Connexions

 • El blockchain aplicat a les grans empreses
  Escolta àudio

  El blockchain aplicat a les grans empreses

  A la secció "Connexions", amb Maurici Olivé, responsable del Hub d'Innovació de l'empresa Damm, i l'expert Àlex Puig descobrim com les grans empreses comencen a treballar amb la tecnologia blockchain. Ens parlen dels sectors i projectes en què s'està utilitzant actualment i quines són les aplicacions en les quals es treballarà en el futur més proper.

 • SheSTEM-#SomDones: Promoure estudis tecnològics entre les dones
  Escolta àudio

  SheSTEM-#SomDones: Promoure estudis tecnològics entre les dones

  A "Connexions", Fran Soley ens presenta Bet Matoses, fundadora de SheSTEM, un projecte per promoure les ciències, l'enginyeria, la tecnologia i les matemàtiques entre les estudiants joves. Amb aquesta secció el "Revolució" se suma a la campanya #Somdones en què prenen part els programes de Catalunya Ràdio d'aquesta setmana.

 • Realitat virtual aplicada a les empreses tradicionals
  Escolta àudio

  Realitat virtual aplicada a les empreses tradicionals

  A "Connexions" Laura Gil, directora de transformació digital de Damm, ens porta Pere Pérez, de l'empresa Visyon 360, per parlar de realitat virtual, augmentada i mixta com a eina per aplicar als negocis tradicionals. Pensada també com una nova manera de fer màrqueting, sabrem com es pot treure rendiment a aquestes eines en tots els departaments de les empreses, encara que no siguin tecnològiques.

 • Roberto Fusté ens presenta el llibre "El fin del empleado"
  Escolta àudio

  Roberto Fusté ens presenta el llibre "El fin del empleado"

  A la secció "Connexions", amb Fran Soley i Roberto Fusté, autor del llibre "The valueholder. El fin del empleado" analitzem un fenomen molt real: el 85% dels empleats asseguren que se senten infeliços i poc compromesos amb la seva feina. Fusté, assessor executiu d'estratègies regionals a Àsia d'una companyia mèdica, convida els empleats desmotivats i insatisfets a aixecar-se i començar la seva transformació en professionals que creuen, aporten i tenen valor per ells mateixos. Assegura que els accionistes de les empreses tenen accions, però els "valueholders" tenen el valor que impulsa aquestes accions.

 • Gràcies al "blockchain" en el periodisme les dades seran més segures i correctes
  Escolta àudio

  Gràcies al "blockchain" en el periodisme les dades seran més segures i correctes

  A "Connexions", parlem de "blockchain" i noves tecnologies des del punt de vista d'una associació que les vol difondre sense ànim de lucre. Amb Fran Soley coneixem Max Reig i Juan Margareto, impulsors de The Walking Bit. Sota el lema "El software lliure pot fer una societat millor", aquesta associació neix de la inquietud dels seus socis, que tenen clar que el camí per millorar la societat és la formació i la col·laboració. Asseguren que els tres eixos sobre els quals girarà tota la nostra activitat són: el codi obert, el software lliure i el coneixement lliure.

 • Manuel Hidalgo: "D'aquí 10 anys no existiran la meitat de feines actuals"
  Escolta àudio

  Manuel Hidalgo: "D'aquí 10 anys no existiran la meitat de feines actuals"

  A la secció "Connexions" parlem amb el professor universitari sevillà Manuel Hidalgo de quines seran les feines del futur i si realment la robotització destruirà tants llocs de treball com apunten les previsions més pessimistes. Autor del llibre "El empleo del futuro", parla amb Fran Soley de quines feines desapareixeran i de quines seran les sortides laborals més interessants i productives en els pròxims anys.

 • Heyhood: Una app per demanar ajuda quan es necessiti
  Escolta àudio

  Heyhood: Una app per demanar ajuda quan es necessiti

  A la secció "Connexions", Fran Soley ens porta Juan Carlos Expósito, creador de Heyhood, una start-up basada en l'ajuda col·laborativa entre persones quan aquestes tenen sensació de por o d'impotència. L'aplicació es basa en un sistema de geolocalització i un botó d'emergència. Quan es pressiona el botó s'activa la gent que hi ha al voltant (en un radi de 2 km) i que forma part de l'aplicació per ajudar-se entre ells. El sistema està pensat per dissuadir pors en situacions de solitud (com els darrers casos d'assetjament) o localitzar persones perdudes.

 • Laura Gil: "Els millennials s'adapten millor als canvis digitals"
  Escolta àudio

  Laura Gil: "Els millennials s'adapten millor als canvis digitals"

  A la secció Connexions Laura Gil, directora del departament de Transformació Digital de Damm, ens explica com viu per dins aquesta transformació tot el grup Damm, i que afecta a tots els seus departaments. Ens explica com es plantegen la comunicació multicanal amb el consumidor, que és al centre de tota la seva estratègia digital. Amb ella parlem de l'adaptació de les persones júnior i les més sènior als nous reptes digitals i descobrirem una important tendència: les acadèmies online de les empreses pels seus treballadors.

