Startups

 • Psious: Realitat virtual contra l'ansietat
  Escolta àudio

  Psious: Realitat virtual contra l'ansietat

  La por de volar d'un amic va ser el punt de partida de Psious, que fa servir la realitat virtual per millorar la salut mental i tractar diferents patologies associades. Yolanda Pérez, a la secció "BStartup", parla amb el seu CEO, Xavier Palomer, per saber quins problemes i fòbies es poden tractar amb les ulleres de realitat augmentada i quins projectes té aquesta empresa formada per especialistes en videojocs que ja treballa també amb especialistes de la salut pública. De moment, 500 terapeutes ja les fan servir.

 • Stayforlong: Dormir més dies en hotels i pagar menys
  Escolta àudio

  Stayforlong: Dormir més dies en hotels i pagar menys

  Amb Yolanda Pérez de Bstartup Banc Sabadell, coneixerem Francesc López, cofundador i COO de Stayforlong, una empresa experta en reserves d'hotels a partir de tres nits a un preu molt competitiu. Diuen que si algú els demana menys pernoctació els envien a la competència i que el projecte va sorgir de manera casual, en un moment d'oci entre els ara socis i amics d'aquest marketplace que pot aconseguir entre un 10 i un 40% de descompte sobre els preus habituals.

 • Lead Ratings: Com es pot saber segur que volen comprar el teu producte
  Escolta àudio

  Lead Ratings: Com es pot saber segur que volen comprar el teu producte

  Yolanda Pérez, a la secció "Bstartup", ens porta un projecte empresarial original, diferent i, sobretot, molt sorprenent: Lead Ratings. Amb el seu creador, Ricard Bonastre, descobrim com funciona aquest software, que és capaç de predir si un usuari acabarà comprant els productes d'una botiga en línia. Treballant amb algoritmes, analitza els patrons de navegació dels internautes i contrasta dades per saber si pot convertir-se en comprador o és, senzillament, un curiós. El grau d'efectivitat, ara per ara, és del 85%.

 • Marketplace BoatBureau: Llogar veler per 60 euros al dia
  Escolta àudio

  Marketplace BoatBureau: Llogar veler per 60 euros al dia

  Yolanda Pérez, directora del programa Bstartup de Banc Sabadell ens porta una proposta diferent a l'hora de fer vacances: un marketplace de lloguer d'embarcacions a tot el món. Amb Pep Mercadé, CEO de BoatBureau, parlem de com es poden passar unes vacances a bord d'un vaixell amb tripulació, per 60 o 70 euros per persona i dia. La plataforma, que va néixer com una necessitat personal del seu creador, ofereix més de 15.000 velers, vaixells de motor, catamarans i goletes en més de 3.000 llocs del planeta

 • B4Work: Una aplicació que humanitza el procés de buscar feina
  Escolta àudio

  B4Work: Una aplicació que humanitza el procés de buscar feina

  Yolanda Pérez, directora del programa Bstartup del Banc Sabadell, ens porta una aplicació pensada per a les persones que busquen feina i les empreses que busquen candidats. Hernando Gómez, fundador i CEO de B4Work, ens explica que la intenció és humanitzar el procés de selecció, ajudar el candidat a organitzar-se millor i les empreses a apropar-se al màxim possible a l'empleat mantenint-lo informat del punt en què està la seva candidatura.

 • Agricolum: Una innovadora app rural
  Escolta àudio

  Agricolum: Una innovadora app rural

  El món rural no és aliè a models d'èxit centrats en les noves tecnologies. Yolanda Pérez, a la secció "Bstartup" ens porta Francesc Masana, un jove pagès creador d'Agricolum, una eina que permet gestionar de la millor manera les terres de conreu des del mòbil. La normativa europea obliga els agricultors a disposar d'un quadern de camp i amb aquest programa no només es facilita la tasca sinó que es té tota la informació del sector: preus de mercat, predicció del temps, novetats, etc. Està instaurant l'app des de la comarca de l'Anoia, a tot el món.

 • Room Monitor: solucions intel·ligents per a apartaments turístics
  Escolta àudio

  Room Monitor: solucions intel·ligents per a apartaments turístics

  A la secció sobre "start-ups" hem parlat d'apartaments turístics i d'una nova app que ofereix un servei adreçat als propietaris d'aquests apartaments. Yolanda Pérez, de BStartup, ens ha portat Nacho Suárez, fundador i CEO de Room Monitor. Aquesta app controla en temps real els nivells sonors dels allotjaments turístics. Alerta de possibles incidències nocturnes i, per exemple, apaga l'aire condicionat quan el client surt de l'apartament. Es tracta d'una aplicació que et permet gestionar el teu apartament des del mòbil. El client pot controlar l'aire condicionat, pot entrar a l'apartament, pot rebre alarmes del que passi a dins i de les incidències que hi puguin sorgir.

 • Com convèncer els inversors? Signaturit: 2.8 milions d'euros
  Escolta àudio

  Com convèncer els inversors? Signaturit: 2.8 milions d'euros

  Parlem amb Juan Zamora, CEO de Signaturit, una empresa que ens ha portat Yolanda Pérez dins la seva secció Bstartup. Cansat d'haver d'imprimir contractes, firmar-los a mà i escanejar-los, es va preguntar si algú havia inventat un sistema senzill i amb validesa legal per poder-ho fer des de la mateixa pantalla del ordinador. La idea va ser tan bona que acaben de ser guardonats per Esade com la millor Startup del 2017. Des del seu llançament, fa 4 anys, han aconseguir reunir 4.1 milions d'euros i acaba de tancar una segona ronda de finançament per valor de 2,8 milions. Per saber com ha aconseguit convèncer als inversors, cal escoltar-lo!

