L'entrevista del "Revolució 4.0"

 • Mainat: "He emprès molt i encara ho faig. No s'ha de tenir por de sortir de la zona de confort"
  Escolta àudio

  Mainat: "He emprès molt i encara ho faig. No s'ha de tenir por de sortir de la zona de confort"

  Xantal Llavina entrevista Josep Maria Mainat, padrí del Premis Emprenedors Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio i un dels empresaris més importants del món de l'entreteniment i la televisió a l'estat espanyol. Fundador de La Trinca i considerat com el rei Midas de la petita pantalla, ha revelat que en els moments més àlgids de Gestmusic, la productora oferia més de 100 hores de televisió a la setmana -la meitat en directe- i que pagaven unes 1.000 nòmines al mes. Afirma que la televisió tal com l'entenem ara té pocs anys de vida i que el futur consisteix a crear formats per Internet. Molt actiu a Twitter, ens explica que el veu com un mitjà d'expressió comparable a la ràdio. Inquiet i treballador, ens ha parlat també de l'escola que ha creat al 22@, Codeworks, i del llibre que ha escrit: "Ciència optimista". I és que poca gent sap que és programador informàtic i un entusiasta de la ciència i tecnologia.

 • Joan Lluís Bozzo: El secret empresarial per durar 40 anys
  Escolta àudio

  Joan Lluís Bozzo: El secret empresarial per durar 40 anys

  Xantal Llavina entrevista Joan Lluís Bozzo, responsable de la companyia Dagoll-Dagom, que,. amb més de 40 anys d'història, demostren que també es pot ser emprenedor en àmbits com la cultura i el teatre. Després de més de 20 obres de teatre, la majoria grans musicals, i també de moltes sèries de televisió, semblen tenir les claus de l'èxit. Segons diu el Twitter del director teatral, només és "seguir, seguir, seguir, seguir... i després continuar, continuar!" Amb ell parlem dels inicis de la companyia i també del seu últim muntatge, "Scaramouche", que van veure més de 130.000 espectadors i va guanyar 6 premis Butaca, entre els quals el de millor musical del 2017. En el terreny més personal, Bozzo també ens explicarà com es "Pepe i jo", el llibre que va publicar a finals de l'any passat, on repassa la seva amistat amb el gran humorista Rubianes i ens anuncia, atenció, que preparen nou musical per a aquest any.

 • Ganyet i Pellicer: "Trump es tanca a la seva habitació a piular com un boig"
  Escolta àudio

  Ganyet i Pellicer: "Trump es tanca a la seva habitació a piular com un boig"

  Parlem amb dos grans experts digitals, l'enginyer informàtic i professor de la UPF Josep Maria Ganyet i el periodista i antropòleg Miquel Pellicer, sobre les tendències que dominaran internet durant el 2018. Diuen que dues paraules seran clau: neutralitat i mentida. Les notícies falses, les "fake news", aniran a la baixa o augmentaran? La xarxa seguirà sent neutral o alguns continguts es bloquejaran? Tenen clar que qui més problemes pot tenir amb les "fake news" serà Facebook i que el perill està en l'amplificació i viralització de les mentides i la tendència de la gent a creure-se-les. Pellicer, autor del llibre "Comunicación en la era Trump", assegura que l'entrada del nou president dels EUA marca un abans i un després pel que fa a comunicació i xarxes, i diu que als anys 80 Trump manipulava els mitjans i ara domina les xarxes, comportant-se com un "millennial". Per la seva banda, Josep Maria Ganyet diu que el 2018 també serà l'any de la consolidació de la tecnologia "blockchain".

