L'entrevista del "Revolució 4.0"

 • Jordi Cruz: "Soc tossut, tenaç i inconformista, i per mi l'èxit és ser feliç per dins"
  Escolta àudio

  Jordi Cruz: "Soc tossut, tenaç i inconformista, i per mi l'èxit és ser feliç per dins"

  "Revolució 4.0" surt de l'estudi per entrevistar Jordi Cruz a la cuina del restaurant Abac de Barcelona. Amb tres estrelles Michelin i una popularitat i presència mediàtica imparables, ha aconseguit fer realitat el somni que perseguia des dels catorze anys. A punt d'obrir un nou establiment que es dirà Atempo a Sant Julià de Ramis, ens explica com s'enfronta, dia a dia, a un ritme de treball vertiginós que combina cuina i televisió. Afirma que fer "Masterchef" no li ha tret un sol segon de fer el que més li agrada: crear a la cuina. Assegura que la clau de l'èxit és la passió, la tenacitat i voler passar-ho bé. Que no hi ha res millor que un plat porti el teu nom. Ens parla de tot sense embuts: feina, èxit professional i política catalana. Diu que no entén, com molta gent, que hi hagi polítics catalans a la presó i que cal diàleg. A Torra i a Sánchez els donaria de menú, irònicament, pa i aigua perquè parlin fins que trobin aquest diàleg.

 • Sílvia Bel: "M'agradaria que no haguéssim de renunciar a la nostra llibertat"
  Escolta àudio

  Sílvia Bel: "M'agradaria que no haguéssim de renunciar a la nostra llibertat"

  Xantal Llavina entrevista Sílvia Bel, una de les actrius catalanes actuals més destacades, que acumula èxits teatrals i televisius. Parlem de la seva vida professional, que ja suma més de 20 anys de carrera, però també coneixem una dona a qui no fa por dir el que pensa, tot i que reconeix que de vegades hauria de callar més. Afirma que estar segur d'un mateix aporta coses bones, però tenir dubtes també. Destaca que una de les seves qualitats és ser molt perfeccionista i que professionalment és just al lloc on volia ser. Ens explica que li agrada assajar el seu personatge Marta de la sèrie "Com si fos ahir" de TV3 mentre passeja per Collserola i que, quan no té feina, agafa la furgoneta i marxa a la muntanya. Diu que estem en un moment polític estrany i que no li agradaria haver de renunciar a la nostra llibertat.

 • Ventura Barba i Miqui Puig: L'èxit del Sónar ha estat portar 25 anys imaginant el futur
  Escolta àudio

  Ventura Barba i Miqui Puig: L'èxit del Sónar ha estat portar 25 anys imaginant el futur

  Programa especial des del Sónar, el Festival de Música Avançada que aquest any ha celebrat la 25a edició. Entrevistem Ventura Barba, director executiu del festival, i el músic i locutor Miqui Puig. Analitzem els motius pels quals aquest congrés de creativitat i tecnologia agafa cada vegada més rellevància. Parlem de com s'ha imaginat el futur des de cinc grans àrees: l'exploració espacial, la música, les experiències audiovisuals, internet i la intel·ligència artificial. Els dos convidats coincideixen que calen perfils creadors en la tecnologia, perquè ells són el primer esglaó de la innovació. També parlem de la paraula clau del festival: exploració. Ens expliquen que la millor manera de comunicar-se amb possible vida extraterrestre és la música i que per això, n'han enviat al espai, amb l'esperança que d'aquí a un temps els extraterrestres la rebin i decideixin visitar-nos. Els càlculs que fan situen aquest fet d'aquí a 25 anys, coincidint amb el 50è aniversari del festival.

