Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)

Xefs que són marques, cantimplores i xirimoies

Durada: 36 min
17/11/2019
Què són els xefs avui dia? Són més marques que no pas cuiners? Dos xefs de renom, Jordi Cruz i Dani Garcia, s'han trobat a Barcelona aquesta setmana per debatre sobre com els han afectat i influït les estrelles Michelin, la televisió i la col·laboració amb les marques. També parlem de l'origen de les cantimplores, un objecte amb un ús molt estès per motius mediambientals però que fa molts anys que existeix. Ara se'n troben de plàstic, metall, cuir, fang, vidre, acer inoxidable però, com eren les primeres cantimplores de la història? De què estaven fetes? Ens ho explica Óscar Guayabero, que ho sap tot sobre el disseny dels objectes que envolten l'acte de menjar. El poeta Joan Margarit, guardonat amb el Premi Cervantes 2019, recorda la seva magdalena de Proust. El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, parla d'una fruita tropical oblidada: la xirimoia. I repassa els productes que hem de menjar de temporada. La propina la deixa la pagesa Dolors Català des d'Arbeca.

Àudios