Catalunya Valley

 • La intel·ligència artificial mou 1.400 milions d'euros a Catalunya
  Escolta àudio

  La intel·ligència artificial mou 1.400 milions d'euros a Catalunya

  A Catalunya Valley, parlem amb Dani Marco, flamant director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, del moment actual que viu el sector de la intel·ligència artificial a Catalunya i de les seves perspectives de futur. A més, ens dona les xifres que es mouen en torn a aquesta tecnologia i que són realment espectaculars: 179 empreses, 8.500 treballadors i mou 1.400 milions d'euros.

 • Anna Fornés: "No hi ha mecanismes per assegurar dones en llocs d'alta direcció"
  Escolta àudio

  Anna Fornés: "No hi ha mecanismes per assegurar dones en llocs d'alta direcció"

  A la secció "Catalunya Valley" parlem amb Anna Fornes, directora de la Fundació Factor Humà, una entitat que té com a objectiu millorar la gestió de les persones a les organitzacions, perquè sovint es dona més importància a la part tecnològica que al personal que l'ha de desenvolupar. Amb ella parlem de les conclusions que es van treure en el primer Baròmetre que es va fer fa uns mesos i de la feina que queda per fer, sobretot en el terreny de la igualtat.

 • Compartir cotxe: el futur de la mobilitat
  Escolta àudio

  Compartir cotxe: el futur de la mobilitat

  A Catalunya Valley, Ricard Castellet ens parla d'una opció que cada vegada té més usuaris: el cotxe compartit. Per això ens porta Jaume Suñol, country manager de Drivy, ara mateix la plataforma d'aquesta modalitat més important del món. Amb més de 200.000 usuaris repartits per Europa i EUA, Castellet ens explica les claus del seu èxit, basat en la tecnologia Drivy Open, i també ens explica d'on ve aquesta empresa, que va començar amb un senzill full de càlcul de tres famílies de Marsella que compartien cotxe.

 • Indústria 4.0: Crearà o destruirà llocs de treball?
  Escolta àudio

  Indústria 4.0: Crearà o destruirà llocs de treball?

  A la secció "Catalunya Valley", Dani Marco, director de SmartCatalonia, ens porta un tema important per a les empreses catalanes: l'impacte que té la Indústria 4.0 al nostre país. Amb ell repassem sobre quines tecnologies es fonamenta i quins són els valors que aporta. Ara mateix a Catalunya hi ha 365 empreses que presenten oferta de productes i serveis en la Indústria 4.0. Entre totes facturen 1.224 milions d'euros i donen feina a més de 23.000 treballadors.

 • Miguel Luis Lapeña, alcalde de Fraga i l'oient més fidel del "Revolució"
  Escolta àudio

  Miguel Luis Lapeña, alcalde de Fraga i l'oient més fidel del "Revolució"

  A "Catalunya Valley", Ricard Castellet ens presenta un dels oient més fidels del programa: Miguel Luis Lapeña, alcalde de Fraga i home que aposta totalment per les noves tecnologies. Tot i que abandona la vida política, es confessa molt a favor de la transformació digital als municipis i ens explica com ha utilitzat fins ara les xarxes socials per apropar-se als seus conciutadans.

 • Girbau: Rentadores catalanes a Buckingham Palace
  Escolta àudio

  Girbau: Rentadores catalanes a Buckingham Palace

  A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet parla amb Mariona Sanz, directora de GirbauLab, un cas d'èxit d'empresa familiar. L'empresa Girbau fabrica maquinària per a rentats industrials i té, entre els seus clients, Buckingham Palace. Present a més de 100 països, ha posat en marxa GirbauLab, una iniciativa singular per trobar nous camins per continuar innovant.

 • Al Centre de Visió per Computador ja utilitzen el cotxe autònom
  Escolta àudio

  Al Centre de Visió per Computador ja utilitzen el cotxe autònom

  A la secció "Catalunya Valley", el director de SmartCatalonia, Dani Marco, ens presenta el Centre de Visió per Computador. Amb el seu director, Josep Lladós, ens explica com és i què fa aquesta institució, que treballa en quatre grans àrees de recerca i desenvolupament tecnològic: indústria 4.0, salut i benestar, contingut intel·ligent i cultural i mobilitat i transport autònom, del qual, per cert, ja fan ús.

 • Carlos Iglesias: "Els nens no han de ser usuaris de la tecnologia, sinó creadors"
  Escolta àudio

  Carlos Iglesias: "Els nens no han de ser usuaris de la tecnologia, sinó creadors"

  A la secció "Catalunya Valley" parlem amb Carlos Iglesias, CEO de Runroom, empresa especialitzada en consultoria i negoci digital que porta dos anys consecutius en la shortlist dels Google Premier Awards d'EMEA, els anomenats Oscars de la publicitat digital. Ens proposa estratègies per avançar en el món de l'emprenedoria i també ens explica el seu compromís amb iniciatives socials com ara promoure una educació individualitzada i on s'accepti la diferència.