 • "Catalunya és el millor lloc per emprendre", segons Acció, Barcelona Activa i Emprèn
  Escolta àudio

  "Catalunya és el millor lloc per emprendre", segons Acció, Barcelona Activa i Emprèn

  Posem sobre la taula el paper de l'administració pública a l'hora de donar suport als emprenedors. Xantal Llavina modera un debat a tres bandes amb Joan Romero, conseller delegat d'Acció, l'agència de la Generalitat que dona suport a la competitivitat de l'empresa catalana, Montse Basora, directora d'Emprenedoria de Barcelona Activa, i Pere Condom, director del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat. Com ajuda l'administració pública els emprenedors? Quin assessorament ofereix? Milers d'empreses ja se n'han beneficiat, però encara hi ha molts emprenedors i autònoms que no saben que els organismes públics ofereixen molts serveis. Des de Catalunya Emprèn, amb un ampli programa d'activitats, es destaca el gran talent humà i la bona salut de la nostra emprenedoria. Els tres convidats coincideixen que ara mateix Catalunya és el millor lloc per emprendre i Barcelona es dispara a Europa en la creació de "start-ups".

 • Niño Becerra: "D'aquí cinc mesos Catalunya tindrà un pla d'independència econòmica"
  Escolta àudio

  Niño Becerra: "D'aquí cinc mesos Catalunya tindrà un pla d'independència econòmica"

  L'economista Santiago Niño Becerra visita el "Revolució 4.0" per parlar amb Xantal Llavina de la situació econòmica present de Catalunya i, sobretot, futura. Les dades confirmen el creixement de l'economia catalana, que Niño Becerra no dubta a afirmar que és millor que el d'Espanya i Europa. Assegura que el futur econòmic espanyol és molt lleig i que aquí el nivell és més elevat. Sense defugir cap pregunta i reafirmant-se en la predicció que ens va fer a l'octubre, Niño Becerra creu que d'aquí cinc mesos a Catalunya hi haurà una mena de pla Ibarretxe, pas anterior a la independència econòmica com a solució. Assegura que d'aquí dos o tres anys la renda bàsica estarà en marxa a tot Europa i que les pensions espanyoles no se salvaran amb la "taxa Google", amb la taxa de les tecnològiques, i que caldrà que els ciutadans treballin molts més anys.

 • Jaume Cabré: "A Espanya es creuen una realitat manipulada"
  Escolta àudio

  Jaume Cabré: "A Espanya es creuen una realitat manipulada"

  Xantal Llavina es desplaça fins a la casa de Jaume Cabré a Matadepera. Un dels grans de la literatura catalana ens parla de la seva trajectòria, de com viu "jugant-s'hi la vida" i del procés de creació literària, i també ens avança els seus projectes futurs. Coneixem íntimament un emprenedor de la literatura, per a molts un ferm candidat al Premi Nobel, guardó que ens confessa que li faria il·lusió. Ens explica com és el seu procés lent d'escriptura, per ell una necessitat vital, i com es desmaia quan acaba una novel·la. Diu que el seu principal valor és la tossuderia i "posar la banya" sempre. A l'hora de parlar de l'actualitat comenta que el 155 està creant una realitat paral·lela i manipulada.

 • Xavier Bosch: "Vivim la tirania del clic i podem tendir a l'estupidesa de la societat"
  Escolta àudio

  Xavier Bosch: "Vivim la tirania del clic i podem tendir a l'estupidesa de la societat"

  Entrevista al periodista i escriptor Xavier Bosch per parlar sobre el futur dels mitjans de comunicació. La manipulació, les "fake news", l'entorn digital i com serà el periodisme del segle XXI. Bosch, que abans de dedicar-se a escriure ficció va dirigir programes de ràdio, televisió i també va ser director del diari "Avui", ara afirma que "l'arròs mediàtic se li ha covat" i que seguirà amb les novel·les, on pot explicar sovint allò que no es pot dir en el periodisme. Assegura que és un "tastaolletes", que el periodisme serà digital o no serà, que el mòbil fa que portem les notícies a la butxaca, el que provoca la tirania del clic, i que la manipulació informativa es podria acabar si tots els mitjans de comunicació tinguessin mosques "colloneres" internes com ara està passant a RTVE amb la darrera campanya de denúncia. A més, ens avança, atenció! alguns dels trets de la seva pròxima novel·la: Un arquitecte, una novel·la d'emocions i sentiments que espera publicar el 2019.

