Catalunya Valley

 • Què poden fer les noves tecnologies per millorar la vida dels ciutadans?
  Escolta àudio

  Què poden fer les noves tecnologies per millorar la vida dels ciutadans?

  A la secció "Catalunya Valley" parlem de com hem d'utilitzar les noves tecnologies per millorar el nostre dia a dia. Dani Marco, director de SmartCatalonia de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, ens explica què s'està fent a Catalunya per potenciar les ciutats intel·ligents i quines són les empreses emergents en aquest àmbit. També sabrem com funciona Catalonia SmartLab, una xarxa catalana de laboratoris urbans que es dediquen a fer testos i validar les solucions smart en entorns reals.

 • Poliamor: Primera sèrie de ficció en directe per Instagram Live
  Escolta àudio

  Poliamor: Primera sèrie de ficció en directe per Instagram Live

  A la secció "Catalunya Valley", descobrirem la sèrie de TV3 que triomfa a Instagram Live: "Poliamor". Una vegada més, la televisió pública catalana aposta per noves idees i formats i posa en marxa la primera sèrie de ficció en directe creada especialment per Instagram Live. Ens ho expliquen els responsables de la nova sèrie: Jordi Pi, director executiu de "Poliamor" i Enric Cambray, director executiu de la sèrie per part de la productora El Terrat. "Poliamor" es pot veure els diumenges a les 22.00 h.

 • 103 empreses catalanes treballen en l'internet de les coses
  Escolta àudio

  103 empreses catalanes treballen en l'internet de les coses

  En l'internet de les coses, 103 empreses catalanes ja facturen 215 milions d'euros. A la secció "Catalunya Valley", Dani Marco, director de SmartCatalonia, ens parla de la quarta edició de l'IoT Solutions World Congress, el congrés de l'internet de les coses que s'ha fet a Barcelona entre els dies 16 i 18 d'octubre. També ens comenta el que s'ha tractat en la primera edició de la Barcelona Blockchain Week, una iniciativa promoguda per diferents agents de l'ecosistema català de la "blockchain", que concentra en cinc dies una gran oferta d'esdeveniments relacionats amb la cadena de blocs i, sobretot, que moltes empreses catalanes estan treballant, creant productes en l'unternet de les coses.

 • Barcelona entre les 25 ciutats més tecnològiques del món
  Escolta àudio

  Barcelona entre les 25 ciutats més tecnològiques del món

  L'especialista en digitalització Ricard Castellet, a la secció "Catalunya Valley", ens explica per què Barcelona està situada al top 25 de les ciutats més tecnològiques del món i la sisena d'Europa. També analitza les 25 empreses que fa poc han escollit la ciutat comtal per instal·lar-se. Sabrem què s'està movent pel Mobile World Congress de l'any vinent i ens informarà sobre el laboratori obert de proves 5G que ha presentat Telefónica al Barcelona Tech City.

 • Les TIC ho canvien tot i s'ha humanitzat la tecnologia
  Escolta àudio

  Les TIC ho canvien tot i s'ha humanitzat la tecnologia

  "Catalunya Valley": rebrem tres representants de la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, que s'ha celebrat aquesta setmana a Barcelona amb el títol "Inspirant la revolució digital: la humanització de la tecnologia". Coneixerem els reptes que s'autoproposen sectors tan diversos com el sanitari, la logística empresarial, l'administració pública, la mobilitat de les persones o fins i tot la intel·ligència artificial, sectors en què les tecnologies de la informació i la comunicació són claus però on el factor humà també juga un paper fonamental.

 • Lluís Torra: "Venim d'una època en què el màrqueting era 'vendre motos'. Això ha canviat"
  Escolta àudio

  Lluís Torra: "Venim d'una època en què el màrqueting era 'vendre motos'. Això ha canviat"

  A la secció "Catalunya Valley", amb Ricard Castellet, coneixem els objectius de futur del Club Màrqueting Barcelona, una associació que l'any que ve farà els 60 anys i que va ser la primera a l'estat espanyol dedicada a aquest sector. Entrevistem el seu president, Lluís Torra, que té molt clares dues coses: que el màrqueting és més necessari que mai en qualsevol estratègia empresarial, i que la transformació digital i les xarxes socials són claus per al futur per als que s'hi dediquen. També parlem amb ell de la diferència entre màrqueting i publicitat i assegura que, fins fa molt poc, el màrqueting era "vendre motos".

 • Lluís Juncà: "Només el 12% d'empreses catalanes facturen més de 10 milions"
  Escolta àudio

  Lluís Juncà: "Només el 12% d'empreses catalanes facturen més de 10 milions"

  A la secció "Catalunya Valley" parlem amb Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat. Com serà el teixit empresarial de Catalunya del segle XXI? L'economia catalana viu un bon moment? La consolidació de Catalunya com a "hub" tecnològic és un miratge o una realitat? Amb Juncà abordem aquestes i moltes altres qüestions econòmiques i arribem a una conclusió: la clau per seguir augmentant el nivell de les empreses catalanes només és una: canviar la cultura empresarial.