 • R. Castellet-J. M. Ganyet: "Barcelona és sexy per a les start-ups de tot el món"
  Escolta àudio

  R. Castellet-J. M. Ganyet: "Barcelona és sexy per a les start-ups de tot el món"

  A la secció "Catalunya Valley" parlem amb els nostres col·laboradors Ricard Castellet i Josep Maria Ganyet per repassar junts els temes més interessants de l'MWC i del 4YFN. Ens asseguren que l'MWC ens ha posat al món, però que qui ens hi connecta és el 4YFN. A més de parlar de tecnologia, ens porten un exemple divertit: Music List, una app que amb només una selfie sap quina música t'agrada o t'agradaria escoltar al moment. Amb un dels seus responsables, Jordi Pallarès, descobrim com funciona i també quines són les cançons preferides de l'equip.

 • Mobile Week, la tecnologia a l'abast dels ciutadans
  Escolta àudio

  Mobile Week, la tecnologia a l'abast dels ciutadans

  A la secció "Catalunya Valley", amb Dani Marco, director de SmartCatalonia, descobrim què és i quines activitats proposa la Mobile Week, que té lloc a diverses poblacions catalanes just una setmana abans que comenci el Mobile World Congress de Barcelona. En total, 25 conferències i taules rodones, 15 tallers i presentacions, projeccions de cinema, programes de ràdio, exposicions i activitats per al públic juvenil i familiar demostraran com es posa la tecnologia a l'abast dels ciutadans.

 • Màrqueting digital: Els "instagramers" guanyen als "youtubers"
  Escolta àudio

  Màrqueting digital: Els "instagramers" guanyen als "youtubers"

  A la secció "Catalunya Valley" coneixem David Hidalgo i Alba García, de Barcelona Activa, que ens parlen d'una "master class" que es va celebrar fa uns dies i que va posar sobre la taula un "combat" singular: "youtubers" contra "instagramers". Dos experts en xarxes socials es van enfrontar per veure si aquestes xarxes poden competir dins el camp del màrqueting digital, van posar a debat temes com els canvis en la monetització de continguts, el temut article 13 o les noves tendències de consum del públic.

 • Andreu Veà ens presenta el seu llibre "Tecnología de andar por casa"
  Escolta àudio

  Andreu Veà ens presenta el seu llibre "Tecnología de andar por casa"

  Andreu Veà, un dels pioners de d'internet a Catalunya, ve al "Revolució 4.0" per presentar-nos el seu darrer llibre: "Tecnología de andar por casa". Aquest enginyer de telecomunicacions resident a Palo Alto, Califòrnia, ens proposa solucions fàcils i imaginatives per resoldre els problemes que sorgeixen en el nostre dia a dia digital. També respon a preguntes com: hi ha alternatives a WhatsApp?, com puc ampliar el senyal de wifi de casa?, o com puc allargar la bateria del mòbil i carregar-lo més ràpid.

 • Escola Nova 21: l'escola del futur
  Escolta àudio

  Escola Nova 21: l'escola del futur

  A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet ens presenta Escola Nova 21. De la mà del seu impulsor i director, Eduard Vallory, ens explica aquesta iniciativa que fa uns anys que està en funcionament i que es planteja encarar l'educació dels nens i nenes del futur, proposant una transformació del sistema educatiu per adaptar-lo al segle XXI. La plataforma, que ja aglutina mig centenar de centres educatius públics i privats, té com a objectiu final que tot infant pugui gaudir en qualsevol escola d'experiències d'aprenentatge empoderadores i rellevants, que li permetin desenvolupar el seu projecte de vida amb dignitat, sentit i benestar.

 • Startup Housfy: vendre el pis per internet estalviant costos
  Escolta àudio

  Startup Housfy: vendre el pis per internet estalviant costos

  A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet ens porta Albert Bosch, CEO de Housfy, per parlar del model revolucionari d'aquesta immobiliària que està canviant el sector i que s'emmarca en el que es comença a conèixer com a PropTech. Mitjançant l'ús de la tecnologia i del Big Data, Housfy ha aconseguit ser la immobiliària que més va créixer l'any passat. La seva aposta passa per donar tot el protagonisme a comprador i venedor i deixar que sigui aquest qui ensenyi els pisos i doni tota la informació rellevant. Treballen sense comissions, a través d'una tarifa fixa, i asseguren que venen l'immoble en menys de tres mesos.

 • Els Premis #DonaTIC 2018 de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya
  Escolta àudio

  Els Premis #DonaTIC 2018 de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya

  A la secció "Catalunya Valley", Dani Marco, director de SmartCatalonia, ve acompanyat per Joana Barbany, directora de Societat Digital, per parlar-nos dels Premis Dona TIC que s'han entregat aquest dijous, 20 de desembre. Impulsats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Tertúlia Digital i l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, aquests premis van néixer el 2015 per reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació. Aquest any, Xantal Llavina, directora i presentadora del "Revolució 4.0" de Catalunya Ràdio, ha estat guardonada amb el Premi Dona TIC Divulgadora 2018.

Anar al contingut