Startups

 • Realitat virtual catalana als hospitals del Canadà
  Escolta àudio

  Realitat virtual catalana als hospitals del Canadà

  Yolanda Pérez, responsable del programa BStartup de Banc Sabadell, i Ignasi Capellà, CMO i cofundador de Broomx, parlem de realitat virtual. Broomx, una "start-up" que ha desenvolupat una tècnica innovadora mundialment: immersió virtual sense necessitat de posar-se les conegudes ulleres de realitat virtual. Una realitat virtual que ja s'està implantant a diversos hospitals del Canadà gràcies als seus beneficis terapèutics.

 • App Nomo: La nova gestoria digital per als autònoms
  Escolta àudio

  App Nomo: La nova gestoria digital per als autònoms

  Cada vegada hi ha més autònoms al món laboral. Hi ha maneres d'estalviar-los la paperassa que han de fer? Hem descobert una app que ho té claríssim: vol convertir-se en el banc digital dels autònoms amb més tecnologia i menys papers. En parlem amb Yolanda Pérez, directora del programa Bstartup, i Xavi Capellades, CEO de Nomo.

 • Competicions esportives, un mercat nou per a "Startups"
  Escolta àudio

  Competicions esportives, un mercat nou per a "Startups"

  A "Startups", Yolanda Pérez ens presenta Lluís Generó, fundador i CEO de Racetick, una empresa que ofereix als usuaris informació i inscripcions en línia a centenars de competicions esportives de diferents disciplines. Aquest mercat, nou per a "start-ups", i amb molt terreny per explorar, permet que els esportistes trobin la informació unificada, i s'estalvia temps i esforços. La plataforma, fundada l'any passat, ha anunciat una ronda de finançament de 600.000 euros, amb l'objectiu de consolidar la seva posició al mercat espanyol.

 • Al 2021 tindrem exosquelets per ajudar a caminar
  Escolta àudio

  Al 2021 tindrem exosquelets per ajudar a caminar

  A la secció "Bstartup", Yolanda Pérez ens presenta l'Alfons Carnicero, CEO i fundador d'Able Human Motion, un "spin-off" de dispositius mèdics de la Universitat Politècnica de Catalunya adscrita al programa Bstartup Health. Amb ells parlem d'una interessant proposta tecnològica en la qual estan treballant: un exosquelet que ben aviat es podria comercialitzar i que pot canviar radicalment la vida dels lesionats medul·lars i de moltes altres persones amb mobilitat reduïda.

 • CreatSens: tecnologia contra la insuficiència renal
  Escolta àudio

  CreatSens: tecnologia contra la insuficiència renal

  Yolanda Pérez, a la secció "Startup", ens presenta un interessant projecte que forma part del programa Bstartup Health, sobre empreses del món de la salut. Amb el seu CEO i fundador, Adrià Maceira, coneixem CreatSens, una spin-off de la Universitat Rovira i Virgili, que desenvolupa un prototip de diagnòstic de la malaltia renal crònica. A través d'eines tecnològiques d'última generació, pot controlar el progrés de la malaltia i estalviar així els costos que se'n deriven.

 • ADmit Therapeutics: per canviar la vida de les persones amb Alzheimer
  Escolta àudio

  ADmit Therapeutics: per canviar la vida de les persones amb Alzheimer

  Yolanda Pérez, a "Startup", ens porta un projecte revolucionari que vol canviar la vida de les persones amb Alzheimer. Amb Marta Barrachina, directora general i cofundadora d'ADmit Therapeutics, coneixem en què consisteix aquesta iniciativa que desenvolupa un test per al diagnòstic precoç d'aquesta malaltia, que, ara per ara, no té cura. La clau del projecte és avançar la detecció per poder iniciar abans el tractament i així endarrerir els seus efectes.

 • Laura Urquizu aconsegueix una ronda de 38 milions de dòlars per a Red Points
  Escolta àudio

  Laura Urquizu aconsegueix una ronda de 38 milions de dòlars per a Red Points

  A la secció "Bstartup", Yolanda Pérez ens porta Laura Urquizu, que fa uns mesos va ser escollida una de les 50 dones empresàries més influents en la indústria tecnològica europea. Consellera delegada de Red Points, ve al "Revolució" per parlar-nos d'una important ronda d'inversió que acaben de tancar: 38 milions de dòlars, una xifra espectacular per a aquesta empresa líder en el seu sector, amb seu a Barcelona, que ofereix solucions per detectar i eliminar infraccions de pirateria i falsificacions a internet.

 • Arrodoniment solidari: ja s'han fet més d'un milió de donacions
  Escolta àudio

  Arrodoniment solidari: ja s'han fet més d'un milió de donacions

  A la seva secció, Yolanda Pérez ens porta l'arrodoniment solidari, la nova proposta solidària de la "start-up" Worldcoo, que ja ha aconseguit més d'un milió de donacions. Amb Cesc Carbó, responsable de Fundraising, i Anna Moragas, responsable de Comunicació de Worldcoo, veiem la trajectòria d'aquesta empresa que l'any 2017 va guanyar la Marató d'Emprenedors organitzada pel "Revolució 4.0".

