TOTS ELS ÀUDIOS

  • El te no és aigua bruta. T'expliquem per què!
    Escolta àudio

    El te no és aigua bruta. T'expliquem per què!

    El te és per a molts un gran desconegut perquè sempre ha viscut a l'ombra del cafè. Però cada vegada és una beguda que sedueix més. Visitem una de les botigues de te amb més tradició de Barcelona, Sans & Sans. I la mestra de te Victoria Bisogno comparteix amb nosaltres els secrets per preparar correctament aquesta beguda d'origen xinès. Amb el Salvador Garcia-Arbós continuem a la recerca dels 10 plats estel·lars de la gastronomia universal. Aquest cop parlem del bistec tàrtar. Toni Massanés ens parla de les llenties i dels seus beneficis. La periodista Tana Collados se sotmet al perillós tast del "Nyap o top?", amb Gerard Jubany, que li ha portat la nova hamburguesa vegana del Burger King, la Rebel Whopper. Philippe Regol menja al restaurant Vivanda, al barri de Sarrià de Barcelona, i ens ho explica. I la propina la deixa la cuinera del restaurant "El Ferrer de Tall", Maria Nicolau.

  • Plats estel·lars de la gastronomia universal: bistec tàrtar
    Escolta àudio

    Plats estel·lars de la gastronomia universal: bistec tàrtar

    Amb el periodista i savi Salvador Garcia-Arbós continuem ampliant la llista dels 10 plats estel·lars de la gastronomia universal. Avui parlem del bistec tàrtar, plat de culte per als amants de la carn crua. Un bistec tàrtar demana un cert ritual de preparació: com s'elabora i com s'amaneix?

  • Rebel Whopper: nyap o top?
    Escolta àudio

    Rebel Whopper: nyap o top?

    La periodista Tana Collados tasta la nova hamburguesa vegana del Burger King, la Rebel Whopper. Aquest producte serà un nyap o bé serà deliciós?

  • El plat saludable de Harvard, bledes i el nou Via Veneto
    Escolta àudio

    El plat saludable de Harvard, bledes i el nou Via Veneto

    Els Estats Units, país associat per excel·lència al menjar porqueria, curiosament ens ha donat un dels models de referència més importants del món pel que fa a menjar saludable: el plat saludable de la Universitat Harvard, dissenyat per The Source Nutrition, un organisme independent format per 21 científics que no accepta cap publicitat, patrocini comercial ni assessorament mèdic. Amb el periodista Marc Casanovas, el nostre home a Boston (Massachusetts), sabrem en què consisteix aquesta fórmula màgica. L'actriu Estel Solé recorda la seva magdalena de Proust. El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, parla de les propietats nutricionals de les bledes i d'altres productes que trobem ara de temporada. El crític gastronòmic Philippe Regol visita el restaurant Via Veneto de Barcelona i ens explica el seu nou rumb, i la propina la deixa la ramadera Isabel Castanyer des del Mas la Coromina de la Vall d'en Bas, a la Garrotxa.

  • Tres Reis d'Orient, tres cartes i una muntanya de carbó
    Escolta àudio

    Tres Reis d'Orient, tres cartes i una muntanya de carbó

    Avui tenim una reserva per a tres al restaurant Caníbal. L'han feta amb els sobrenoms de "Gaspar", "Melcior" i "Baltasar", però qui s'amaga darrere de Ses Majestats d'Orient són Jordi Luque, Carme Gasull i Roger Estrada. Ells són els nostres reis particulars i avui els donarem de dinar, sí, però se'ls gira feina, la de respondre les cartes de tres dels nostres col·laboradors habituals: Salvador Garcia-Arbós, Clara Antúnez i Maria Nicolau. I també els toca la feina desagradable de repartir carbó! L'actor Alex Brendemühl ens explica la seva magdalena de Proust. El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, parla de l'origen del tortell de Reis i altres productes de temporada. El crític gastronòmic Philippe Regol se'n va d'excursió pel Solsonès i visita el monestir El Miracle, on a banda de dormir també s'hi pot menjar. I la propina la deixa la pagesa Maria Costa (el Berguedà).

  • Dònut de panettone: nyap o top?
    Escolta àudio

    Dònut de panettone: nyap o top?

    La periodista gastrònoma i cofundadora de Gastronomistas Carme Gasull s'atreveix a tastar un dònut de panettone. Serà aquest producte un nyap o bé una genialitat?

  • Maria Nicolau: "La resposta a la sostenibilitat i el malbaratament és la cuina d'abans"
    Escolta àudio

    Maria Nicolau: "La resposta a la sostenibilitat i el malbaratament és la cuina d'abans"

    Maria Nicolau és cuinera de poble. La trobareu als fogons del restaurant El Ferrer de Tall, a Vilanova de Sau. És llegida, culta, entusiasta i, sobretot, estima el seu ofici. Sempre té gana, física i intel·lectual. La Paula Molés la convida a dinar a casa seva, on, a banda de menjar, reflexiona sobre l'ofici de cuinera i el que suposa exercir la professió en un entorn rural. També sabem quina és la magdalena de Proust de la soprano Ainhoa Arteta; el crític gastronòmic Philippe Regol dina al restaurant Al Marge de Badalona. I la propina la deixa la pagesa Dolors Català des d'Arbeca (Lleida).

  • Torró picant: nyap o top?
    Escolta àudio

    Torró picant: nyap o top?

    El xef Artur Martínez tasta un torró picant de la casa Vicens dissenyat pel cuiner Marc Ribas. Serà aquest producte un nyap o bé un producte estrella? Artur Martínez és propietari del restaurant AÜRT, a l'hotel Hilton de Barcelona, que acaba de rebre la seva primera estrella Michelin

  • Com mengen per Nadal a l'Argentina, Palestina, Suècia i el Japó?
    Escolta àudio

    Com mengen per Nadal a l'Argentina, Palestina, Suècia i el Japó?

