TOTS ELS ÀUDIOS

 • Mobilitzacions i tecnologia, apps contra l'assetjament, Bill Gates i hospitals 4.0
  Escolta àudio

  Mobilitzacions i tecnologia, apps contra l'assetjament, Bill Gates i hospitals 4.0

  Entrevistem el fotoperiodista Jordi Borràs i l'expert en transformació digital Josep Maria Ganyet. Amb ells analitzem quin paper i quina influència estan tenint la tecnologia i les xarxes socials en les protestes i les manifestacions contra la sentència del Suprem d'aquests darrers dies. Qui hi ha darrere de l'anomenat Tsunami Democràtic? Per què els manifestants usen més Telegram que WhatsApp per comunicar-se? Les xarxes són la millor eina per explicar els fets? També parlem de tecnologia d'ús social amb Ricard Castellet i l'emprenedora Maria Teixidor, creadora de dues start-ups per denunciar l'assetjament escolar i laboral. A la secció "Biografies digitals" coneixem la història de Bill Gates, el fundador de Microsoft, una empresa que ha revolucionat el món durant els darrers 40 anys. I acabem amb Marc Griful coneixent com són i sobretot com seran els hospitals del futur, els hospitals 4.0.

 • Jordi Borràs i Josep Maria Ganyet: "El tsunami digital de les mobilitzacions no s'acabarà"
  Escolta àudio

  Jordi Borràs i Josep Maria Ganyet: "El tsunami digital de les mobilitzacions no s'acabarà"

  Xantal Llavina entrevista el fotoperiodista Jordi Borràs i l'expert en transformació digital Josep Maria Ganyet. Amb ells analitzem quin paper i quina influència estan tenint la tecnologia i les xarxes socials en les protestes i les manifestacions d'aquests últims dies. Qui hi ha darrere l'anomenat Tsunami Democràtic? Per què els manifestants usen més Telegram que WhatsApp per comunicar-se? Les xarxes són la millor eina per mobilitzar i explicar els fets? Ens diuen que ha sorprès la gran mobilització a través de les xarxes socials i que a les manifestacions la gent anava demanant QRs. I és que diuen que la tecnologia ho ha canviat tot, també la manera de mobilitzar-se.

 • Voleu saber com són els hospitals 4.0?
  Escolta àudio

  Voleu saber com són els hospitals 4.0?

  La intel·ligència artificial jugarà un paper clau per ajudar els metges. Tecnologia i coneixements sempre s'han aliat per millorar els diagnòstics i els tractaments. Ara el sector sanitari es troba davant d'un gran repte i a la vegada una gran responsabilitat: la transformació digital. Marc Griful, responsable de desenvolupament de negoci de Quantion, ens explica amb molt detall com seran els hospitals del futur, els hospitals 4.0.

 • Aplicacions imprescindibles per detectar casos d'anorèxia, bulímia o "bullying"
  Escolta àudio

  Aplicacions imprescindibles per detectar casos d'anorèxia, bulímia o "bullying"

  La tecnologia pot ser útil per lluitar contra l'assetjament escolar i laboral. En parlem amb Ricard Castellet, CCO de Barcelona Tech City, i Maria Teixidor, directiva del Barça i emprenedora fundadora de les aplicacions B-Resol i Co-Resol, per lluitar contra qualsevol tipus d'assetjament. Les xifres són esgarrifoses i donen tot el sentit a aquestes aplicacions. Un de cada tres escolars pateix algun tipus d'assetjament.

 • Bill Gates: "Gairebé no dormíem, menjàvem porqueries i treballàvem hores i hores"
  Escolta àudio

  Bill Gates: "Gairebé no dormíem, menjàvem porqueries i treballàvem hores i hores"

  A la secció "Biografia digital" coneixem la història de Bill Gates, el fundador de Microsoft, una empresa que ha revolucionat el món durant els darrers 40 anys. Alguns dades d'ell: el seu coeficient intel·lectual és de 160. Una de les persones més riques del món, guanyava 250 euros al segon. Juntament amb la seva dona Melinda, impulsen la Fundació Gates, que lluita arreu del món contra la pobresa i les malalties. Fan de la lectura, del bridge, del tenis i de passar temps amb els seus tres fills.

 • Les ciutats del futur i Benedetta Tagliabue, app per a autònoms, ulleres per a pantalles i dones TIC
  Escolta àudio

  Les ciutats del futur i Benedetta Tagliabue, app per a autònoms, ulleres per a pantalles i dones TIC

  Entrevistem l'arquitecta Benedetta Tagliabue, amb qui parlem de les tendències de futur de l'arquitectura, de la construcció 3D i de com lluitar contra la contaminació a les ciutats. Ens diu que Barcelona necessita edificis verds davant la greu contaminació que hi ha. Amb Joana Barbany i Dani Marco parlem de com cal empoderar les dones en l'àmbit tecnològic, i parlem del pla Dona TIC. Coneixem l'app Nomo, què és la nova gestoria digital per als autònoms. Com ens podem protegir de la llum blava que emeten les pantalles? Hem parlat amb els emprenedors tecnològics catalans de Barner, que han creat unes ulleres per a la petita pantalla que ja venen a tot el món.

