ADN digital

 • Gil Blancafort triomfa als Òscar de la publicitat de Cannes
  Escolta àudio

  Gil Blancafort triomfa als Òscar de la publicitat de Cannes

  A "ADN Digital", el creatiu publicitari Gil Blancafort ens explica la seva experiència al Cannes Lions, un dels certàmens de creativitat i publicitat més prestigiosos del món. Blancafort ens parla de la seva experiència com a jurat en una de les categories, i a la vegada com a premiat, ja que la seva productora, Yslandia, ha estat guardonada per una campanya protagonitzada per l'alpinista Ferran Latorre.

 • Seidor-EsadeCreapolis impulsen la digitalització de les PIMES
  Escolta àudio

  Seidor-EsadeCreapolis impulsen la digitalització de les PIMES

  A "ADN Digital" parlem amb Eduard Farga, director general adjunt de Seidor, i amb Oriol Alcoba, director general de EsadeCreapolis, que ens presenten l'acord a què han arribat per treballar amb les PIMES en el seu procés de digitalització. També coneixerem la iniciativa desenvolupada recentment per Seidor i Girbau: Indtech Challenge, i el perfil de les "startups" a les quals s'adreça.

 • Neil Harbisson: "No sóc humà, sóc transespècie"
  Escolta àudio

  Neil Harbisson: "No sóc humà, sóc transespècie"

  A la secció "ADN digital", Jordi Pi entrevista Neil Harbisson, el primer ésser humà modificat tecnològicament i reconegut com a cíborg. Amb ell parlem de com ha fusionat la tecnologia amb el seu cos i de quins plans té per seguir-ho fent en el futur. L'antena que té integrada al cap i forma part del seu esquelet li permet, per exemple, connectar-se amb l'estació espacial internacional de NASA i percebre colors extraterrestres. Diu que gràcies a aquest dispositiu que porta implantat i que li va costar no pocs problemes amb comitès de bioètica, té un festival de música al seu cap. També assegura que l'home hauria de perdre la por d'integrar la tecnologia en el seu cos, ja que com més sentits tinguem, menys haurem de redissenyar el planeta.

 • Amb els "robot lawyer" la justícia serà més ràpida?
  Escolta àudio

  Amb els "robot lawyer" la justícia serà més ràpida?

  A la secció "ADN digital" sabrem com viu el sector de l'advocacia el procés de transformació digital a partir d'un cas concret: el del despatx d'advocats Roca Junyent. Alberto Delgado ens porta Fernando Pinillo, gerent del bufet, per explicar-nos en què consisteix el projecte Next, que estan desenvolupant. I ens presenten una figura que aviat serà habitual: el "robot lawyer" amb el qual es pretén agilitzar els processos legals.

 • Bibiana Ballbè i "Les 21 claus de la creativitat"
  Escolta àudio

  Bibiana Ballbè i "Les 21 claus de la creativitat"

  A la secció "ADN digital" entrevistem la periodista i presentadora Bibiana Ballbè que, juntament amb el publicista Gil Blancafort, ens parlen d'una paraula que té un gran futur al davant: la creativitat. Com podem ser més creatius? Ballbè ens parla del llibre "Les 21 claus de la creativitat", on assegura que lluny de fer-nos por, hem d'atrevir-nos a ser més creatius, sigui en l'àmbit que sigui.

 • Llibre "La Sociedad hiperdigital": La intel·ligència artificial ens redefinirà com a humans
  Escolta àudio

  Llibre "La Sociedad hiperdigital": La intel·ligència artificial ens redefinirà com a humans

  L'expert en transformació digital Alberto Delgado ens presenta el seu llibre "La sociedad hiperdigital", que avança les claus del profund canvi que viurà la nostra societat en un futur molt proper. La secció "ADN digital", analitza les 10 hiperforces que ja estan presents a les nostres vides i ens dóna les claus per sobreviure a totes les dades que ens arriben ara mateix i com gestionar-les. Delgado assegura també que no ens podem ni imaginar la revolució que significa la intel·ligència artificial. Recomanem els nostres oients aquest llibre per Sant Jordi.

 • Àlvar Suñol, el publicista català que revoluciona Netflix
  Escolta àudio

  Àlvar Suñol, el publicista català que revoluciona Netflix

  A la secció ADN Digital, Gil Blancafort ens porta, via Skype, el publicista català Àlvar Suñol, resident a Miami i tot un referent del sector publicitari als EUA. Creador d'Alma DDB, reconeguda per Forbes com una de les 25 agències més importants del segle XXI, l'entrevistem des de Buenos Aires, on està treballant aquests dies. Ens explica com s'ha gestat una campanya per promocionar la sèrie "Narcos" de Netflix, que s'ha fet viral, i ens assegura que la creativitat forma part de l'ADN de Catalunya.

 • El 73% dels empresaris no saben actuar digitalment
  Escolta àudio

  El 73% dels empresaris no saben actuar digitalment

  Alberto Delgado, expert en transformació digital de Seidor, ens parla a la secció "ADN digital" de com encaren moltes empreses la inevitable transformació digital. I ho fa centrant-se en un exemple concret: les clíniques de fertilitat Eugin. Amb David Gràcia, CIO de les clíniques, parla dels beneficis que obtenen amb les noves tecnologies que apliquen tant en la relació amb els pacients com en la pròpia activitat i en la comunicació interna entre els seus professionals.

