L'entrevista del "Revolució 4.0"

 • Nil Moliner: "M'espanta pensar que algun dia els robots faran música"
  Escolta àudio

  Nil Moliner: "M'espanta pensar que algun dia els robots faran música"

  A l'entrevista central de l'últim programa de la tercera temporada, especial Sónar, Xantal Llavina entrevista el músic i compositor Nil Moliner i José Luis de Vicente, comissari de Sónar+D. Des de la mirada de l'artista fins a les reflexions d'un periodista especialitzat en cultura digital, art i tecnologia, repassem el que significa aquest esdeveniment per les dues cares de la moneda: els que el gaudeixen com a espectadors i els que el preparen des de dins. Per De Vicente, les paraules que defineixen Sónar són experiència i intel·ligència. Per Moliner, que a més ens interpreta en directe dues cançons, és una forma diferent de veure el futur cultural, però ens assegura que l'espanta pensar que algun dia els robots faran música. Tots dos coincideixen que Sónar+D és l'aparador perfecte de les noves tendències digitals en el món de la cultura.

 • Jordi Puigneró: "Volem que neixi la Identitat Digital Catalana aquest 2019"
  Escolta àudio

  Jordi Puigneró: "Volem que neixi la Identitat Digital Catalana aquest 2019"

  Xantal Llavina entrevista el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per parlar de la carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals, que s'ha presentat en el darreres dies i que vol convertir-se en un element clau a l'hora de regular la relació entre els ciutadans i la xarxa. Amb Puigneró també analitzem en quin punt es troba la iniciativa engegada pel govern català per fer realitat la identitat digital dels catalans. Blockchain, vot electrònic i dones TIC són altres temes que també es comenten en aquesta entrevista amb el Conseller.

 • Joan Dausà: "Per ser una marca has de ser sincer amb tu mateix"
  Escolta àudio

  Joan Dausà: "Per ser una marca has de ser sincer amb tu mateix"

  Xantal Llavina entrevista el músic Joan Dausà, un dels compositors i cantants de més èxit dels darrers anys, que està passant per un excel·lent moment personal i professional. Autor de la cançó de l'anunci "Mediterràniament", que s'ha convertit en el fenomen de l'estiu, ens parla del seu procés creatiu i de la seva implicació en el missatge que transmet. Assegura que intenta que el seu pas per la Terra no la perjudiqui i que malauradament hem oblidat l'ordre de les coses. Repassant la seva trajectòria professional, coneixem el seu vessant més emprenedor. Ens explica que mai contempla el fracàs perquè tot el que es fa és per aprendre. També ens diu que, per ell, la tecnologia és una trampa que ens pot ajudar a distreure, però que com més en fem servir, més treballem.

 • Carme Torras: "D'aquí cinc anys tindrem robots a les residències per a gent gran"
  Escolta àudio

  Carme Torras: "D'aquí cinc anys tindrem robots a les residències per a gent gran"

  Xantal Llavina entrevista Carme Torras, professora de robòtica amb la qual parlem de com els robots intervindran més tard o més d'hora tant en la nostra vida professional com en la personal. Ens comenta que és optimista ja que pensa que arribarem a un enteniment cordial amb aquestes màquines. També ens diu que no trigarem gaire a veure robots a les residències geriàtriques o als hospitals, però que a les nostres cases encara trigarem una mica. Abordem també temes com el debat ètic que genera l'ús d'aquesta tecnologia i sabrem si acabarem tenint robots com a companys sentimentals. De moment, el que sí que assegura és que ja hi ha robots mainadera al Japó, que expliquen contes als nens i a les nenes.

 • Jesús Vidal: "He complert tots els meus somnis, sent diferent"
  Escolta àudio

  Jesús Vidal: "He complert tots els meus somnis, sent diferent"

  Parlem amb Jesús Vidal, guanyador del Goya al millor actor revelació pel seu paper a la pel·lícula "Campeones", de la seva trajectòria com a actor, de la seva experiència vital, i també de com es pot transformar el món laboral si s'aconsegueix una integració real de les persones amb discapacitats, malgrat que la paraula no li agrada gaire i prefereix parlar de persones diferents. Diu que ell, tot i ser-ho, ha complert els seus somnis i que tots ens hauríem de centrar en el que podem fer més que a destacar el que no tenim a l'abast. Vidal, que té una miopia patològica que li afecta el 90% de la capacitat visual d'un ull i li provoca ceguesa total al'altre, és llicenciat en Filologia Hispànica i va cursar un màster de periodisme. En l'actualitat, combina la seva feina d'actor amb les conferències motivacionals que ofereix per parlar de la relació entre les persones amb capacitats diferents i les empreses, i ha visitat aquests dies el BizBarcelona.