 • Pier Paolo Rossi: "El futur és prendre decisions amb les dades del consumidor"
  Escolta àudio

  Pier Paolo Rossi: "El futur és prendre decisions amb les dades del consumidor"

  A la secció "Startups", Yolanda Pérez ens presenta Pier Paolo Rossi, director d'Intel·ligència i Desenvolupament de Negoci del Banc Sabadell, per fer balanç del 4YFN i per parlar de les oportunitats de negoci que els han cridat més l'atenció. També ens expliquen la cuina del 4YFN i quina és la gran tendència del futur: el data driven, que consisteix a prendre decisions estratègiques basades en l'anàlisi de dades i la seva interpretació.

 • Mitiga: Tecnologia catalana per prevenir accidents aeris
  Escolta àudio

  Mitiga: Tecnologia catalana per prevenir accidents aeris

  A la secció "Startups", Yolanda Pérez ens porta Àlex Martí, CEO de Mitiga, una empresa catalana que ha creat un software que permet a les companyies aèries saber els riscos que les erupcions volcàniques poden significar per als seus vols. L'empresa, única en el món que ofereix aquest servei, és un "spin-off" del Barcelona Supercomputing Center. Els seus plans de creixement per al 2019 preveuen expandir-se per Indonèsia, Nord-amèrica i Sud-amèrica i el nord d'Europa, zones afectades per l'activitat volcànica.

 • Mondo: Tecnologia innovadora i econòmica per assegurar viatges
  Escolta àudio

  Mondo: Tecnologia innovadora i econòmica per assegurar viatges

  A la secció "Startups", Yolanda Pérez ens presenta un nou emprenedor tecnològic, Ricard Domenech, cofundador de Mondo, una plataforma digital que posa la tecnologia al servei de les assegurances de viatges. La seva intenció és revolucionar el sector, ja que l'algoritme que utilitzen permet oferir directament el producte que més bé s'adapta a les necessitats específiques de cada viatger.

 • Qida: "marketplace" d'atenció domiciliaria a persones amb dependència
  Escolta àudio

  Qida: "marketplace" d'atenció domiciliaria a persones amb dependència

  A la secció "Start-up", amb Yolanda Pérez, coneixem Oriol Fuentes, CEO de Qida, un "marketplace" que permet contractar cuidadors qualificats per atendre les necessitats de les persones amb dependència i millorar la seva qualitat de vida. A banda d'intentar transformar l'atenció sanitària i social, també volen revaloritzar l'status social del col·lectiu de cuidadors que acostuma estar mal valorat, mal pagat i mal format. Els seus serveis estan disponibles a tot Catalunya i el primer trimestre del 2019 començarà la seva expansió per tot l'estat espanyol.

 • La "start-up" tecnològica Homyspace triomfa amb lloguer de pisos per a treballadors desplaçats
  Escolta àudio

  La "start-up" tecnològica Homyspace triomfa amb lloguer de pisos per a treballadors desplaçats

  Què passa quan has de canviar de ciutat per feina unes setmanes o uns mesos i no vols estar tant de temps en un hotel? A la secció "Start-up", amb Yolanda Pérez, coneixem la proposta de Homyspace, que vol ser l'Airbnb de les empreses. Parlem amb Alberto García, CMO de l'empresa ubicada a València, que ens explica d'on ve la idea, com van ser els seus inicis i quin és el seu plantejament de futur. Actualment Homyspace està present a la majoria de ciutats de l'estat espanyol i a les principals ciutats europees com París, Berlín, Roma, Porto, Lisboa, Nova York, Miami i, fins i tot, Teheran.

 • Playfilm: Fes tu mateix vídeos interactius per a la teva empresa
  Escolta àudio

  Playfilm: Fes tu mateix vídeos interactius per a la teva empresa

  A la secció "Start-up", Yolanda Pérez ens porta Playfilm, una start-up que ofereix un software perquè les empreses creïn de manera fàcil i senzilla vídeos interactius que els ajudin a vendre millor els seus productes. Per conèixer-la millor, parlem amb Raquel Valero, CEO de l'empresa, que es troba a València. Ens explica com es poden generar més i millors oportunitats de negoci estalviant temps i diners.

 • Force Manager: Intel·ligència artificial per als comercials
  Escolta àudio

  Force Manager: Intel·ligència artificial per als comercials

  Coneixem una proposta basada en la intel·ligència artificial que es pot convertir en el complement perfecte dels comercials. Òscar Macià, CEO de ForceManager, i Yolanda Pérez ens expliquen aquest assistent personal mòbil, dissenyat per ajudar el venedor a millorar el seu rendiment. L'app li presenta automàticament estadístiques personalitzades de la seva activitat perquè pugui fer un seguiment de qualitat i propostes informades als clients.