Connexions

 • L'any 2020, el 80% del consum per internet serà vídeo
  Escolta àudio

  L'any 2020, el 80% del consum per internet serà vídeo

  A "Connexions", Fran Soley ha convidat Judith Sáez, directora de Serveis al Client de l'agència Zoom, per parlar de com es dissenyen estratègies digitals per millorar la relació de les marques de gran consum amb els seus clients. Les xarxes han passat de ser un megàfon per a les empreses a convertir-se en un canal de conversa marca-usuari, però l'estrella del futur serà, segons ens asseguren, el vídeo, que acapararà el 80% del consum per internet.

 • Advanced Factories deixa un impacte econòmic de 22 milions d'euros a Barcelona
  Escolta àudio

  Advanced Factories deixa un impacte econòmic de 22 milions d'euros a Barcelona

  A la secció "Connexions", Fran Soley ens presenta les conclusions de l'Advanced Factories de la mà d'Albert Planas, el seu director. El congrés sobre indústria 4.0, que s'ha celebrat recentment a Barcelona, ha reunit a més de 12.000 congressistes i ha deixat un impacte econòmic de 22 milions per a la ciutat Aquesta trobada, la més important d'Europa en el sector de la ciberindústria, arriba després de l'èxit del Mobile World Congress, i ajuda a consolidar Barcelona com un dels epicentres tecnològics mundials.

 • Ferran Ramón Cortes: "Els contactes de les xarxes socials ens deixen sense amics reals"
  Escolta àudio

  Ferran Ramón Cortes: "Els contactes de les xarxes socials ens deixen sense amics reals"

  Fran Soley, a la secció "Connexions", ens porta Ferran Ramón Cortes, autor del llibre "Más amistades y menos likes", que posa de manifest que en un món tan digitalitzat com el present s'ha de dedicar temps a les relacions personals. Afirma que hem de saber diferenciar entre els contactes que tenim a les xarxes socials i els amics de veritat i que Facebook ens socialitza tres vegades més que la vida real. Aposta per deixar de ser accessibles a totes hores i afirma que dedicar-se als amics ens fa més feliços i ens ajuda a viure més i millor.

 • Jordi Urbea: "El 80% de les 'start-ups' no se saben vendre"
  Escolta àudio

  Jordi Urbea: "El 80% de les 'start-ups' no se saben vendre"

  Jordi Urbea, director general de l'agència Ogilvy a Barcelona, és el convidat de "Connexions". Assegura que un dels grans problemes de moltes "start-ups" és que no saben transmetre bé el seu missatge i s'enfronten a oportunitats de vendes amb un discurs poc persuasiu. Però, a més d'ensenyar la manera de fer arribar el que s'ofereix i difondre amb claredat les idees, l'agència ha fet un pas més i participa en la creació de noves empreses mitjançant una acceleradora de "start-ups" que ha posat en marxa.

 • Arrels Fundació: Digitalització per ajudar els sensesostre
  Escolta àudio

  Arrels Fundació: Digitalització per ajudar els sensesostre

  La transformació digital ens fa pensar en tecnologia o empreses, però no tot són números i la digitalització també pot ser una bona eina per construir un món millor. A la secció "Connexions", Fran Soley parla amb Ferran Busquets, director d'Arrels Fundació i amb Verònica Acosta, directora de transmedia a Arena Media, que han gestionat la seva última campanya on les noves tecnologies permeten, entre altres coses, localitzar sensesostre per poder-los ajudar. A més, Arrels també utilitza la tecnologia per donar-se a conèixer i per captar fons.

 • Playground: "A internet només tens 3 segons per captar l'atenció"
  Escolta àudio

  Playground: "A internet només tens 3 segons per captar l'atenció"

  El 2020 no sabem quins continguts es buscaran a les xarxes, però sí que sabem segur què hi trobarem: publicitat. A la secció "Connexions", Fran Soley ens porta Davit (amb "t") Miró, director de negoci de Playground Magazine, per parlar de dos conceptes publicitaris molt importants: branded content i la publicitat nadiua. Afirma que les marques només tenen 3 segons per captar l'atenció de l'usuari i ells són especialistes a fer-ho, ajudant-les a dissenyar la seva estratègia de comunicació, i aconseguint vídeos amb milions i milions de visites.

 • Eduard Martín: "Els enginyers informàtics, imprescindibles per a la digitalització"
  Escolta àudio

  Eduard Martín: "Els enginyers informàtics, imprescindibles per a la digitalització"

  A la secció "Connexions", Fran Soley ens presenta Eduard Martín Lineros, degà del Col·legi d'Enginyers Informàtics de Catalunya, i amb ell parlem dels reptes del present i del futur d'aquest col·lectiu. Imprescindibles per consolidar la digitalització de les empreses i per fer créixer les tecnologies de la informació i la comunicació, sabrem de primera mà quines són les preocupacions dels enginyers informàtics i quines seran les especialitzacions més destacades en el futur laboral.

