Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín

L'univers infinit del mar i muntanya

Durada: 45 min
05/12/2021
El mar i muntanya és un dels conceptes més genuïns de la cuina catalana. Ha perdurat amb desenes de formes i fórmules: pollastre amb escamarlans, sèpia amb mandonguilles, peus de porc amb gambes, guatlles amb fesols, cloïsses i peus de porc, calamars farcits de carn¿ El nostre conseller d'afers gastronòmics, el cuiner italià Nicola Poltronieri, ens fa veure totes les seves virtuts, descobrim si hi ha res a Itàlia que s'assembli i ens ensenya a preparar uns galets mar i muntanya, amb botifarra i gambes. Amb quina beguda acompanya bé els plats de mar i muntanya? La nostra sommelier, Clara Antúnez, ens proposa un vi escumós. Aprofitem l'avinentesa per fer el manual definitiu i aclarir tot l'embolic darrere el xampany, el cava, el Corpinnat, el Clàssic Penedès i els ancestrals. I fem salivera amb una sopa de pa: l'especialitat del restaurant Ca l'Amador, a Josa del Cadí, a l'Alt Urgell.

Àudios