TOTS ELS ÀUDIOS

 • El disseny que ajuda persones amb mobilitat reduïda
  Escolta àudio

  El disseny que ajuda persones amb mobilitat reduïda

  El dissenyador Òscar Guayabero parla d'estris que faciliten l'acte de cuinar i de menjar a persones amb diversitat funcional, amb malalties com ara el Parkinson, persones que simplement tenen poca força a les mans, tenen artrosi o bé van en cadira de rodes. El disseny no només és estètic, sinó que ha de ser funcional com a principi bàsic.

 • Com influeix la publicitat en la nostra manera de menjar?
  Escolta àudio

  Com influeix la publicitat en la nostra manera de menjar?

  Parlem amb Siscu Molina, director creatiu de TIEMPO BBDO, l'agència publicitària que fa les campanyes per Lay's, Litoral, La Cocinera, Cheeto's, Florette, Danone... I amb Jordi Luque, periodista gastronòmic amb un passat com a publicista. Després de 15 anys treballant en publicitat, ho va deixar per raons morals i ètiques. Entra al menú fix del restaurant caníbal Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval i tuitare de @librosalabrasa, que ens fa una tria de les novetats editorials més interessants sobre gastronomia. Toni Massanés, de la Fundació Alícia, ens parla de la tòfona i d'altres productes de temporada i de proximitat. El nostre crític Philippe Regol opina sobre el restaurant AlKostat del xef Jordi Vilà i la periodista gastronòmica Tana Collados se sotmet a la dura prova del "Nyap o top?" Què haurà de tastar? La propina la deixa Jordi Asturgó.

 • Sopa de miso instantània i orgànica: nyap o top?
  Escolta àudio

  Sopa de miso instantània i orgànica: nyap o top?

  La periodista gastronòmica Tana Collados és la víctima d'avui al Restaurant Caníbal i qui determinarà si aquesta "Miso instant organic soup" és una genialitat o bé un nyap.

 • Llibres a la brasa: hamburgueses, sopes, amanides i ressaca
  Escolta àudio

  Llibres a la brasa: hamburgueses, sopes, amanides i ressaca

  Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona 4 títols gastronòmics indispensables. La varietat està servida: "Hamburguesa nuestra" (Ediciones Akal); "Història de la cuina catalana i occitana. Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes", de Vicent Marquès (Ed. Sidillà); "Hungover: The Morning After and One Man's Quest for the Cure" (Editorial Penguin Books); "The Hungover Coobkook", de Milton Crawford (Editorial Jonathan Cape). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter @librosalabrasa.

 • A la Xina, saben el que és l'arròs tres delícies?
  Escolta àudio

  A la Xina, saben el que és l'arròs tres delícies?

  Descobrim la carta del primer restaurant xinès d'Espanya i de Catalunya, el Gran Dragón, inaugurat l'any 1958 per Peter Yang, el sacerdot que va fugir del govern comunista de Mao i va arribar a Barcelona el 1949. Coneixerem la història que s'amaga darrere els fogons d'aquest local a partir del testimoni de Tessa Llechà, íntima amiga de Peter Yang, i Meilan Kao, propietària del restaurant Kao Dim Sum i filla de José Kao, xef de l'històric restaurant Shangai. Viatgem a Bèlgica amb Salvador Garcia-Arbós; Philippe Regol visita el restaurant Cruix; Toni Massanés parla de la carxofa i d'altres productes de temporada; el periodista Òscar Broc se sotmet al "Nyap o top?" i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.

 • Pernil dolç amb un toc fumat per untar: nyap o top?
  Escolta àudio

  Pernil dolç amb un toc fumat per untar: nyap o top?

  El periodista Òscar Broc s'ha convertit en un client habitual del restaurant caníbal. Aquest cop s'atreveix a tastar un embotit amb gust de pernil dolç en format de crema per untar. A més, ve amb un pa sota el braç: acaba d'estrenar el web Hiweareopen.com ("Hola! Estem oberts"), on es fa ressò de les novetats gastronòmiques de la ciutat de Barcelona, que no són poques, i on trobareu unes fotos espectaculars!

 • Bèlgica: patates rosses, musclos i cervesa
  Escolta àudio

  Bèlgica: patates rosses, musclos i cervesa

  Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós viatgem fins a Brussel·les, el país que va veure néixer Tintín. Allà el plat estrella són els musclos amb patates fregides, beuen cervesa feta per monjos de l'orde cistercenc i, de postres, mengen gofres soles o bé acompanyades.

 • La revolució de la xocolata ja ha arribat!
  Escolta àudio

  La revolució de la xocolata ja ha arribat!

  De xocolata industrial, tots n'hem tastat, però imagineu-vos que us diuen que aquest any tastareu la xocolata com mai abans ho havíeu fet. Sabeu què és el moviment "bean to bar"? Entrevistem el mestre xocolater Olivier Fernandez, director de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Pastissers de Barcelona, i també l'historiador més important de la xocolata, el francoveneçolà Nikita Harwich, autor del llibre "Historia del chocolate". La sommelier i nutricionista Clara Antúnez parla de vins negres suaus i Toni Massanés de les perdius i les guatlles; Ana Lovefood determinarà si les xips de còctel de gamba són un nyap o un producte top; el crític gastronòmic Philippe Regol visita tres bars de Barcelona: el Michigan, el Diània i el Torpedo. I la propina la posa Jordi Asturgó.

