Emprèn internet

 • Candela Anton: La Berta de "Merlí", ara emprenedora
  Escolta àudio

  Candela Anton: La Berta de "Merlí", ara emprenedora

  Hem conegut la vessant més emprenedora de l'actriu Candela Antón, coneguda pel seu paper de Berta a la sèrie d'èxit "Merlí", que ha posat en marxa una acadèmia per fer classes d'interpretació, La Contracultural, i ens explica nous projectes de sèrie i teatre.

 • Dades obertes als ciutadans, motor d' innovació
  Escolta àudio

  Dades obertes als ciutadans, motor d' innovació

  Lluís Juncà, a la secció "Emprèn internet", ens parla de Sónar+ D Innovation Challenge, plataforma per a ments creatives que es troben en primera línia d'experimentació, i també de les "start-ups" presents al Sónar des del punt de vista de l'administració pública. Amb Núria Espuny, directora general de Transparència i Dades Obertes de la Generalitat, també ens parla dels beneficis que ens proporcionen i de l'important motor d'innovació que són les dades obertes.

 • Jordi Vila: "He fet invents per transformar la societat"
  Escolta àudio

  Jordi Vila: "He fet invents per transformar la societat"

  A la secció "Emprèn internet", coneixem Jordi Vila, un emprenedor que ha dedicat bona part de la seva vida a invents que han transformat la vida de molta gent, per exemple, el mític fregaterres de tires que va comercialitzar la firma Vileda. També ens explica en què consisteix un dels descobriments dels qual està més orgullós: ha desenvolupat un bacteri siberià que es "menja" els combustible dels vessaments en el mar i després es desintegra. Parlem de l'èxit de molts dels seus invents, però també del fracàs i de com s'ha d'encarar.

 • El mag tecnològic que ha seduït David Copperfield
  Escolta àudio

  El mag tecnològic que ha seduït David Copperfield

  A "Emprèn internet", coneixem David Riudor, un mag que s'autodefineix com a mag tecnològic i que ens presenta Goin, una proposta que, segons diu, farà tremolar les entitats bancàries. A més, ens explica la seva trajectòria des que, amb només 13 anys, es va convertir en empresari i com ha arribat a seduir un mag de renom mundial com David Copperfield

 • Martí Petit: "La Xina està guanyant la batalla de les dades"
  Escolta àudio

  Martí Petit: "La Xina està guanyant la batalla de les dades"

  A "Emprèn internet" conversem amb Martí Petit, cap de projectes del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, sobre polítiques digitals. Ens respon a preguntes com ara: Quina importància tenen els algoritmes a la xarxa? Per què ens arriben unes dades i no unes altres? Estem permanentment vigilats, els internautes? I assegura que la Xina està guanyant la batalla de les dades.

 • Catalunya té el 30% de les empreses biotecnològiques de tot l'estat espanyol
  Escolta àudio

  Catalunya té el 30% de les empreses biotecnològiques de tot l'estat espanyol

  A "Emprèn internet", amb Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat, parlem del sector biotecnològic, de la seva importància estratègica per a Catalunya i de la seva productivitat. Per això ens porta Mariona Serra, CEO de l'empresa GoodGut, que es dedica a la investigació i al desenvolupament de sistemes no invasius de suport al diagnòstic i tractament de malalties digestives.

 • Joana Amat: "A FIDEM donem suport i finançament a les dones emprenedores"
  Escolta àudio

  Joana Amat: "A FIDEM donem suport i finançament a les dones emprenedores"

  A la secció "Emprèn internet", parlem amb Joana Amat, presidenta de FIDEM, Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, una entitat sense ànim de lucre formada per dones empresàries de diferents àmbits que, coneixedores de les dificultats que troben les dones per compaginar família i empresa, les ajuden a ser competitives i a dur a terme els seus objectius. Joana Amat, empresària del sector immobiliari, ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi.

 • Elteunegoci.cat, revolució digital per a petits negocis
  Escolta àudio

  Elteunegoci.cat, revolució digital per a petits negocis

  A "Emprèn internet" parlem amb Raquel Adroher, responsable de l'àrea de projectes fundacionals de la Fundació Punt.cat, que ens presenta Elteunegoci.cat, un programa de capacitació digital dirigit als petits comerciants de Catalunya i als ajuntaments que vulguin aplicar-lo al seu municipi. El projecte vol fer prendre consciència de la importància de tenir presència en línia i de les oportunitats que internet ofereix als comerciants per desenvolupar el seu negoci.

