TOTS ELS ÀUDIOS

 • Antón Losada i mitjans de comunicació, #MasterClassBecerra, Candela Antón i emprendre a comarques
  Escolta àudio

  Antón Losada i mitjans de comunicació, #MasterClassBecerra, Candela Antón i emprendre a comarques

  Entrevistem el professor, articulista i tertulià Antón Losada, un de les veus més actives als mitjans de comunicació. Amb ell repassem la seva trajectòria i parlem del model actual i futur dels mitjans de comunicació, i de la credibilitat i l'impacte de les xarxes socials a l'hora de transmetre informacions. Tenim una nova edició de la "master class" de l'economista Santiago Niño-Becerra, que analitza l'actualitat econòmica i opina sobre temes tan controvertits com que els processos de selecció per a noves feines comencin a quedar en mans de la intel·ligència artificial, que rastreja i analitza les dades dels candidats a les xarxes. Coneixem també el vessant més emprenedor de l'actriu Candela Antón, coneguda pel seu paper a la sèrie "Merlí", que ha posat en marxa una acadèmia per fer classes d'interpretació. I a la secció "Oient time" coneixem la proposta de màrqueting digital de l'olotí Aleix Lagares, emprenedor i oient del programa.

 • Santiago Niño-Becerra: "Rastrejar correus electrònics i whatsapps per seleccionar personal"
  Escolta àudio

  Santiago Niño-Becerra: "Rastrejar correus electrònics i whatsapps per seleccionar personal"

  Nova edició de la "master class" de l'economista Santiago Niño-Becerra, que analitza l'actualitat econòmica i opina sobre temes tan controvertits com els processos de selecció per a noves feines. Començarà a quedar en mans de la intel·ligència artificial? Les empreses analitzaran les dades dels candidats a les xarxes?

 • Aleix Lagares: "Emprendre des de comarques és una gran sortida"
  Escolta àudio

  Aleix Lagares: "Emprendre des de comarques és una gran sortida"

  Obrim sempre l'estudi als oients del programa. Des d'Olot també es poden crear apps com la de l'Aleix Lagares, una proposta de màrqueting digital amb molt d'èxit entre comerciants que ens explica el nostre oient a la secció "Oient time".

 • Antón Losada: "El periodisme de l'estat espanyol manipula amb els silencis"
  Escolta àudio

  Antón Losada: "El periodisme de l'estat espanyol manipula amb els silencis"

  Entrevistem el professor, articulista i tertulià Anton Losada, un home que toca moltes tecles. Però n'hi ha una que la toca especialment bé: dir les coses clares, sense por de la polèmica o de dur la contrària. Una de les veus més actives als mitjans de comunicació. Amb ell repassem la seva trajectòria i parlem del model actual i futur dels mitjans de comunicació, de la credibilitat i l'impacte de les xarxes socials a l'hora de transmetre informacions.

 • Candela Anton: La Berta de "Merlí", ara emprenedora
  Escolta àudio

  Candela Anton: La Berta de "Merlí", ara emprenedora

  Hem conegut la vessant més emprenedora de l'actriu Candela Antón, coneguda pel seu paper de Berta a la sèrie d'èxit "Merlí", que ha posat en marxa una acadèmia per fer classes d'interpretació, La Contracultural, i ens explica nous projectes de sèrie i teatre.

 • La recessió econòmica amb Oriol Amat; GrausTIC, nous mercats per a startups i concurs Wapps escoles
  Escolta àudio

  La recessió econòmica amb Oriol Amat; GrausTIC, nous mercats per a startups i concurs Wapps escoles

  A l'entrevista central del programa, Xantal Llavina entrevista l'economista per parlar de l'actualitat econòmica. Amb ell resoldrem algunes de les preguntes que ens fem tots aquests dies: és cert que hi ha signes clars que s'acosta una gran crisi?, quines conseqüències econòmiques poden tenir les noves eleccions? Quin impacte causarà la imminent sentència del Tribunal Suprem? Estem entrant en una tardor complicada i plena d'incògnites que tractarem amb aquest catedràtic d'Economia a qui agrada parlar molt clar.

 • Oriol Amat: "La sentència pot afectar negativament l'economia catalana i espanyola"
  Escolta àudio

  Oriol Amat: "La sentència pot afectar negativament l'economia catalana i espanyola"

  A l'entrevista central del programa, Xantal Llavina entrevista l'economista Oriol Amat per parlar de l'actualitat econòmica. Amb ell resoldrem algunes de les preguntes que ens fem tots aquests dies: és cert que hi ha signes clars que s'acosta una gran crisi?, quines conseqüències econòmiques poden tenir les noves eleccions? Quin impacte causarà la imminent sentència del Tribunal Suprem? Estem entrant en una tardor complicada i plena d'incògnites que tractarem amb aquest catedràtic d'Economia a qui agrada parlar molt clar.

 • Concurs Wapps: crear apps i webs a les escoles
  Escolta àudio

  Concurs Wapps: crear apps i webs a les escoles

  A "ADN digital" parlem d'una interessant iniciativa que vol contribuir a millorar les competències digitals a les escoles. Amb Jaume Medina, responsable de projectes fundacionals de la Fundació PuntCat, coneixem el projecte Wapps, concurs de creació de webs i apps per a nens i nenes de 5è i 6è de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius, que enguany celebra el 10è aniversari. Parlem també amb Joan Costa, de l'escola Pere Vives Vich d'Igualada, que ja ha participat diverses vegades en el concurs.

