L'entrevista del "Revolució 4.0"

 • Jordi Basté: "Sóc addicte al telèfon mòbil, però no ho amago"
  Escolta àudio

  Jordi Basté: "Sóc addicte al telèfon mòbil, però no ho amago"

  Xantal Llavina entrevista el periodista Jordi Basté. Amb ell parlarem de ràdio, tecnologia i del programa que actualment presenta a TV3, "No pot ser!", que vol descobrir com serà el futur des del punt de vista dels avenços tecnològic. Basté ens parla també de la seva relació personal amb la tecnologia i elements tan quotidians com el telèfon mòbil del qual es confessa, sense amagar-ho, addicte. Opina que amb les noves tecnologies hem canviat els factors, ja que ara són els fills qui educa als pares. Nostàlgic, ha dit que aquesta és la tercera vegada que trepitja la que va ser la seva casa durant anys, però que sigui on sigui, la samarreta que porta sota, és la de Catalunya Ràdio.

 • Jose Corbacho: "M'agrada l'humor però per gaudir, no per acabar en un jutjat"
  Escolta àudio

  Jose Corbacho: "M'agrada l'humor però per gaudir, no per acabar en un jutjat"

  L'actor Jose Corbacho passa pel "Revolució" per parlar amb Xantal Llavina de la seva faceta més emprenedora i repassar l'àmplia trajectòria professional que ha desenvolupat al llarg dels anys. Corbacho, una de les cares més populars de la televisió, ens explica la seva feina com a director de cinema i també parlem amb ell del monòleg teatral que està representant actualment, en el qual analitza l'actualitat amb el seu estil directe i àcid. Assegura que l'humor s'hauria de prescriure sempre, que no es frena gaire a l'hora de donar a conèixer les seves opinions i que no té por d'acabar en un jutjat pel que diu o el tipus d'humor que fa. 100% optimista, ens posa al dia dels seus projectes de futur, que passen per un musical abans que acabi l'any.

 • Dr. Antonio de Lacy: "Aviat ens operarà un nanorobot introduït dins el cos"
  Escolta àudio

  Dr. Antonio de Lacy: "Aviat ens operarà un nanorobot introduït dins el cos"

  "Revolució 4.0" es trasllada a l'Hospital Clínic de Barcelona per parlar amb el cirurgià Antonio de Lacy, pioner de tècniques revolucionàries de cirurgia digestiva. De Lacy és també capdavanter en la introducció de la tecnologia 5G en la medicina. Aquesta tecnologia, presentada amb èxit en el MWC d'aquest any, permet assessorar a distància i en temps real qualsevol operació quirúrgica. Xantal Llavina també parla amb ell de quin és el futur més immediat en medicina. Segons el Dr. De Lacy, passa per la utilització de nanorobots que se'ns introduiran al cos per operar-nos des de dintre. Assegura que el 5G canviarà l'actual sistema sanitari, que salvarà vides, i que l'autèntica revolució serà entrar en el cirurgia 4.0.

 • Santi Millán, actor i empresari: "Cal tenir la ment oberta i jugar-se-la sempre"
  Escolta àudio

  Santi Millán, actor i empresari: "Cal tenir la ment oberta i jugar-se-la sempre"

  Xantal Llavina entrevista l'actor Santi Millán per repassar la seva trajectòria artística de més de trenta anys i per parlar de la seva faceta més emprenedora com a productor de programes de televisió. Ara se'l pot veure a la sèrie de TV3 "Benvinguts a la família", però treballa en altres projectes que ens explica. Assegura que és un home de sort ja que mai ha tingut problemes de feina, cosa que en la seva professió és atípic. Obertament parla de la crisi dels 50 i de la seva forma d'encarar el dia a dia: prendre's la vida amb humor, que no s'ha de confondre amb serietat. També coneixerem la seva passió des de fa uns anys: les curses extremes amb bicicleta.

 • P.Duran-E.Redolfi: "Barcelona ha superat Madrid en inversions a start-ups"
  Escolta àudio

  P.Duran-E.Redolfi: "Barcelona ha superat Madrid en inversions a start-ups"

  Revolució 4.0 fa balanç del MWC. Per això ens hem traslladat a la fira de start-ups 4YFN. A l'entrevista central parlem amb Esteban Redolfi, director de la Digital Future Society i un dels responsables d'Innovació del Mobile World Congress, i amb Pere Duran, director de la fira 4YFN. Amb tots dos fem balanç dels reptes de futur del món de la tecnologia que s'han parlat a Barcelona aquests dies. Tots dos coincideixen que el 5G ens farà canviar el "xip", que no és tant un tema de velocitat com de redefinir models d'indústria i que la seva importància es pot comparar amb quan l'home va posar el peu a la lluna per primer cop. Pel que fa al 4YFN, Pere Duran destaca els més de 21.000 assistents de 136 països i assegura que l'èxit pot fer que en la propera edició s'hagin d'ampliar les instal·lacions per acollir tots els interessats.

