TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 71 resultats.

  • Eliana Thibaut Comalada, la dona que ha rebutjat col·laborar amb Ferran Adrià
    Escolta àudio

    Eliana Thibaut Comalada, la dona que ha rebutjat col·laborar amb Ferran Adrià

    Viatgem fins a Perpinyà perquè conegueu Eliana Thibaut Comalada, escriptora, historiadora de la cuina catalana i mestra de grans xefs. Té 90 anys i més de 60 llibres escrits. Una dona importantíssima per a la història de la gastronomia catalana. El periodista gastronòmic Salvador García-Arbós ens explica com es prepara i es consumeix el cafè arreu del món. Toni Massanés, director de la fundació Alícia, parla de calçots i de la salsa amb què se suquen, el romesco. El músic Joan Colomo se sotmet al "Nyap o top" de Gerard Jubany i determina si un grapat de grills amb ceba i gust de barbacoa són un nyap o un producte gourmet. El crític gastronòmic Philippe Regol menja a la Bodega 1900 del xef Albert Adrià. L'actor Sergi López ens explica quina és la seva magdalena de Proust i la propina la posa Maria Nicolau.

  • On fan el millor cafè del món? (i no, no és a Itàlia!)
    Escolta àudio

    On fan el millor cafè del món? (i no, no és a Itàlia!)

    Amb Salvador Garcia-Arbós, periodista gastronòmic, viatgem pel món. Avui no anem a un lloc en concret, sinó que fem diverses parades per diferents països, per descobrir com es fa (i com es pren) el cafè arreu del món.

  • Grills amb gust de ceba i barbacoa: nyap o top?
    Escolta àudio

    Grills amb gust de ceba i barbacoa: nyap o top?

    El músic i cantant Joan Colomo determina si aquesta exquisidesa és un producte top o bé un nyap.

  • Bròquil, plàtan, coriandre, cogombre... Per què ens agraden unes coses i n'odiem d'altres?
    Escolta àudio

    Bròquil, plàtan, coriandre, cogombre... Per què ens agraden unes coses i n'odiem d'altres?

    Com es forma el gust? En parlem amb Diego Redolar, neurocientífic, professor de la Universitat Oberta de Catalunya i investigador del Grup Cognitive NeuroLab, que treballa amb la neurogastronomia per ajudar a millorar la percepció del sabor perduda a conseqüència de malalties com l'ictus i l'Alzheimer. I també amb Sara Pareja, dietista-nutricionista de la Fundació Alícia. La sommelier i nutricionista Clara Antúnez ens explica com es fa un te de qualitat. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla de les sardines de llauna i d'altres productes de temporada. Roger Estrada, periodista gastronòmic al diari "Ara", determina si un formatge vegà és un nyap o un producte top. El crític gastronòmic Philippe Regol menja al Restaurant Diverxo del xef Dabiz Muñoz, i la propina la posa Jordi Asturgó.

  • Formatge vegà tipus cheddar: nyap o top?
    Escolta àudio

    Formatge vegà tipus cheddar: nyap o top?

    Roger Estrada, periodista gastronòmic al diari Ara, tasta un formatge 100% vegà fet amb oli de coco. Deu ser un producte top o bé un nyap?

  • Si no t'agrada el te potser és perquè no n'has begut de bo!
    Escolta àudio

    Si no t'agrada el te potser és perquè no n'has begut de bo!

    La sommelier i nutricionista Clara Antúnez ens explica les diferències que hi ha entre els diferents tipus de te (vermell, blanc, verd, negre, groc i blau); on es conrea; el grau de cafeïna que conté i com l'assimila el cos; quina és la millor hora del dia per prendre'l i com fer un te de qualitat a casa.

  • Carn halal: què ha de ser primer, la llibertat religiosa o el benestar animal?
    Escolta àudio

    Carn halal: què ha de ser primer, la llibertat religiosa o el benestar animal?

    Més de la meitat de vedells i xais de Mercabarna se sacrifiquen seguint el ritus halal. En parlem amb Abderrahim Fahad, propietari de la carnisseria Al-Amir al barri d'Horta de Barcelona; Àgata Albero i Javier Albarracín, creadors de Barcelona Halal Services, una consultoria que neix per assessorar empreses i organitzar esdeveniments relacionats amb el món halal; i amb Antonio Velarde, cap del programa de Benestar Animal de l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i membre del Panell sobre Salut i Benestar Animal de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària. El crític gastronòmic Philippe Regol visita el restaurant Hisop de Barcelona; Toni Massanés parla dels tirabecs i d'altres productes de temporada. El dissenyador Òscar Guayabero explica quins estris hi ha al mercat pensats per fer la vida més fàcil a persones amb mobilitat reduïda. Òscar Gómez se sotmet al "Nyap o top?" i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.

  • Pastís d'aniversari congelat: nyap o top?
    Escolta àudio

    Pastís d'aniversari congelat: nyap o top?

