TOTS ELS ÀUDIOS

 • Jordi Puigneró: "Volem que neixi la Identitat Digital Catalana aquest 2019"
  Escolta àudio

  Jordi Puigneró: "Volem que neixi la Identitat Digital Catalana aquest 2019"

  Xantal Llavina entrevista el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per parlar de la carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals, que s'ha presentat en el darreres dies i que vol convertir-se en un element clau a l'hora de regular la relació entre els ciutadans i la xarxa. Amb Puigneró també analitzem en quin punt es troba la iniciativa engegada pel govern català per fer realitat la identitat digital dels catalans. Blockchain, vot electrònic i dones TIC són altres temes que també es comenten en aquesta entrevista amb el Conseller.

 • Jordi Vila: "He fet invents per transformar la societat"
  Escolta àudio

  Jordi Vila: "He fet invents per transformar la societat"

  A la secció "Emprèn internet", coneixem Jordi Vila, un emprenedor que ha dedicat bona part de la seva vida a invents que han transformat la vida de molta gent, per exemple, el mític fregaterres de tires que va comercialitzar la firma Vileda. També ens explica en què consisteix un dels descobriments dels qual està més orgullós: ha desenvolupat un bacteri siberià que es "menja" els combustible dels vessaments en el mar i després es desintegra. Parlem de l'èxit de molts dels seus invents, però també del fracàs i de com s'ha d'encarar.

 • El secret de les bones campanyes de màrqueting
  Escolta àudio

  El secret de les bones campanyes de màrqueting

  A "Connexions" parlem amb Laura Gil, directora del Departament de Transformació Digital de Damm, i amb Fran Soley, cap de màrqueting digital de la mateixa empresa. Totes dues ens revelen els secrets de les bones campanyes de màrqueting analitzant el fenomen en què s'ha convertit l'anunci "Mediterràniament". Sabrem quins elements s'ha tingut en compte a l'hora de dissenyar-lo i de com es mantenen els canals de contacte amb els usuaris per fer-los partícips d'aquesta campanya que s'ha convertit en un clàssic de l'estiu.

 • Falten recursos econòmics per lluitar contra la violència masclista
  Escolta àudio

  Falten recursos econòmics per lluitar contra la violència masclista

  A "ADN Digital" parlem amb la periodista Karma Peiró del reportatge "Desprotegides, malgrat tot", que ha dirigit i que denuncia les alarmants xifres de violència masclista a casa nostra. Analitzant dades i números reals ens explica com l'administració pública no fa prou per solucionar-ho. També parlem de com les noves tecnologies i la xarxa es pot convertir en una bona aliada en la lluita contra el maltractament a les dones.

 • El talent: Joan Dausà; intel·ligència artificial a Catalunya; exoesquelets, i mag tecnològic
  Escolta àudio

  El talent: Joan Dausà; intel·ligència artificial a Catalunya; exoesquelets, i mag tecnològic

  Xantal Llavina entrevista Joan Dausà, un dels compositors i cantants de més èxit dels darrers anys, que passa per un excel·lent moment personal i professional. Autor de la cançó de l'anunci "Mediterràniament", tot un fenomen de l'estiu, ens parla del seu procés creatiu i de la implicació en el missatge que transmet. També repassem la seva trajectòria professional i coneixem el seu vessant més emprenedor. A Catalunya Valley Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat, ens parla del moment actual que viu la intel·ligència artificial a Catalunya i de les seves perspectives de futur. Coneixem Able Human Motion, una empresa del programa Bstartup Health, que treballa en un exoesquelet que aviat es podria comercialitzar i que pot canviar radicalment la vida dels lesionats medul·lars i de moltes altres persones amb mobilitat reduïda. I per acabar, parlem Damb avid Riudor, mag tecnològic que ens porta una proposta que, diu, farà tremolar els bancs.

