L'entrevista del "Revolució 4.0"

 • Xavier Bosch: "Vivim la tirania del clic i podem tendir a l'estupidesa de la societat"
  Escolta àudio

  Xavier Bosch: "Vivim la tirania del clic i podem tendir a l'estupidesa de la societat"

  Entrevista al periodista i escriptor Xavier Bosch per parlar sobre el futur dels mitjans de comunicació. La manipulació, les "fake news", l'entorn digital i com serà el periodisme del segle XXI. Bosch, que abans de dedicar-se a escriure ficció va dirigir programes de ràdio, televisió i també va ser director del diari "Avui", ara afirma que "l'arròs mediàtic se li ha covat" i que seguirà amb les novel·les, on pot explicar sovint allò que no es pot dir en el periodisme. Assegura que és un "tastaolletes", que el periodisme serà digital o no serà, que el mòbil fa que portem les notícies a la butxaca, el que provoca la tirania del clic, i que la manipulació informativa es podria acabar si tots els mitjans de comunicació tinguessin mosques "colloneres" internes com ara està passant a RTVE amb la darrera campanya de denúncia. A més, ens avança, atenció! alguns dels trets de la seva pròxima novel·la: Un arquitecte, una novel·la d'emocions i sentiments que espera publicar el 2019.

 • Guillem Sans-Xavi Cazorla: Els secrets de l'èxit de l'APM, l'espai d'humor més veterà
  Escolta àudio

  Guillem Sans-Xavi Cazorla: Els secrets de l'èxit de l'APM, l'espai d'humor més veterà

  Xavi Cazorla i Guillem Sans, els directors, respectivament, de les versions radiofònica i televisiva del programa "Alguna Pregunta Més", conegut popularment com l'APM, ens visiten per parlar de l'èxit d'aquest programa, que ha viscut diferents evolucions, nascut a Catalunya Ràdio l'any 1995 i a TV3, el 2004. Xantal Llavina parla amb ells de com s'ha aconseguit continuar sent un referent de programa d'humor i d'entreteniment, i ser el programa amb més seguidors en xarxes socials de la CCMA. Parlem, amb ells, dels inicis amb Antoni Bassas, Xavier Bosch, Carles Capdevila i Manel Fuentes. Afirmen que darrerament s'autocensuren, que pensen que quan reben pals és perquè ho estan fent bé i que és bo fer crítiques a totes bandes. Per ells manipular en clau d'humor com fan no és un insult i confessen que, moltes vegades, és la mateixa gent -fins i tot famosos- que els escriuen correus per explicar-los on han ficat la pota....tot, per poder sortir al programa!

 • Valentí Sanjuan: Emprenedor i ironman que triomfa a YouTube
  Escolta àudio

  Valentí Sanjuan: Emprenedor i ironman que triomfa a YouTube

  Xantal Llavina entrevista l'emprenedor i "youtuber" Valentí Sanjuan, un home que va saber donar un tomb a la seva vida després que tot se li girés en contra. Al 2013, Sanjuan va veure com en pocs mesos se li desmuntava la vida personal i professional per diverses causes. Aquella circumstància el va dur a fer un canvi radical que el van fer emprendre un camí totalment diferent del que havia portat fins ara. Avui els seus vídeos a YouTube tenen milers de visualitzacions i s'ha convertit en un esportista amb marca pròpia, expert en proves d'ultraresistència física, com la cursa Ironman. Emprenedor, empresari, conferenciant amb milers de seguidors, atleta d'elit i sempre positiu. Sanjuan ve a "Revolució 4.0" com a exemple que qui vol, sempre pot.