    Repeteix com a client del Restaurant Caníbal Òscar Gómez, autor del blog "Decuina.net" i col·laborador a Gastronosfera.com i al suplement "Què fem?" de "La Vanguardia". L'Òscar s'atreveix a tastar un pastís congelat del Mercadona decorat amb motius de Star Wars. Aquest producte serà un nyap o una genialitat?

  • El disseny que ajuda persones amb mobilitat reduïda
    Escolta àudio

    El disseny que ajuda persones amb mobilitat reduïda

    El dissenyador Òscar Guayabero parla d'estris que faciliten l'acte de cuinar i de menjar a persones amb diversitat funcional, amb malalties com ara el Parkinson, persones que simplement tenen poca força a les mans, tenen artrosi o bé van en cadira de rodes. El disseny no només és estètic, sinó que ha de ser funcional com a principi bàsic.

  • Com influeix la publicitat en la nostra manera de menjar?
    Escolta àudio

    Com influeix la publicitat en la nostra manera de menjar?

    Parlem amb Siscu Molina, director creatiu de TIEMPO BBDO, l'agència publicitària que fa les campanyes per Lay's, Litoral, La Cocinera, Cheeto's, Florette, Danone... I amb Jordi Luque, periodista gastronòmic amb un passat com a publicista. Després de 15 anys treballant en publicitat, ho va deixar per raons morals i ètiques. Entra al menú fix del restaurant caníbal Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval i tuitare de @librosalabrasa, que ens fa una tria de les novetats editorials més interessants sobre gastronomia. Toni Massanés, de la Fundació Alícia, ens parla de la tòfona i d'altres productes de temporada i de proximitat. El nostre crític Philippe Regol opina sobre el restaurant AlKostat del xef Jordi Vilà i la periodista gastronòmica Tana Collados se sotmet a la dura prova del "Nyap o top?" Què haurà de tastar? La propina la deixa Jordi Asturgó.

  • Sopa de miso instantània i orgànica: nyap o top?
    Escolta àudio

    Sopa de miso instantània i orgànica: nyap o top?

    La periodista gastronòmica Tana Collados és la víctima d'avui al Restaurant Caníbal i qui determinarà si aquesta "Miso instant organic soup" és una genialitat o bé un nyap.

  • Llibres a la brasa: hamburgueses, sopes, amanides i ressaca
    Escolta àudio

    Llibres a la brasa: hamburgueses, sopes, amanides i ressaca

    Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona 4 títols gastronòmics indispensables. La varietat està servida: "Hamburguesa nuestra" (Ediciones Akal); "Història de la cuina catalana i occitana. Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes", de Vicent Marquès (Ed. Sidillà); "Hungover: The Morning After and One Man's Quest for the Cure" (Editorial Penguin Books); "The Hungover Coobkook", de Milton Crawford (Editorial Jonathan Cape). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter @librosalabrasa.

  • A la Xina, saben el que és l'arròs tres delícies?
    Escolta àudio

    A la Xina, saben el que és l'arròs tres delícies?

    Descobrim la carta del primer restaurant xinès d'Espanya i de Catalunya, el Gran Dragón, inaugurat l'any 1958 per Peter Yang, el sacerdot que va fugir del govern comunista de Mao i va arribar a Barcelona el 1949. Coneixerem la història que s'amaga darrere els fogons d'aquest local a partir del testimoni de Tessa Llechà, íntima amiga de Peter Yang, i Meilan Kao, propietària del restaurant Kao Dim Sum i filla de José Kao, xef de l'històric restaurant Shangai. Viatgem a Bèlgica amb Salvador Garcia-Arbós; Philippe Regol visita el restaurant Cruix; Toni Massanés parla de la carxofa i d'altres productes de temporada; el periodista Òscar Broc se sotmet al "Nyap o top?" i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.

  • Pernil dolç amb un toc fumat per untar: nyap o top?
    Escolta àudio

    Pernil dolç amb un toc fumat per untar: nyap o top?

    El periodista Òscar Broc s'ha convertit en un client habitual del restaurant caníbal. Aquest cop s'atreveix a tastar un embotit amb gust de pernil dolç en format de crema per untar. A més, ve amb un pa sota el braç: acaba d'estrenar el web Hiweareopen.com ("Hola! Estem oberts"), on es fa ressò de les novetats gastronòmiques de la ciutat de Barcelona, que no són poques, i on trobareu unes fotos espectaculars!

  • Bèlgica: patates rosses, musclos i cervesa
    Escolta àudio

    Bèlgica: patates rosses, musclos i cervesa

    Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós viatgem fins a Brussel·les, el país que va veure néixer Tintín. Allà el plat estrella són els musclos amb patates fregides, beuen cervesa feta per monjos de l'orde cistercenc i, de postres, mengen gofres soles o bé acompanyades.