 • Jordi Puigneró: "A les properes eleccions catalanes hauríem de fer un esforç per al vot electrònic"
  Escolta àudio

  Jordi Puigneró: "A les properes eleccions catalanes hauríem de fer un esforç per al vot electrònic"

  Xantal Llavina entrevista el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró. Un dia abans que comenci el Mobile World Congress de Barcelona, el conseller ens anticipa les novetats més destacades que es presenten en aquest certamen i també ens posa al dia de les darreres iniciatives digitals i tecnològiques que està duent a terme el govern de la Generalitat. En aquest sentit, ens diu que en les properes eleccions el vot electrònic seria possible tècnicament. Assegura que està tranquil pel que fa a la permanència del MWC a la capital catalana i ens parla de la voluntat del seu departament que Barcelona sigui la capital mundial del 5G en indústria.

 • Rosario Marín, extresorera dels EUA: "Trump és un okupa a la Casa Blanca"
  Escolta àudio

  Rosario Marín, extresorera dels EUA: "Trump és un okupa a la Casa Blanca"

  Xantal Llavina entrevista Rosario Marín, extresorera dels EUA durant el mandat del president George W. Bush, per parlar de la seva dura i apassionant història personal. Marín, nascuda a Mèxic, es va traslladar amb els seus pares als Estats Units quan tenia 14 anys. Aquesta dona lluitadora, que quan va arribar als EUA ni tan sols parlava anglès, va acabar tenint un dels càrrecs més importants de l'administració pública americana i la seva signatura es pot veure, encara ara, a molts bitllets de dòlar. Crítica amb l'actual president Donald Trump, que qualifica d'"okupa", amb ella parlem d'economia, però sobretot de superació personal i de les seves conferències motivacionals per ajudar els altres a lluitar, com ella, per aconseguir fer realitat els seus somnis.

 • Gabriel Rufián: "Les 'fake news' s'han convertit en una forma de fer política"
  Escolta àudio

  Gabriel Rufián: "Les 'fake news' s'han convertit en una forma de fer política"

  Xantal Llavina entrevista Gabriel Rufián, per parlar de política 2.0, un concepte que, ens assegura, avui en dia és imprescindible per a qualsevol polític en actiu. Afirma que incorpora el que diuen els ciutadans a les xarxes socials en els seus discursos i que tot i ser molt actiu a Twitter, intenta que cada vegada li ocupi menys temps. Ens explica quin és el paper que juguen les xarxes i la tecnologia en les estratègies dels partits i, fins i tot, ens comenta quins són els polítics que, segons la seva opinió, millor treballen l'entorn digital. Bon coneixedor de l'ús de les xarxes socials, Rufián també ens parla de la seva faceta com a productor de "Más que Twitter", un espai radiofònic que es defineix com a polític i cultural.

 • Ernesto Ekaizer: "Els ciutadans estan anestesiats. Els escàndols es mengen l'un a l'altre"
  Escolta àudio

  Ernesto Ekaizer: "Els ciutadans estan anestesiats. Els escàndols es mengen l'un a l'altre"

  Xantal Llavina entrevista al periodista Ernesto Ekaizer per parlar del periodisme en l'actualitat i de com pensa que serà en el futur. També analitza els temes d'actualitat i ens comenta el contingut del seu nou llibre "El libro negro" que gira al voltant de la crisi de Bankia i les caixes, i va per la seva tercera edició. Assegura que mai s'ha autocensurat, que el periodisme que ell fa, d'artesania, és minoritari i que la professió en el futur és la que ja estem veient ara. Ekaizer, veterà de les redaccions, també ens comenta temes com els pròxims judicis, les "fake news", la llibertat d'expressió o les clavegueres de l'Estat.

 • Joan Queralt: "Els del Tribunal Suprem haurien de tornar a passar per la Facultat"
  Escolta àudio

  Joan Queralt: "Els del Tribunal Suprem haurien de tornar a passar per la Facultat"

  Al "Revolució 4.0", Xantal Llavina entrevista el catedràtic de Dret Penal Joan Queralt per parlar de com la tecnologia avança dins del dret. Assegura que la nota de la justícia a l'estat espanyol és baixa i que, segons la seva opinió, algunes persones del TS haurien de tornar a passar per la Facultat. Reflexiona sobre el fet de que la paraula "informàtica" només se citi un cop a la Constitució espanyola, que s'hauria d'adaptar als nous temps digitals. També ens parla dels reptes del futur en el món del dret, de si les xarxes socials influeixen en els jutges i, fins i tot, de si la intel·ligència artificial podrà ser jutjada algun dia. Parlant de noves tecnologies, assegura que ajuden els juristes en qüestions de gestió, però afirma que no seran les que canviaran la justícia, ja que creu que només ho farà a mesura que canviï la política.

 • Què hem de fer les dones per ocupar càrrecs directius a les empreses?
  Escolta àudio

  Què hem de fer les dones per ocupar càrrecs directius a les empreses?

