ADN digital

 • Orcam Eye: Un miracle de la tecnologia òptica
  Escolta àudio

  Orcam Eye: Un miracle de la tecnologia òptica

  La secció "ADN digital" ens presenta un dispositiu realment revolucionari. Jordi Griful, de Quantion, ve a "Revolució 4.0" amb Alex Cottet, director de màrqueting d'Òptica Cottet, per ensenyar-nos com funciona Orcam Eye, el dispositiu de visió artificial més avançat del mercat. Es tracta d'una eina miraculosa per a les persones que tenen baixa visió ja que els permet llegir textos, distingir objectes i fins i tot reconèixer cares.

 • De l'escola al Campionat del Món de Robòtica
  Escolta àudio

  De l'escola al Campionat del Món de Robòtica

  Jordi Gríful ve acompanyat de l'Anna Vilaró, directora del Col·legi Sant Andreu de Natzaret de Badalona, i Lucía Cortes i Carla Regalado, estudiants de l'escola. Totes dues, amb només 14 i 15 anys, formen part de l'equip de robòtica del centre i el mes de setembre van guanyar la final de les Olimpíades de l'estat espanyol de Mundials de Robòtica amb un robot que transporta aigua i energia, que van construir per a una escola d'Indonèsia. Ara, marxen a competir a la final, a Costa Rica. Els desitgem molta sort!

 • Tecnologia de futur als estadis esportius
  Escolta àudio

  Tecnologia de futur als estadis esportius

  Jordi Gríful, a "ADN digital" ens parla de les noves tecnologies aplicades a espais com els estadis esportius i de com, alguns clubs, les estan aprofitant per generar experiències innovadores als espectadors. Per molts equips el gran repte és mantenir l'essència i diversió d'un acte social, com anar a l'estadi, i fer que aquesta experiència sigui més satisfactòria que veure els seus ídols per televisió. Per això s'ha d'anar més enllà d'oferir wifi... i se'ls ha de donar l'oportunitat, per exemple, de poder demanar menjar i que te'l porti un dron, o de saber en tot moment quin és el ritme cardíac del teu jugador preferit .

 • Com seran les ciutats al 2047?
  Escolta àudio

  Com seran les ciutats al 2047?

  A la secció "ADN digital", Jordi Gríful ens parla de com seran les ciutats d'aquí 30 anys. Tindrem vehicles que es conduiran sols? Els carrers, els edificis o les botigues seran intel·ligents i respondran a les nostres necessitats? Es calcula que pel 2050 hi haurà més de 50 mil milions de sensors interconnectats, cosa que vol dir que estarem connectats amb tot. També es diu que el 75% de la població mundial viurà a les grans ciutats.

 • Homo sàpiens: condemnat a desaparèixer
  Escolta àudio

  Homo sàpiens: condemnat a desaparèixer

  Amb Jordi Griful de Quantion expliquem que s'acosta la revolució biològica més gran de la història. Els productes principals del segle XXI no seran els vehicles, ni les armes, ni els tèxtils: seran els nostres cossos, cervells i ments. Segons Yuval Harari, autor del best seller internacional "Sapiens", els éssers humans com nosaltres desapareixeran i la Terra estarà habitada per entitats que seran més diferents de nosaltres que nosaltres dels monos o dels neandertals. Fins ara, els homes hem estat fruit de l'evolució natural, però el fet de poder tenir parts del cos fabricades a mida, com ara pròtesis o òrgans fets amb 3D, alterarà la concepció de l'Homo Sapiens que tenim ara. A més, segons investigadors d'Oxford es preveu que les màquines seran millors que els humans traduint idiomes l'any 2024; seran millors escrivint redaccions escolars el 2026; seran capaces d'escriure un best-seller el 2049 i podran aplicar la cirurgia sense cap ajuda humana l'any 2053. Escolta el futur, no és ciència-ficció!

 • La seguretat de les cases per drons en lloc de gossos
  Escolta àudio

  La seguretat de les cases per drons en lloc de gossos

  Amb Jordi Gríful, CEO de Quantion, parlem de les cases d'aquí 20 anys. Un edifici amb tecnologia fotocatalítica serà capaç d'eliminar gairebé el 90% de les partícules contaminants. La nevera de la casa estarà connectada per encarregar determinats productes a mesura que es consumeixin. I canviarà la seguretat de les cases. Drons dotats de càmeres amb sensors i sofisticats sistemes capaços d'identificar patrons de conducta, distingir persones o animals, i de detectar un possible perill per a l'habitatge. A més, les cases del futur, gràcies a la domòtica, ajudaran a respectar el medi ambient.