 • App Nomo: La nova gestoria digital per als autònoms
  Escolta àudio

  App Nomo: La nova gestoria digital per als autònoms

  Cada vegada hi ha més autònoms al món laboral. Hi ha maneres d'estalviar-los la paperassa que han de fer? Hem descobert una app que ho té claríssim: vol convertir-se en el banc digital dels autònoms amb més tecnologia i menys papers. En parlem amb Yolanda Pérez, directora del programa Bstartup, i Xavi Capellades, CEO de Nomo.

 • Èxit d'ulleres catalanes per protegir-nos davant les pantalles d'ordinadors i mòbils
  Escolta àudio

  Èxit d'ulleres catalanes per protegir-nos davant les pantalles d'ordinadors i mòbils

  Com podem protegir-nos de la llum blava que emeten pantalles d'ordinadors, tauletes i mòbils? Hem parlat amb emprenedors tecnològics catalans que estan "revolucionant" el món de la petita pantalla amb unes ulleres: Barner. Les hem descobert amb Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, i Ramon Pérez i Edu Gaya, CEOs de Barner.

 • Joana Barbany: "Cal empoderar les dones en l'àmbit tecnològic"
  Escolta àudio

  Joana Barbany: "Cal empoderar les dones en l'àmbit tecnològic"

  Més de 100 dones van presentar la seva candidatura als Premis DonaTIC. El talent femení continua creixent al sector tecnològic? Està tocant sostre o pot créixer molt més? En parlem amb Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat, i també amb Joana Barbany, directora general de la Societat Digital.

 • Benedetta Tagliabue: "Barcelona necessita edificis verds davant la greu contaminació"
  Escolta àudio

  Benedetta Tagliabue: "Barcelona necessita edificis verds davant la greu contaminació"

  Entrevistem la prestigiosa arquitecta Benedetta Tagliabue, amb qui repassem la seva trajectòria. Amb ella parlem de les tendències de futur de l'arquitectura, de la construcció 3D i de com cal lluitar contra la contaminació a les ciutats. Com han de canviar els edificis amb la contaminació que tenim a les grans ciutats? Com valora la construcció de cases en 3D per tot el món? La població s'ha d'acostumar a viure en espais més petits de 30 metres quadrats? Ella ens dona totes les respostes.

 • Jair Domínguez i Peyu; Mainat i els gadgets tecnològics, i els 30 milions d'usuaris de Doctoralia
  Escolta àudio

  Jair Domínguez i Peyu; Mainat i els gadgets tecnològics, i els 30 milions d'usuaris de Doctoralia

  Entrevistem dos emprenedors de l'escena catalana que estan de moda, Jair Domínguez i Peyu, els dos "bricoheroes" que estan revolucionant internet. S'ha de posar límits a l'humor? Ens diuen que treballen molt bé plegats i que els agradaria fer un late night junts a TV3. Josep Maria Mainat, a "Mainat 4.0", ens parla de l'evolució de l'ésser humà i diu que els humans en el futur incorporaran gadgets tecnològics. També parlem amb Doctoralia, què és el Booking dels metges, amb 30 milions d'usuaris i amb un gran creixement digital. Com ajuda la tecnologia els metges a l'hora de fer la seva feina? I per acabar, el 81% de les petites i mitjanes empreses de l'estat espanyol no disposen d'un pla de negoci per digitalitzar-se.

 • Josep Maria Mainat: "Els humans evolucionarem amb gadgets tecnològics"
  Escolta àudio

  Josep Maria Mainat: "Els humans evolucionarem amb gadgets tecnològics"

  Josep Maria Mainat ens parla de l'evolució de l'ésser humà, un dels capítols del seu llibre "Ciència optimista". Continuem evolucionant segons les teories de Darwin? O l'homo sapiens és la culminació de tot? La pregunta és: Continuarem evolucionant? Quina relació hi haurà amb la tecnologia? No us perdeu la secció.

 • Per comunicar bé, s'ha d'emocionar amb relats
  Escolta àudio

  Per comunicar bé, s'ha d'emocionar amb relats

  El 81% de les petites i mitjanes empreses de l'estat espanyol no disposen d'un pla de negoci per digitalitzar-se. Aida Galera, del departament de Transformació Digital de l'empresa Damm, i l'Olga Vidal, del departament de Comunicació, ens expliquen com està canviant la transformació digital la comunicació de les empreses.

 • Jair i Peyu: "L'humor és anarquia i fa por a l'"establishment"
  Escolta àudio

  Jair i Peyu: "L'humor és anarquia i fa por a l'"establishment"

  Entrevistem dos emprenedors de l'escena catalana que estan de moda, Jair Domínguez i Peyu, els dos "Bricoheroes" que estan revolucionant Internet. S'ha de posar límits a l'humor? Tots dos ara amb la sèrie "Bricoheroes" estan revolucionant la xarxa, no tant pels seus consells de bricolatge sinó pel seu humor salvatge i sense contemplacions. Parlem dels seus projectes i ens diuen que treballen molt bé plegats i que els agradaria fer un "late show" a TV3, i que és trist que un humorista demani perdó i que no s'autocensuren.

 • Doctoralia és el Booking dels metges, amb 30 milions d'usuaris
  Escolta àudio

  Doctoralia és el Booking dels metges, amb 30 milions d'usuaris

  Parlem de transformació digital dins el sector sanitari. Com ajuda la tecnologia els metges a l'hora de fer la seva feina? Fins a quin punt aquesta tecnologia pot deshumanitzar la medicina? En parlem amb Frederic Llordachs, fundador de Doctoralia.