 • Andreu Buenafuente: "El talent em fascina, em posa calent"
  Escolta àudio

  Andreu Buenafuente: "El talent em fascina, em posa calent"

  Xantal Llavina entrevista Andreu Buenafuente, mestre de la comunicació, un dels grans referents de l'humor i emprenedor del món audiovisual. Ve al "Revolució" per parlar-nos de talent, emprenedoria, idees, somnis i dels valors que busca des de la seva productora El Terrat. Assegura que la seva filosofia personal és intentar liderar amb empatia i, sobretot, estar a la recerca del talent, que diu que no ens en sobra però que sempre s'obre camí. Ens diu que amb el pas dels anys cada cop valora i respecta més el que fan els que porten molts anys a la professió, que quan ell va començar li van faltar mestres i que avui en dia la gent es creu mestre i savi als 25 anys. Sobre el "Revolució 4.0" a TV3 que produeix El Terrat, la seva productora, Andreu Buenafuente diu que calia parlar de la revolució digital que vivim a la televisió.

 • Anna Simon: "L'èxit és viure content amb el que fas"
  Escolta àudio

  Anna Simon: "L'èxit és viure content amb el que fas"

  Xantal Llavina entrevista Anna Simon, presentadora d'una de les grans apostes de TV3, "Persona infiltrada", i conductora d'un dels altres èxits de la cadena: "Oh happy day". L'Anna ens atén des de Madrid, on hi és per motius de feina, i és que, segons ens confessa, no para mai de treballar. Assegura que està molt satisfeta amb la marxa del programa i que li agradaria que tingués una segona temporada. Ens diu també que, malgrat l'èxit que l'acompanya, sempre té dubtes sobre el que fa, que estudia els guions com si es preparés per a un examen i que s'ha de vigilar no confondre èxit amb fama. Molt present a les xarxes, amb més de 2 milions de seguidors a Twitter, ens explica també com s'ho fa per gestionar aquesta allau de fans.

 • Cristóbal Colón: "La Fageda no sabíem que era impossible; per això ho vam fer"
  Escolta àudio

  Cristóbal Colón: "La Fageda no sabíem que era impossible; per això ho vam fer"

  Xantal Llavina entrevista Cristóbal Colón, l'home que, el 1982, va fundar La Fageda, una cooperativa que amb els anys es va convertir en un dels grans fabricants de iogurts i productes làctics de Catalunya, amb més de 2 milions de catalans que els consumeixen. Però el seu mèrit més gran és que gràcies a aquesta empresa ha aconseguit que centenars de persones amb malalties mentals s'hagin pogut integrar a la societat. Colón assegura que a La Fageda tothom té capacitat per fer coses i que una de les seves preocupacions és recuperar la dignitat de les persones. Creada en clau de proximitat i km 0, està convençut que la cooperativa es va crear perquè no sabien que era impossible.

 • 21 anys de "La Contra" de La Vanguardia
  Escolta àudio

  21 anys de "La Contra" de La Vanguardia

  Xantal Llavina entrevista Ima Sanchís, Lluís Amiguet i Víctor Amela, els tres periodistes responsables de la que diuen que és la secció que més anys porta en un diari. Parlem de "La Contra" de La Vanguardia, que ja té més de 20 anys de vida. Amb unes 7.500 entrevistes publicades, aquest trio ha convertit "La Contra" en un clàssic del periodisme que fa que molta gent comenci el diari pel final. En una divertida conversa a tres bandes, ens expliquen anècdotes, fan repàs dels personatges més interessants que han entrevistat, ens revelen quins són els que tenen pendents i, fins i tot, quines són les "fake news" que han patit directament. Asseguren, en conjunt, que fan el que els agrada i que la secció és una resposta constant a les seves inquietuds.

 • Imma Puig, expsicòloga del Barça: "Els sentiments no entenen de talonaris"
  Escolta àudio

  Imma Puig, expsicòloga del Barça: "Els sentiments no entenen de talonaris"

  Xantal Llavina entrevista Imma Puig, expsicòloga del FC Barcelona i d'El Celler de Can Roca, que ve a "Revolució" per explicar-nos com gestionar equips d'alt rendiment, ja sigui del món de l'esport de competició o d'empreses de primer nivell. Paraules com enveja, egoisme, por, dubte, èxit o fracàs omplen les seves sessions de treball, i de totes en parla al seu nou llibre: "La revolución emocional. Todos necesitamos lo mismo para sentirnos bien". Remarca la importància de cuidar, escoltar, entendre i estimar i assegura que la veritable revolució ha de ser, també, emocional. Parlant de la seva feina amb els jugador del Barça i amb altres equips d'elit, ens comenta que és impossible no canviar amb la fama, i afegeix que els sentiments no entenen de talonaris.

