat la manera de fer les previsions però també com explicar-les.

 • Anna Mercadé i la igualtat de les dones, Catalonia SmartLab i "millennials" a grans empreses
  Escolta àudio

  Anna Mercadé i la igualtat de les dones, Catalonia SmartLab i "millennials" a grans empreses

  A "Revolució 4.0" parlem amb Anna Mercadé, directora de l'Observatori de la Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, per respondre preguntes com: per què només el 18% de les empreses són creades per dones? Per què hi ha tan poques dones directives? Com es pot canviar aquesta realitat? Mercadé afirma que les coses per si mateixes no canvien, que sense sancions no es complirà la llei d'igualtat aprovada pel Parlament de Catalunya el 2015, i que si continuem així les dones no tindran igualtat fins d'aquí 100 anys. Amb Dani Marco, sabrem com hem d'utilitzar les noves tecnologies per millorar el nostre dia a dia, i què és Catalonia SmartLab. Laura Gil ens explica la relació entre els "millennials" i les generacions anteriors en una gran empresa i com es pot treure profit a la seva convivència. I per acabar, el mentalista Ramon Fauria ens dona les claus per potenciar el nostre talent i millorar el rendiment laboral.

 • Què poden fer les noves tecnologies per millorar la vida dels ciutadans?
  Escolta àudio

  Què poden fer les noves tecnologies per millorar la vida dels ciutadans?

  A la secció "Catalunya Valley" parlem de com hem d'utilitzar les noves tecnologies per millorar el nostre dia a dia. Dani Marco, director de SmartCatalonia de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, ens explica què s'està fent a Catalunya per potenciar les ciutats intel·ligents i quines són les empreses emergents en aquest àmbit. També sabrem com funciona Catalonia SmartLab, una xarxa catalana de laboratoris urbans que es dediquen a fer testos i validar les solucions smart en entorns reals.

 • Ramon Fauria: El poder de la ment, les paraules i les emocions
  Escolta àudio

  Ramon Fauria: El poder de la ment, les paraules i les emocions

  A "ADN Digital" entrevistem el "coach" Ramon Fauria, que aposta pel mentalisme com a eina per potenciar el nostre talent i millorar el rendiment laboral. L'autor d'"El libro de los poderes" ens explica com podem descobrir el nostre potencial i utilitzar la seva influència en la vida quotidiana i en la feina. Assegura que les emocions són fonamentals a l'hora de millorar el nostre rendiment i que la paraula és un altre dels grans poders que s'han de tenir en compte.

 • La convivència entre "millennials" i gent de generacions anteriors a les grans empreses
  Escolta àudio

  La convivència entre "millennials" i gent de generacions anteriors a les grans empreses

  A la secció "Connexions" parlem amb Laura Gil, directora del Departament de Transformació Digital de Damm, d'un tema molt actual: com conviuen en una empresa de grans dimensions els anomenats "millennials" i els treballadors de generacions anteriors? Amb Elisabeth Hernández, directora de desenvolupament, i Aida Galera, project manager de transformació digital, sabrem com ha canviat la manera de treballar amb la incorporació de nadius digitals i qui s'ha hagut d'adaptar als nous temps.

 • Anna Mercadé: "Si seguim així, les dones no tindrem igualtat fins d'aquí 100 anys"
  Escolta àudio

  Anna Mercadé: "Si seguim així, les dones no tindrem igualtat fins d'aquí 100 anys"

  Xantal Llavina entrevista Anna Mercadé, directora de l'Observatori de la Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, per respondre a preguntes com: per què només el 18% de les empreses són creades per dones? Per què hi ha tan poques dones directives? Com es pot canviar aquesta realitat? Mercadé afirma que les coses per si mateixes no canvien i que, sense sancions, no es complirà la llei d'igualtat aprovada pel Parlament de Catalunya el 2015. També assegura que, si continuem així, les dones no tindran igualtat fins d'aquí 100 anys, i que encara queda molta feina per fer en temes com la conciliació familiar i l'educació dels joves en valors socials. Mercadé ha dedicat tota la seva vida a treballar perquè la dona pugui tenir les oportunitats socials que vulgui i des de la Cambra reivindica el paper de la dona en el món del lideratge empresarial.

