L'entrevista del "Revolució 4.0"

 • Àlex Rovira: "Per cada lloc de treball destruït, hi haurà 3 noves feines digitals"
  Escolta àudio

  Àlex Rovira: "Per cada lloc de treball destruït, hi haurà 3 noves feines digitals"

  Xantal Llavina entrevista Àlex Rovira, economista, conferenciant i escriptor que ha venut més llibres que habitants té Catalunya, milions i milions. Amb ell parlem d'economia, lideratge empresarial i una paraula molt bonica que, a més, representa el seu nou llibre: alegria. Afirma que per gaudir-ne s'ha de tenir una mirada apreciativa i saber valorar el que ens envolta, perquè una psicologia sana crea economia sana. En economia, està segur que Europa serà mestissa i que el futur està a Àfrica i Àsia. Quan se li pregunta si el 2018 serà un bon any econòmic, diu que l'hem de fer bo perquè el que està per venir no és inevitable: és inventable. I parlant de gestió empresarial assegura que liderar és servir i empoderar els treballadors. I conclou que a nivell global estem en un cicle expansiu.

 • Ivan Labanda: "Diuen que tinc mentalitat d'empresari"
  Escolta àudio

  Ivan Labanda: "Diuen que tinc mentalitat d'empresari"

  Xantal Llavina parla amb el revolucionari i polièdric actor, imitador i doblador Ivan Labanda; l'actor que és a la vegada Iceta, Luis Enrique, Tata Martino o Rufián al "Polònia" de TV3, i a qui cada vespre el podem veure al musical "Cabaret". Els seus companys de professió li diuen que té mentalitat d'empresari, mentre que ell somia dirigir un musical de petit format al teatre, i una comèdia al cinema. Afirma que la línia vermella que mai traspassaria, pel que fa a les imitacions, és entrar en el terreny personal dels seus imitats. Pel que fa a la seva relació amb les xarxes socials, ens diu que abans feia contingut però que ara les utilitza com a promoció. I mentre espera saber si li donen el Premi Butaca a millor actor de musical pel seu paper a "Scaramouche" ens regala una imitació que mai havia fet, tot i demanar-la sempre. Si vols saber quina, escolta l'entrevista!

 • Outconsumer: El youtuber que els fills volen com a pare
  Escolta àudio

  Outconsumer: El youtuber que els fills volen com a pare

  Xantal Llavina entrevista Roc Massaguer, més conegut com a Outconsumer, una de les grans estrelles de la xarxa, concretament de YouTube, amb més de set-cents mil seguidors. Amb ell parlarem del consum dels joves davant una pantalla, de com ens hem acostumat a veure el que volem a l'hora que ens va bé, de com es va fer youtuber i de quines són les claus d'aquest nou mitjà de comunicació. Confessa que està sorprès pel seu èxit i amb ell responem preguntes com: la gent jove passa de la tele convencional?, o quin futur té la tele? Els més de 138 milions de visites que té avalen aquest creador de vídeos que és el youtuber que els fills volen de pare.

 • Paluzie i Valdero: "Si fan patir l'economia catalana, patirà molt l'espanyola"
  Escolta àudio

  Paluzie i Valdero: "Si fan patir l'economia catalana, patirà molt l'espanyola"

  La UE diu que no es pot anticipar l'efecte econòmic de la crisi política catalana. Elisenda Paluzie, professora titular de Teoria Econòmica a la UB, i Emili Valdero, professor d'Economia a la UB, parlen del futur econòmic català a curt i mitjà termini. Quin és el veritable impacte que han provocat les empreses que han canviat de seu a Catalunya? Han canviat de seu 1.900 empreses de les més de 260.000 que hi ha a Catalunya. Els dos economistes recalquen que no han marxat ni treballadors ni negoci i que s'ha volgut crear una alarma molt excessiva. Segons un estudi, Barcelona és la tercera ciutat europea preferida per fundar "start-ups" i els nostres convidats afirmen que l'economia catalana està creixent de forma sòlida. També parlem amb ells del boicot a què alguns sectors volen sotmetre el teixit empresarial. Paluzie i Valdero diuen que vivim en una economia globalitzada, on un mateix producte es fabrica a molts llocs alhora i que això no s'ha d'oblidar mai. No et perdis les seves reflexions econòmiques del dia a dia.