 • Bernat Soler i Ricard Torquemada: "La tecnologia no acabarà amb la màgia del futbol futur"
  Escolta àudio

  Bernat Soler i Ricard Torquemada: "La tecnologia no acabarà amb la màgia del futbol futur"

  Xantal Llavina parla del futur i del passat del futbol amb dos grans periodistes esportius: Bernat Soler, TV3, i Ricard Torquemada, Catalunya Ràdio, amics i companys de feina que només discuteixen quan es parla de Maradona. Amb ells parlem de com serà el futbol els propers 20 anys i de la incidència que hi tindran les noves tecnologies quan s'apliquin als estadis i al joc. Però també mirarem enrere per parlar del futbol del passat. Bernat Soler acaba de publicar un llibre titulat "Barça 80's", que sorprèn els joves, perquè descobreixen un Barça que no tenia gaires alegries esportives, i emociona els més grans, perquè podran recordar moltes coses. Una conversa revolucionària i plena de divertides anècdotes on repassarem també alguns del mítics i màgics moments que ha viscut el Futbol Club Barcelona.

 • Òscar Andreu i Jair Domínguez: "Actualment la llibertat d'expressió està en perill"
  Escolta àudio

  Òscar Andreu i Jair Domínguez: "Actualment la llibertat d'expressió està en perill"

  Xantal Llavina parla amb dos grans emprenedors de l'humor: Òscar Andreu i Jair Domínguez, companys de pantalla a TV3 amb el programa "Està passant", que està tenint molt bones audiències televisives, capitanejat per Toni Soler. Venen a "Revolució 4.0" per parlar-nos de la seva trajectòria, de com està el panorama humorístic en l'actualitat i dels projectes professionals en què estan immersos. Inquiets i sempre punyents, confessen que s'autocensuren sempre i que sense la censura no hi hauria humor. Afirmen que avui en dia tot es mira amb lupa i que qualsevol comentari pot generar denúncies i problemes. Tothom els diu que la sàtira política feia molta falta a la televisió. Diuen que Toni Soler és molt generós amb ells. I que creuen que fan una tasca social, que la gent necessita riure de les coses que passen a la política actual, que dona molt de joc. Per això, la clau de l'èxit del programa.

 • Ja tenim robots assassins. Els científics alerten l'ONU
  Escolta àudio

  Ja tenim robots assassins. Els científics alerten l'ONU

  Xantal Llavina parla amb Ramón López de Mántaras, director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC , sobre els robots assassins i com la intel·ligència artificial intervé i intervindrà en els conflictes bèl·lics. Les màquines autònomes podran prendre la decisió de matar sense que ningú els hagi de donar l'ordre de fer-ho? Segons López de Mántaras elles, per si soles, no tenen la capacitat de decidir-ho. Ara bé, si són programades pels dissenyadors, ho poden fer. El perill que tenen aquests robots ha fet que alguns científics hagin demanat a l'ONU que els prohibeixi. Hi ha un robot a la frontera de Corea del Sud amb Corea del Nord que, a través de sensors, capta on hi ha persones. I existeix un altre robot molt avançat de l'empresa Boston Dinamics, que va ser adquirida per Google.

 • Àlex Rovira: "Per cada lloc de treball destruït, hi haurà 3 noves feines digitals"
  Escolta àudio

  Àlex Rovira: "Per cada lloc de treball destruït, hi haurà 3 noves feines digitals"

  Xantal Llavina entrevista Àlex Rovira, economista, conferenciant i escriptor que ha venut més llibres que habitants té Catalunya, milions i milions. Amb ell parlem d'economia, lideratge empresarial i una paraula molt bonica que, a més, representa el seu nou llibre: alegria. Afirma que per gaudir-ne s'ha de tenir una mirada apreciativa i saber valorar el que ens envolta, perquè una psicologia sana crea economia sana. En economia, està segur que Europa serà mestissa i que el futur està a Àfrica i Àsia. Quan se li pregunta si el 2018 serà un bon any econòmic, diu que l'hem de fer bo perquè el que està per venir no és inevitable: és inventable. I parlant de gestió empresarial assegura que liderar és servir i empoderar els treballadors. I conclou que a nivell global estem en un cicle expansiu.

