TOTS ELS ÀUDIOS

 • Jordi Esquerigüela, de Jevnet: De programar amb Spectrum a muntar una start-up
  Escolta àudio

  Jordi Esquerigüela, de Jevnet: De programar amb Spectrum a muntar una start-up

  Com es passa d'apassionar-se per la programació informàtica a partir d'un petit Spectrum a fundar una start-up de màrqueting digital? A la secció "Oient time" coneixem la trajectòria de Jordi Esquerigüela, fundador d'una consultora de màrqueting digital, Jevnet, i mentor d'emprenedors.

 • Joppy, el Tinder dels programadors
  Escolta àudio

  Joppy, el Tinder dels programadors

  Descobrim Joppy, una aplicació que els seus creadors, Felipe Saal, David Mundo i Antonio Santiago, han batejat com el Tinder dels treballadors tech perquè facilita la manera de trobar i oferir feines relacionades amb el sector tecnològic d'una manera directa i anònima. Tres emprenedors ens presenten la start-up que han creat.

 • Martina Klein, emprenedora; Brussel·les i Niño Becerra; "Oient time" i Tinder de programadors
  Escolta àudio

  Martina Klein, emprenedora; Brussel·les i Niño Becerra; "Oient time" i Tinder de programadors

  Xantal Llavina entrevista la model, empresària i emprenedora Martina Klein, que ha engegat recentment una empresa de decoració per a la llar. També parlem de les noves tecnologies i de com estan canviant les nostres vides i les dels nostres fills i filles. Tenim una nova edició de la "master class" del catedràtic d'Economia Santiago Niño Becerra, que analitza l'actualitat econòmica, i parlem de diverses notícies d'actualitat, centrades sobretot en la intel·ligència artificial i com canviarà les nostres vides. A l'"Oient time" coneixem la trajectòria de Jordi Esquerigüela, fundador d'una consultora de màrqueting digital i mentor d'emprenedors. I acabem el programa descobrint Joppy, una aplicació que els seus creadors han batejat com el Tinder dels treballadors tech, perquè facilita trobar i oferir feines relacionades amb el sector tecnològic d'una manera directa i anònima.

 • Santiago Niño-Becerra: "Brussel·les mana econòmicament. Hi haurà pacte"
  Escolta àudio

  Santiago Niño-Becerra: "Brussel·les mana econòmicament. Hi haurà pacte"

  A la "Master class" del catedràtic d'Economia Santiago Niño-Becerra ens preguntem: Quines perspectives econòmiques ens esperen en els pròxims dies després de les eleccions? Quins perills ens arriben de la mà de la intel·ligència artificial? Analitzem l'actualitat econòmica i parlem de diverses notícies d'actualitat, centrades sobretot en com la intel·ligència artificial canviarà les nostres vides.

 • Martina Klein: "Volia ser emprenedora per no estar en un món tan eteri"
  Escolta àudio

  Martina Klein: "Volia ser emprenedora per no estar en un món tan eteri"

  Xantal Llavina entrevista la model i empresària Martina Klein. De molt jove va començar una carrera de model plena d'èxits que fa 30 anys que dura. Però també ha fet d'actriu, de monologuista, ha escrit articles de premsa i ara també s'ha llançat a ser empresària, una dona inquieta. Parlem de la seva trajectòria professional i del camí com a emprenedora que ha començat recentment posant en marxa una empresa de decoració per a la llar. També parlem de les noves tecnologies i de com estan canviant les nostres vides i les dels nostres fills i filles.

 • Leticia Dolera: emprenedora tot terreny; tancaments webs, internet de les coses a Catalunya i 5G
  Escolta àudio

  Leticia Dolera: emprenedora tot terreny; tancaments webs, internet de les coses a Catalunya i 5G

  Entrevistem una dona que està molt de moda i és una gran emprenedora: l'actriu i directora Leticia Dolera. Parlem dels seus nous projectes, com la darrera sèrie que dirigeix i protagonitza, "La vida perfecta", i de la seva aposta per la revolució feminista i la seva lluita constant per la greu discriminació de les dones encara en tots els terrenys professionals. Parlem del tancament de webs ".cat" amb el director de Fundació PuntCat, Carles Salvadó, que afirma que els drets d'internet estan aquí com a la Xina o a Turquia. Parlem de la Setmana de la Digitalització Industrial amb Dani Marco. Ja hi ha 251 empreses a Catalunya que facturen 520 milions d'euros directament vinculats amb aquesta activitat i donen feina a 3.200 treballadors. I rebem dues dones TIC que ens parlen de la revolució 5G: Meritxell Bautista, cofundadora de Fibracat, i Rosa Paradell, impulsora del sector smart cities com a directora de l'Smart City Expo World Congress.

 • Barcelona: Capital mundial de la internet de les coses
  Escolta àudio

  Barcelona: Capital mundial de la internet de les coses

  Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, ens explica els diferents esdeveniments que aquesta setmana han convertit Barcelona en el centre de la digitalització industrial, com el Congrés de la Internet de les Coses, el més important del món en aquest àmbit, o altres trobades relacionades amb els sectors del blockchain o la intel·ligència artificial. La internet de les coses ja té 251 empreses a Catalunya que facturen 520 milions d'euros directament vinculats a aquesta activitat i donen feina a 3.200 treballadors.

 • L'hora del 5G
  Escolta àudio

  L'hora del 5G

  Acabem el programa parlant del 5G, la tecnologia que està transformant les nostres vides. Quins són els grans reptes que ja s'estan encarant? Parlem amb Meritxell Bautista, cofundadora de Fibracat i dona TIC, i Rosa Paradell, enginyera de Telecomunicacions i impulsora del sector de les smart cities com a directora de l'Smart City Expo World Congress.