 • 28 de maig: "Revolució 4.0" arriba a TV3
  Escolta àudio

  28 de maig: "Revolució 4.0" arriba a TV3

  Amb Agustí Esteve, director de la productora El Terrat, i Jordi Pi, un dels subdirectors del programa, desvelarem alguns dels secrets de la versió televisiva del "Revolució 4.0", que s'estrenarà el 28 de maig a les onze de la nit. Repassarem continguts i convidats i donarem les claus d'aquest programa que vol entretenir però també que els espectadors descobreixin més coses de la revolució digital en què ja estem immersos.

 • Jordi Gàmez: "Fem disrupció gastronòmica a l'abast de tothom"
  Escolta àudio

  Jordi Gàmez: "Fem disrupció gastronòmica a l'abast de tothom"

  A"Emprèn internet" coneixem Jordi Gàmez, emprenedor gastronòmic i fundador de Gastro Ventures amb Pere Castells, cap científic d'El Bulli, i Pere Planagumà, ex-cap de cuina d'El Celler de Can Roca i de Les Cols. El seu objectiu és transferir, a través dels màxims nivells possibles, la gran feina que s'ha creat a la cuina del nostre país i posar-la a l'abast de tothom.

 • Dormir bé, la clau de la productivitat
  Escolta àudio

  Dormir bé, la clau de la productivitat

  A "Emprèn internet", Lluís Juncà ens porta el doctor Antoni Esteve, responsable d'AdSalutem, una empresa especialitzada en el tractament del son. Amb ell parlem de la importància del descans per garantir un bon rendiment laboral i de les implicacions importants que té no fer-ho bé. Sabrem quins costos empresarials suposa tenir treballadors cansats i què poden fer les empreses per ajudar-los.

 • Campanya de finançament per a projectes digitals sense ànim de lucre
  Escolta àudio

  Campanya de finançament per a projectes digitals sense ànim de lucre

  A "Emprèn iternet" parlem amb Carles Salvadó, president de la Fundació.Cat, que ens presenta una campanya adreçada a entitats sense ànim de lucre per finançar-los projectes digitals. I també repassem tot el que s'està fent des de la Fundació per arrelar el català a les xarxes.

 • Topshot: Drons, una tendència en cinema i publicitat
  Escolta àudio

  Topshot: Drons, una tendència en cinema i publicitat

  A la secció "Emprèn internet", Alexandre González ens porta una proposta emprenedora: Topshot, una empresa catalana de drons que aspira a convertir-se en el referent en imatges aèries per a la publicitat i el cinema. Amb el seu fundador, Gonzalo Martínez, parlem d'un sector emergent i amb tanta expectativa de futur com és el dels drons i també analitzem els riscos d'emprendre.

 • Sembra: horts urbans per a nens
  Escolta àudio

  Sembra: horts urbans per a nens

  A "Emprèn internet", amb Lluís Juncà, director general Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat de Catalunya, coneixem l'Elisabeth Fitó, de la multinacional Fitó, que fabrica llavors. A partir d'aquest cas parlarem dels reptes de futur de l'empresa familiar, un dels eixos tradicionalment més sòlids de l'economia catalana i de les noves formes d'obrir el negoci. En aquest cas, Fitó aposta pels horts urbans per a nens.

 • ColorSensing: envasatge intel·ligent
  Escolta àudio

  ColorSensing: envasatge intel·ligent

  A la secció "Emprèn internet", Alexandre González ens porta Maria Eugènia Martín, cap de projectes de ColorSensing, una "start-up" que vol revolucionar la indústria del "packaging" alimentari mitjançant una tecnologia que permet mesurar paràmetres com gasos o temperatura per millorar la qualitat dels productes i optimitzar la traçabilitat de la cadena de subministrament. L'empresa va néixer com una "spin-off" de la Universitat de Barcelona i va ser una de les 10 "start-ups" escollides el 2018 per entrar a la ronda d'acceleració d'Esadecreapolis.

Anar al contingut