TOTS ELS ÀUDIOS

 • Josep Maria Mainat: "El problema de la intel·ligència artificial és que no és intel·ligent"
  Escolta àudio

  Josep Maria Mainat: "El problema de la intel·ligència artificial és que no és intel·ligent"

  Josep Maria Mainat és el nou fitxatge estrella de la 4a temporada del "Revolució 4.0". A la seva secció, "Mainat 4.0", un cop al mes, repassem temes que planteja en el seu llibre "Ciència optimista" i parlem de novetats científiques, tecnològiques o mèdiques que ja ens estan transformant la vida. Sempre polèmic i amb opinions molt personals, comencem parlant d'intel·ligència artificial, que ens diu que té un problema: no és intel·ligent.

 • Rànquing d'empreses tecnològiques que estan invertint a Catalunya
  Escolta àudio

  Rànquing d'empreses tecnològiques que estan invertint a Catalunya

  Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, ens explica quines són les grans empreses tecnològiques mundials que ja estan invertint a Catalunya i quina és la seva relació amb l'administració. També repassarem les bones dades del nostre ecosistema emprenedor i quins són els reptes a superar aquest final d'any.

 • Biografia de Jeff Bezos: L'home més ric del món
  Escolta àudio

  Biografia de Jeff Bezos: L'home més ric del món

  Una dels estrenes més esperades d'aquesta temporada és la nova secció "Biografia digital", amb Xantal Llavina, en què repassem la vida d'algunes de les persones més rellevants de la revolució digital que estem vivint i que està transformant les nostres vides. El primer personatge és Jeff Bezos, empresari nord-americà considerat la persona més rica del món i creador del gegant Amazon.

 • Ferran Adrià: "La millor innovació del món és fer una bona gestió"
  Escolta àudio

  Ferran Adrià: "La millor innovació del món és fer una bona gestió"

  Fem una "master class" d'innovació amb Ferran Adrià, un home que reuneix tots els adjectius que ens agraden al programa: és innovador, revolucionari, emprenedor i, a la vegada, humil i proper. Ha estat anys revolucionant el món de la cuina, i la seva empremta ha marcat per sempre la gastronomia contemporània. Assegura que una de les claus de fer avantguarda és tenir llibertat i que, tot i no existir el decàleg de la innovació, a El Bulli van aconseguir canviar el paradigma de la restauració. Gestió, innovació i creació són per ell fonamentals a l'hora de tirar endavant un repte professional.

 • La revolució digital a la justícia?, "Masterclass Becerra", "Oient time" i el passat digitalitzat
  Escolta àudio

  La revolució digital a la justícia?, "Masterclass Becerra", "Oient time" i el passat digitalitzat

  Comencem temporada entrevistant Andreu Van den Eynde, un dels advocats més mediàtics actualment, amb qui parlem de la revolució digital a la justícia, un món on sembla que la revolució digital encara no ha arribat amb gaire força. També de com ha viscut el judici del procés i coneixem una de les seves especialitats: els ciberdelictes. A la primera "Masterclass Becerra" de la temporada, Santiago Niño Becerra ens explica cap on va l'economia i repassem el futur laboral que ens espera; ell assegura que degut a la tecnologia, en un futur només treballarem 12 hores a la setmana. Amb Link to eSports i el seu CEO Lluís Llorens, estrenem la secció "Oient time", on donem veu a empreses tecnològiques creades pels nostres oients. I acabem amb Laura Gil i Carles Cervantes, de Damm, parlant de digitalitzar el passat per encarar el futur amb l'exemple de la digitalització del seu gran arxiu històric.

 • Niño Becerra: "En un futur es treballarà només 12 hores a la setmana"
  Escolta àudio

  Niño Becerra: "En un futur es treballarà només 12 hores a la setmana"

  A la primera "master class" de la temporada del catedràtic d'economia Santiago Niño Becerra, ens preguntem cap on va l'economia catalana i espanyola. Repassem també el futur laboral que ens espera i, en aquest sentit, assegura que, degut a la tecnologia, només treballarem 12 hores a la setmana. Així ho afirma també el president de la tecnològica xinesa Alibaba, Jack Ma. I acabarem la secció analitzant la proposta de l'ONU de canviar la dieta per frenar el canvi climàtic.

 • Andreu Van den Eynde: "Les xarxes socials han pressionat i condicionat el judici"
  Escolta àudio

  Andreu Van den Eynde: "Les xarxes socials han pressionat i condicionat el judici"

  Entrevistem Andreu Van den Eynde, un dels advocats més mediàtics actualment, amb qui parlem de la revolució digital en la justícia, un món on sembla que la revolució digital encara no ha arribat amb gaire força. També de com ha viscut personalment la intensitat del judici del procés i coneixem una de les seves especialitats: els ciberdelictes. A més descobrim alguna de les seves facetes més personals, relacionades amb la seva família i la música.

 • Una tendència: Digitalitzar el passat per encarar el futur
  Escolta àudio

  Una tendència: Digitalitzar el passat per encarar el futur

  A "Connexions" coneixem un projecte interessant: la digitalització de l'ampli arxiu documental de l'empresa Damm. Laura Gil ens porta Carles Cervantes, que porta 40 anys treballant a la companyia i que no només n'ha viscut la digitalització, sinó també la informatització inicial. En els últims anys Cervantes ha liderat un dels projectes digitals més rellevants per a la història de Damm: l'arxiu històric, que inclou més de 23.000 peces digitalitzades i més de 79.000 fotografies, també digitalitzades.