 • Acord Barcelona-Fukuoka per intercanviar projectes de "start-ups"
  Escolta àudio

  Acord Barcelona-Fukuoka per intercanviar projectes de "start-ups"

  A "Connexions", Fran Soley, ens porta Itziar Blasco, responsable de programes per a "start-ups" de Barcelona Activa. L'entitat pública que des de fa trenta anys impulsa projectes emprenedors a Barcelona i la seva àrea metropolitana també aposta per la internacionalització. Blasco ve al "Revolució" per explicar-nos l'acord que ha firmat Barcelona Activa amb Fukuoka, la ciutat japonesa que acull més "start-ups" del Japó i que ofereix un ecosistema que facilita el llançament d'empreses i establiments de nous negocis. Amb aquest pas es pretén potenciar l'intercanvi de projectes i donar suport als emprenedors de totes dues ciutats.

 • Figueras-Benach: "La digitalització del món jurídic és clau"
  Escolta àudio

  Figueras-Benach: "La digitalització del món jurídic és clau"

  A la secció "Connexions", amb Fran Soley, coneixerem la proposta de LegalTech de l'empresa Milcontratos. De la mà del seu responsable, l'advocat David Figueras, i d'Ernest Benach, expresident del Parlament i ara consultor de comunicació, sabrem com els professionals poden resoldre en línia moltes qüestions que abans requerien contractar un despatx d'advocats. També parlem de la importància de la digitalització en el món jurídic i del seu paper en el futur.

 • Deu anys de "Mediterràniament": els secrets d'una bona campanya
  Escolta àudio

  Deu anys de "Mediterràniament": els secrets d'una bona campanya

  Fran Soley, a la secció "Connexions", ens porta Enric Costa, cap de màrqueting de l'empresa Damm, i Oriol Villar, director creatiu, per parlar de "Mediterràniament", una campanya publicitària d'èxit que aquest any celebra el desè aniversari. Quins són els secrets que la converteixen en una de les cites fixes de cada estiu? Segons ens diuen, la clau està en tres punts concrets: treballar amb bona gent, tenir una bona marca i disposar de "bons diners".

 • Joana Moll: "Google té 52.000 usuaris per segon i genera contaminació digital"
  Escolta àudio

  Joana Moll: "Google té 52.000 usuaris per segon i genera contaminació digital"

  A "Connexions", amb Fran Soley, coneixerem Joana Moll, artista i investigadora digital, que ha exposat al MoMA de Nova York i que ens presenta les seves obres reivindicatives per denunciar la contaminació que, encara que no ho sembli, també genera la indústria digital. Segons Moll, el 2008 internet ja contaminava més que la indústria de l'aviació i, en l'actualitat, per contrarestar la quantitat d'emissions derivades de les visites globals a Google, cada segon necessitaríem 23 arbres. No us ho perdeu, unes dades molt curioses!

 • El secret de la comunicació del Sónar: Geòrgia Taglietti
  Escolta àudio

  El secret de la comunicació del Sónar: Geòrgia Taglietti

  A "Connexions", Fran Soley conversa amb Geòrgia Taglietti, cap de Comunicació de Sónar. Amb ella parlem d'innovació en la comunicació i de l'estratègia comunicativa del festival que reuneix més de 1.000 periodistes d'uns 400 mitjans. També ens explica què és la xarxa "Shesaid", un projecte per empoderar les dones al món de la música electrònica, que està format per treballadores de la indústria de la música que pretenen promoure i posar en valor el seu paper en aquest sector.

 • Comerçlocal.cat: Com aconseguir fàcilment una web si ets un comerç local?
  Escolta àudio

  Comerçlocal.cat: Com aconseguir fàcilment una web si ets un comerç local?

  Fran Soley, a la secció "Connexions", parla amb Francesc Giralt, director de projectes de la Fundació puntCAT, del programa de comerç local que han posat en marxa per oferir suport a les botigues i els petits comerços a l'hora de crear les seves pròpies pàgines web. El projecte els ajuda a tenir presència digital i els posa a l'abast totes les eines necessàries per posicionar-se a les xarxes. Parlarem també amb Montserrat Compte, que té una botiga d'alimentació a Girona, és usuària de la campanya i ens explicarà la seva experiència i els resultats que està obtenint des que també juga al camp d'internet.

 • Sitges Next: El Festival de la Innovació, a punt
  Escolta àudio

  Sitges Next: El Festival de la Innovació, a punt

  Fran Soley, a la secció "Connexions", ens presenta Sitges Next, un festival dedicat a impulsar la comunicació de marques, agències, "start-ups" i creadors tecnològics. El Next, que d'aquí uns dies celebra la quarta edició, analitzarà i marcarà tendències en sectors com el turisme, la música, el "blockchain", l'automoció o la banca. Amb Blanca Fullana, curadora del Festival, parlem de la innovació com a gran motor del canvi i de com es poden posar les marques al mig de l'ecosistema digital.

Anar al contingut