 • Cabo San Roque: El grup català més tecnològic d'Europa
  Escolta àudio

  Cabo San Roque: El grup català més tecnològic d'Europa

  La secció "ADN Digital" amb Gil Blancafort, director general de l'agència de publicitat Yslandia, ens porta un personatge amb molt talent: Laia Torrents, fundadora i component de Cabo San Roque, un grup que ja té 17 anys de vida i és tot un referent en la música experimental. Tant és així, que el Sónar els ha inclòs en la seva iniciativa pionera d'enviar transmissions de ràdio més enllà del nostre sistema solar. Utilitzen tota mena d'objectes i sobretot tecnologia per crear una música innovadora i diferent que cada vegada té més adeptes.

 • El futur passa per connectar empresa tradicional i "start-ups"
  Escolta àudio

  El futur passa per connectar empresa tradicional i "start-ups"

  Jordi Griful, de la secció "ADN digital", ens fa un balanç del que ha estat el 4YFN, que ha acollit 650 "start-ups" de 150 països diferents. Una de les coses que destaca és la necessitat que les empreses tradicionals creïn aliances estratègiques amb les "start-ups" perquè en surtin reforçades tant les unes com les altres. També ens parla de connectar mòbils amb intel·ligència artificial, realitat virtual i la connectivitat de les zones rurals.

 • És arriscat invertir en les diferents criptomonedes existents?
  Escolta àudio

  És arriscat invertir en les diferents criptomonedes existents?

  Actualment existeixen més de 1.400 monedes virtuals i la llista, en ple boom, no para d'augmentar. Amb Jordi Griful, en parlem a la secció "ADN digital". Es poden intercanviar com qualsevol altra divisa tradicional, però estan fora del control dels governs i les institucions financeres. Davant d'això, no podem deixar-nos de preguntar si és arriscat invertir en les criptomonedes i si fer-ho comporta el mateix risc que invertir en euros. Les respostes, al tram final de "Revolució 4.0".

 • Quines prediccions de fa cent anys s'han complert?
  Escolta àudio

  Quines prediccions de fa cent anys s'han complert?

  A "ADN Digital", Jordi Griful ens parla de les prediccions que es van fer fa cent anys, de les que s'han complert i de les que no. Molt sovint el món del cinema o de la literatura ens ha presentat un futur que no té res a veure amb la realitat. I, en canvi, algunes prediccions que semblaven impossibles avui en dia són quotidianes. Robots de seguretat, cotxes voladors o cases construïdes sense mà d'obra van estar en els somnis dels visionaris i ara són realitats indiscutibles.

 • La medicina del futur: microrobots al cos
  Escolta àudio

  La medicina del futur: microrobots al cos

  Jordi Griful, a "ADN digital", ens parla d'innovació en el camp de la salut. Des de microrobots que es poden empassar per injectar medicament a la zona afectada, fins a ulleres que ajuden els cirurgians a evitar errors, passant per la telemedicina, que permetrà que el metge pugui fer un millor seguiment dels pacients gràcies a sensors. També parlarem del primer cor artificial fet de silicona i creat amb una impressora 3D, que reprodueix els batecs d'un cor humà.

 • Al Japó hi ha robots que oficien funerals
  Escolta àudio

  Al Japó hi ha robots que oficien funerals

  A la secció "ADN Digital", Jordi Gríful ens parla dels chatbots més originals i diferents, els que podríem anomenar "friquis". Aquests programes d'intel·ligència artificial han obert les seves utilitats a àmbits que van més enllà de mantenir una conversa. Bancs importants, aerolínies grans i administracions públiques com el @Generalitat_Bot ja els fan servir per aconsellar o gestionar serveis, però també veurem casos més extrems, com el d'una empresa japonesa que n'ha programat alguns perquè duguin a terme les mateixes tasques que un sacerdot budista durant un funeral.

 • Lluís Sentís: "Faig robots soldat pacificadors per al Pentàgon dels EUA"
  Escolta àudio

  Lluís Sentís: "Faig robots soldat pacificadors per al Pentàgon dels EUA"

  Jordi Gríful, CEO de Quantion, porta al "Revolució" un convidat de luxe: Lluís Sentís, director del laboratori de Human-Centered Robotics, a la Universitat de Texas, als EUA, i col·laborador de la NASA. Diuen que el laboratori d'aquest científic és un país de les meravelles d'androides que estan centrats en l'ésser humà. Coneixerem els seus treballs per al Pentàgon americà, on fa robots pacificadors per donar suport als soldats. També afirma que els robots ajudaran a tenir bases a la Lluna i a Mart, i entrarem en detalls sobre la classe de robots que ens acompanyaran ben aviat, d'aquí tres i quatre anys. No et perdis l'entrevista sobre el futur que ens espera en aquest camp!

Anar al contingut