Emprèn internet

 • Silence: per cada moto compartida es deixaran d'utilitzar vuit vehicles
  Escolta àudio

  Silence: per cada moto compartida es deixaran d'utilitzar vuit vehicles

  A "Emprèn internet", amb Lluís Juncà, parlem d'un sector en creixement: el de l'economia compartida des del punt de vista de la mobilitat a les grans ciutats i de l'estalvi energètic. Amb Carlos Sotelo, CEO de Silence, coneixem aquesta empresa d'escúters elèctrics de Molins de Rei que desenvolupa motos per a empreses de serveis, també per a cossos policials i empreses municipals. Silence està considerada un exemple de la importància de l'esforç privat per situar Barcelona al capdavant del panorama de la mobilitat sostenible.

 • La "start-up" disruptiva Paperdrop: prevenir l'ictus amb un paper
  Escolta àudio

  La "start-up" disruptiva Paperdrop: prevenir l'ictus amb un paper

  A "Emprèn Internet", Alexandre Gonzalez ens porta Marc Gallegos i Daniel Quesada de Paperdrop, una plataforma que desenvolupa un test de diagnòstic ràpid molt econòmic, basat en tecnologia de Flux Lateral (LF) i que ha estat escollida per ESADECreapolis com una de les 10 "start-ups" més disruptives, per formar part del seu programa d'acceleració. Amb una senzilla tira de paper i una sola gota de sang es pot saber, en pocs segons, si una persona pateix una malaltia o si pot arribar a tenir, per exemple, un ictus isquèmic. La idea dels fundadors de Paperdrop és llançar comercialment el producte el 2021.

 • Només el 30% dels 7 milions que treballen a Europa al sector digital són dones
  Escolta àudio

  Només el 30% dels 7 milions que treballen a Europa al sector digital són dones

  A la secció "Emprèn internet", Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, ens parla del lideratge femení al món empresarial. Encara som lluny de l'equitat de gènere en aquest àmbit, però afirma que els valors femenins són el motor del creixement econòmic. Les dades que ens aporta són contundents: només el 30% dels 7 milions de persones que treballen a Europa al sector digital són dones. A l'estat espanyol només el 15% dels TIC ho són. I aquesta és una realitat que, assegura, s'ha de canviar.

 • Jordi Marín: "La salut de l'ecosistema empresarial català té un 8"
  Escolta àudio

  Jordi Marín: "La salut de l'ecosistema empresarial català té un 8"

  Passa pel "Revolució" l'home que va rebre el premi al professional TIC: Jordi Marín. Alexandre González parla amb ell a la secció "Emprèn internet", per saber de primera mà en quin estat de salut es troba l'ecosistema empresarial català, en relació amb la transformació digital en aquest món. Marín és professor de la Universitat Pompeu Fabra, director general de Microsoft a Catalunya i assessor de Foment del Treball, entre moltes altres ocupacions.

 • De què parlarà la Catosfera 2018 que es farà a Girona?
  Escolta àudio

  De què parlarà la Catosfera 2018 que es farà a Girona?

  A "Emprèn internet", Alexandre González ens porta Joan Camp, un emprenedor del periodisme i un pioner de la comunicació a la xarxa. Fundador de webs tan conegudes com Racó Català o Viasona, patró de la Fundació.cat i ànima de moltes altres iniciatives, ve al "Revolució" per parlar-nos del cicle Catosfera, que dirigeix i que es farà a Girona la setmana que ve. En l'edició del 2018, aquest gran punt de trobada de l'internet en català analitzarà l'estratègia informativa de l'1-O, entre molts altres temes de la xarxa i internet.

 • Àlex Sicart: Amb 18 anys aconsegueix una ronda d'inversió de 59 milions d'euros
  Escolta àudio

  Àlex Sicart: Amb 18 anys aconsegueix una ronda d'inversió de 59 milions d'euros

  A la secció "Emprèn internet", Àlex González Capel comença temporada acompanyat d'Àlex Sicart, un emprenedor de només 18 anys. Sicart, a qui la revista "Forbes" situa entre els 30 joves menors de 30 anys més influents d'Europa, ens explica com ha participat en la captació d'una ronda d'inversió de 59 milions d'euros per al projecte de "blockchain" Crypto Solar Tech. I també ens anticiparà un nou projecte que aviat veurà la llum: la possibilitat de vendre energia entre particulars.

 • La tasca digital de Fundació puntCAT ha obtingut una Creu de Sant Jordi
  Escolta àudio

  La tasca digital de Fundació puntCAT ha obtingut una Creu de Sant Jordi

  A "Emprèn internet" parlem amb Manel Sanromà, director de la Fundació puntCAT, que acaba de ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi per la seva tasca digital pionera. Aprofitem per conèixer una de les iniciatives que ha portat a terme la Fundació per promoure el coneixement digital entre els escolars: el concurs "Webs al punt" que aquest any ha arribat a la vuitena edició. També parlem amb Joan Costa, professor d'un institut de Manresa que hi ha participat i ens explica la seva utilitat entre els alumnes.