 • Guillem Sans-Xavi Cazorla: Els secrets de l'èxit de l'APM, l'espai d'humor més veterà
  Escolta àudio

  Guillem Sans-Xavi Cazorla: Els secrets de l'èxit de l'APM, l'espai d'humor més veterà

  Xavi Cazorla i Guillem Sans, els directors, respectivament, de les versions radiofònica i televisiva del programa "Alguna Pregunta Més", conegut popularment com l'APM, ens visiten per parlar de l'èxit d'aquest programa, que ha viscut diferents evolucions, nascut a Catalunya Ràdio l'any 1995 i a TV3, el 2004. Xantal Llavina parla amb ells de com s'ha aconseguit continuar sent un referent de programa d'humor i d'entreteniment, i ser el programa amb més seguidors en xarxes socials de la CCMA. Parlem, amb ells, dels inicis amb Antoni Bassas, Xavier Bosch, Carles Capdevila i Manel Fuentes. Afirmen que darrerament s'autocensuren, que pensen que quan reben pals és perquè ho estan fent bé i que és bo fer crítiques a totes bandes. Per ells manipular en clau d'humor com fan no és un insult i confessen que, moltes vegades, és la mateixa gent -fins i tot famosos- que els escriuen correus per explicar-los on han ficat la pota....tot, per poder sortir al programa!

 • Valentí Sanjuan: Emprenedor i ironman que triomfa a YouTube
  Escolta àudio

  Valentí Sanjuan: Emprenedor i ironman que triomfa a YouTube

  Xantal Llavina entrevista l'emprenedor i "youtuber" Valentí Sanjuan, un home que va saber donar un tomb a la seva vida després que tot se li girés en contra. Al 2013, Sanjuan va veure com en pocs mesos se li desmuntava la vida personal i professional per diverses causes. Aquella circumstància el va dur a fer un canvi radical que el van fer emprendre un camí totalment diferent del que havia portat fins ara. Avui els seus vídeos a YouTube tenen milers de visualitzacions i s'ha convertit en un esportista amb marca pròpia, expert en proves d'ultraresistència física, com la cursa Ironman. Emprenedor, empresari, conferenciant amb milers de seguidors, atleta d'elit i sempre positiu. Sanjuan ve a "Revolució 4.0" com a exemple que qui vol, sempre pot.

 • Martí Gironell-Gaspar Hernàndez: Els seus llibres a la llista dels més venuts per Sant Jordi
  Escolta àudio

  Martí Gironell-Gaspar Hernàndez: Els seus llibres a la llista dels més venuts per Sant Jordi

  Martí Gironell i Gaspar Hernández venen a "Revolució 4.0" poques hores abans de començar la maratoniana diada de Sant Jordi. Tots dos seran segur entre els escriptors més venuts i, de fet, tant l'un com l'altre, encapçalen ja les llistes de vendes prèvies. Gironell amb "La força d'un destí", Premi Ramon Llull 2018, es troba al número 1 en vendes de ficció en català: narra la vida del emprenedor Jean Leon. I Gaspar Hernàndez de "L'ofici de viure" de Catalunya Ràdio, amb la novel·la "La dona que no sabia plorar": la història d'una sexòloga desacomplexada que reprimeix les seves emocions. Ja es troba al número 3 dels més venuts. En l'hora prèvia del dia més important de l'any per a un escriptor descobrim la trajectòria i la manera de treballar d'aquests emprenedors que van decidir fer un gir professional a la seva vida per dedicar-se a la seva passió. Tots dos coincideixen que per enfrontar-se al paper i tirar endavant el projecte d'escriure un llibre, s'ha de creure sempre en un mateix.

 • Sor Lucía Caram, Òscar Camps: "Estan retallant drets fonamentals a Catalunya i a Europa"
  Escolta àudio

  Sor Lucía Caram, Òscar Camps: "Estan retallant drets fonamentals a Catalunya i a Europa"

  Aquesta setmana el "Revolució 4.0" se centra en l'emprenedoria social. Xantal Llavina entrevista dos emprenedors socials: Sor Lucía Caram i el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps. Amb Caram, parlem de com es difonen els missatges sobre injustícies a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació i com la tecnologia és clau per fer conèixer les denúncies socials a tot el món. I Camps, des de Brussel·les, ens explica que el seu vaixell continua retingut a Itàlia. Tots dos coincideixen que s'estan retallant els drets fonamentals a Catalunya i a Europa, i que les llibertats socials estan greument amenaçades. Denuncien que no interessa humanitzar la humanitat i que cal que ens aixequm del sofà per donar suport als que ho necessiten. Camps, des de Brussel·les, ens explica que dilluns mateix volen tenir un altre vaixell per seguir rescatant gent. Tots dos coincideixen que cal fer una revolució humanitària al món i implicar més consciències en tots els sentits.

