Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín

L'amor és la clau per cuinar bé

Durada: 52 min
18/04/2021
Per què les pastanagues són de color taronja? Com es va inventar la graella? Què menjàvem els catalans per Sant Esteve abans dels canelons? L'escriptor Martí Sales escriu "Aliment", un diccionari fruit de la seva curiositat i passió pel menjar i la cuina. El llibre ens explica curiositats, ens fa reflexionar i ens interpel·la. Sales diu que "la cuina és el nucli dur de la civilització, però tot això es perd si la mercantilitzem i la reduïm a un mer tràmit". També seu a la taula del restaurant caníbal Toni Massanés, amb qui recordem el cas del gran vaixell de càrrega que va bloquejar el canal de Suez. Què hauria passat si no s'hagués desencallat? Com viatja el menjar fins a arribar a casa nostra? I la Maria Nicolau cuina perl militar cartaginès Anníbal Barca. Què li cuinarà a qui podria haver destrossat Roma i no ho va fer? El so del Salvador Garcia-Arbós és un homenatge als llibres de cuina o que estan a la cuina. I acabem amb una escena de la pel·lícula "Una família amb classe".

Àudios