 • Xevi Verdaguer: "La revolució és personalitzar l'alimentació"
  Escolta àudio

  Xevi Verdaguer: "La revolució és personalitzar l'alimentació"

  En aquest programa parlem de la revolució de la nutrició. A l'entrevista central del programa, Xantal Llavina parla amb Xevi Verdaguer, un fisioterapeuta que s'ha convertit en divulgador i gran "influencer" de com n'és d'important l'alimentació per gaudir d'una bona salut. Diu que som el mengem i que el "mens sana in corpore sano", tot i tenir més de 2.000 anys, és una frase que té plena vigència. Es defineix com a psiconeuroimmunòleg i afirma que l'intestí és el nostre segon cervell. Acaba de publicar el llibre "Transforma la teva salut" i va venir al "Revolució" per explicar-nos totes les claus d'una alimentació sana i equilibrada. No et perdis la llista de bons aliments de la conversa per viure més i millor.

 • "El procés no existiria sense trama digital"
  Escolta àudio

  "El procés no existiria sense trama digital"

  Aquesta setmana, coincidint amb la Catosfera, parlem del poder revolucionari de la comunicació digital en les mobilitzacions ciutadanes i en els moviments socials. Xantal Llavina parla amb Eduard Voltas, Jordi Borràs i Quico Sallés, tres periodistes molt actius a xarxes, per debatre la importància de la comunicació digital que hi hagut en el procés català i de com hem passat gràcies a internet al poder de la comunicació horitzontal i no vertical. Tots ells coincideixen que ha tingut un paper fonamental, que sense les xarxes o WhatsApp i mòbils no hauria estat el mateix. Asseguren que els grans mandataris i organismes internacionals han vist vídeos que s'hi difonien i que els polítics utilitzen en el seu argumentari missatges d'intel·lectuals de les xarxes. Posen noms als protagonistes del digital català i asseguren que la tecnologia connectada fa els ciutadans més lliures i els fa ser conscients que es poden canviar moltes coses.

 • Christian Gálvez: Da Vinci, l'emprenedor més gran
  Escolta àudio

  Christian Gálvez: Da Vinci, l'emprenedor més gran

  Ens ha visitat el presentador de televisió i escriptor Christian Gálvez. Descobrim una faceta que cada vegada té més força a la seva vida: la d'estudiós de la vida de Leonardo da Vinci, el gran emprenedor del Renaixement, amb quatre llibres que ja ha publicat. Parlem d'aquest personatge i també de televisió, de la d'ara i de la que vindrà. Xantal Llavina, Pep Plaza i Jordi Pi ens ajuden a descobrir millor a aquest home que porta Leonardo tatuat a l'ànima... i a la pell.

 • Núria Roca: "Sempre seré lliure a l'hora de pronunciar-me"
  Escolta àudio

  Núria Roca: "Sempre seré lliure a l'hora de pronunciar-me"

  Abans de debutar a TV3 amb "A tota pantalla", la comunicadora i emprenedora Núria Roca passa pel "Revolució 4.0" per parlar amb Xantal Llavina de la seva trajectòria i de la seva cara més emprenedora. Dona de ràdio, televisió, premsa i autora de llibres d'èxit, es proclama lliure a l'hora de donar la seva opinió. Optimista i perseverant, diu que té tantes coses per explicar al nou programa de TV3 que demanaria tota la graella. El seu nou programa vol ser una illa d'entreteniment enmig de l'actualitat i a nosaltres ens va deixar veure el seu vessant més divertit amb anècdotes, confidències i la música de la seva vida juntament amb Pep Plaza i Jordi Pi.

 • Xesco Espar: "Sense un pla detallat del que vols, no vas enlloc"
  Escolta àudio

  Xesco Espar: "Sense un pla detallat del que vols, no vas enlloc"

  Xantal Llavina entrevista l'exentrenador d'handbol del FCBarcelona, Xesco Espar, guanyador de molts títols com a entrenador i que ara, a través de conferències i de la seva pàgina web, ensenya a milers d'emprenedors i entrenadors els secrets d'un bon equip i dels líders. Diu que fracassar no és el contrari de tenir èxit. I que no n'hi ha prou amb el "voler és poder". Diu: "Cada repte que tenim demana un 'nosaltres' diferent. Sense un pla detallat del que vols, no vas enlloc. Per aconseguir objectius s'ha de somniar amb el cor i funcionar amb el cap i els líders es fabriquen." Espar diu que la fórmula per motivar no existeix. No et perdis l'entrevista amb el coach, motivador, professor universitari, creador de l'Acadèmia d'Entrenadors en línia Xesco Espar, juntament amb les imitacions de Pep Plaza i la "Caixa digital" de Jordi Pi.