 • Al 2021 tindrem exosquelets per ajudar a caminar
  Escolta àudio

  Al 2021 tindrem exosquelets per ajudar a caminar

  A la secció "Bstartup", Yolanda Pérez ens presenta l'Alfons Carnicero, CEO i fundador d'Able Human Motion, un "spin-off" de dispositius mèdics de la Universitat Politècnica de Catalunya adscrita al programa Bstartup Health. Amb ells parlem d'una interessant proposta tecnològica en la qual estan treballant: un exosquelet que ben aviat es podria comercialitzar i que pot canviar radicalment la vida dels lesionats medul·lars i de moltes altres persones amb mobilitat reduïda.

 • La intel·ligència artificial mou 1.400 milions d'euros a Catalunya
  Escolta àudio

  La intel·ligència artificial mou 1.400 milions d'euros a Catalunya

  A Catalunya Valley, parlem amb Dani Marco, flamant director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, del moment actual que viu el sector de la intel·ligència artificial a Catalunya i de les seves perspectives de futur. A més, ens dona les xifres que es mouen en torn a aquesta tecnologia i que són realment espectaculars: 179 empreses, 8.500 treballadors i mou 1.400 milions d'euros.

 • El mag tecnològic que ha seduït David Copperfield
  Escolta àudio

  El mag tecnològic que ha seduït David Copperfield

  A "Emprèn internet", coneixem David Riudor, un mag que s'autodefineix com a mag tecnològic i que ens presenta Goin, una proposta que, segons diu, farà tremolar les entitats bancàries. A més, ens explica la seva trajectòria des que, amb només 13 anys, es va convertir en empresari i com ha arribat a seduir un mag de renom mundial com David Copperfield

 • Joan Dausà: "Per ser una marca has de ser sincer amb tu mateix"
  Escolta àudio

  Joan Dausà: "Per ser una marca has de ser sincer amb tu mateix"

  Xantal Llavina entrevista el músic Joan Dausà, un dels compositors i cantants de més èxit dels darrers anys, que està passant per un excel·lent moment personal i professional. Autor de la cançó de l'anunci "Mediterràniament", que s'ha convertit en el fenomen de l'estiu, ens parla del seu procés creatiu i de la seva implicació en el missatge que transmet. Assegura que intenta que el seu pas per la Terra no la perjudiqui i que malauradament hem oblidat l'ordre de les coses. Repassant la seva trajectòria professional, coneixem el seu vessant més emprenedor. Ens explica que mai contempla el fracàs perquè tot el que es fa és per aprendre. També ens diu que, per ell, la tecnologia és una trampa que ens pot ajudar a distreure, però que com més en fem servir, més treballem.

 • Robots a les residències aviat, robots mainaderes al Japó, Marenostrum 5 i la Xina guanya en dades
  Escolta àudio

  Robots a les residències aviat, robots mainaderes al Japó, Marenostrum 5 i la Xina guanya en dades

  Amb la Carme Torras, professora de robòtica, parlem de com els robots intervindran tard o d'hora tant en la nostra vida professional com en la personal. Està segura que arribarem a un enteniment cordial amb aquestes màquines. Diu que no trigarem a veure robots a les residències geriàtriques o als hospitals, d'aquí uns 5 anys; en canvi, a casa encara trigarem una mica. També explica que hi ha robots mainadera al Japó que expliquen contes a nens i nenes. Amb Josep Maria Ganyet parlem del Marenostrum 5, el superordinador que s'instal·larà a Barcelona en els pròxims mesos. Gran dada, aquest ordinador: calcula en un segon el que una persona trigaria 6.300 milions d'anys a calcular! Martí Petit, cap de projectes del Consell de l'Audiovisual de Catalunya sobre polítiques digitals, diu que la Xina està guanyant la batalla de les dades. Acabem el programa amb Bea Domènech de Quantion, que ens parla d'innovació i dels grans canvis tecnològics que estan fent les empreses catalanes.