 • Ivan Labanda: "Diuen que tinc mentalitat d'empresari"
  Escolta àudio

  Ivan Labanda: "Diuen que tinc mentalitat d'empresari"

  Xantal Llavina parla amb el revolucionari i polièdric actor, imitador i doblador Ivan Labanda; l'actor que és a la vegada Iceta, Luis Enrique, Tata Martino o Rufián al "Polònia" de TV3, i a qui cada vespre el podem veure al musical "Cabaret". Els seus companys de professió li diuen que té mentalitat d'empresari, mentre que ell somia dirigir un musical de petit format al teatre, i una comèdia al cinema. Afirma que la línia vermella que mai traspassaria, pel que fa a les imitacions, és entrar en el terreny personal dels seus imitats. Pel que fa a la seva relació amb les xarxes socials, ens diu que abans feia contingut però que ara les utilitza com a promoció. I mentre espera saber si li donen el Premi Butaca a millor actor de musical pel seu paper a "Scaramouche" ens regala una imitació que mai havia fet, tot i demanar-la sempre. Si vols saber quina, escolta l'entrevista!

 • Outconsumer: El youtuber que els fills volen com a pare
  Escolta àudio

  Outconsumer: El youtuber que els fills volen com a pare

  Xantal Llavina entrevista Roc Massaguer, més conegut com a Outconsumer, una de les grans estrelles de la xarxa, concretament de YouTube, amb més de set-cents mil seguidors. Amb ell parlarem del consum dels joves davant una pantalla, de com ens hem acostumat a veure el que volem a l'hora que ens va bé, de com es va fer youtuber i de quines són les claus d'aquest nou mitjà de comunicació. Confessa que està sorprès pel seu èxit i amb ell responem preguntes com: la gent jove passa de la tele convencional?, o quin futur té la tele? Els més de 138 milions de visites que té avalen aquest creador de vídeos que és el youtuber que els fills volen de pare.

 • Paluzie i Valdero: "Si fan patir l'economia catalana, patirà molt l'espanyola"
  Escolta àudio

  Paluzie i Valdero: "Si fan patir l'economia catalana, patirà molt l'espanyola"

  La UE diu que no es pot anticipar l'efecte econòmic de la crisi política catalana. Elisenda Paluzie, professora titular de Teoria Econòmica a la UB, i Emili Valdero, professor d'Economia a la UB, parlen del futur econòmic català a curt i mitjà termini. Quin és el veritable impacte que han provocat les empreses que han canviat de seu a Catalunya? Han canviat de seu 1.900 empreses de les més de 260.000 que hi ha a Catalunya. Els dos economistes recalquen que no han marxat ni treballadors ni negoci i que s'ha volgut crear una alarma molt excessiva. Segons un estudi, Barcelona és la tercera ciutat europea preferida per fundar "start-ups" i els nostres convidats afirmen que l'economia catalana està creixent de forma sòlida. També parlem amb ells del boicot a què alguns sectors volen sotmetre el teixit empresarial. Paluzie i Valdero diuen que vivim en una economia globalitzada, on un mateix producte es fabrica a molts llocs alhora i que això no s'ha d'oblidar mai. No et perdis les seves reflexions econòmiques del dia a dia.

 • Xevi Verdaguer: "La revolució és personalitzar l'alimentació"
  Escolta àudio

  Xevi Verdaguer: "La revolució és personalitzar l'alimentació"

  En aquest programa parlem de la revolució de la nutrició. A l'entrevista central del programa, Xantal Llavina parla amb Xevi Verdaguer, un fisioterapeuta que s'ha convertit en divulgador i gran "influencer" de com n'és d'important l'alimentació per gaudir d'una bona salut. Diu que som el mengem i que el "mens sana in corpore sano", tot i tenir més de 2.000 anys, és una frase que té plena vigència. Es defineix com a psiconeuroimmunòleg i afirma que l'intestí és el nostre segon cervell. Acaba de publicar el llibre "Transforma la teva salut" i va venir al "Revolució" per explicar-nos totes les claus d'una alimentació sana i equilibrada. No et perdis la llista de bons aliments de la conversa per viure més i millor.

