Emprèn internet

 • Xat directe amb venedors de mercats i comerç de barri
  Escolta àudio

  Xat directe amb venedors de mercats i comerç de barri

  A "Emprèn internet" la protagonista de la secció serà Manzaning, una aplicació creada per potenciar el comerç de proximitat, posant mercats municipals i petites botigues d'alimentació a l'abast de l'usuari amb un sol clic. Alexandre González Capel parla amb la seva fundadora, Eva Tomàs, que ens explica que el seu catàleg ja té més de 150 comerços de barri i que, a diferència d'altres aplicacions de compra en línia, ells ofereixen la possibilitat de parlar directament, mitjançant xats, amb els venedors i així resoldre els dubtes puntuals que es presentin a l'hora de comprar.

 • Daysk: Lloguer d'espais per hores per a freelance
  Escolta àudio

  Daysk: Lloguer d'espais per hores per a freelance

  Aquesta setmana, a "Emprèn internet" descobrirem l'empresa catalana Daysk i la seva proposta innovadora: convertir-se en una mena d'Airbnb, però en oficines, i revolucionar la forma de treballar dels freelance. Alexandre González parla amb Eva Torrents i Julien Palier, fundador d'aquesta empresa de lloguer temporal d'espais on treballar i fer reunions lluny de les oficines i les seus habituals. Daysk funciona a través d'una app, està avalada per EsadeCreapolis i ja té capacitat operativa a diferents ciutats europees.

 • BCN Accelerator: Com s'accelera una empresa?
  Escolta àudio

  BCN Accelerator: Com s'accelera una empresa?

  Què vol dir accelerar una empresa? Quins passos s'han de seguir per fer-la créixer i passar de tenir uns números correctes a superar els dos dígits? A la secció "Emprèn internet", Alexandre González ens presenta Ton Guardiet, CEO de BCN Accelerator, una empresa que es dedica a ajudar-ne d'altres a superar les seves xifres mitjançant la mentoria i l'assessorament. A la secció també parlem amb Anna Carbonell, presidenta del Club de Màrqueting i Vendes de Girona, dels premis Cactus, uns guardons que premien la comunicació, el màrqueting i la tecnologia.

 • IOMED: El "big data" revolucionarà la salut
  Escolta àudio

  IOMED: El "big data" revolucionarà la salut

  A la secció "Emprèn internet", Alexandre González ens porta un projecte empresarial centrat en la medicina. De la mà d'EsadeCreàpolis ens presenta IO Medical Solutions, una empresa que s'ha plantejat una qüestió: es pot ordenar l'enorme quantitat de dades que es generen als hospitals i treure'n profit? Amb el seu CEO, Javier de Oca, sabrem la resposta i coneixerem millor aquesta iniciativa, un exemple del "big data" aplicat a la millora del sistema sanitari.

 • El 30% de les malalties hereditàries s'evitaria amb un test genètic
  Escolta àudio

  El 30% de les malalties hereditàries s'evitaria amb un test genètic

  Alexandre González, de la secció "Emprèn internet", ve acompanyat de Marta Tomàs per parlar de DNA Family Book, una proposta empresarial basada a tenir en compte la genètica per tractar la salut. Partint de la base que conèixer el nostre ADN ens pot donar pistes de les malalties que podem tenir en un futur, proposen guardar-lo i així prevenir afeccions futures tant nostres com dels nostres descendents.

 • Cover: De parada de roses a ronda de 3 milions d'euros
  Escolta àudio

  Cover: De parada de roses a ronda de 3 milions d'euros

  Alexandre González, a la secció "Emprèn internet", ens porta un cas d'emprenedoria que va començar amb una paradeta de venda de roses per Sant Jordi. Cover és una plataforma en línia que permet comprar flors a domicili que, en un només un any, suma 3 milions d'inversió en rondes d'inversors i aspira a canviar completament la forma de comprar flors per internet. Parlem amb Andrés Cester, cofundador i CEO de Cover de la seva experiència i de com, en 12 mesos, han multiplicat per 10 la seva facturació.

 • Alexandre González: "Farem arribar el coworking al món rural"
  Escolta àudio

  Alexandre González: "Farem arribar el coworking al món rural"

  Els habitants del planeta tendim a ajuntar-nos en grans ciutats, la qual cosa fa que el món rural es vagi despoblant cada dia més. Per plantar cara a aquesta realitat la Cambra d'Emprenedors i Empresaris vol posar en marxa Digitalitzem Catalunya: pobles digitals. Alexandre González, a la secció "Emprèn internet", ens explica en què consisteix aquest projecte, que pretén que els pobles petits siguin tan digitals com les grans ciutats.

 • MyChefTool: La transformació digital dels restaurants
  Escolta àudio

  MyChefTool: La transformació digital dels restaurants

  El món de la restauració també es pot aprofitar de les noves tecnologies. Alexandre González, a la secció "Emprèn internet", ens presenta Xevi Garriga, emprenedor gironí i creador de MyChefTool, que serveix per, en una sola aplicació, poder gestionar un restaurant de manera senzilla i pràctica. Poder crear llista personalitzada amb els plats del dia, traduir als idiomes que faci falta o controla estocs i ingredients són algunes de les utilitats d'aquesta eina que ajuda els gestors de restaurants. I ja estan preparant una propera aplicació per a clients de restaurants.

 • EsadeCreapolis ja té dins 70 empreses d'innovació
  Escolta àudio

  EsadeCreapolis ja té dins 70 empreses d'innovació

  A "Emprèn internet", Alexandre González ens porta un activista de la innovació: Oriol Alcoba, director general d'EsadeCreapolis. Amb ell parlem de la tasca d'aquest parc empresarial i de coneixement d'Esade i dels ecosistemes innovadors. En l'àmbit empresarial és millor sumar esforços i coneixement que anar per lliure, i això és justament el que fan des d'aquest sector d'una de les escoles de negocis més importants del món.