 • Marenostrum 5: Calcula en un segon el que trigaria una persona en 6.300 milions d'anys!
  Escolta àudio

  Marenostrum 5: Calcula en un segon el que trigaria una persona en 6.300 milions d'anys!

  A "Ganyet Time", l'expert en transformació digital Josep Maria Ganyet ens parla de la importància geopolítica que tindrà el supercomputador que s'instal·larà a Barcelona en els pròxims mesos. Ens explica les habilitats del Marenostrum 5, què són els petaflops i ens deixa una xifra espectacular: el que una persona trigaria 6.300 milions d'anys a calcular, aquest superordinador ho fa en un segon. Un ordinador que calcula temes socials molt importants com ara els relacionats amb el canvi climàtic.

 • Martí Petit: "La Xina està guanyant la batalla de les dades"
  Escolta àudio

  Martí Petit: "La Xina està guanyant la batalla de les dades"

  A "Emprèn internet" conversem amb Martí Petit, cap de projectes del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, sobre polítiques digitals. Ens respon a preguntes com ara: Quina importància tenen els algoritmes a la xarxa? Per què ens arriben unes dades i no unes altres? Estem permanentment vigilats, els internautes? I assegura que la Xina està guanyant la batalla de les dades.

 • Bea Domènech: "Estem vivint grans canvis tecnològics i d'innovació a les empreses"
  Escolta àudio

  Bea Domènech: "Estem vivint grans canvis tecnològics i d'innovació a les empreses"

  A "ADN Digital" Bea Domènech, directora de Transformació Digital de Quantion, i Daniel Cardelús, de l'Oficina de Innovació de SUEZ Espanya, antic grup AGBAR, ens expliquen per què a les empreses els costa innovar de forma més ràpida i com s'ho han de fer de forma més àgil sense perdre el focus en els seus clients.

 • Carme Torras: "D'aquí cinc anys tindrem robots a les residències per a gent gran"
  Escolta àudio

  Carme Torras: "D'aquí cinc anys tindrem robots a les residències per a gent gran"

  Xantal Llavina entrevista Carme Torras, professora de robòtica amb la qual parlem de com els robots intervindran més tard o més d'hora tant en la nostra vida professional com en la personal. Ens comenta que és optimista ja que pensa que arribarem a un enteniment cordial amb aquestes màquines. També ens diu que no trigarem gaire a veure robots a les residències geriàtriques o als hospitals, però que a les nostres cases encara trigarem una mica. Abordem també temes com el debat ètic que genera l'ús d'aquesta tecnologia i sabrem si acabarem tenint robots com a companys sentimentals. De moment, el que sí que assegura és que ja hi ha robots mainadera al Japó, que expliquen contes als nens i a les nenes.

 • Jesús Vidal: perseguidor de somnis; Fundació Factor Humà; alumnes ensenyen a mestres i biotecnologia
  Escolta àudio

  Jesús Vidal: perseguidor de somnis; Fundació Factor Humà; alumnes ensenyen a mestres i biotecnologia

  Xantal Llavina entrevista l'actor Jesús Vidal, guanyador del Goya al millor actor revelació pel seu paper a la pel·lícula "Campeones". Amb ell parlem de la seva trajectòria com a actor, de la seva experiència vital, i també de com es pot transformar el món laboral si s'aconsegueix una integració real de les persones amb discapacitats, malgrat que la paraula no li agrada gaire i prefereix parlar de persones diferents. Amb Anna Fornés, directora de la Fundació Factor Humà, parlem d'aquesta entitat que té com a objectiu millorar la gestió de les persones a les organitzacions, perquè sovint es dona més importància a la part tecnològica que al personal que l'ha de desenvolupar. Coneixem també Chromecamp, una jornada organitzada per Vedruna Educació en què els alumnes fan de mestres dels seus professors i els ensenyen com la tecnologia els ha acompanyat en el procés d'aprenentatge. I acabarem el programa parlant de la importància del sector biotecnològic a Catalunya.