    Com es viu el Nadal a les taules d'arreu del món? Viatgem a l'Argentina amb Samael Fain, copropietari de l'empresa El criollito; a Palestina, de la mà de l'escriptor i dermatòleg Salah Jamal; també visitem el nord d'Europa per descobrir què cuinen i què mengen els suecs: ens ho explica la xef Nina Olsson, propietària del restaurant Pappa Sven de Barcelona, i acabem la volta al món fixant-nos en el Japó, on aquestes festes són una barreja de costums curiosos, alguns dels quals són importats d'Europa i dels Estats Units. Ens hi acompanya la sommelier i copropietària dels restaurants Dos Palillos i Dos Pebrots, Tamae Imachi. I Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens explica què es cuina i què es menja un dia com avui i com han canviat els menús nadalencs al llarg dels anys

  • Estris de cuina i llibres gastro que has d'embolicar per Nadal i tot el que no cal que compris!
    Escolta àudio

    Estris de cuina i llibres gastro que has d'embolicar per Nadal i tot el que no cal que compris!

    Si voleu fer contents amics i familiars devots del producte de proximitat i de qualitat, foodies, vegans i amants de la tradició i la tècnica, i també els que saben apreciar un bon vi, regaleu-los llibres! Amb les recomanacions de Nacho Borraz, llibreter a La Central del Raval, l'encertareu segur! I si us estimeu més passar a l'acció sense equivocar-vos, podeu consultar la llista d'estris de cuina que us faran la vida més fàcil i que ha preparat el dissenyador Òscar Guayabero. I sobretot sabreu quins són els objectes que és millor que no compreu perquè acabaran al fons d'un calaix. El cantant Miki Núñez rememora la seva magdalena de Proust. El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, parla de les ostres i d'altres productes de temporada. I la propina la deixa el viticultor Joan Asens des del Priorat.

  • Quan menjar és un malson: malalties minoritàries que afecten l'alimentació
    Escolta àudio

    Quan menjar és un malson: malalties minoritàries que afecten l'alimentació

    Ens sumem a La Marató de Catalunya Ràdio i TV3, i descobrim dues malalties minoritàries que afecten la manera de menjar dels malalts: la síndrome triple A i el Prader-Willi. Escoltem el testimoni de joves afectats i dels seus familiars i també ens acompanya la metgessa Assumpta Caixàs, doctora especialitzada en nutrició a l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell. A més, Toni Massanés ens presenta un projecte dissenyat especialment per a aquesta edició de La Marató: KetoAlícia, un projecte de la Fundació Alícia que ajuda els afectats d'algunes d'aquestes malalties minoritàries a menjar millor. Amb la sommelier Clara Antúnez parlem de les propietats d'una de les begudes de moda, kombutxa. L'actor Pol López se sotmet al "Nyap o top" de Gerard Jubany i tasta un pollastre tikkà masala! Com cada setmana, el crític Philippe Regol ens descobreix un nou restaurant. I la propina la deixa la cuinera Maria Nicolau, del restaurant El Ferrer de Tall.

  • Pollastre tikkà masala amb arròs basmati: nyap o top?
    Escolta àudio

    Pollastre tikkà masala amb arròs basmati: nyap o top?

    L'actor Pol López, que aquests dies representa "Tot esperant Godot" a la Sala Beckett, se sotmet al "Nyap o top?" de Gerard Jubany i tasta una delícia índia del Carrefour que es prepara en 2 minuts al microones: pollastre tikkà masala amb arròs basmati. Serà aquest producte una delícia o bé un nyap?

  • El kombutxa: és tan miraculós com ens el venen?
    Escolta àudio

    El kombutxa: és tan miraculós com ens el venen?

    El kombutxa és una beguda fermentada, feta a base de te verd, negre o una combinació de tots dos, i que a més conté un conjunt de bacteris coneguts com a mare o SCOBY (Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast). La sommelier i nutricionista Clara Antúnez ens explica com es fabrica i quines propietats té.

  • Jonathan Safran Foer: "No podem salvar el planeta sense canviar la nostra manera de menjar"
    Escolta àudio

    Jonathan Safran Foer: "No podem salvar el planeta sense canviar la nostra manera de menjar"

    L'escriptor nord-americà Jonathan Safran Foer té molt clar que la millor manera de combatre el canvi climàtic és menjar menys carn. En el seu últim llibre "Podem salvar el planeta abans de sopar", ens interpel·la directament per demostrar-nos que la nostra manera de menjar té un impacte directe en l'emergència climàtica. Amb el periodista Salvador Garcia-Arbós, busquem els deu plats estel·lars de la gastronomia universal. El protagonista d'avui és el dònut. Òscar Broc se sotmet al "Nyap o top" de Gerard Jubany i tasta un biquini de dònut de La Bikineria del Mercat del Ninot, del xef Joan Gurgui. El crític Philippe Regol visita La Patería de Sousa, a Extremadura, i ens ho explica. Toni Massanés posa en valor el porro. Sabrem també quina és la magdalena de Proust de l'escriptor i cineasta David Trueba. I la propina la deixa la ramadera Isabel Castanyer des del Mas la Coromina de la Vall d'en Bas.

  • Bikini de dònut: nyap o top?
    Escolta àudio

    Bikini de dònut: nyap o top?

    Edició especial del "Nyap o top" des del mercat del Ninot, concretament des de la parada de "La Bikineria", del xef Joan Gurgui, on el periodista Òscar Broc tasta un bikini de dònut farcit de formatge Cheddar i de guanciale. Aquest producte deu ser un nyap o bé una genialitat?