 • "El procés no existiria sense trama digital"
  Escolta àudio

  "El procés no existiria sense trama digital"

  Aquesta setmana, coincidint amb la Catosfera, parlem del poder revolucionari de la comunicació digital en les mobilitzacions ciutadanes i en els moviments socials. Xantal Llavina parla amb Eduard Voltas, Jordi Borràs i Quico Sallés, tres periodistes molt actius a xarxes, per debatre la importància de la comunicació digital que hi hagut en el procés català i de com hem passat gràcies a internet al poder de la comunicació horitzontal i no vertical. Tots ells coincideixen que ha tingut un paper fonamental, que sense les xarxes o WhatsApp i mòbils no hauria estat el mateix. Asseguren que els grans mandataris i organismes internacionals han vist vídeos que s'hi difonien i que els polítics utilitzen en el seu argumentari missatges d'intel·lectuals de les xarxes. Posen noms als protagonistes del digital català i asseguren que la tecnologia connectada fa els ciutadans més lliures i els fa ser conscients que es poden canviar moltes coses.

 • Christian Gálvez: Da Vinci, l'emprenedor més gran
  Escolta àudio

  Christian Gálvez: Da Vinci, l'emprenedor més gran

  Ens ha visitat el presentador de televisió i escriptor Christian Gálvez. Descobrim una faceta que cada vegada té més força a la seva vida: la d'estudiós de la vida de Leonardo da Vinci, el gran emprenedor del Renaixement, amb quatre llibres que ja ha publicat. Parlem d'aquest personatge i també de televisió, de la d'ara i de la que vindrà. Xantal Llavina, Pep Plaza i Jordi Pi ens ajuden a descobrir millor a aquest home que porta Leonardo tatuat a l'ànima... i a la pell.

 • Núria Roca: "Sempre seré lliure a l'hora de pronunciar-me"
  Escolta àudio

  Núria Roca: "Sempre seré lliure a l'hora de pronunciar-me"

  Abans de debutar a TV3 amb "A tota pantalla", la comunicadora i emprenedora Núria Roca passa pel "Revolució 4.0" per parlar amb Xantal Llavina de la seva trajectòria i de la seva cara més emprenedora. Dona de ràdio, televisió, premsa i autora de llibres d'èxit, es proclama lliure a l'hora de donar la seva opinió. Optimista i perseverant, diu que té tantes coses per explicar al nou programa de TV3 que demanaria tota la graella. El seu nou programa vol ser una illa d'entreteniment enmig de l'actualitat i a nosaltres ens va deixar veure el seu vessant més divertit amb anècdotes, confidències i la música de la seva vida juntament amb Pep Plaza i Jordi Pi.

 • Xesco Espar: "Sense un pla detallat del que vols, no vas enlloc"
  Escolta àudio

  Xesco Espar: "Sense un pla detallat del que vols, no vas enlloc"

  Xantal Llavina entrevista l'exentrenador d'handbol del FCBarcelona, Xesco Espar, guanyador de molts títols com a entrenador i que ara, a través de conferències i de la seva pàgina web, ensenya a milers d'emprenedors i entrenadors els secrets d'un bon equip i dels líders. Diu que fracassar no és el contrari de tenir èxit. I que no n'hi ha prou amb el "voler és poder". Diu: "Cada repte que tenim demana un 'nosaltres' diferent. Sense un pla detallat del que vols, no vas enlloc. Per aconseguir objectius s'ha de somniar amb el cor i funcionar amb el cap i els líders es fabriquen." Espar diu que la fórmula per motivar no existeix. No et perdis l'entrevista amb el coach, motivador, professor universitari, creador de l'Acadèmia d'Entrenadors en línia Xesco Espar, juntament amb les imitacions de Pep Plaza i la "Caixa digital" de Jordi Pi.

Anar al contingut