  Parlem del lideratge femení i d'igualtat d'oportunitats per preguntar-nos per què, ben entrat el segle XXI, encara és necessari parlar d'aquestes coses. Ho fem amb Emma Giner, exdirectiva de recursos humans d'Inditex, que ara té la seva pròpia consultoria; Ainhoa Fornós, fundadora d'HR Mindset Designer, que va liderar el departament de recursos humans de Damm; i a Núria Soler, formadora i mentora d'equips directius Alter Ego i creadora de Womenthon. En conversa a tres bandes, responen a preguntes com si la transformació digital portarà altres transformacions, com la de l'empoderament de la dona, o si amb més directives l'empresa és més competitiva i solvent. Les tres reconeixen que queda molta feina per fer però que l'esforç és necessari perquè, fins i tot hi ha estudis que demostren que quan les dones entren als consells d'administració de les empreses, aquestes baixen molt notablement els riscos comercials i econòmics.

 • David Bueno: "La neurociència canviarà molt l'educació"
  Escolta àudio

  David Bueno: "La neurociència canviarà molt l'educació"

  Xantal Llavina entrevista David Bueno, biòleg especialista en genètica que cada dia se submergeix en el cervell humà amb un objectiu: com més l'entenguem, més podrem millorar la nostra vida. Duem el destí escrit als gens des que naixem? Podem modificar la nostra genètica amb el nostre estil de vida i les nostres actituds? Podem canviar els gens que vam heretar dels pares perquè els que heretin els nostres fills siguin diferents? David Bueno té resposta per a totes aquestes preguntes al llibre "Epigenoma para cuidar tu cuerpo y tu vida", que ha publicat recentment. Incansable divulgador de la neurociència i les seves aplicacions en el terreny de l'educació, assegura que les emocions haurien d'entrar a les aules. I també reflexiona sobre les conseqüències de la utilització massiva de la tecnologia en el nostre món.

 • Ferran Latorre: "No soc conscient que he estat a punt de morir moltes vegades"
  Escolta àudio

  Ferran Latorre: "No soc conscient que he estat a punt de morir moltes vegades"

  Xantal Llavina entrevista Ferran Latorre, un emprenedor de la muntanya des dels 13 anys que ocupa un lloc d'honor a l'alpinisme català: ser el primer que ha pujat les 14 muntanyes de més de 8.000 metres que hi ha al món. Ens diu que per ell passió, cor i curiositat és el que mou el món i que arribar a fer cim és com conquerir el Sant Greal. Latorre és feliç escalant, superant reptes i encarant les dificultats, una experiència de vida que inspira les conferències que fa des de fa més de vint anys i que se sustenten sobre valors com el lideratge, l'esperit d'equip, la incertesa davant el desafiament i la resolució en moments crítics. Ve al "Revolució 4.0" per explicar-nos com aplicar els reptes de la seva feina a l'emprenedoria i el món dels negocis. Assegura que més que una professió té una passió i tant és així que no és conscient que ha estat a punt de morir moltes vegades.

 • Andrés Velencoso: "Els assetjaments sexuals al cinema i a la moda s'han de denunciar"
  Escolta àudio

  Andrés Velencoso: "Els assetjaments sexuals al cinema i a la moda s'han de denunciar"

  Entrevistem el model, actor i empresari Andrés Velencoso. En conversa des de Londres, on viu des de fa temps, ens parla de la seva entrada en el món empresarial com a inversor d'una startup de camises i del seu interès per obrir noves perspectives laborals. Emprenedor i "influencer", ell mateix gestiona les seves xarxes socials, que, segons afirma, s'han convertit en una eina molt important per obrir-se pas com a model, malgrat que de vegades no tenen gaire autenticitat. Sense embuts i contundent, assegura que els assetjaments sexuals del cinema i la moda s'han de denunciar, i que justament són les persones més populars o famoses les que han de donar veu a campanyes com "Me too" per ajudar els que no són tan coneguts a posar sobre la taula aquesta greu situació. Satisfet de la seva vida professional i personal, ens diu que malgrat viure fora i passar-se molt de temps viatjant, no en pot deixar passar massa sense tornar a casa, a Tossa de Mar, on va néixer i on té arrels i família.

 • Molina-Cordomí: "Les apps del temps ens fan competència però nosaltres ho expliquem millor"
  Escolta àudio

  Molina-Cordomí: "Les apps del temps ens fan competència però nosaltres ho expliquem millor"

  Parlem amb els meteoròlegs Tomàs Molina i Eloi Cordomí de com ha canviat en els darrers anys la manera de fer les previsions del temps. Els dos asseguren que la tecnologia que fan servir a TV3 és pionera i que sempre han estat a l'avantguarda dels països d'Europa i, fins i tot, del món. Ens diuen que les apps els fan seriosa competència, però que la seva estratègia és diferenciar-se no donant només les dades, sinó explicant el temps i les circumstàncies que envolten les prediccions. Afirmen que tot i que les eines que utilitzen són cada cop més fiables, encertar el temps al 100% no passarà mai. Es confessen totalment tecnològics i ens parlen del salt qualitatiu que ha experimentat la meteorologia al llarg dels darrers anys. Des dels mapes dibuixats que feien servir els primers homes del temps, a la realitat virtual dels platós actuals de la televisió, coincideixen a dir que la tecnologia ha revolucionat la manera de fer les previsions però també com explicar-les.