 • Jordi Gríful: "Alerta, hi haurà més ciberatacs a escala mundial"
  Escolta àudio

  Jordi Gríful: "Alerta, hi haurà més ciberatacs a escala mundial"

  A "ADN digital" hem analitzat amb Jordi Gríful, CEO de Quantion, un dels grans temes de la setmana: el ciberatac que ha infectat milers d'ordinadors d'arreu del món. Els ordinadors de casa estan fora de perill davant els ciberatacs? Com es produeix un ciberatac? D'objectius n'hi ha milers: bloquejar sistemes operatius que operen en xarxa a escala mundial; obtenir dades personals de milions de persones; robar continguts de bases de dades; descobrir codis militars; alterar acords comercials; alterar el funcionament d'administracions i empreses i treure'n un benefici econòmic... Serà una de les gran amenaces del nostre futur.

 • Pilot de drons i dissenyador d'òrgans humans, feines de futur
  Escolta àudio

  Pilot de drons i dissenyador d'òrgans humans, feines de futur

  I a Adn digital amb Jordi Gríful, Ceo de Quantion, parlem del món laboral del segle XXI. Quines seran les professions de futur? Pilots de drons, dissenyadors d'òrgans, professionals que hagin estudiat Medicina i s'especialitzin en la Impressió d'òrgans en 3D. Agricultors altament tecnificats, enginyers de reciclatge, desenvolupador o tècnic de domòtica, mestre digital, dissenyador de realitats virtuals. Si busques la teva feina de futur, escolta aquests 10 minuts!

 • Realitat virtual i 3D: els serveis dels hotels del futur
  Escolta àudio

  Realitat virtual i 3D: els serveis dels hotels del futur

  I a la secció "ADN digital", amb Jordi Griful, de Quantion, ens ha explicat com viu el sector del turisme la transformació digital amb l'oferta de realitat virtual i 3D. Fan projectes amb realitat virtual per veure les habitacions, excursions, els serveis de cuina... abans d'entrar. També pantalles interactives per informar els clients d'on poden trobar serveis o restaurants dins un resort. No és només fidelitzar el client, sinó també aconseguir que comparteixi la seva experiència en xarxes socials i ho recomani a altres persones. Així seran els hotels del futur.

 • Les fàbriques del futur ja són aquí: Indústria 4.0
  Escolta àudio

  Les fàbriques del futur ja són aquí: Indústria 4.0

  A ADN digital coneixem diversos exemples pràctics del que és l'anomenada Quarta Revolució Industrial que moltes empreses ja duen a la pràctica. Parlem de L'Internet de les Coses, Big Data, Intel·ligència Artificial, La Realitat Virtual i Realitat Augmentada, Prototipatge 3D, La robòtica, La mobilitat, Els drons, La visió per computació, ciberseguretat amb Jordi Gríful, Ceo de Quantion. Tot està per aprendre.

 • Omnicanalitat, la paraula màgica de la transformació digital
  Escolta àudio

  Omnicanalitat, la paraula màgica de la transformació digital

  A ADN Digital, amb Jordi Gríful, Ceo de Quantion, hem parlat d'una paraula cada dia que és més present en el món empresarial: l'omnicanalitat. Alguns exemples: Provadors intel·ligents interactius: Abans que el client entri a emprovar-se la roba, les peces són escanejades i apareixen a la pantalla del vestidor. A més, el client té la possibilitat de consultar dades i escollir un canvi de peça des del mateix provador. És com un "personal shopper".

 • El mòbil ens contestarà els correus electrònics
  Escolta àudio

  El mòbil ens contestarà els correus electrònics

  En Jordi Gríful, de Quantion, ens diu que aviat podrem tenir dispositius mòbils amb coeficients intel·lectuals de 100 (mitjana dels humans), però n'hi podrà haver de 200, 1.000 o 10.000. El "telèfon mòbil" accedirà als nostres fitxers, llegirà i contestarà els correus imitant el nostre estil personal, reservarà de forma autònoma bitllets d'avió, ens comprarà el darrer llibre, sabent que ens agradarà. Escolta aquesta Revolució! #RevolucioCatradio

 • ADN digital
  Escolta àudio

  ADN digital

  En Jordi Griful, CEO de Quantion, ens ha explicat com han d'encarar les empreses els nous reptes per no repetir els fracassos de Kodak i BlockBuster. Els millors consells per a la teva empresa i si ets emprenedor digital! #RevolucioCatRadio

Anar al contingut