 • Call2World: rebaixa la teva factura de telèfon un 35%
  Escolta àudio

  Call2World: rebaixa la teva factura de telèfon un 35%

  A Bstartup, Yolanda Pérez, del programa d'emprenedors Bstartup de Banc Sabadell, ens porta Manuel Garriga, CEO de Call2World, una empresa que ofereix solucions a d'altres perquè les seves factures telefòniques siguin molt més reduïdes. Sense canviar d'operador i gràcies a un servei de "software", analitzen les factures gratuïtament i calculen quant es poden estalviar les pimes o els autònoms si ajusten els plans de preus a l'ús real. Segons expliquen, el ventall va del 28 al 80%, si s'és capaç de triar bé. El seu objectiu és arribar a facturar 10 milions d'euros en només dos anys. Si vols estalviar en telèfon, escolta l'entrevista!

 • Corner Job: saber si tens feina en només 24 hores
  Escolta àudio

  Corner Job: saber si tens feina en només 24 hores

  A la secció Bstartup, Yolanda Pérez, del programa d'emprenedors del Banc Sabadell, ens ha portat Corner Job, una startup que posa en contacte persones i empreses i fa que els candidats a una feina sàpiguen en 24 hores si els han agafat o no. Sergio González, COO de Corner Job, ens ha explicat com funciona aquesta plataforma que té en la rapidesa la seva eina principal. Les xifres són impressionants: 7 milions de descàrregues, més de 50.000 nous anuncis al mes, 150.000 empreses registrades... i una injecció que acaben de rebre, de 19 milions de dòlars, per part d'inversors molt importants.

 • Plataforma catalana de viatges exòtics a un clic
  Escolta àudio

  Plataforma catalana de viatges exòtics a un clic

  I a la secció "Bstartup", amb Yolanda Pérez, hem analitzat el cas d'una agència de viatges que funciona exclusivament en línia i que ofereix viatges exclusius a preus reduïts. Exoticca, de Xavier Fàbrega, és una plataforma catalana de viatges "online" amb milers de seguidors a les xarxes socials. Com ho han aconseguit? Escolta'ls.

 • WeSmartPark: Es pot aparcar a meitat de preu a Barcelona
  Escolta àudio

  WeSmartPark: Es pot aparcar a meitat de preu a Barcelona

  A "Bstartup", amb Yolanda Pérez, directora del programa per a emprenedors "Bstartup", hem descobert una manera revolucionària d'aparcar a les ciutats. Milers de places noves i a meitat de preu són els eixos d'una proposta empresarial que no para de créixer, es diu WeSmartPark. Actualment gestionen més d'1.200 places de pàrquing en 70 aparcaments de Barcelona i Madrid, que lloguen als seus més de 50.000 usuaris. Pots saber on aparcar amb la seva aplicació i pots guanyar diners compartint plaça de pàrquing, escolta la secció!

 • En 20 dies tens un conte personalitzat per al teu fill
  Escolta àudio

  En 20 dies tens un conte personalitzat per al teu fill

  A la secció BStart-up parlem amb la fundadora d'una empresa dedicada a escriure contes infantils personalitzats. Yolanda Pérez ens porta Muriel Bourgois, fundadora i CEO de Micuento. Una idea innovadora, ja que parlar de tecnologia i parlar de "start-ups" inclou contes adreçats a nens petits. Es poden trobar llibres en diferents idiomes i amb les fotos del teu fill o filla, i membres de la família. Pot fer créixer l'interès per la lectura dels menors.

 • Marc Elena: "A les xarxes es tracta de gastar-ne 1.000 per guanyar-ne 100.000"
  Escolta àudio

  Marc Elena: "A les xarxes es tracta de gastar-ne 1.000 per guanyar-ne 100.000"

  A la secció "BStartup", amb Yolanda Pérez, hem conegut el cas d'Adsmurai de Marc Elena, una empresa que gestiona publicitat en línia, que és partner d'empreses digitals tan potents com Facebook, Youtube o Instagram, i que en menys de tres anys de vida ha tingut una trajectòria molt notable. Diu que, d'aquí 3 anys, el 80 per cent del mercat publicitari digital estarà en mans de Google i de Facebook i ens explica com podem guanyar visibilitat.

 • Captio, la solució dels tiquets despeses, ha crescut un 1.000%!
  Escolta àudio

  Captio, la solució dels tiquets despeses, ha crescut un 1.000%!

  A la secció BStartup hem conegut una empresa de Tortosa que en aquest moment lidera el mercat de l'estat espanyol de gestió automatitzada de despeses de viatge d'empresa. Amb només un clic, el treballador en mobilitat pot digitalitzar els tiquets de les seves despeses de viatge des del seu smartphone. Uneix en un únic flux la supervisió i comptabilitat de les despeses, sense paperassa, sense tasques manuals i sense fraus, permetent estalviar temps i diners. #RevolucióCàtRadio

Anar al contingut