Catalunya Valley

  • Joana Barbany:  "Cal empoderar les dones en l'àmbit tecnològic"
    Escolta àudio

    Joana Barbany: "Cal empoderar les dones en l'àmbit tecnològic"

    Més de 100 dones van presentar la seva candidatura als Premis DonaTIC. El talent femení continua creixent al sector tecnològic? Està tocant sostre o pot créixer molt més? En parlem amb Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat, i també amb Joana Barbany, directora general de la Societat Digital.

  • Amb IdentiCAT, la identitat catalana es podrà votar electrònicament
    Escolta àudio

    Amb IdentiCAT, la identitat catalana es podrà votar electrònicament

    A la secció "Catalunya Valley", amb Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat, ens centrem en un tema del qual es parlarà molt en un futur proper: IdentiCAT, el nou model d'identitat digital, descentralitzada i autosobirana. Sabrem què ens permetrà fer, tant si són gestions amb l'administració pública com en l'àmbit privat i, esclar, com la podrem aconseguir.

  • La incidència de Sónar+D a l'ecosistema emprenedor català
    Escolta àudio

    La incidència de Sónar+D a l'ecosistema emprenedor català

    A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet destaca les novetats de Sónar des de l'òptica de l'emprenedoria i la revolució digital. Per posar-nos un exemple, ens porta Ignasi Capella, CMO de BROOMX, que l'any passat va guanyar el Premi a la Startup Competition del Sónar+D i que estan especialitzats en la creació d'experiències immersives en espais reals. Ens parla també de la primera plataforma de realitat virtual per a projectors RV, que ha creat la seva companyia.

  • La intel·ligència artificial mou 1.400 milions d'euros a Catalunya
    Escolta àudio

    La intel·ligència artificial mou 1.400 milions d'euros a Catalunya

    A Catalunya Valley, parlem amb Dani Marco, flamant director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, del moment actual que viu el sector de la intel·ligència artificial a Catalunya i de les seves perspectives de futur. A més, ens dona les xifres que es mouen en torn a aquesta tecnologia i que són realment espectaculars: 179 empreses, 8.500 treballadors i mou 1.400 milions d'euros.

  • Anna Fornés: "No hi ha mecanismes per assegurar dones en llocs d'alta direcció"
    Escolta àudio

    Anna Fornés: "No hi ha mecanismes per assegurar dones en llocs d'alta direcció"

    A la secció "Catalunya Valley" parlem amb Anna Fornes, directora de la Fundació Factor Humà, una entitat que té com a objectiu millorar la gestió de les persones a les organitzacions, perquè sovint es dona més importància a la part tecnològica que al personal que l'ha de desenvolupar. Amb ella parlem de les conclusions que es van treure en el primer Baròmetre que es va fer fa uns mesos i de la feina que queda per fer, sobretot en el terreny de la igualtat.

  • Compartir cotxe: el futur de la mobilitat
    Escolta àudio

    Compartir cotxe: el futur de la mobilitat

    A Catalunya Valley, Ricard Castellet ens parla d'una opció que cada vegada té més usuaris: el cotxe compartit. Per això ens porta Jaume Suñol, country manager de Drivy, ara mateix la plataforma d'aquesta modalitat més important del món. Amb més de 200.000 usuaris repartits per Europa i EUA, Castellet ens explica les claus del seu èxit, basat en la tecnologia Drivy Open, i també ens explica d'on ve aquesta empresa, que va començar amb un senzill full de càlcul de tres famílies de Marsella que compartien cotxe.

  • Indústria 4.0: Crearà o destruirà llocs de treball?
    Escolta àudio

    Indústria 4.0: Crearà o destruirà llocs de treball?

    A la secció "Catalunya Valley", Dani Marco, director de SmartCatalonia, ens porta un tema important per a les empreses catalanes: l'impacte que té la Indústria 4.0 al nostre país. Amb ell repassem sobre quines tecnologies es fonamenta i quins són els valors que aporta. Ara mateix a Catalunya hi ha 365 empreses que presenten oferta de productes i serveis en la Indústria 4.0. Entre totes facturen 1.224 milions d'euros i donen feina a més de 23.000 treballadors.

  • Miguel Luis Lapeña, alcalde de Fraga i l'oient més fidel del "Revolució"
    Escolta àudio

    Miguel Luis Lapeña, alcalde de Fraga i l'oient més fidel del "Revolució"

    A "Catalunya Valley", Ricard Castellet ens presenta un dels oient més fidels del programa: Miguel Luis Lapeña, alcalde de Fraga i home que aposta totalment per les noves tecnologies. Tot i que abandona la vida política, es confessa molt a favor de la transformació digital als municipis i ens explica com ha utilitzat fins ara les xarxes socials per apropar-se als seus conciutadans.