 • Rosel i Riba: "Alguns polítics es queixen de falta de pluralitat però mai volen venir al 'FAQS'"
  Escolta àudio

  Rosel i Riba: "Alguns polítics es queixen de falta de pluralitat però mai volen venir al 'FAQS'"

  Xantal Llavina entrevista Laura Rosel, presentadora i codirectora del "Preguntes freqüents", i Tian Riba, codirector del programa. El "FAQS" ha revolucionat les nits de dissabte de TV3 amb gran èxit d'audiència. Els dos han vingut al "Revolució 4.0" per parlar de com es cuina un dels programes més innovadors i seguits de la televisió pública catalana actual. Tot i el seu èxit, amb quotes del 20 al 28%, confessen que no fan el programa que volen perquè no hi van tots els polítics de tots els partits que hi conviden. Ens expliquen la cuina del programa i com el preparen, i són conscients que l'actualitat política ha generat un gran interès mediàtic.

 • Lluís Soldevila: "L'èxit s'escriu amb 'a': autoconeixement, actitud i acció"
  Escolta àudio

  Lluís Soldevila: "L'èxit s'escriu amb 'a': autoconeixement, actitud i acció"

  Xantal Llavina entrevista Lluís Soldevila, professor d'ESADE, formador i assessor en actituds d'alt rendiment. Coneixerem els seus llibres "Morder el hielo" i "El éxito se escribe con A", on ofereix un autèntic manual d'ajuda per tornar al mercat laboral i assolir objectius personals o empresarials. I també ens explicarà la seva interessant experiència personal. Després d'ocupar càrrecs d'alta direcció en un important banc, als 40 anys va decidir deixar-ho tot, fer un gir de 180 graus a la seva vida i fer-se sherpa, formador. Actiu i innovador en xarxes, ha creat #SegundosVirtuales a Instagram i BeYourBest2018 a YouTube, on aprofita per deixar veure la seva cara més personal, sense deixar d'aplicar les seves teories revolucionàries.

 • Cara a cara amb Dani Marco i Genís Roca: "Catalunya necessitaria una conselleria TIC"
  Escolta àudio

  Cara a cara amb Dani Marco i Genís Roca: "Catalunya necessitaria una conselleria TIC"

  "Revolució 4.0" posa les TIC a debat, amb l'àmbit públic i privat, amb la presència de Dani Marco, director de SmartCatalonia, de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, i l'expert en transformació digital Genís Roca. En un cara a cara moderat per Xantal Llavina, han parlat de la importància creixent de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i han posat sobre la taula com cal encarar la realitat econòmica, també creixent, amb 15.000 empreses i 115 mil treballadors al sector TIC. Tots dos estan d'acord que la Generalitat pugui crear en un futur una conselleria específica sobre aquestes tecnologies claus ja en la nostra vida personal i professional. Aprofitem també la seva presència per repassar l'actualitat d'aquesta setmana amb l'escàndol de filtració de dades de Facebook i Cambridge Analytics.

 • Cesc Gay: "Les plataformes de pagament faran que el setè art no mori"
  Escolta àudio

  Cesc Gay: "Les plataformes de pagament faran que el setè art no mori"

  Va triomfar als Gaudí i als Goya amb "Truman". Va tenir molt èxit al teatre amb la comèdia "Els veïns de dalt". I el 6 d'abril estrenarà la sèrie "Fèlix", que ha dirigit per a Movistar i que competirà a la secció oficial del festival de sèries de Canes. Xantal Llavina parla amb ell per conèixer millor un home tímid, que fuig de les entrevistes i que assegura que no tindria paciència per treballar a Hollywood. Diu també que les plataformes de pagament que aposten per la ficció salvaran el món del cinema, perquè d'aquí 20 anys no anirem a les sales de projecció. També ens fa un petit avanç de la pròxima pel·lícula que rodarà i que ja està preparant.