 • John Carlin: "No són temps terribles, són temps ridículs"
  Escolta àudio

  John Carlin: "No són temps terribles, són temps ridículs"

  El periodista John Carlin i l'il·lustrador Oriol Malet venen al "Revolució 4.0" per presentar-nos un llibre, en versió còmic, que ens explica un episodi important en la història del món del segle XX i que ara ja es pot llegir en català. "Mandela i el general" gira al voltant de la relació entre el polític, després del seu alliberament, i el comandant Constand Viljoen, convençut de la supremacia blanca. Aprofitant la seva presència al programa, també parlem amb ells d'actualitat i tecnologia. Malet assegura que és el que és gràcies a Internet, i Carlin afirma que de tots els mitjans la ràdio és el més preparat per sobreviure a les noves tecnologies.

 • Àlex Corretja, ara també empresari: "Sense treball en equip, tot és impossible"
  Escolta àudio

  Àlex Corretja, ara també empresari: "Sense treball en equip, tot és impossible"

  Xantal Llavina entrevista l'extennista Àlex Corretja, un home que sempre ha destacat per la seva esportivitat i que està considerat com un dels 5 millors tennistes del món. Apartat prematurament de la carrera professional per una lesió a l'ull, es va saber reinventar, convertint-se en comentarista esportiu a televisió dels torneigs més importants. Conferenciant que a les seves xerrades motivacionals destaca la importància de la feina en equip, ens anuncia que obre una nova etapa en la seva vida. Ve al "Revolució 4.0" per presentar-nos la seva tasca com a empresari de roba esportiva que porta el seu nom i que aspira a aconseguir ser un referent en el sector.

 • Queco Novell: "Estem permanentment connectats, però més aïllats"
  Escolta àudio

  Queco Novell: "Estem permanentment connectats, però més aïllats"

  Aquesta setmana, a "Revolució 4.0", Xantal Llavina entrevista l'actor, imitador i presentador Queco Novell. Amb ell parlem del programa "Trenquin Tòpics", que ha presentat a TV3, i de la seva trajectòria com a imitador a programes com "Polònia". Assegura que la conjuntura política ajuda a l'èxit del veterà programa d'humor i que no hi ha limitacions amb els gags que fan. Confessa que no és gaire emprenedor, que se sent més a gust deixant-se dirigir però que necessita dir-hi la seva. Parlant de tecnologia diu que cada vegada fa més esforços per apagar el mòbil quan queda amb amics perquè tot i que estem cada cop més connectats, això aïlla les persones. Amb Novell, que va començar la seva carrera com a periodista polític, reflexionem també sobre com cal saber reinventar-se constantment.

 • Khaoula és influencer: "El mocador em tapa el cap, però no el cervell"
  Escolta àudio

  Khaoula és influencer: "El mocador em tapa el cap, però no el cervell"

  Xantal Llavina entrevista Khaoula Boumaaza, una noia gironina que amb només 20 anys i amb les idees molt clares s'ha convertit en tot un fenomen a Instagram amb més de 59.000 seguidors i moltes marques que la contracten per fer campanyes de publicitat perquè les seves fotografies no deixen indiferent. Assegura que el mocador li tapa el cap però no el cervell i que va haver d'entrar en el món de les xarxes d'amagat perquè la seva família no ho entenia gaire. Va patir "bullying" i va ser discriminada en una feina pel fet de portar el vel. Ens diu que el seu lema és "viu i deixa viure".

 • Jordi Basté: "Sóc addicte al telèfon mòbil, però no ho amago"
  Escolta àudio

  Jordi Basté: "Sóc addicte al telèfon mòbil, però no ho amago"

  Xantal Llavina entrevista el periodista Jordi Basté. Amb ell parlarem de ràdio, tecnologia i del programa que actualment presenta a TV3, "No pot ser!", que vol descobrir com serà el futur des del punt de vista dels avenços tecnològic. Basté ens parla també de la seva relació personal amb la tecnologia i elements tan quotidians com el telèfon mòbil del qual es confessa, sense amagar-ho, addicte. Opina que amb les noves tecnologies hem canviat els factors, ja que ara són els fills qui educa als pares. Nostàlgic, ha dit que aquesta és la tercera vegada que trepitja la que va ser la seva casa durant anys, però que sigui on sigui, la samarreta que porta sota, és la de Catalunya Ràdio.