 • Joan Laporta: "Em tornaria a presentar per presidir el Barça"
  Escolta àudio

  Joan Laporta: "Em tornaria a presentar per presidir el Barça"

  "Ara sí, em tornaria a presentar per presidir el Barça." Joan Laporta diu això a Xantal Llavina en el programa especial "Revolució 4.0" de la Primera Marató d'Emprenedors que es va fer ahir a l'antiga Fàbrica d'Estrella Damm per acomiadar temporada. Laporta ha parlat a l'entrevista del seu vessant de conferenciant i del TEDX Tarragona que va fer, on parla de lideratge esportiu, talent i joves. Ha destacat que cal ànima i valors per tirar endavant grans projectes com a consells als emprenedors . A més, ha fet un repàs de l'actualitat blaugrana. Ha parlat sobre Valverde, de les bones relacions amb Pep Guardiola i Carles Puyol, i que està llest per presentar-se a unes noves eleccions a la presidència del FC Barcelona, amb un estat d'ànim positiu, i que proposaria exjugadors blaugranes amb qui té bona relació. Respecte a si demà hi hagués eleccions, ha dit: "No m'agraden els que hi ha, estic preparat i he de tornar a posar a disposició del club el model que he construït i l'experiència acumulada del projecte." Laporta també s'ha referit a la moció de censura que pretén presentar Agustí Benedito, però diu que el que està fent és "un sondeig" i que és difícil que prosperi la moció. Però diu que si es convoca un vot de censura, que està a favor de censurar aquesta junta directiva. També afirma que s'han de revisar els contractes amb Qatar de Rosell i Bartomeu i que s'ha de cuidar més la Masia, el planter de casa i conservar-lo. Tot amb les imitacions de Pep Plaza i amb Jordi Pi! No t'ho perdis!

 • Gay de Liébana: "Apple està a punt de superar l'economia espanyola!"
  Escolta àudio

  Gay de Liébana: "Apple està a punt de superar l'economia espanyola!"

  L'economista Josep Maria Gay de Liébana ha parlat amb Xantal Llavina de la situació econòmica que vivim actualment. Realment hem sortit ja de la crisi? El que hem viscut ha estat un aperitiu del que ens espera? Què ens aportarà l'economia 4.0? Sempre sincer i molt clar, Gay de Liébana ens ha explicat que es preocupant que les empreses acabin sent més potents que els països i que en menys d'un any Apple, econòmicament parlant, serà més gran que l'economia de l'estat espanyol, ja que amb una capitalització en borsa de més de 800.000 milions d'euros, superarà el PIB espanyol en pocs mesos. A més, hem parlat amb ell de les xifres d'atur, de les feines de futur amb més sortida i del gran problema de les pensions. Diu que, com que la gent viurà molts més anys, no hi haurà pensions per tothom i caldrà treballar fins als 70 anys. També hem parlat de seva altra gran passió: el futbol, i de la situació del Banc Popular i els seus perjudicats. Malgrat que no és un home actiu a les xarxes està a totes i no dubta a l'hora de dir que aviat en veurem desaparèixer algunes de les utilitzades actualment, com, per exemple, Twitter. Tot, amb Pep Plaza i Jordi Pi, no et perdis les dades de l'entrevista!

 • Per què triomfa el turisme a Catalunya?
  Escolta àudio

  Per què triomfa el turisme a Catalunya?

  Avui parlem de com un programa de TV3, amb Turisme de Catalunya, va aconseguir portar grans "influencers", youtubers, instagramers, bloguers, presentadors de televisió i actors de tot el món a Catalunya. Xantal Llavina entrevista Ivana Miño, presentadora del "Catalunya Experience", Xavier Brichs, director i realitzador del programa, i Miquel Alabern, director de Promoció de l'Agència Catalana de Turisme. Van ser 22 capítols. Dues temporades. Imatges espectaculars. Emoció. Espectacle. Ens expliquen que un dels secrets del programa va ser que els convidats sabien on anaven, però no el que es trobarien, i que, per tant, tot era molt real. També ens diuen que la utilització de drons, GoPros i "time lapses" els va obrir una nova forma de fer televisió. A més ens anuncien que aviat veurem com a nous "influencers" de turisme a Catalunya Carles Puyol i Vanessa Lorenzo, i que el Barça cada vegada s'involucra més en temes de turisme. Asseguren que aquest any 2017 serà l'any de més turisme a Catalunya i que marcarem rècords històrics de visitants. Tot, amb Pep Plaza i Jordi Pi. No t' ho perdis!