 • Patates fregides amb gust de còctel de gambes: nyap o top?
  Escolta àudio

  Patates fregides amb gust de còctel de gambes: nyap o top?

  Ana Casanova, l'àlter ego de LoveFood, tasta aquest snack amb gust de gambes i determina si es tracta d'una genialitat o d'un producte nyap.

 • A la recerca del vi negre lleuger!
  Escolta àudio

  A la recerca del vi negre lleuger!

  Amb Clara Antúnez, sommelier i nutricionista, parlem de vins forts i de vins suaus; de la graduació alcohòlica i dels tanins; de l'aspror i de la seda. El del vi és un món complex: les pinot noir i trepat són dues varietats lleugeres i, en canvi, la cabernet sauvignon és la potència feta raïm.

 • Tres Reis Mags que reparteixen carbó i fan bons propòsits gastronòmics
  Escolta àudio

  Tres Reis Mags que reparteixen carbó i fan bons propòsits gastronòmics

  Al restaurant caníbal hem parat taula per a tres Reis Mags: Ricard Martín, Mar Calpena i Josep Sucarrats. Aquests tres periodistes gastronòmics responen a les preguntes de les cartes que ens han escrit alguns dels nostres col·laboradors: veurem canvis en la visibilitat i el reconeixement de la dona en el món de la gastronomia? Com podem reduir la quantitat de plàstics que utilitzem a la cuina? Està en perill el nostre patrimoni gastronòmic? També reparteixen carbó i fan bons propòsits per al 2019. Josep Sucarrats se sotmet al nostre "Nyap o top"; Toni Massanés, de la Fundació Alícia, ens parla de les taronges i d'altres productes de temporada; el crític gastronòmic Philippe Regol visita Ca l'Isidre de Barcelona; Joan Colomo explica quina és la seva Magdalena de Proust, i Maria Nicolau hi posa la propina.

 • "Dip Mix Aioli": nyap o top?
  Escolta àudio

  "Dip Mix Aioli": nyap o top?

  Hem anat fins a Dinamarca per trobar aquest producte que tastarà el periodista i director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, que haurà de determinar si es tracta d'un nyap o bé d'una genialitat.

 • Menú degustació caníbal
  Escolta àudio

  Menú degustació caníbal

  Si haguéssim de compartir taula amb l'home prehistòric, li agradarien els canelons? L'hi preguntem a l'arqueòleg Eudald Carbonell. L'any que tanca el Sant Pau de Carme Ruscalleda, ens n'hem acomiadat i també hem recordat dues figures: la del gastrònom, escriptor i periodista Manolo Vázquez Montalbán, i la d'un xef que va ser el primer a aconseguir tres estrelles Michelin a Catalunya: Santi Santamaria. No en té, d'estrella, i no la vol, l'Albert Ventura, del restaurant Coure de Barcelona. Un fil musical o una il·luminació poc adequats influirà negativament en la nostra experiència gastronòmica; n'hem parlat amb Enric Pol, psicòleg ambiental, en un McDonald's. Al Restaurant Caníbal apostem pel producte fresc i de proximitat: hem anat al port de Barcelona, per reivindicar menys contaminació marítima i més espècies de peixos; i també hem viatjat fins a Borriana (a la Plana Baixa) per parlar del conreu de la mandarina i per tastar-ne!

 • Protocol nadalenc: No li diguis al teu sogre que no t'agrada el dinar de Nadal!
  Escolta àudio

  Protocol nadalenc: No li diguis al teu sogre que no t'agrada el dinar de Nadal!

  Sabíeu que les gambes es mengen amb forquilla i ganivet i en canvi les olives (sense pinyol) s'han d'agafar amb les mans? Com que són dies intensos d'àpats en família, hem volgut preguntar a Montse Guals, professora de Protocol a la Universitat Blanquerna i assessora d'imatge, com ens hem de comportar al voltant d'una taula. També hem demanat als nostres col·laboradors amb quines cançons s'inspiren per cuinar els àpats de Nadal.

 • Estic tip, però no puc parar de menjar!
  Escolta àudio

  Estic tip, però no puc parar de menjar!

  Com funcionen els circuits de plaer del cervell? Com s'explica l'excés del Nadal a taula? Mengem en un bufet lliure, acompanyats de Rafael Maldonado, catedràtic de Farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra i investigador del Centre de Regulació Genòmica; I comprem en un supermercat amb un antropòleg de l'alimentació, Joan Ribas. Philippe Regol menja al restaurant japonès Sun Taka de Barcelona, que fa només una setmana que ha obert. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla d'un plat de temporada-temporada: els canelons de Sant Esteve. I sou dels que regaleu "gadgets" de cuina per Nadal? El dissenyador Òscar Guayabero ens parla d'estris inútils que mai hauríeu de comprar i d'altres que són un èxit assegurat. I la propina la posa la Maria Nicolau.