 • El 2030: any de la igualtat segons l'ONU
  Escolta àudio

  El 2030: any de la igualtat segons l'ONU

  A la secció "Connexions", Fran Soley ens porta una iniciativa que es diu 50x50 i que, avalada per l'ONU, es proposa plantar cara a la discriminació amb la intenció d'arribar al 2030 amb el 50% de llocs de decisió ocupats per dones. Per parlar del tema, ens visiten dues directives d'empresa: Isabel Martínez i Belén Marrón, que, juntament amb la directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia, són impulsores del projecte que vol acabar amb la desigualtat entre homes i dones en el món laboral. Totes les dones que ho vulguin poden apuntar-se a l'associació 50x50 catalana.

 • Xavi Abad: "Els 'influencers' són els nous Amics de La Marató TV3"
  Escolta àudio

  Xavi Abad: "Els 'influencers' són els nous Amics de La Marató TV3"

  Xantal Llavina parla amb Xavi Abad, director de La Marató de TV3, sobre les novetats d'enguany. Quan falta una setmana per al programa més llarg i solidari de la televisió pública catalana, coneixerem la cuina de tot l'equip que el forma i una nova iniciativa: els Amics de la Marató. Qui s'hi apunti podrà difondre per xarxes continguts exclusius i convertir-se en voluntari digital. A l'estudi del "Revolució 4.0", també hi tenim un amic que ja s'ha sumat a la iniciativa, Clipster, que ens parlarà de com ajudarà a difondre el contingut del programa el diumenge 17 de desembre. Els Amics de La Marató és la nova iniciativa digital del programa de TV3.

 • InstaCAT: passió catalana per Instagram
  Escolta àudio

  InstaCAT: passió catalana per Instagram

  Amb Fran Soley i la seva secció "Connexions", convertim "Revolució 4.0" en un gran estudi de fotografia per parlar de la xarxa més dinàmica i visual: Instagram. I més concretament per conèixer InstaCAT Club. Mentre diferents membres fan fotografies, parlem amb Artur Jubany, el seu creador, de la passió catalana per Instagram i de les moltes activitats i trobades que genera aquest punt d'informació de la xarxa a Catalunya.

 • Enric Nel·lo: "La cultura popular, clau de la publicitat del futur"
  Escolta àudio

  Enric Nel·lo: "La cultura popular, clau de la publicitat del futur"

  Fran Soley ens porta a "Connexions" un dels grans noms del món de la publicitat: Enric Nel·lo. Amb ell parlem de com s'està adaptant aquest món tan particular a la digitalització i de com aquesta transformació arriba al consumidor. Nel·lo afirma que les marques han de canviar d'estratègia i més que "vendre" han de demostrar que el que ofereixen és real. Repassarem la incidència de les noves tecnologies en el sector i sabrem què s'ha de tenir en compte per fer una bona campanya.

 • Easy Travel, guanyadors del concurs Airbnb de Turisme
  Escolta àudio

  Easy Travel, guanyadors del concurs Airbnb de Turisme

  Fran Soley, a la secció "Connexions", ens presenta dues persones amb un projecte potent: Guillermo Onrubia i Victor Corominas, d'Easy Travel, una empresa que acaba de guanyar un concurs promogut per Airbnb que buscava solucions innovadores per als reptes de la descentralització del turisme o la promoció d'un turisme sostenible i de qualitat. El seu projecte es basa en la paquetització de viatges per a assistents a esdeveniments i volen revolucionar la manera de fer turisme.

 • L'e-book està en creixement zero
  Escolta àudio

  L'e-book està en creixement zero

  Fran Soley, a la secció "Connexions", ens acosta a la digitalització dels llibres de la mà de Sergi Álvarez, expert en Màrqueting del sector editorial. L'aparició dels llibres electrònics semblava que acabaria portant a la desaparició del paper, però segons ens diu, els darrers informes apunten a un creixement zero de l'e-book. Ens explica que això és degut al fet que, segons estudis realitzats, el 75% dels joves tornen a preferir el paper. Amb tot, però, internet i les noves tecnologies han provocat un gir de 180 graus en el sector i el futur, sens dubte serà buscar nous formats que portaran nous lectors.

 • Dictapp: "Deixar de corregir per educar en català"
  Escolta àudio

  Dictapp: "Deixar de corregir per educar en català"

  Fran Soley, a la secció "Connexions", ens porta una app que ajuda tant els alumnes com els mestres: Dictapp, un exemple de com la digitalització està transformant també un sector tan tradicional com l'educatiu. Xavi Breil, professor de llengua catalana, i Anna Domènech, publicista, ens expliquen com aquesta eina vol que els professors deixin de corregir els dictats per educar. Cal recordar que el català és la llengua número 32 a la botiga de Google Play, entre les aplicacions de més de 100 milions de baixades. També n'hi ha una versió per a particulars.

 • La farmàcia "on-line" més gran de l'estat espanyol
  Escolta àudio

  La farmàcia "on-line" més gran de l'estat espanyol

  Amb Fran Soley conversem amb Adrià Carulla, cofundador i cap de màrqueting de PromoFarma. PromoFarma és una empresa barcelonina, que facilita a les petites i mitjanes farmàcies tota la logística per poder vendre per internet productes de parafarmàcia. Són líders en venda a tot l'estat espanyol. Ara la novetat és que, empesos pel fenomen Amazon, que cada vegada serveix les comandes més ràpidament, ells ja es plantegen obrir també petits magatzems per poder servir productes l'endemà de la comanda o fins i tot el mateix dia.

Anar al contingut