Startups

 • Billage: Centralitzar informació per ajudar autònoms i empresaris
  Escolta àudio

  Billage: Centralitzar informació per ajudar autònoms i empresaris

  Yolanda Pérez, a la secció "Start-ups" ens presenta Billage, una empresa que ajuda els autònoms i les pimes a optimitzar el temps i gestionar les necessitats i les dades d'una manera més eficient i més econòmica. Per això parla amb Pau Buixeda, cofundador de la "start-up", que es pot resumir en dues paraules: gestió fàcil. La clau és centralitzar la informació per ajudar a la gestió.

 • De 20 a 22 h, les hores punta de compra per internet
  Escolta àudio

  De 20 a 22 h, les hores punta de compra per internet

  Parlem amb Francesc Font, CEO de Carethy, una plataforma de comerç electrònic del sector de bellesa i salut que té el catàleg més gran del món en aquest sector. Present a 140 països, ens explica les claus de l'e-commerce i ens aporta dades interessants al respecte: la gent compra per internet al vespre, quan surt de treballar. Les hores punta es generen entre les 20 i les 22 del vespre. Explica també quins són els problemes als quals s'enfronten les grans empreses de venda per internet i assegura que el repte que cal superar ara és optimitzar la recollida dels productes que hem comprat.

 • Planificar viatges d'empresa en tres minuts
  Escolta àudio

  Planificar viatges d'empresa en tres minuts

  Yolanda Pérez, a la secció "Startups", ens porta Santiago Montero, d'Aervio, una empresa que revoluciona l'organització dels viatges d'empresa i corporatius. Gràcies a un software, redueix la planificació i la recerca de bitllets i hotels, i permet tenir-ho tot a punt en només tres minuts. En un any, han rebut 7.000 peticions de clients, tenen una facturació d'un milió d'euros i esperen arribar als cinc milions d'aquí a final d'any.

 • AEInnova: reduir els costos de la indústria 4.0 recuperant energia
  Escolta àudio

  AEInnova: reduir els costos de la indústria 4.0 recuperant energia

  A la secció "Startups", amb Yolanda Pérez coneixerem AEinnova, que ens presenta un sistema revolucionari que reaprofita la calor industrial, que fins ara es perdia, per crear energia i reduir així els costos de la indústria 4.0. El seu CEO, David Comellas, ens parla del projecte empresarial, que va ser guardonat l'any passat amb el Premi Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ, de la Generalitat de Catalunya, i que va néixer a la Universitat Autònoma de Barcelona, fruit de la investigació.

 • Anaconda: La revolució de la lluita contra l'ictus
  Escolta àudio

  Anaconda: La revolució de la lluita contra l'ictus

  A la secció "Start-ups" ens presenten una interessant proposta d'interès general: el projecte Anaconda, una iniciativa d'una empresa biomèdica que proposa una autèntica revolució per lluitar contra l'ictus isquèmic, una malaltia molt greu que cada any afecta centenars de milers de persones a tot el món. És tan important aquest projecte per a la salut de tots, que fa poc han tancat una ronda d'inversió de 15 milions d'euros, i és que cada vegada la biomedicina catalana és més rellevant.

 • Com es poden fer estudis de mercat fiables en només tres hores?
  Escolta àudio

  Com es poden fer estudis de mercat fiables en només tres hores?

  Yolanda Pérez ens presenta Snappy, una empresa que revoluciona els estudis de mercat i les negociacions empresarials de grans marques comercials. Els seus CEOs, Jordi Ferrer i Borja Ormaechea, en expliquen que en només tres hores ofereixen informació fiable i contrastada a les empreses que necessiten prendre una decisió amb urgència sobre un producte o una estratègia. La clau, asseguren, és preguntar-ho als usuaris en temps real, a través del mòbil, cosa que facilita que les empreses puguin prendre decisions ràpidament i amb eficàcia.

 • Una empresa catalana triomfa en el turisme de luxe d'experiències per a nord-americans
  Escolta àudio

  Una empresa catalana triomfa en el turisme de luxe d'experiències per a nord-americans

  Yolanda Pérez ens presenta Essentialist, una startup que podríem definir com un club de viatges. Vingut expressament des de Mallorca per parlar amb nosaltres, el seu CEO, Joan Roca, ens explica la diferència entre ells i una agència de viatges. S'ajuden de la tecnologia per connectar gent d'arreu del món i crear per als viatgers experiències úniques i absolutament personalitzades. Els seus principals clients són nord-americans i ens explica diferents casos.

 • Instamaki: demanar sushi per Instagram i WhatsApp els ha revolucionat
  Escolta àudio

  Instamaki: demanar sushi per Instagram i WhatsApp els ha revolucionat

  Albert Bonhomme és CEO i fundador d'Instamaki, una empresa de menjar japonès a domicili que revoluciona el món de les comandes des de casa, ja que es poden fer per Instagram o WhatsApp. A diferència d'altres aplicacions semblants, ells basen el seu negoci en la relació amb el client, a qui demanen opinió, pregunten preferències i que, fins i tot, pot ajudar a crear la carta amb les seves idees i suggeriments. Yolanda Pérez, del programa Bstartup, ens presenta un emprenedor de 26 anys que, en un sol any, ha aconseguit passar de 0 a 80 treballadors.

