ADN digital

 • Marc Cortés: "La transformació digital genera desigualtat al món"
  Escolta àudio

  Marc Cortés: "La transformació digital genera desigualtat al món"

  Amb Marc Cortés, director general de la consultora de transformació digital RocaSalvatella, parlem de la Digital Future Society, una iniciativa relacionada amb el MWC, creada recentment i que pretén ser un laboratori d'idees internacional per reflexionar sobre l'impacte global de la digitalització i per anticipar els reptes de futur que es preveuen en un món tan tecnològic i competitiu.

 • Nit de les Telecomunicacions: salut i tecnologia, un binomi inseparable
  Escolta àudio

  Nit de les Telecomunicacions: salut i tecnologia, un binomi inseparable

  A la secció "ADN Digital", descobrim tots els secrets de la 24a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que es farà al març a L'Auditori de Barcelona. Amb Salvador Ramon, director de Telecos.cat, també parlem dels reptes de futur del món TIC i de les dues conferències que es presentaran a la trobada, que giraran al voltant del 5G i del binomi salut i tecnologia.

 • Restaurants de Nova York et descompten un 10% si menges sense mirar el mòbil
  Escolta àudio

  Restaurants de Nova York et descompten un 10% si menges sense mirar el mòbil

  L'expert en transformació digital Jordi Griful, a la secció "ADN Digital", analitza com la tecnologia està afectant no només el món laboral i professional, sinó, cada vegada més, els àmbits més privats de la societat. Està convençut que estar "off-line" serà un nou luxe, que les persones no estem programades per estar tot el dia connectades i que necessitem l'observació, la conversa i la reflexió. Per això, ens diu que alguns restaurants de Nova York ja donen un 10% de descompte si no mires el telèfon mentre estàs menjant.

 • Per què només tenen èxit 2 de cada 10 "start-ups"?
  Escolta àudio

  Per què només tenen èxit 2 de cada 10 "start-ups"?

  Moltes "start-ups" no se'n surten i han de plegar. Hauríem de normalitzar la paraula "fracàs" al món dels negocis? En parlem amb l'expert en transformació digital Amador Hernández. Les estadístiques no enganyen: 8 de cada 10 "start-ups" no tenen èxit i partint d'aquesta base, explorem les raons per les quals fracassa una empresa i també expliquem quins són els punts forts per fer-la prosperar.

 • Karina Gibert: "En enginyeria informàtica, la presència femenina és mínima"
  Escolta àudio

  Karina Gibert: "En enginyeria informàtica, la presència femenina és mínima"

  A la secció "ADN digital" parlem amb Karina Gibert, vicedegana del Col·legi d'Enginyeria Informàtica de Catalunya. Ens explica que la junta del Col·legi ha aprovat la creació d'una comissió Dones-COEINF amb l'objectiu de fer el seguiment de la bretxa de gènere a l'enginyeria informàtica. Aquesta professió és un cas d'especial singularitat pel que fa a la presència femenina dins el sector, sensiblement inferior a altres titulacions STEM i objecte de preocupació internacional.

 • Què són els "roadmaps" digitals personalitzats?
  Escolta àudio

  Què són els "roadmaps" digitals personalitzats?

  A la secció "ADN digital", Jordi Griful ens parla de conceptes amb els quals segur que tots ens anirem familiaritzant cada vegada més. Comença per parlar-nos de la transformació digital de les empreses a través de "roadmaps" digitals personalitzats i ens posa exemples que ens fan entendre millor aquesta nova forma d'acompanyament empresarial. També ens explica què és el "rapid prototyping" i com s'utilitza per testar i validar de manera ràpida noves idees innovadores de les empreses.

 • Ramon Fauria: El poder de la ment, les paraules i les emocions
  Escolta àudio

  Ramon Fauria: El poder de la ment, les paraules i les emocions

  A "ADN Digital" entrevistem el "coach" Ramon Fauria, que aposta pel mentalisme com a eina per potenciar el nostre talent i millorar el rendiment laboral. L'autor d'"El libro de los poderes" ens explica com podem descobrir el nostre potencial i utilitzar la seva influència en la vida quotidiana i en la feina. Assegura que les emocions són fonamentals a l'hora de millorar el nostre rendiment i que la paraula és un altre dels grans poders que s'han de tenir en compte.

 • Els robots especialitzats en medicina i ensenyament estan fent una gran feina
  Escolta àudio

  Els robots especialitzats en medicina i ensenyament estan fent una gran feina

  A la secció "ADN digital", el consultor i fundador de Quantion, Jordi Gríful, ens fa un apunt de les novetats en intel·ligència artificial, en medicina o en robòtica que es preveuen pel 2019. Ens explica com en sectors com seguretat i vigilància, màrqueting, agricultura, logística o transport, els robots faran que augmenti la productivitat. I també en quins camps seran una autèntica tendència.

