TOTS ELS ÀUDIOS

 • Com es cuina el menjar d'avió? Per què té tan mala fama?
  Escolta àudio

  Com es cuina el menjar d'avió? Per què té tan mala fama?

  El menjar d'avió és, segurament, un dels que més mala fama té. Com es dissenya i com es cuina? Com menjarem als avions d'aquí 20 anys? Entrem a la cuina de Gate Gourmet, l'empresa líder mundial en càtering aeri, amb el seu xef executiu a Espanya, Aitor Rodríguez. I què diu la ciència sobre com varia la percepció del gust dalt d'un avió? Ho preguntem a Charles Spence, catedràtic de Psicologia Experimental de la Universitat d'Oxford, i autor del llibre "Gastrofísica. La nueva ciencia de la comida". Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós viatgem pel món i aprenem a menjar com els locals. L'actor David Verdaguer recorda la seva magdalena de Proust. El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ens explica quins productes tenim de temporada. El periodista gastronòmic Roger Estrada tasta una Coca-Cola de cafè al "Nyap o top?". El crític Philippe Regol menja al restaurant Aponiente, a Cadis, i la propina la deixa Jordi Asturgó, de l'"APM?"

 • Si vas a França, menja com un francès!
  Escolta àudio

  Si vas a França, menja com un francès!

  Amb el savi i periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós viatgem pel món i aprenem a menjar com els locals, sigui quina sigui la destinació escollida.

 • Coca-cola de cafè: nyap o top?
  Escolta àudio

  Coca-cola de cafè: nyap o top?

  El periodista gastronòmic Roger Estrada tasta una Coca-cola Plus Coffee i dictaminarà si aquest producte és una genialitat o bé és un desastre.

 • Carme Casas: "Els cuiners generalment són gent sense cultura"
  Escolta àudio

  Carme Casas: "Els cuiners generalment són gent sense cultura"

  Com veu el món de la gastronomia la periodista que va narrar els grans canvis de la cuina del segle XX? Parlem amb Carme Casas, periodista ja retirada, especialitzada en gastronomia. Va veure néixer la Nouvelle Cuisine i va ser la primera que va donar a conèixer El Bulli i que va explicar la cuina d'avantguarda. El 1995 va rebre el Premi Nacional de Gastronomia. També bevem sangria de qualitat amb la sommelier i nutricionista Clara Antúnez. El director de la fundació Alícia, Toni Massanés, parla del conill i d'altres productes que tenim de temporada. L'equip de l'"APM?" de Catalunya Ràdio (Xavi Cazorla, Montse Barcon, Oriol Dalmau i Jordi Asturgó) tasta llengua d'ànec marinada al "Nyap o top??"de Gerard Jubany. L'escriptor Jordi Puntí explica quina és la seva "magdalena de Proust". El crític gastronòmic Philippe Regol dina al Gresca Bar i la propina la deixa la cuinera del Ferrer de Tall Maria Nicolau.

 • Llengua d'ànec marinada: nyap o top?
  Escolta àudio

  Llengua d'ànec marinada: nyap o top?

  L'equip de l'"APM?" de Catalunya Ràdio, Xavi Cazorla, Oriol Dalmau, Montse Barcón i Jordi Asturgó, tasten un producte que ve expressament des de Londres: un snack de llengua d'ànec picant. Quin serà el veredicte? Nyap o top?

 • A l'estiu, sangria!
  Escolta àudio

  A l'estiu, sangria!

  Clara Antúnez, sommelier i nutricionista, desmunta un per un els atributs negatius que envolten aquesta beguda feta a base de vi, sucre i fruita natural. Perquè no totes les sangries són dolentes ni han d'acompanyar paelles de qualitat dubtosa!

 • Cinema i menjar, una bonica història d'amor
  Escolta àudio

  Cinema i menjar, una bonica història d'amor

  Entrem al cinema Boliche de Barcelona, no pas per menjar-hi, sinó per veure i escoltar com es menja i com es cuina a la gran pantalla, i ho fem amb Àlex Gorina, savi i director des de fa 32 anys del programa "La finestra indiscreta" de Catalunya Ràdio. L'argument de la nostra pel·lícula d'avui és descobrir les 3 grans escenes de menjar de la història del cinema! També anem de pícnic amb el dissenyador Òscar Guayabero; Xavier Ruzafa, petit productor i propietari de la botiga Oro Líquido de Barcelona, ens dona les claus perquè la recollida de l'oliva sigui tot un èxit; el director de la fundació Alícia, Toni Massanés, ens diu quins productes tenim de temporada aquesta setmana; el periodista d'El Periódico Pau Arenós tasta l'hamburguesa que Dani García ha dissenyat per a McDonald's al "Nyap o top?" de Gerard Jubany; el cineasta Carlos Marqués-Marcet recorda la seva "Magdalena de Proust"; el crític gastronòmic Philippe Regol dina al Bar Verat i la propina la deixa Jordi Asturgó de l'"APM?"