 • Àngels Chacón i economia catalana 4.0. Lloguer pisos empreses, PoliAmor i dones TIC
  Escolta àudio

  Àngels Chacón i economia catalana 4.0. Lloguer pisos empreses, PoliAmor i dones TIC

  La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ens parla dels reptes de l'empresa per liderar l'economia europea 4.0. També ens explica com conviuran les 'start-ups' i les pimes i quina és la millor manera d'atraure talent per fer les empreses de Catalunya encara més competitives. Ens explica que s'estan gestionant vora 400 projectes estrangers, que volen invertir a casa nostra i que, d'aquí un mes aproximadament arribarà una multinacional europea que ha triat Catalunya per establir-hi la seva seu central d'excel·lència per a Europa. Parlem de "Poliamor", la sèrie de TV3 que triomfa a Instagram Live. Una vegada més, la televisió pública catalana aposta per noves idees i formats i posa en marxa la primera sèrie de ficció en directe creada especialment per a Instagram. Coneixem també Homyspace, una "start-up" de lloguer de pisos que vol ser l'Airbnb de les empreses. I acabarem el programa parlant de lideratge femení i del paper de les dones TIC al món empresarial europeu.

 • La "start-up" tecnològica Homyspace triomfa amb lloguer de pisos per a treballadors desplaçats
  Escolta àudio

  La "start-up" tecnològica Homyspace triomfa amb lloguer de pisos per a treballadors desplaçats

  Què passa quan has de canviar de ciutat per feina unes setmanes o uns mesos i no vols estar tant de temps en un hotel? A la secció "Start-up", amb Yolanda Pérez, coneixem la proposta de Homyspace, que vol ser l'Airbnb de les empreses. Parlem amb Alberto García, CMO de l'empresa ubicada a València, que ens explica d'on ve la idea, com van ser els seus inicis i quin és el seu plantejament de futur. Actualment Homyspace està present a la majoria de ciutats de l'estat espanyol i a les principals ciutats europees com París, Berlín, Roma, Porto, Lisboa, Nova York, Miami i, fins i tot, Teheran.

 • Àngels Chacón: "Catalunya és un dels cinc grans hubs d'emprenedoria d'Europa"
  Escolta àudio

  Àngels Chacón: "Catalunya és un dels cinc grans hubs d'emprenedoria d'Europa"

  Xantal Llavina entrevista la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ens parla dels reptes de l'empresa per liderar l'economia europea 4.0. La consellera també ve al "Revolució" per explicar-nos com conviuran les "start-ups" i les pimes, i quina és la millor manera d'atraure talent per fer les empreses de Catalunya encara més competitives. Ens explica que de cara al 2019 s'estan gestionant vora 400 projectes d'inversió estrangera, que volen invertir a casa nostra i que, en un mes aproximadament, podrà donar una molt bona noticia i confirmar el nom d'una multinacional europea que ha triat Catalunya per establir la seva seu central d'excel·lència per a Europa. Ens parla del paper de les dones directives a les nostres empreses i, en el camp del coneixement, ens explica el resultat de la conversa que va tenir fa poc amb el ministre Pedro Duque, referent a la competència sobre beques.

 • Poliamor: Primera sèrie de ficció en directe per Instagram Live
  Escolta àudio

  Poliamor: Primera sèrie de ficció en directe per Instagram Live

  A la secció "Catalunya Valley", descobrirem la sèrie de TV3 que triomfa a Instagram Live: "Poliamor". Una vegada més, la televisió pública catalana aposta per noves idees i formats i posa en marxa la primera sèrie de ficció en directe creada especialment per Instagram Live. Ens ho expliquen els responsables de la nova sèrie: Jordi Pi, director executiu de "Poliamor" i Enric Cambray, director executiu de la sèrie per part de la productora El Terrat. "Poliamor" es pot veure els diumenges a les 22.00 h.

 • Només el 30% dels 7 milions que treballen a Europa al sector digital són dones
  Escolta àudio

  Només el 30% dels 7 milions que treballen a Europa al sector digital són dones

  A la secció "Emprèn internet", Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, ens parla del lideratge femení al món empresarial. Encara som lluny de l'equitat de gènere en aquest àmbit, però afirma que els valors femenins són el motor del creixement econòmic. Les dades que ens aporta són contundents: només el 30% dels 7 milions de persones que treballen a Europa al sector digital són dones. A l'estat espanyol només el 15% dels TIC ho són. I aquesta és una realitat que, assegura, s'ha de canviar.