 • Martí Gironell-Gaspar Hernàndez: Els seus llibres a la llista dels més venuts per Sant Jordi
  Escolta àudio

  Martí Gironell-Gaspar Hernàndez: Els seus llibres a la llista dels més venuts per Sant Jordi

  Martí Gironell i Gaspar Hernández venen a "Revolució 4.0" poques hores abans de començar la maratoniana diada de Sant Jordi. Tots dos seran segur entre els escriptors més venuts i, de fet, tant l'un com l'altre, encapçalen ja les llistes de vendes prèvies. Gironell amb "La força d'un destí", Premi Ramon Llull 2018, es troba al número 1 en vendes de ficció en català: narra la vida del emprenedor Jean Leon. I Gaspar Hernàndez de "L'ofici de viure" de Catalunya Ràdio, amb la novel·la "La dona que no sabia plorar": la història d'una sexòloga desacomplexada que reprimeix les seves emocions. Ja es troba al número 3 dels més venuts. En l'hora prèvia del dia més important de l'any per a un escriptor descobrim la trajectòria i la manera de treballar d'aquests emprenedors que van decidir fer un gir professional a la seva vida per dedicar-se a la seva passió. Tots dos coincideixen que per enfrontar-se al paper i tirar endavant el projecte d'escriure un llibre, s'ha de creure sempre en un mateix.

 • Sor Lucía Caram, Òscar Camps: "Estan retallant drets fonamentals a Catalunya i a Europa"
  Escolta àudio

  Sor Lucía Caram, Òscar Camps: "Estan retallant drets fonamentals a Catalunya i a Europa"

  Aquesta setmana el "Revolució 4.0" se centra en l'emprenedoria social. Xantal Llavina entrevista dos emprenedors socials: Sor Lucía Caram i el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps. Amb Caram, parlem de com es difonen els missatges sobre injustícies a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació i com la tecnologia és clau per fer conèixer les denúncies socials a tot el món. I Camps, des de Brussel·les, ens explica que el seu vaixell continua retingut a Itàlia. Tots dos coincideixen que s'estan retallant els drets fonamentals a Catalunya i a Europa, i que les llibertats socials estan greument amenaçades. Denuncien que no interessa humanitzar la humanitat i que cal que ens aixequm del sofà per donar suport als que ho necessiten. Camps, des de Brussel·les, ens explica que dilluns mateix volen tenir un altre vaixell per seguir rescatant gent. Tots dos coincideixen que cal fer una revolució humanitària al món i implicar més consciències en tots els sentits.

 • Rosel i Riba: "Alguns polítics es queixen de falta de pluralitat però mai volen venir al 'FAQS'"
  Escolta àudio

  Rosel i Riba: "Alguns polítics es queixen de falta de pluralitat però mai volen venir al 'FAQS'"

  Xantal Llavina entrevista Laura Rosel, presentadora i codirectora del "Preguntes freqüents", i Tian Riba, codirector del programa. El "FAQS" ha revolucionat les nits de dissabte de TV3 amb gran èxit d'audiència. Els dos han vingut al "Revolució 4.0" per parlar de com es cuina un dels programes més innovadors i seguits de la televisió pública catalana actual. Tot i el seu èxit, amb quotes del 20 al 28%, confessen que no fan el programa que volen perquè no hi van tots els polítics de tots els partits que hi conviden. Ens expliquen la cuina del programa i com el preparen, i són conscients que l'actualitat política ha generat un gran interès mediàtic.

 • Cara a cara amb Dani Marco i Genís Roca: "Catalunya necessitaria una conselleria TIC"
  Escolta àudio

  Cara a cara amb Dani Marco i Genís Roca: "Catalunya necessitaria una conselleria TIC"

  "Revolució 4.0" posa les TIC a debat, amb l'àmbit públic i privat, amb la presència de Dani Marco, director de SmartCatalonia, de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, i l'expert en transformació digital Genís Roca. En un cara a cara moderat per Xantal Llavina, han parlat de la importància creixent de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i han posat sobre la taula com cal encarar la realitat econòmica, també creixent, amb 15.000 empreses i 115 mil treballadors al sector TIC. Tots dos estan d'acord que la Generalitat pugui crear en un futur una conselleria específica sobre aquestes tecnologies claus ja en la nostra vida personal i professional. Aprofitem també la seva presència per repassar l'actualitat d'aquesta setmana amb l'escàndol de filtració de dades de Facebook i Cambridge Analytics.