 • Marta Royo: "Amb el llibre 'Aroma de marca' podeu potenciar la vostra marca"
  Escolta àudio

  Marta Royo: "Amb el llibre 'Aroma de marca' podeu potenciar la vostra marca"

  Marta Royo ens ve a parlar d'imatge, publicitat i comunicació. Fundadora de l'agència Mosaiking, Royo ens explica com es crea una bona marca i com cal difondre-la, a partir d'històries reals o exemples pràctics que han funcionat i que ella coneix molt bé i que explica en el seu nou llibre "Aroma de marca", que acaba de publicar i que estarà a les llibreries a principis d'aquest mes de novembre.

 • Carles Salvadó: "Volem arribar als 110.000 dominis .cat"
  Escolta àudio

  Carles Salvadó: "Volem arribar als 110.000 dominis .cat"

  A ADN Digital, Carles Salvadó, president de la Fundació puntCAT, ens explica la decisió del govern de la Generalitat d'adoptar el domini .cat com a propi i oficial a Catalunya. Parlem amb ell del que significa aquesta decisió, de com es materialitzarà en els pròxims mesos i de quina incidència tindrà per als internautes i el món digital i de la feina de la Fundació a partir d'ara.

 • Més de 250.000 llocs de treball amb les inversions de l'ICF
  Escolta àudio

  Més de 250.000 llocs de treball amb les inversions de l'ICF

  Sabrem com treballa aquest banc públic, quines iniciatives socials desenvolupa i com s'hi poden adreçar sobretot els emprenedors que vulguin aconseguir finançament per tirar endavant els seus projectes. Lluís Junca, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, ve al "Revolució 4.0" acompanyat de Josep Ramon Sanromà, conseller delegat de l'Institut Català de Finances (ICF), per explicar-nos el paper d'aquest organisme, no gaire conegut però que juga un paper clau en l'ecosistema econòmic català.

 • La UPC encara el repte de la digitalització de la universitat
  Escolta àudio

  La UPC encara el repte de la digitalització de la universitat

  A la secció "ADN digital" parlem, amb Mercè Oller, CIO de la Universitat Politècnica de Catalunya i amb Batista Borrell, director del departament Seidor Learning, de la digitalització de la universitat a Catalunya tant en la docència com en la recerca. Ens expliquen el Pla d'Actuacions UPC que vol impulsar els propers anys, i com serà el pla estratègic dels sistemes d'informació de la Universitat que servirà per analitzar les infraestructures, la seguretat, les metodologies de treball, la governança i la gestió del talent de les persones.

 • Dani Marco: "Les "start-ups" catalanes han estat al Mobile World Congress de Los Angeles"
  Escolta àudio

  Dani Marco: "Les "start-ups" catalanes han estat al Mobile World Congress de Los Angeles"

  "ADN digital": el col·laborador del programa Dani Marco, director de SmartCatalonia de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, ens explica les novetats en intel·ligència artificial i l'internet de les coses presentades al Mobile World Congress America, que ha tingut lloc a Los Angeles. També ens explica el viatge d'una delegació d'empreses catalanes a Mont-real per explorar col·laboracions amb el clúster d'intel·ligència artificial del Quebec, el més potent del Canadà i un dels més importants del món.

 • Quins són els beneficis empresarials de la col·laboració publicoprivada?
  Escolta àudio

  Quins són els beneficis empresarials de la col·laboració publicoprivada?

  A la secció "ADN Digital", Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, ens explica una iniciativa que es vol impulsar des de l'administració pública i que té un titular contundent: "Catalunya ha de ser un exemple mundial de col·laboració publicoprivada". Ens explica com han de treballar conjuntament les empreses i l'administració perquè aquesta idea es faci realitat en un futur pròxim. Afirma que té raó la gent quan diu que hi ha massa burocràcia per crear empreses i que, efectivament, s'hauria de reduir molt.

 • Com el "big data" fa més competitives les empreses?
  Escolta àudio

  Com el "big data" fa més competitives les empreses?

  A "ADN digital" rebrem el col·laborador Alberto Delgado, director de la consultora Seidor Digital, que ens explica què és l'analítica avançada des del punt de vista empresarial. Com s'obtenen les dades? Com s'analitzen? Quines estratègies cal seguir per treure'n el màxim profit? En quin lloc queda el consumidor davant aquesta allau de dades seves que gestionen les empreses?

Anar al contingut