 • Competicions esportives, un mercat nou per a "Startups"
  Escolta àudio

  Competicions esportives, un mercat nou per a "Startups"

  A "Startups", Yolanda Pérez ens presenta Lluís Generó, fundador i CEO de Racetick, una empresa que ofereix als usuaris informació i inscripcions en línia a centenars de competicions esportives de diferents disciplines. Aquest mercat, nou per a "start-ups", i amb molt terreny per explorar, permet que els esportistes trobin la informació unificada, i s'estalvia temps i esforços. La plataforma, fundada l'any passat, ha anunciat una ronda de finançament de 600.000 euros, amb l'objectiu de consolidar la seva posició al mercat espanyol.

 • Ariadna Oltra: Periodisme digital i Feminisme; IdentiCAT; dones TIC i Deepfakes, el frau del futur
  Escolta àudio

  Ariadna Oltra: Periodisme digital i Feminisme; IdentiCAT; dones TIC i Deepfakes, el frau del futur

  Xantal Llavina entrevista la periodista Ariadna Oltra, que actualment presenta el "TN matí" de TV3. Amb ella parlem de com les noves tecnologies estan canviant el món del periodisme, de la digitalització del mitjà i del consum que fan els joves de la informació. També coneixerem el seu llibre "Sóc feminista i no ho sabia", en què reflexiona sobre el camí que cal recórrer per arribar a la igualtat real entre homes i dones. A "Catalunya Valley", amb Dani Marco, ens centrem en un tema del qual es parlarà molt en un futur proper: IdentiCAT, el nou model d'identitat digital, descentralitzada i autosobirana. Estrenem secció amb Meritxell Bautista, que ens parlarà de "Dones TIC", i acabem programa amb Marc Griful que ens explica en què consisteix el frau del futur: els "deepfake", que poden suplantar imatge i veu.

 • "Deepfake", suplantar veu i imatge, el frau del futur
  Escolta àudio

  "Deepfake", suplantar veu i imatge, el frau del futur

  A "ADN digital", Marc Griful, responsable de desenvolupament de negoci de Quantion, ens parla del frau del futur, el "deepfake", una de les eines de desinformació i manipulació que pot causar més problemes en poc temps, ja que es basa en la suplantació de veu i imatge, mitjançant la intel·ligència artificial. N'analitzem exemples, problemes que comporta i què s'hauria de fer per evitar-lo.

 • Al món TIC, la presència de dones és del 37%
  Escolta àudio

  Al món TIC, la presència de dones és del 37%

  Estrena d'una nova secció al "Revolució 4.0": "Dones TIC" amb Meritxell Bautista, cofundadora de Fibracat, que cada mes ens parlarà de les dones TIC i la seva presència en el món tecnològic. A més, ens destacarà el perfil i la vida d'una dona important en el sector. I comença amb Ada Lovelace, la primera programadora informàtica de la història, que va viure a Londres entre els anys 1815 i 1852 i també parla del món de la Dona TIC actual.

 • Ariadna Oltra: "Els drets de les dones es defensen, no es debaten"
  Escolta àudio

  Ariadna Oltra: "Els drets de les dones es defensen, no es debaten"

  Xantal Llavina entrevista la periodista Ariadna Oltra, que actualment presenta el "TN matí" de TV3. Amb ella parlem de com les noves tecnologies estan canviant el món del periodisme, de la digitalització del mitjà i del consum que fan els joves de la informació. Assegura que Twitter és la "seva" xarxa, però que no té gaire temps per fer-les servir plenament. Amb la periodista, que de petita volia ser arquitecta o reportera del National Geographic, també parlem del seu llibre "Sóc feminista i no ho sabia" en què reflexiona sobre el camí que cal recórrer per arribar a la igualtat real entre homes i dones.

 • Amb IdentiCAT, la identitat catalana es podrà votar electrònicament
  Escolta àudio

  Amb IdentiCAT, la identitat catalana es podrà votar electrònicament

  A la secció "Catalunya Valley", amb Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat, ens centrem en un tema del qual es parlarà molt en un futur proper: IdentiCAT, el nou model d'identitat digital, descentralitzada i autosobirana. Sabrem què ens permetrà fer, tant si són gestions amb l'administració pública com en l'àmbit privat i, esclar, com la podrem aconseguir.

 • Masterclass Innovació amb Ferran Adrià, Mainat 4.0, Biografia Jeff Bezos i Grans empreses
  Escolta àudio

  Masterclass Innovació amb Ferran Adrià, Mainat 4.0, Biografia Jeff Bezos i Grans empreses

  Fem una masterclass amb Ferran Adrià, un home que reuneix tots els adjectius que ens agraden al programa: és innovador, revolucionari, emprenedor i, a la vegada, humil i proper. Ha estat anys revolucionant el món de la cuina, i la seva empremta ha marcat per sempre la gastronomia contemporània. A la secció "Mainat 4.0", amb Josep Maria Mainat, repassem temes que planteja en el seu llibre "Ciència optimista" i parlem d'algunes novetats científiques, tecnològiques o mèdiques que ja ens estan transformant la vida. Fem la biografia digital del creador d'Amazon, Jeff Bezos, l'home més ric del món, i repassem quines són les grans empreses tecnològiques mundials que estan invertint a Catalunya.