 • Lluís Soldevila: "L'èxit s'escriu amb 'a': autoconeixement, actitud i acció"
  Escolta àudio

  Lluís Soldevila: "L'èxit s'escriu amb 'a': autoconeixement, actitud i acció"

  Xantal Llavina entrevista Lluís Soldevila, professor d'ESADE, formador i assessor en actituds d'alt rendiment. Coneixerem els seus llibres "Morder el hielo" i "El éxito se escribe con A", on ofereix un autèntic manual d'ajuda per tornar al mercat laboral i assolir objectius personals o empresarials. I també ens explicarà la seva interessant experiència personal. Després d'ocupar càrrecs d'alta direcció en un important banc, als 40 anys va decidir deixar-ho tot, fer un gir de 180 graus a la seva vida i fer-se sherpa, formador. Actiu i innovador en xarxes, ha creat #SegundosVirtuales a Instagram i BeYourBest2018 a YouTube, on aprofita per deixar veure la seva cara més personal, sense deixar d'aplicar les seves teories revolucionàries.

 • Cesc Gay: "Les plataformes de pagament faran que el setè art no mori"
  Escolta àudio

  Cesc Gay: "Les plataformes de pagament faran que el setè art no mori"

  Va triomfar als Gaudí i als Goya amb "Truman". Va tenir molt èxit al teatre amb la comèdia "Els veïns de dalt". I el 6 d'abril estrenarà la sèrie "Fèlix", que ha dirigit per a Movistar i que competirà a la secció oficial del festival de sèries de Canes. Xantal Llavina parla amb ell per conèixer millor un home tímid, que fuig de les entrevistes i que assegura que no tindria paciència per treballar a Hollywood. Diu també que les plataformes de pagament que aposten per la ficció salvaran el món del cinema, perquè d'aquí 20 anys no anirem a les sales de projecció. També ens fa un petit avanç de la pròxima pel·lícula que rodarà i que ja està preparant.

 • Del cotxe de TV3 a la mòbil de Catalunya Ràdio. Descobrim Eloi Vila
  Escolta àudio

  Del cotxe de TV3 a la mòbil de Catalunya Ràdio. Descobrim Eloi Vila

  Ha convertit el cotxe en un lloc revolucionari de bona música on es parla sense embuts de les coses més íntimes. L'emprenedor i periodista Eloi Vila puja cada dilluns "Al cotxe" de TV3 per recórrer carrers i carreteres mantenint converses personals i plenes de complicitat en què, com ell diu, la paraula triomfa. Però a "Revolució 4.0", en lloc de pujar al seu cotxe, l'hem fet pujar a la mòbil de Catalunya Ràdio per saber més d'ell, i amb Xantal Llavina passegem amb el periodista i escriptor per Barcelona, parlant de la cuina del programa, de cançons, sentiments, família, fills, projectes personals i professionals. No us perdeu l'entrevista, i podreu comprovar com la intimitat d'una conversa al cotxe s'assembla molt a una conversa a la ràdio i sense càmeres.

 • Més de 600 "start-ups" i inversors, ha estat un balanç esplèndid
  Escolta àudio

  Més de 600 "start-ups" i inversors, ha estat un balanç esplèndid

  L'MWC i el 4YFN han fet que aquesta setmana Barcelona fos notícia per les novetats que s'han presentat, però també per haver-se consolidat com un dels "hubs" de "start-ups" més importants d'Europa. "Revolució 4.0" ha estat al 4FYN per passejar entre empreses, projectes i iniciatives, i descobrir com es prepara el futur. Xantal Llavina parla amb els inversors José Carol, director de Bstartup 10, i Quino Fernández, de l'acceleradora de "start-ups" Conector, per saber què han de fer les empreses que comencen i quines són les xifres que es mouen. La primera ronda d'inversions sol estar entre els 100.000 i 200.000 euros, però el cert és que menys de la meitat de les empreses aconsegueixen inversió, ja que nou de cada deu empreses que comencen cauen en els dos primers anys de vida. Diuen que tots els sectors són importants a l'hora d'invertir i tenen molt clar que el millor futur és per a qui té el millor equip.