  • Girbau: Rentadores catalanes a Buckingham Palace
    Escolta àudio

    Girbau: Rentadores catalanes a Buckingham Palace

    A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet parla amb Mariona Sanz, directora de GirbauLab, un cas d'èxit d'empresa familiar. L'empresa Girbau fabrica maquinària per a rentats industrials i té, entre els seus clients, Buckingham Palace. Present a més de 100 països, ha posat en marxa GirbauLab, una iniciativa singular per trobar nous camins per continuar innovant.

  • Al Centre de Visió per Computador ja utilitzen el cotxe autònom
    Escolta àudio

    Al Centre de Visió per Computador ja utilitzen el cotxe autònom

    A la secció "Catalunya Valley", el director de SmartCatalonia, Dani Marco, ens presenta el Centre de Visió per Computador. Amb el seu director, Josep Lladós, ens explica com és i què fa aquesta institució, que treballa en quatre grans àrees de recerca i desenvolupament tecnològic: indústria 4.0, salut i benestar, contingut intel·ligent i cultural i mobilitat i transport autònom, del qual, per cert, ja fan ús.

  • Carlos Iglesias: "Els nens no han de ser usuaris de la tecnologia, sinó creadors"
    Escolta àudio

    Carlos Iglesias: "Els nens no han de ser usuaris de la tecnologia, sinó creadors"

    A la secció "Catalunya Valley" parlem amb Carlos Iglesias, CEO de Runroom, empresa especialitzada en consultoria i negoci digital que porta dos anys consecutius en la shortlist dels Google Premier Awards d'EMEA, els anomenats Oscars de la publicitat digital. Ens proposa estratègies per avançar en el món de l'emprenedoria i també ens explica el seu compromís amb iniciatives socials com ara promoure una educació individualitzada i on s'accepti la diferència.

  • R. Castellet-J. M. Ganyet: "Barcelona és sexy per a les start-ups de tot el món"
    Escolta àudio

    R. Castellet-J. M. Ganyet: "Barcelona és sexy per a les start-ups de tot el món"

    A la secció "Catalunya Valley" parlem amb els nostres col·laboradors Ricard Castellet i Josep Maria Ganyet per repassar junts els temes més interessants de l'MWC i del 4YFN. Ens asseguren que l'MWC ens ha posat al món, però que qui ens hi connecta és el 4YFN. A més de parlar de tecnologia, ens porten un exemple divertit: Music List, una app que amb només una selfie sap quina música t'agrada o t'agradaria escoltar al moment. Amb un dels seus responsables, Jordi Pallarès, descobrim com funciona i també quines són les cançons preferides de l'equip.

  • Mobile Week, la tecnologia a l'abast dels ciutadans
    Escolta àudio

    Mobile Week, la tecnologia a l'abast dels ciutadans

    A la secció "Catalunya Valley", amb Dani Marco, director de SmartCatalonia, descobrim què és i quines activitats proposa la Mobile Week, que té lloc a diverses poblacions catalanes just una setmana abans que comenci el Mobile World Congress de Barcelona. En total, 25 conferències i taules rodones, 15 tallers i presentacions, projeccions de cinema, programes de ràdio, exposicions i activitats per al públic juvenil i familiar demostraran com es posa la tecnologia a l'abast dels ciutadans.

  • Màrqueting digital: Els "instagramers" guanyen als "youtubers"
    Escolta àudio

    Màrqueting digital: Els "instagramers" guanyen als "youtubers"

    A la secció "Catalunya Valley" coneixem David Hidalgo i Alba García, de Barcelona Activa, que ens parlen d'una "master class" que es va celebrar fa uns dies i que va posar sobre la taula un "combat" singular: "youtubers" contra "instagramers". Dos experts en xarxes socials es van enfrontar per veure si aquestes xarxes poden competir dins el camp del màrqueting digital, van posar a debat temes com els canvis en la monetització de continguts, el temut article 13 o les noves tendències de consum del públic.

  • Andreu Veà ens presenta el seu llibre "Tecnología de andar por casa"
    Escolta àudio

    Andreu Veà ens presenta el seu llibre "Tecnología de andar por casa"

    Andreu Veà, un dels pioners de d'internet a Catalunya, ve al "Revolució 4.0" per presentar-nos el seu darrer llibre: "Tecnología de andar por casa". Aquest enginyer de telecomunicacions resident a Palo Alto, Califòrnia, ens proposa solucions fàcils i imaginatives per resoldre els problemes que sorgeixen en el nostre dia a dia digital. També respon a preguntes com: hi ha alternatives a WhatsApp?, com puc ampliar el senyal de wifi de casa?, o com puc allargar la bateria del mòbil i carregar-lo més ràpid.

Anar al contingut