Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín

Només 6 dones pescadores a Catalunya: "La meva mare es vestia d'home per poder sortir a pescar"

Durada: 58 min
13/03/2022
Per què les dones sempre s'han vist allunyades de la pesca? Ho preguntem a la pescadora i antropòloga Àgueda Vitòria, amb qui també intentarem entendre com seria el sector pesquer si la dona fos més influent i ocupés càrrecs de responsabilitat. Val a dir que, encara que la pesca és un sector molt masculinitzat, la dona històricament s'hi ha dedicat, però amb feines poc reconegudes i sovint no remunerades. De tot això es parla també a l'exposició "Jo, de petita, anava sempre al moll", al Museu Marítim de Barcelona. També visita el restaurant caníbal Toni Massanés, que respon una pregunta d'una nena de 7 anys: "Per què alguns gran de raïm tenen pinyol i d'altres no?" Aquells que era estan en el seu millor moment i que val la pena buscar al mercat. Donem el tret de sortida al Fòrum Gastronòmic de Girona amb el so del Salvador Garcia-Arbós, i descobrim l'especialitat del restaurant SinoFos, a la capital gironina, amb el seu cuiner, Marc Ramos.

Àudios