 • Hamburguesa del McDonald's: nyap o top?
  Escolta àudio

  Hamburguesa del McDonald's: nyap o top?

  El periodista gastronòmic Pau Arenós, guanyador del Premi Nacional de Gastronomia, tasta una hamburguesa del McDonald's de la Signature Collection, creada pel xef Dani García. Serà aquest un producte estrella o bé un nyap?

 • Les 4 claus per fer que que un pícnic sigui memorable
  Escolta àudio

  Les 4 claus per fer que que un pícnic sigui memorable

  El dissenyador Òscar Guayabero ens porta de pícnic amb una cistella de vímet ben organitzada, plena de glamour i de bon menjar, mentre recorda imatges fotogràfiques i pictòriques que evoquen pícnics mítics.

 • La cultura gastronòmica acaba forçant la natura: Es poden plantar arrossars a Finlàndia?
  Escolta àudio

  La cultura gastronòmica acaba forçant la natura: Es poden plantar arrossars a Finlàndia?

  De què depèn que els xinesos no tolerin la llet? Per què els americans sempre prenen begudes fredes? Fem girar el globus terraqüi amb el catedràtic de Geografia Humana Francesc Nadal per descobrir com el territori on vivim determina com mengem, o bé com nosaltres modifiquem el territori per menjar el que volem! També li preguntem per les Indicacions Geogràfiques Protegides i per les Denominacions d'Origen. De la del Priorat en sap, i molt, Álvaro Palacios, enòleg i viticultor, propietari del Celler Álvaro Palacios, amb qui parlarem de la importància de les D.O. Viatgem fins al Japó i fem un recorregut pels horts urbans que cultiven els millors xefs europeus mentre ho aprenem tot del cafè amb el nou volum de la Bullipedia, de Ferran Adrià. Són les tres novetats gastro del nostre llibreter de capçalera, Nacho Borraz. El director de la fundació Alícia, Toni Massanés, parla de musclos. Philippe Regol menja a l'Espai Sucre i la cuinera del Ferrer de Tall, Maria Nicolau, deixa la propina.

 • Magnum vegà: nyap o top?
  Escolta àudio

  Magnum vegà: nyap o top?

  Matteo Reggio, copropietari de la gelateria Parallelo de Barcelona, tasta un gelat vegà al "Nyap o top?" de Gerard Jubany. És aquest un producte nyap o bé una genialitat?

 • Un viatge gastronòmic pel Japó, pels horts urbans dels xefs de renom i pel gust pel cafè
  Escolta àudio

  Un viatge gastronòmic pel Japó, pels horts urbans dels xefs de renom i pel gust pel cafè

  Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona tres títols que us faran venir salivera: "Sushi Ramen, Sake. Un viaje apasionante del acervo culinario de Japón" de Matt Goulding (Salamandra); "El Jardín del Chef" (Phaidon) i un nou volum de la Bullipedia dedicada al món del cafè "Coffee Sapiens" (Phaidon). Podeu seguir aquestes i tota la resta de recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa.

 • Alex Atala: sobrevalorem els diners i infravalorem el menjar perquè ens pensem que és un regal
  Escolta àudio

  Alex Atala: sobrevalorem els diners i infravalorem el menjar perquè ens pensem que és un regal

  Alex Atala, el xef més important del Brasil i un dels més influents del món, s'asseu a la taula del Restaurant Caníbal. El seu restaurant D.O.M., a Sao Paulo, està reconegut amb dues estrelles Michelin i és el número 5 a la llista 50 Best Restaurants de Llatinoamèrica. La revolució d'Alex Atala passa per posar en valor la cuina brasilera, ensenyar-la al món i recuperar ingredients autòctons de l'Amazones. Del Brasil anem fins a Mèxic amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós, que ens descobreix els trets distintius de la gastronomia autòctona; Clàudia Sans, quarta generació a Cafés el Magnífico, tasta una raresa al "Nyap o top?" de Gerard Jubany; el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, parla de la xocolata i d'altres productes de temporada; el crític gastronòmic Philippe Regol menja al restaurant Cal Trumfo de la Torre d'Oristà, i la propina la deixa Jordi Asturgó de l'"APM?"

 • Cappuccino Shakissimo: nyap o top?
  Escolta àudio

  Cappuccino Shakissimo: nyap o top?

  Clàudia Sans és la quarta generació que es fa càrrec de Cafés El Magnífico. La convidem al "Restaurant Caníbal" perquè tasti un caputxino zero i sense lactosa, de la marca Nescafé. Es pren fred. Serà aquest un producte top o bé un nyap?

 • Mèxic: "quesadillas", "mole", "pozol" i mescal
  Escolta àudio

  Mèxic: "quesadillas", "mole", "pozol" i mescal

  Sense el blat de moro és impossible entendre la gastronomia mexicana. Amb el periodista Salvador Garcia-Arbós, viatgem fins a Mèxic per descobrir els trets distintius de la cultura gastronòmica de la Ciutat de Mèxic i Oaxaca.

Anar al contingut