 • "Babyemprenedors" per admirar
  Escolta àudio

  "Babyemprenedors" per admirar

  A "Emprèn Internet", Alexandre González Capel ens ha portat dos joves emprenedors que encara van a l'escola. Alex Sicart i David Andrés, amb només 17 i 18 anys, han creat l'aplicació Sharge, una xarxa de carregadors per a cotxes i vehicles elèctrics que, a diferència dels habituals, està connectada a internet i és compartida pels usuaris. A més per conèixer millor la idea, us convidem que escolteu atentament aquests dos joves i sorprenents emprenedors, un dels quals és a la llista Forbes dels "30 per sota dels 30", és a dir, dels joves amb més futur.

 • Detectar casos de "bullying" gràcies a una app
  Escolta àudio

  Detectar casos de "bullying" gràcies a una app

  A "Emprèn internet", amb Alexandre González, president de la Cambra d'Emprenedors i Empresaris, hem parlat de Zoom1T, l'app pensada per detectar el "bullying" a les escoles. Santi Puyol i Andrea Compagno ens presenten la idea per fer visible aquest greu problema. Es tracta d'una app que fa un qüestionari en línia anònim que permet detectar, durant l'any escolar i per classes, quants casos de "bullying" hi ha i de quins tipus. Inclou un paquet de recursos perquè els tutors puguin treballar en les tutories, almenys una vegada al mes, els drets de la infància. Ja han detectat 453 casos d'assetjament escolar, 143 casos de "ciberbullying" i 83 d'assetjament sexual, sobre un total de més de 5.000 alumnes.

 • Worldcoo guanya la 1a Marató d'Emprenedors de Catalunya Ràdio!
  Escolta àudio

  Worldcoo guanya la 1a Marató d'Emprenedors de Catalunya Ràdio!

  L'empresa, que ajuda ONGs a aconseguir els recursos econòmics necessaris per fer projectes socials i de cooperació, a través de comerços en línia i entitats bancàries, ha guanyat la Marató i s'ha imposat a Maier 3D –empresa dedicada a la impressió 3D– i Universal Robots, dedicada a crear robots de la nova Economia 4.0. Anna Moragas, responsable de Worldcoo, ha fet una exposició clara i senzilla dels objectius de l'empresa i s'ha endut la valoració més alta del nostre jurat i el premi del programa, consistent en un viatge a Londres per a dues persones gràcies a Norwegian. El jurat ha estat format pels nostres col·laboradors, que han votat tres apartats de l'1 al 10: Idea, Negoci i Projecció de Futur de cada empresa. Els emprenedors han exposat el seu projecte en dos minuts, en un faristol, en forma de speedating, i després han rebut preguntes. A la fotografia, tots els participants de la Marató: ANNA MORAGAS (WORLDCOO), MERITXELL VINYAS (KUSIWAKA), CRISTINA GARCIA, (BUSCAEXTRAESCOLARES), VICENT CHAVY, (UNIVERSAL ROBOTS), ALEJANDRO MOLINA (MENSAXE), XAVIER GUÀRDIA (SFY), XAVIER MAIER, (MAIER 3D).

 • Tràfic d'òrgans, d'armes... i ara tràfic de dades!
  Escolta àudio

  Tràfic d'òrgans, d'armes... i ara tràfic de dades!

  A la secció Emprèn Internet, Alexandre Gonzàlez, president de la Cambra d'Empresaris i Emprenedors, ens porta un tema de total actualitat: la protecció de dades. Les empreses saben protegir les dades dels seus clients? En la majoria dels casos no, i és que la llei que l'empara és de 1999 quan les xarxes encara no estaven tant presents com ara. Els forats legals són enormes, però encara haurem d'esperar al maig del 2018, quan es posi en marxa la nova reglamentació europea, per estar segurs i protegits. Mentrestant, què podem fer? Ens ho expliquen els responsables de Aislopd, una assessoria dedicada a la protecció de dades.

 • Magna Magazine: "No ens podem permetre sèniors al sofà"
  Escolta àudio

  Magna Magazine: "No ens podem permetre sèniors al sofà"

  A Emprèn Internet, Alexandre Gonzàlez, president de la Cambra d'Empresaris i Emprenedors, els porta "Magna Magazine", una revista adreçada als sèniors. Ana Capdevila i Ibana Moiset, responsables de la iniciativa, ens han explicat com van idear la revista especialitzada partint de una dada: a Catalunya ja hi ha més de 2,5 milions de persones majors de 55 anys, homes i dones amb talent i experiència, dels quals no podem desaprofitar la feina. A banda de temes més professionals, "Magna Magazine" també toca aspectes de vida quotidiana com la sexualitat i l'erotisme a partir dels 60. L'entrevista parla de la revolució dels sèniors, poc visible en una societat en què destaca més la gent jove.

 • Biz Barcelona: contacte directe entre emprenedors, inversors i "business angels"
  Escolta àudio

  Biz Barcelona: contacte directe entre emprenedors, inversors i "business angels"

  A la secció Emprèn Internet, Alexandre González, president de la Cambra d'Empresaris i Emprenedors, ens ha portat el director de Biz Barcelona, Aleix Planas. El saló, promogut per Barcelona Activa, se celebrarà del 31 de maig a l'1 de juny a Fira de Barcelona. Amb el lema "Transforma't", la seva intenció és reunir persones emprenedores, pimes i el món de l'economia social, i convidar-los a transformar la seva activitat per ser més competitius en un entorn dinàmic i cada cop més digitalitzat.

Anar al contingut