 • Vanesa Lorenzo: "El ioga revoluciona la ment i el sexe"
  Escolta àudio

  Vanesa Lorenzo: "El ioga revoluciona la ment i el sexe"

  Vanesa Lorenzo és una de les grans influenciadores del moment a internet, amb més de 230 mil seguidors a Instagram i milers de seguidors al seu canal de YouTube de vida saludable. Amb només 18 anys ja treballava a París de model, però ara la seva vida professional va molt més enllà: empresària, model, dissenyadora, autora d'un blog molt visitat, "Una mujer, muchas mujeres" i del llibre "Yoga, un estilo de vida", que ja porta sis edicions en només sis mesos. Lorenzo parla amb Xantal Llavina de com gestiona aquesta transformació digital d'èxit a la seva carrera, de les seves inquietuds i de la tasca d'emprenedora. Afirma que, a un físic, s'hi han de sumar valors. Destaca que a les dones, laboralment, encara els queda molt per a la igualtat, i que ella es considera una dona espiritual i honesta. Parella de l'exfutbolista Carles Puyol, ens diu que, al principi, li molestava l'etiqueta de "dona de", però que ara ja no. Tot i que pensa que és injust que es parli en femení i no en masculí, en aquest sentit, a la societat. Se sincera i parlem amb ella dels beneficis personals i professionals que aporta fer ioga, a la ment i al sexe, en una època en què tot va molt ràpid i cal desconnectar. I també, dels seus consells per portar una vida saludable en alimentació. També conversem de les seves fotografies més personals i professionals. Tot, amb Pep Plaza i Jordi Pi. No et perdis la sinceritat de Lorenzo en aquesta entrevista!

 • El Cocinero Fiel: "Quan penjo un vídeo, em mira un Camp Nou sencer"
  Escolta àudio

  El Cocinero Fiel: "Quan penjo un vídeo, em mira un Camp Nou sencer"

  Més de 100.000 persones segueixen el youtuber català Txaber Allué, conegut com a Cocinero Fiel. Xantal Llavina l'ha entrevistat per parlar de la revolució de les receptes de cuina que es viu a internet, on hi ha molt consum per part d'usuaris a Catalunya i a l'estat espanyol. Diu: "Jo ja soc un iaio, en això". Allué, que va obrir el blog el maig del 2007, fa 10 anys, ara ja no és un bloguer, sinó un youtuber reconegut que viu també dels patrocinis del seu canal, que oscil·len entre els 1.000 i els 4.000 euros mensuals. Diu que és la xifra habitual, excepte el Rubios, que podria arribar a guanyar 35.000 al mes. Ens explica que ho va petar amb una truita de patates. El que l'ha fet gran és que va ser un pioner a Youtube gastronòmic i que ara els cuiners ja són "influencers". Tot també amb Pep Plaza i Jordi Pi. Si vols ser youtuber o saber com funciona aquest món, no et perdis l'entrevista!!

 • Love of Lesbian: "Treballem per emocionar i l'èxit a les xarxes n'és una conseqüència"
  Escolta àudio

  Love of Lesbian: "Treballem per emocionar i l'èxit a les xarxes n'és una conseqüència"

  Al programa Revolució 4.0 Xantal Llavina ha entrevistat Santi Balmes, Uri Bonet i Jordi Roig, tres dels components de Love of Lesbian, un grup de música emprenedor que sap reinventar-se i evolucionar, que aposta per una combinació entre innovació, música i emoció. Ens han explicat que l'èxit no està en les xarxes socials, sinó en els bons temes i directes. Adverteixen, però, que en temes digitals s'està començant una mena de dictadura 2.0 i que s'ha de ser conscient del rastre digital que anem deixant. Segons ens diuen, els discos abans eren la finalitat d'un grup, però ara són una eina per poder fer concerts i anar de gira. Ens han avançat algunes novetats, com un concert en "streaming" pel mes de juny; la gravació de dues cançons per una pel·lícula d'animació i una gira per Llatinoamèrica que inclourà el Perú i Mèxic. Amb Jordi Pi i Pep Plaza també han parlat del fet que Mark Zuckeberg va censurar la pàgina del grup a Facebook ja que pel nom van deduir que es tractava de contingut inapropiat, però, gràcies a un tweet esclaridor, la van tornar a obrir.