 • Carles Salvadó: "En drets a internet estem com la Xina o Turquia"
  Escolta àudio

  Carles Salvadó: "En drets a internet estem com la Xina o Turquia"

  Amb la Fundació Puntcat abordem el tancament del web de Tsunami Democràtic sota l'acusació d'activitats terroristes. Parlem amb Carles Salvadó, president de la Fundació, que gestiona el domini .cat, a qui preguntem si això és un atac a la llibertat d'expressió, si és eficaç prohibir webs a internet i quines accions emprendrà la Fundació Puntcat com a responsable de gestionar i controlar els dominis .cat. Salvadó anuncia que la Fundació Puntcat emprendrà accions legals a Europa, i reclamen el dret a la llibertat d'expressió a través d'internet.

 • Leticia Dolera: "Les dones patim una discriminació brutal"
  Escolta àudio

  Leticia Dolera: "Les dones patim una discriminació brutal"

  Xantal Llavina entrevista l'actriu del moment: Leticia Dolera, que també és directora i emprenedora. Amb ella parlem dels seus projectes professionals, com la "Vida perfecta", la sèrie que acaba d'estrenar -que dirigeix i protagonitza-; de com veu el futur de la ficció en un panorama audiovisual dominat per les plataformes i les noves tecnologies, i també de la seva lluita constant per reivindicar la igualtat de la dona i denunciar la discriminació que encara pateixen les dones en molts àmbits de la vida.

 • Mobilitzacions i tecnologia, apps contra l'assetjament, Bill Gates i hospitals 4.0
  Escolta àudio

  Mobilitzacions i tecnologia, apps contra l'assetjament, Bill Gates i hospitals 4.0

  Entrevistem el fotoperiodista Jordi Borràs i l'expert en transformació digital Josep Maria Ganyet. Amb ells analitzem quin paper i quina influència estan tenint la tecnologia i les xarxes socials en les protestes i les manifestacions contra la sentència del Suprem d'aquests darrers dies. Qui hi ha darrere de l'anomenat Tsunami Democràtic? Per què els manifestants usen més Telegram que WhatsApp per comunicar-se? Les xarxes són la millor eina per explicar els fets? També parlem de tecnologia d'ús social amb Ricard Castellet i l'emprenedora Maria Teixidor, creadora de dues start-ups per denunciar l'assetjament escolar i laboral. A la secció "Biografies digitals" coneixem la història de Bill Gates, el fundador de Microsoft, una empresa que ha revolucionat el món durant els darrers 40 anys. I acabem amb Marc Griful coneixent com són i sobretot com seran els hospitals del futur, els hospitals 4.0.

 • Jordi Borràs i Josep Maria Ganyet: "El tsunami digital de les mobilitzacions no s'acabarà"
  Escolta àudio

  Jordi Borràs i Josep Maria Ganyet: "El tsunami digital de les mobilitzacions no s'acabarà"

  Xantal Llavina entrevista el fotoperiodista Jordi Borràs i l'expert en transformació digital Josep Maria Ganyet. Amb ells analitzem quin paper i quina influència estan tenint la tecnologia i les xarxes socials en les protestes i les manifestacions d'aquests últims dies. Qui hi ha darrere l'anomenat Tsunami Democràtic? Per què els manifestants usen més Telegram que WhatsApp per comunicar-se? Les xarxes són la millor eina per mobilitzar i explicar els fets? Ens diuen que ha sorprès la gran mobilització a través de les xarxes socials i que a les manifestacions la gent anava demanant QRs. I és que diuen que la tecnologia ho ha canviat tot, també la manera de mobilitzar-se.

 • Voleu saber com són els hospitals 4.0?
  Escolta àudio

  Voleu saber com són els hospitals 4.0?

  La intel·ligència artificial jugarà un paper clau per ajudar els metges. Tecnologia i coneixements sempre s'han aliat per millorar els diagnòstics i els tractaments. Ara el sector sanitari es troba davant d'un gran repte i a la vegada una gran responsabilitat: la transformació digital. Marc Griful, responsable de desenvolupament de negoci de Quantion, ens explica amb molt detall com seran els hospitals del futur, els hospitals 4.0.

 • Aplicacions imprescindibles per detectar casos d'anorèxia, bulímia o "bullying"
  Escolta àudio

  Aplicacions imprescindibles per detectar casos d'anorèxia, bulímia o "bullying"

  La tecnologia pot ser útil per lluitar contra l'assetjament escolar i laboral. En parlem amb Ricard Castellet, CCO de Barcelona Tech City, i Maria Teixidor, directiva del Barça i emprenedora fundadora de les aplicacions B-Resol i Co-Resol, per lluitar contra qualsevol tipus d'assetjament. Les xifres són esgarrifoses i donen tot el sentit a aquestes aplicacions. Un de cada tres escolars pateix algun tipus d'assetjament.

 • Bill Gates: "Gairebé no dormíem, menjàvem porqueries i treballàvem hores i hores"
  Escolta àudio

  Bill Gates: "Gairebé no dormíem, menjàvem porqueries i treballàvem hores i hores"

  A la secció "Biografia digital" coneixem la història de Bill Gates, el fundador de Microsoft, una empresa que ha revolucionat el món durant els darrers 40 anys. Alguns dades d'ell: el seu coeficient intel·lectual és de 160. Una de les persones més riques del món, guanyava 250 euros al segon. Juntament amb la seva dona Melinda, impulsen la Fundació Gates, que lluita arreu del món contra la pobresa i les malalties. Fan de la lectura, del bridge, del tenis i de passar temps amb els seus tres fills.