 • Llucià Ferrer: Com crear i vendre un programa de televisió
  Escolta àudio

  Llucià Ferrer: Com crear i vendre un programa de televisió

  A la secció "Catalunya Valley", amb Marc Cortés, parlem amb el presentador Llucià Ferrer, que aquest estiu estrena "Rols de parella" a TV3. Ens explica com s'aconsegueix fer realitat una producció audiovisual. Idea inicial, presentació del projecte i recerca de finançament són alguns dels passos d'un procés sempre complex i ple d'obstacles que, com ens explica, normalment té un 50% de possibilitats de sortir. Es considera un emprenedor de la televisió i la ràdio, i ens diu que no li cauen els anells a l'hora d'agafar el cotxe i anar a vendre el projecte on sigui.

 • Des de Catalunya es fa software per a cotxes autònoms
  Escolta àudio

  Des de Catalunya es fa software per a cotxes autònoms

  A la secció "Catalunya Valley", Dani Marco, director de SmartCatalonia, ens parla de mobilitat i de com ens mourem d'aquí uns anys. Com seran els cotxes del dia de demà? Aviat arribarà el transport públic sense conductor. A Catalunya ja s'està fent software per a cotxes autònoms i hi ha pobles autèntics pioners en la mobilitat del futur. També sabrem què és i en què consisteix Hyperloop i si serà una realitat que ens permetria, per exemple, viatjar de Madrid a Barcelona en només 25 minuts.

 • Idees punteres digitals per millorar la mobilitat
  Escolta àudio

  Idees punteres digitals per millorar la mobilitat

  A la secció "Catalunya Valley", Marc Cortés conversa amb Miquel Roca, director de l'àrea de nous negocis digitals del RACC, que explica l'estratègia d'innovació i transformació digital que està duent a terme aquest club d'automobilistes centenari, amb un milió d'associats, referent europeu del sector. Parlem de la iniciativa Innovation Challenge, que aquest 2018 s'ha centrat en idees per millorar la mobilitat de les persones grans, dels ciclistes i dels vianants. I també parlarem de com el RACC afronta un dels reptes del futur: els cotxes sense conductor.

 • David López: "El 12% de les feines actuals desapareixeran"
  Escolta àudio

  David López: "El 12% de les feines actuals desapareixeran"

  A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet ens porta David López, soci i director de Fhios Smart Knowledge, un gran expert en transformació digital que, assegura, aquesta ja és una etapa passada i ens hem de preparar per afrontar nous reptes. Amb ell parlem de com han d'encarar les petites i mitjanes empreses de Catalunya aquest procés inevitable, si volen perdurar. Ens comenta que la indústria 4.0 farà desaparèixer un 12% de les feines actuals, però que el mercat evoluciona i, sens dubte, en crearà de noves.

 • Un Sónar+D, més gran, podria competir positivament amb el MWC
  Escolta àudio

  Un Sónar+D, més gran, podria competir positivament amb el MWC

  A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet ens porta Josep Maria Ganyet, gran expert en transformació digital, per comentar les darreres novetats en aquest sector i per valorar també la possibilitat que Sónar+D acabi convertint-se en un esdeveniment de molta importància mundial com és el Mobile World Congress. També parlem amb un bon amic del Sónar i del programa: Xavi Olona, cap de Comunicació del popular Clipster.

 • Les empreses catalanes de videojocs mouran 600 milions el 2019
  Escolta àudio

  Les empreses catalanes de videojocs mouran 600 milions el 2019

  "Catalunya Valley", amb Dani Marco, director de SmartCatalonia de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, parlem de la indústria del videjoc a Catalunya, un sector que mou xifres descomunals: en 8 anys, han mogut mil milions de dòlars, han fet jugar 650 milions d'usuaris i es preveu que a partir del 2019 arribi a facturar 600 milions l'any. També parlarem d'esdeveniments com el Gamelab, que des del 2011 reuneix les estrelles dels videojocs a Barcelona, i del creixement cada vegada més fort dels anomenats "e-sports".

 • ICANN: El gran senat d'internet ve a Barcelona
  Escolta àudio

  ICANN: El gran senat d'internet ve a Barcelona

  A la secció "Catalunya Valley", la Fundació .Cat ens presenta una iniciativa que situarà Barcelona al mapa mundial d'internet la pròxima tardor. La ciutat acollirà la trobada anual d'ICANN, la institució internacional que regula els dominis de la xarxa. Jordi Pi parla amb Manel Sanromà, director de la Fundació, que ens explica quina és exactament la funció d'aquesta institució que vigila, entre altres coses, la llibertat, els dret i la seguretat a les xarxes. Sanromà, a més, assegura que qui mana a internet no són els governs, sinó els xèrifs.

 • Dani Marco: Catalunya té la quarta millor empresa del món en drons
  Escolta àudio

  Dani Marco: Catalunya té la quarta millor empresa del món en drons

  Aquesta setmana, a la secció "Catalunya Valley", Dani Marco, director de SmartCatalonia de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, ens presentarà Catalonia Smart Drons, que impulsa un sector que cada vegada té més pes al món empresarial per les seves múltiples aplicacions i usos, i que està previst que generi 8.000 milions d'euros en els pròxims anys. També ens parlarà de la nova seu del Barcelona Dron Center que s'ha inaugurat a Moià i de la quarta millor empresa del món en drons, que està ubicada a Castelldefels.

Anar al contingut