 • Boxmotions: Trasters al "núvol"
  Escolta àudio

  Boxmotions: Trasters al "núvol"

  No tot a la nostra vida és virtual. Tenim moltes coses, molts objectes reals i, de vegades, guardar-los és un greu problema. Yolanda Pérez, de "BStartup", ens presenta Pol Karaso, fundador i conseller delegat de Boxmotion, una empresa catalana que no només et guarda les coses: també te les recull, te les porta a casa quan les tornes a necessitar i tot es gestiona en línia. Diuen que és com guardar objectes reals al "núvol", amb només algunes restriccions: ni quads, ni tortugues.

 • Psious: Realitat virtual contra l'ansietat
  Escolta àudio

  Psious: Realitat virtual contra l'ansietat

  La por de volar d'un amic va ser el punt de partida de Psious, que fa servir la realitat virtual per millorar la salut mental i tractar diferents patologies associades. Yolanda Pérez, a la secció "BStartup", parla amb el seu CEO, Xavier Palomer, per saber quins problemes i fòbies es poden tractar amb les ulleres de realitat augmentada i quins projectes té aquesta empresa formada per especialistes en videojocs que ja treballa també amb especialistes de la salut pública. De moment, 500 terapeutes ja les fan servir.

 • Stayforlong: Dormir més dies en hotels i pagar menys
  Escolta àudio

  Stayforlong: Dormir més dies en hotels i pagar menys

  Amb Yolanda Pérez de Bstartup Banc Sabadell, coneixerem Francesc López, cofundador i COO de Stayforlong, una empresa experta en reserves d'hotels a partir de tres nits a un preu molt competitiu. Diuen que si algú els demana menys pernoctació els envien a la competència i que el projecte va sorgir de manera casual, en un moment d'oci entre els ara socis i amics d'aquest marketplace que pot aconseguir entre un 10 i un 40% de descompte sobre els preus habituals.

 • Lead Ratings: Com es pot saber segur que volen comprar el teu producte
  Escolta àudio

  Lead Ratings: Com es pot saber segur que volen comprar el teu producte

  Yolanda Pérez, a la secció "Bstartup", ens porta un projecte empresarial original, diferent i, sobretot, molt sorprenent: Lead Ratings. Amb el seu creador, Ricard Bonastre, descobrim com funciona aquest software, que és capaç de predir si un usuari acabarà comprant els productes d'una botiga en línia. Treballant amb algoritmes, analitza els patrons de navegació dels internautes i contrasta dades per saber si pot convertir-se en comprador o és, senzillament, un curiós. El grau d'efectivitat, ara per ara, és del 85%.

 • Marketplace BoatBureau: Llogar veler per 60 euros al dia
  Escolta àudio

  Marketplace BoatBureau: Llogar veler per 60 euros al dia

  Yolanda Pérez, directora del programa Bstartup de Banc Sabadell ens porta una proposta diferent a l'hora de fer vacances: un marketplace de lloguer d'embarcacions a tot el món. Amb Pep Mercadé, CEO de BoatBureau, parlem de com es poden passar unes vacances a bord d'un vaixell amb tripulació, per 60 o 70 euros per persona i dia. La plataforma, que va néixer com una necessitat personal del seu creador, ofereix més de 15.000 velers, vaixells de motor, catamarans i goletes en més de 3.000 llocs del planeta

 • B4Work: Una aplicació que humanitza el procés de buscar feina
  Escolta àudio

  B4Work: Una aplicació que humanitza el procés de buscar feina

  Yolanda Pérez, directora del programa Bstartup del Banc Sabadell, ens porta una aplicació pensada per a les persones que busquen feina i les empreses que busquen candidats. Hernando Gómez, fundador i CEO de B4Work, ens explica que la intenció és humanitzar el procés de selecció, ajudar el candidat a organitzar-se millor i les empreses a apropar-se al màxim possible a l'empleat mantenint-lo informat del punt en què està la seva candidatura.

 • Agricolum: Una innovadora app rural
  Escolta àudio

  Agricolum: Una innovadora app rural

  El món rural no és aliè a models d'èxit centrats en les noves tecnologies. Yolanda Pérez, a la secció "Bstartup" ens porta Francesc Masana, un jove pagès creador d'Agricolum, una eina que permet gestionar de la millor manera les terres de conreu des del mòbil. La normativa europea obliga els agricultors a disposar d'un quadern de camp i amb aquest programa no només es facilita la tasca sinó que es té tota la informació del sector: preus de mercat, predicció del temps, novetats, etc. Està instaurant l'app des de la comarca de l'Anoia, a tot el món.