 • Richi Foundation: Ajudar startups per lluitar contra el càncer infantil
  Escolta àudio

  Richi Foundation: Ajudar startups per lluitar contra el càncer infantil

  A "Emprèn internet", amb Alexandre González, coneixem Ernest Lara i Mercè Feu, director executiu i directora d'operacions de Richi Entrepeneurs, una branca de la Richi Foundation creada pels pares del Richi, un nen que quan tenia 6 anys va patir un càncer i va ser tractat a Boston i es va poder recuperar (ara en té 12). Amb aquesta iniciativa, volen promoure startups amb projectes científics i tecnològics i facilitar-los el contacte amb empreses i institucions de Boston, una de les capitals mundials de l'emprenedoria i la innovació. De moment, en només tres anys, ja ha valorat i estudiat més de 250 projectes de 24 països.

 • Cases de fusta: una tendència ecològica a l'alça
  Escolta àudio

  Cases de fusta: una tendència ecològica a l'alça

  A "Emprèn internet" parlem amb Rosa Vilarasau, cofundadora de Noem, una empresa emprenedora que aposta pel medi ambient i que construeix cases de fusta de manera personalitzada i tan ecològica com sigui possible. El projecte, que l'any 2012 va rebre un premi d'emprenedoria d'àmbit europeu, dissenya cases mitjançant un software, cosa que permet estalviar temps d'execució i costos.

 • Specialisterne aposta laboralment per les persones amb autisme
  Escolta àudio

  Specialisterne aposta laboralment per les persones amb autisme

  A Emprèn Internet, Alexandre González Capel ens presenta Specialisterne, una empresa que aposta per la integració de persones amb trastorns d'autisme. El seu director general, Francesc Sistach, ens explica que aprofitar les seves capacitats com un avantatge competitiu per desenvolupar software i processar dades, ajuda a integrar-les laboralment i a donar-los una sortida professional que molts d'ells mai haurien esperat.

 • Com és la purificaió de l'aigua del segle XXI?
  Escolta àudio

  Com és la purificaió de l'aigua del segle XXI?

  Alexandre González, a la secció "Emprèn internet", afronta un problema d'abast mundial: el tractament de l'aigua. I per això ens presenta l'empresa Corsa. Emilio Fernández ens porta un sistema nou que està començant a utilitzar. L'Osmòtic Zero, que permet un salt qualitatiu molt important en la purificació de l'aigua, és un bon exemple de producte sorgit del Departament de Recerca i Innovació.

 • Què has de saber del cert del nou reglament europeu de protecció de dades?
  Escolta àudio

  Què has de saber del cert del nou reglament europeu de protecció de dades?

  Ricard Castellet ens porta Jesús Martrat, advocat i expert en privacitat i protecció de dades, per parlar d'un tema d'actualitat: el reglament europeu de protecció de dades, que ha entrat en vigor aquest divendres 25 de maig. Com canviarà la nostra vida i la de les empreses aquest nou reglament? L'incompliment del reglament pot comportar sancions de fins a 10 milions d'euros.

 • Inova Expo: Consells per a joves emprenedors
  Escolta àudio

  Inova Expo: Consells per a joves emprenedors

  A "Emprèn internet", amb Alexandre González, coneixem David Andrés i Esteve Pla, dos emprenedors de 18 anys que encara estan estudiant i que ens parlen d'Inova Expo, una fira que tindrà lloc la setmana que ve a Manresa. Té la intenció de reunir 1.000 joves per orientar-los sobre les sortides universitàries i professionals més adients i també per motivar-los a l'hora d'aprofitar les noves tecnologies per crear projectes propis i convertir-se en emprenedors.

 • Empreses tecnològiques, com Google i Facebook, volen coneixements humanístics
  Escolta àudio

  Empreses tecnològiques, com Google i Facebook, volen coneixements humanístics

  A "Emprèn internet", Alexandre González Capel ens porta l'enginyer Antoni Garrell, que ens presenta el grau en Humanitats Digitals que ofereix l'Escola Superior de Disseny de Barcelona. Aquests estudis responen a la creixent demanda de les empreses tecnològiques i "start-ups" de perfils tecnocientífics amb una clara formació humanística. El grau es posarà en marxa el pròxim mes de setembre i es planteja com una interessant via de futur professional per als més joves.

 • Libelista: L'oportunitat de les llibreries petites per vendre a la xarxa
  Escolta àudio

  Libelista: L'oportunitat de les llibreries petites per vendre a la xarxa

  A"Emprèn internet", en aquest programa especial dedicat a la diada de Sant Jordi 2018 i a la literatura, descobrim Libelista, una plataforma de venda en línia de llibres, en format paper i digital, adreçat sobretot a les llibreries petites, que tenen així una nova manera d'augmentar vendes i clients. Xantal Llavina parla amb Àurea Juan, cap de Logística d'aquesta iniciativa que ja agrupa més de 140 llibreries i ha rebut 180.000 visites. Afirma que tot i que l'ebook està estancat, els lectors segueixen sent fidels.

Anar al contingut