 • Esports: primera proposta d'"Oient time" a l'estudi
  Escolta àudio

  Esports: primera proposta d'"Oient time" a l'estudi

  Estrenem una nova secció, "Oient time", on donarem veu a empreses tecnològiques creades pels nostres oients. Comencem amb una empresa dedicada a organitzar competicions d'esport virtual, un sector que creix cada vegada més i del qual diuen que mourà aviat més de 1.000 milions d'euros. Ens parla d'aquesta activitat cada vegada més exitosa l'oient fidel del programa Lluís Llorens, CEO de Link to eSports , que va escriure al nostre correu (revolucio4@catradio.cat) per donar-nos a conèixer la seva iniciativa.

 • Sónar+D: creativitat i innovació a l'ecosistema emprenedor català, robots artistes i dades obertes
  Escolta àudio

  Sónar+D: creativitat i innovació a l'ecosistema emprenedor català, robots artistes i dades obertes

  A l'últim programa de la 3a temporada, especial Sónar, Xantal Llavina entrevista el músic i compositor Nil Moliner i José Luis de Vicente, comissari del Sónar+D. Amb ells repassarem què significa per als que en gaudeixen com a espectadors i per als que el preparen des de dins. Per De Vicente, el Sónar és experiència i intel·ligència. Per Moliner és una manera diferent de veure el futur cultural, però ens assegura que l'espanta pensar que algun dia els robots faran música. Tots dos coincideixen que el Sónar+D és l'aparador perfecte de les noves tendències digitals en el món de la cultura. Amb Ricard Castellet repassarem la importància del festival per a l'ecosistema emprenedor català i coneixerem una start-up premiada al Sónar 2018. Amb Marc Griful parlem de robots artistes i de com els algoritmes poden generar art. Finalment, parlarem de les start-ups presents al Sónar+D des del punt de vista de l'administració pública i sabrem com les dades obertes són un motor d'innovació important.

 • La incidència de Sónar+D a l'ecosistema emprenedor català
  Escolta àudio

  La incidència de Sónar+D a l'ecosistema emprenedor català

  A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet destaca les novetats de Sónar des de l'òptica de l'emprenedoria i la revolució digital. Per posar-nos un exemple, ens porta Ignasi Capella, CMO de BROOMX, que l'any passat va guanyar el Premi a la Startup Competition del Sónar+D i que estan especialitzats en la creació d'experiències immersives en espais reals. Ens parla també de la primera plataforma de realitat virtual per a projectors RV, que ha creat la seva companyia.

 • Nil Moliner: "M'espanta pensar que algun dia els robots faran música"
  Escolta àudio

  Nil Moliner: "M'espanta pensar que algun dia els robots faran música"

  A l'entrevista central de l'últim programa de la tercera temporada, especial Sónar, Xantal Llavina entrevista el músic i compositor Nil Moliner i José Luis de Vicente, comissari de Sónar+D. Des de la mirada de l'artista fins a les reflexions d'un periodista especialitzat en cultura digital, art i tecnologia, repassem el que significa aquest esdeveniment per les dues cares de la moneda: els que el gaudeixen com a espectadors i els que el preparen des de dins. Per De Vicente, les paraules que defineixen Sónar són experiència i intel·ligència. Per Moliner, que a més ens interpreta en directe dues cançons, és una forma diferent de veure el futur cultural, però ens assegura que l'espanta pensar que algun dia els robots faran música. Tots dos coincideixen que Sónar+D és l'aparador perfecte de les noves tendències digitals en el món de la cultura.

 • Dades obertes als ciutadans, motor d' innovació
  Escolta àudio

  Dades obertes als ciutadans, motor d' innovació

  Lluís Juncà, a la secció "Emprèn internet", ens parla de Sónar+ D Innovation Challenge, plataforma per a ments creatives que es troben en primera línia d'experimentació, i també de les "start-ups" presents al Sónar des del punt de vista de l'administració pública. Amb Núria Espuny, directora general de Transparència i Dades Obertes de la Generalitat, també ens parla dels beneficis que ens proporcionen i de l'important motor d'innovació que són les dades obertes.

 • Algoritmes per crear art i música
  Escolta àudio

  Algoritmes per crear art i música

  A ADN Digital, Marc Griful ens parla de l'impacte de les noves tecnologies disruptives en el món de la música i ens presenta diversos exemples d'art creat per robots. També ens respon a preguntes com: la intel·ligència artificial pot fer feines creatives? L'artista més flamant del món és un algoritme? Amb exemples concrets i, per exemple, deixant-nos escoltar música creada per ordinadors, sabrem com són els robots artistes.

 • Identitat Digital Catalana al 2019; estudi "Desprotegides", i bones campanyes de màrqueting
  Escolta àudio

  Identitat Digital Catalana al 2019; estudi "Desprotegides", i bones campanyes de màrqueting

  Xantal Llavina entrevista el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, per parlar de la Carta Catalana per als Drets i les Responsabilitats Digitals que s'ha presentat fa poc i que vol convertir-se en un element clau a l'hora de regular la relació entre els ciutadans i la xarxa. També analitzem en quin punt es troba la iniciativa engegada pel govern català de fer realitat la identitat digital dels catalans. A "ADN Digital", Karma Peiró ens parla del reportatge "Desprotegides, malgrat tot", que ha dirigit i que denuncia les alarmants xifres de violència masclista a casa nostra i ens explica com l'administració pública no fa prou per solucionar-ho. Coneixem Jordi Vila, un emprenedor que ha dedicat bona part de la seva vida a invents que han transformat la vida de molta gent, com el mític fregaterres de tires Vileda. I acabem el programa coneixent els secrets d'una bona campanya de màrqueting amb Laura Gil i Fran Soley, de Damm.