Catalunya Valley

 • Castellet: "Estem en un moment de canvi per a les dones i els homes n'hem de formar part i sumar"
  Escolta àudio

  Castellet: "Estem en un moment de canvi per a les dones i els homes n'hem de formar part i sumar"

  Ricard Castellet, CCO del Barcelona Tech City, fa una valoració del Tech Spirit Barcelona, ens explica que la majoria de persones que ho van fer possible són dones. Parlem amb ell de la dificultat que tenen les dones per accedir a feines en el sector tecnològic, de la necessitat de trencar les barreres, i concloem que estem en un moment de canvi del qual els homes també han de formar part.

 • Emili Rousaud: "Espais blaugrana apostaran per les energies renovables"
  Escolta àudio

  Emili Rousaud: "Espais blaugrana apostaran per les energies renovables"

  Amb Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya, veiem un cas empresarial d'èxit: Emili Rousaud, fundador de Factor Energia. Amb 33 anys va deixar una bona feina, va començar de zero en el sector de les elèctriques i l'any 1999 va fundar la primera comercialitzadora d'energia independent, que actualment és una de les grans empreses de l'estat espanyol. A més a més, Emili Rousaud està a la directiva del Barça i ens explica que el club apostarà per les energies renovables.

 • El Barcelona Tech City impulsa la trobada d'emprenedors Barcelona Tech Spirit
  Escolta àudio

  El Barcelona Tech City impulsa la trobada d'emprenedors Barcelona Tech Spirit

  Aquesta setmana s'ha anunciat el Barcelona Tech Spirit, un esdeveniment que reunirà més de 2.500 "start-ups" un cop cancel·lat el Mobile World Congress. Miquel Martí, director executiu del Barcelona Tech City, i el seu CCO, Ricard Castellet, ens expliquen com han capgirat la suspensió del MWC, amb diferents entitats, i han generat una setmana de trobades entre emprenedors i "start-ups" a Barcelona, que inclou més de 40 activitats. Amb noms com Ferran Adrià, Eli Bou, Genís Roca, Oscar Pierre, Tatxo Benet o Carlota Pi, més de 60 persones exposaran del 23 al 27 de febrer les seves ponències sobre innovació i transformació.

 • Els ports de Barcelona i Tarragona seran ports intel·ligents
  Escolta àudio

  Els ports de Barcelona i Tarragona seran ports intel·ligents

  Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, ens explica què són els "smart ports". Hem parlat de "smart phones", "smarts cities" i ara arriben els ports intel·ligents. Els "smart ports" aprofiten les noves tecnologies per millorar la gestió en aspectes com ara identificar les mercaderies que entren i surten del port, mesurar els volums i pesos d'aquestes mercaderies, la mobilitat dels creuers i ferris, etc. En definitiva, facilitar molta feina que es fa actualment en els ports, per exemple, de Tarragona i de Barcelona.

 • Com ha estat el creixement de Bonpreu amb 8.000 treballadors?
  Escolta àudio

  Com ha estat el creixement de Bonpreu amb 8.000 treballadors?

  Amb Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, veiem un cas empresarial d'èxit: de tenir un establiment l'any 1974, avui, el grup Bonpreu és un gegant de la distribució amb una facturació que voreja els 1.500 milions d'euros amb 8.000 treballadors i 188 centres. Ens acompanya Josep Castany, cap de relacions externes de Bonpreu, amb qui parlem de la història del grup i, sobretot, de com encara la transformació digital i com coneixen els gustos i compres de consumidors amb IA.

 • Carlota Pi ens explica la sortida a borsa d'Holaluz
  Escolta àudio

  Carlota Pi ens explica la sortida a borsa d'Holaluz

  Ricard Castellet, Chief Connector officer de Barcelona Tech City, ens porta Carlota Pi, fundadora de la companyia elèctrica Holaluz, amb qui parlem de la recent sortida a borsa de l'empresa. Ens confessa que ha estat un procés molt divertit i enriquidor. Han viatjat per tot Europa parlant amb 160 inversos, fent 8-9 reunions al dia. Ens explica que hi ha diners i ganes d'invertir-los per fer un món millor. Una empresa pot convertir-se en una eina per fer un bé social.

 • Ús del cotxe compartit: una realitat
  Escolta àudio

  Ús del cotxe compartit: una realitat

  A la secció "Catalunya Valley", Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, ve acompanyat de Raúl Chanclón, responsable de vendes i màrqueting de mobilitat urbana de Seat, per explicar-nos els reptes futurs de l'empresa: com es pot combatre la contaminació i com cal redefinir la mobilitat urbana. Per això, ens explica la gran aposta per la moto i el patinet 100% elèctrics. També parlem de Respiro, la nova plataforma de cotxes compartits.