 • Llopis vs. Bernardos: Quina economia catalana ens espera el 2018?
  Escolta àudio

  Llopis vs. Bernardos: Quina economia catalana ens espera el 2018?

  "Revolució 4.0" comença amb un apassionat cara a cara entre Gonzalo Bernardos, professor de Teoria Econòmica de la UB, i Jaume Llopis, professor de Direcció Estratègica a l'IESE. Sabrem els seus punts de vista sobre com serà l'any que comencem des del punt de vista econòmic a Catalunya. Ens aniran bé les coses? La situació política està perjudicant l'economia o no? Seguirem sent un gran motor econòmic? Segons Llopis, tenim grans empresaris i empreses i som la millor regió del sud d'Europa per invertir. Bernardos, en canvi, opina que fins ara hem tingut sort pel que fa a la situació econòmica actual. Estan d'acord que al Mobile ens hi juguem molt , en el tema de les pensions i en bones dades d'exportacions. Dues persones amb dos punts de vista diferents des de la ràdio pública.

 • Nandu Jubany: "El Dakar m'ha fet plorar molt i veure que pensava massa en mi mateix"
  Escolta àudio

  Nandu Jubany: "El Dakar m'ha fet plorar molt i veure que pensava massa en mi mateix"

  L'emprenedor revolucionari i cuiner Nandu Jubany visita "Revolució 4.0" després del Dakar, per parlar amb Xantal Llavina del que ha significat per ell aquesta dura prova on la resistència, segons diu, és tant al cos com al cap. Les hores de soledat damunt la moto l'han fet canviar molt i ha posat en marxa projectes nous amb molt gas, com ell mateix diu. D'entrada i per primer cop explica que, dels disset restaurants que té, en sumarà un de nou a Barcelona, al costat del Petit Comitè. També està a punt de treure un llibre amb la Pilarín Bayés i ens assegura que no para de marejar els 150 treballadors que té, amb les seves noves idees. Passat el somni del Dakar, reconeix que no ha estat tan maco com es pensava. I ens dona la recepta perfecta per emprendre: passar-s'ho sempre bé!

 • Lluís Homar: "La victòria de la vida no és ser el millor actor del món"
  Escolta àudio

  Lluís Homar: "La victòria de la vida no és ser el millor actor del món"

  Xantal Llavina entrevista Lluís Homar, un dels grans actors de la nostra escena, que triomfa al teatre Borràs de Barcelona amb l'obra "Cyrano". Es reconeix emprenedor humil i una persona que arrisca en la seva professió des que, el 1999, es va atrevir a dirigir, interpretar i produir "Hamlet". Confessa que sempre ha tingut moltes pors i inseguretats i que interpretar Cyrano de Bergerac li ha fet veure que tots tenim el nostre nas, que en el seu cas confessa que és la vulnerabilitat. Acceptar-se, diu, és el viatge més maco i creu que ha d'afinar-se per ser més útil a l'escenari i a la vida. Lluís Homar també ens parla del llibre que acaba de publicar, "Ara comença tot", un exercici molt valent on es despulla de tot i explica molts dels capítols professionals d'aquest home genuí, humil i sincer que és.

 • Alain Hernández: De venedor de pernils a actor consolidat!
  Escolta àudio

  Alain Hernández: De venedor de pernils a actor consolidat!

  Conegut pels seus papers a pel·lícules com "Palmeras en la nieve" o "El rei borni" i a sèries com "La Riera", l'actor Alain Hernández és el convidat de l'entrevista central del nostra programa número 40. Amb Xantal Llavina coneixerem dels seus inicis a la professió i com es va atrevir a complir el seu somni i se'n va sortir. Valent i emprenedor, va deixar la seguretat de l'empresa familiar de pernils per dedicar-se a la interpretació, i diu que ha arribat més lluny del que volia. Ens parlarà dels seus darrers treballs a la sèrie "El accidente" o "La catedral del mar" i de la pròxima estrena de la seva darrera pel·lícula: "Solo", que ha dirigit Hugo Stuven i on ell és el gran protagonista. També ens confessa quin és el seu proper somni professional.

Anar al contingut