 • Bones idees Blockchain per millorar els nostres residus municipals
  Escolta àudio

  Bones idees Blockchain per millorar els nostres residus municipals

  A la secció "Catalunya Valley", Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat, ens explica com ha anat el Blockchain Challenge, una hackató presencial de 24 hores amb nou equips d'experts amb el repte de desenvolupar i definir un sistema per millorar la recollida selectiva de residus municipals.

 • Anna Gener: "El 2019 ha viscut una xifra rècord d'oficines de lloguer a Barcelona"
  Escolta àudio

  Anna Gener: "El 2019 ha viscut una xifra rècord d'oficines de lloguer a Barcelona"

  Ricard Castellet, CCO de Barcelona Tech City ens porta l'experta en el mercat immobiliari Anna Gener, presidenta de Saville Aguirre Newman, que ens explicarà per què Barcelona continua sent tan atractiva per a moltes empreses tecnològiques estrangeres que busquen oficines i locals a la ciutat per instal·lar-s'hi amb dades de rècord tot i que no tenim prous naus per atendre l'e-commerce que ens ve.

 • La Barcelona del 2030 a l'Smart City Congress
  Escolta àudio

  La Barcelona del 2030 a l'Smart City Congress

  A la secció "Catalunya Valley", amb Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat, parlem de robots humanoides, fanals intel·ligents, un aparcament intel·ligent de bicicletes i patinets, reproduccions de l'aula del futur, etc. Parlem del congrés dedicat a les ciutats intel·ligents que es farà a Barcelona la setmana que ve i és el més rellevant del món en l'àmbit de les "smart cities".

 • Barcelona: Capital mundial de la internet de les coses
  Escolta àudio

  Barcelona: Capital mundial de la internet de les coses

  Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, ens explica els diferents esdeveniments que aquesta setmana han convertit Barcelona en el centre de la digitalització industrial, com el Congrés de la Internet de les Coses, el més important del món en aquest àmbit, o altres trobades relacionades amb els sectors del blockchain o la intel·ligència artificial. La internet de les coses ja té 251 empreses a Catalunya que facturen 520 milions d'euros directament vinculats a aquesta activitat i donen feina a 3.200 treballadors.

 • Aplicacions imprescindibles per detectar casos d'anorèxia, bulímia o "bullying"
  Escolta àudio

  Aplicacions imprescindibles per detectar casos d'anorèxia, bulímia o "bullying"

  La tecnologia pot ser útil per lluitar contra l'assetjament escolar i laboral. En parlem amb Ricard Castellet, CCO de Barcelona Tech City, i Maria Teixidor, directiva del Barça i emprenedora fundadora de les aplicacions B-Resol i Co-Resol, per lluitar contra qualsevol tipus d'assetjament. Les xifres són esgarrifoses i donen tot el sentit a aquestes aplicacions. Un de cada tres escolars pateix algun tipus d'assetjament.

 • Joana Barbany: "Cal empoderar les dones en l'àmbit tecnològic"
  Escolta àudio

  Joana Barbany: "Cal empoderar les dones en l'àmbit tecnològic"

  Més de 100 dones van presentar la seva candidatura als Premis DonaTIC. El talent femení continua creixent al sector tecnològic? Està tocant sostre o pot créixer molt més? En parlem amb Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat, i també amb Joana Barbany, directora general de la Societat Digital.

 • Amb IdentiCAT, la identitat catalana es podrà votar electrònicament
  Escolta àudio

  Amb IdentiCAT, la identitat catalana es podrà votar electrònicament

  A la secció "Catalunya Valley", amb Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat, ens centrem en un tema del qual es parlarà molt en un futur proper: IdentiCAT, el nou model d'identitat digital, descentralitzada i autosobirana. Sabrem què ens permetrà fer, tant si són gestions amb l'administració pública com en l'àmbit privat i, esclar, com la podrem aconseguir.

 • La incidència de Sónar+D a l'ecosistema emprenedor català
  Escolta àudio

  La incidència de Sónar+D a l'ecosistema emprenedor català

  A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet destaca les novetats de Sónar des de l'òptica de l'emprenedoria i la revolució digital. Per posar-nos un exemple, ens porta Ignasi Capella, CMO de BROOMX, que l'any passat va guanyar el Premi a la Startup Competition del Sónar+D i que estan especialitzats en la creació d'experiències immersives en espais reals. Ens parla també de la primera plataforma de realitat virtual per a projectors RV, que ha creat la seva companyia.

Anar al contingut